Şimdi Ara

USR 9106 KULLANICILARI BİLGİ PAYLAŞIMI VE SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Usr 9106 modemini 1 haftadır kullanmaktayım. Öncelikle bu forumdada bir çok taraftarı olması nı kanıtlar bir prfesyonellik sunuyor bu ürün. Fakat karşılaştığım bazı problemleri sizlerle paylaşıp sorunun modemmi yoksa windows tarafındamı olduğunu bilmek istiyorum. Belki aymı sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsada uğraşmadan yardımuyla çözümlemek istiyorum.

Modem gelir gelmez ilk işim ciddi bir güvenlik platformu oluşturmak oldu. Önce ssid broadcast i disable ettim. Bu sniffer haricinde bence küçümsenmeyecek temel bir güvenlik almakta. İkinci işim şu an kolayca çözülsede ve ciddi bir güvenl,k çözümü olmaktan çok ötede olsada sadece deneme amaçlı wep encription devreye soktum. Sorunum burda başladı. Wep ile güzelce internete çıkmama rağmen 3 4 dakikalık bir kullanımın ardından hattım kesiliyor ve modemi açığ kapamak zorunda kalıyordum.

3. cü ve zaten planını kurudğum güvenlik ayarımad Wpa oldu. Gerekli windows xp güncellemelerimin ardından Wpa-Psk authentication ile Tkip encription kullandım. Ve malesef yine intenete gayet başarılı bir hızda girmeme rağmen 10 15 dakikalık bir kullanımdan sonra yine bağlantım belli periyotlarda kesilmeler yaşadı.

Usr 9106 kullanan arkadaşlar güvenlik için neler yapmaktalar ve benim sorunumu yaşayanlar yada düşüncesi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.

• ben 9106 ya frimware güncellemesi yaptım çalışıyor sorun yok gibi ama pek hoşuma gitmedi sanki sayfa açarken daha yavaş tepki veriyor gibi orjinaline dönmek mümkünmü?
  • mac filtreleme yaptım...
    bendede ilk aldığımda öle kesilmeler oluyodu hiç bi ayarı değiştirmedim şimdi keisntisiz kullanıyorumm neden en başta yaptığını çözemedim ama şimdi çok memnunum
  • Peki su an kullandıgım frimware kac veriyonlu 2.5 mi?

Birde wep i aktif yapıp kitlenme olucakmı bakarmısınız

quote:

Orjinalden alıntı: casual

ben 9106 ya frimware güncellemesi yaptım çalışıyor sorun yok gibi ama pek hoşuma gitmedi sanki sayfa açarken daha yavaş tepki veriyor gibi orjinaline dönmek mümkünmü?
  • evet frimware 2.5 ... web şifrelememi demek istediniz anlamadım ayarları pek bilmiyorum sadece wriless i iptal ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 31 Temmuz 2005, 22:10:35 >
  • Bu aralar telekomdan kaynaklı kopmalar var. Arada bir dns'ler gidiyor. Öncelikle temiz şekilde formatlayıp windows kurun. wep değil wpa-psk şifrelemeyi ve mac filtering'i devreye sokun. Modemi ısınabileceği ortamda (kasa üstünde tam altında power suply olacak şekilde, tahta masa üstünde, pencere yanında güneş vuracak şekilde) kullanmayın. tahta üzerinde dedim ya, ahşap ısı yalıtkandır. Isıyı emmez aynen yansıtır. Ayrıca evinizde 2.4 ghz bandında çalışan telsiz telefonlardan varsa o da kopmalara neden olur. Komşunuzda varsa bile performansınızı etkiler.
    Öncelikle işe format ve yeniden windowsu kurmakla başlayın. Centrino laptopunuz ile bağlanıyorsanız ve wireless intel onboard ise intel web sitesinden yeni sürücüleri mutlaka yükleyin. Bütün bunlar sonuç vermezse başka bir adsl hatta deneyin. Devam ediyorsa modemde sorun vardır. Ben aynı modemle sorunsuz wireless bağlanıyorum.
  • Şunu söylemeliyimki format atmak her zaman en son çaredir o fikrinizle konu arasında bağ bulamadm. Ama çok güzel bir yere değindinizki evde 2.4 ghz kullanan panasonic marka telsiz telefonum var. Fakat wpa kullanmadan sorun olmuyordu wpa aktifken neden böyle bi sorun oldu bunun telsiz telefonla nasıl bir bağlantısı olabilir. Diğer tezin de doğru yani şu sıralar adsl de kopmalar oluyor ama onuda eledim wpa sız periyodik bir kopmam yoktu. Yinede verdiğin bilgiler dikakt edilmesi gereken aynı zamanda atlanan bilgiler teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Format atmak olayıyla bağ kuramamanızı sağlamaya çalışayım. WinXP öyle bir işletim sistemi ki birkaç donanım değişince işletim sistemi dengesizleşiyor. Ağ kartı değişse bazen ağ bağlantısında anlamsız hatalar oluşuyor. Çok rastladım birbirini networkte ne yaparsak yapalım görmeyen xp kurulu sistemlerin, formatlanıp yeniden xp kurulumu yapınca birbirini şak diye sorunsuz gördüğünü. Siz farkında değilsinizdir ama belki de şu anda band genişliğinizi daraltan bir worm ile pc'niz infect olmuştur. Belki ondan kopuyordur. Antivirüs var diye %100 güvende değilsiniz bu konuda.
    Belki de voltaj yükselmelerine karşı hassasolan modeminiz, evinizdeki klima ya da buzdolabı çalıştığında anlık düşen voltajdan dolayı ritmik kopuşlar yaşıyordur.
    Ayrıca: wireless kartınız laptopta onboard intel ise MUTLAKA sürücüyü güncelleştirin. Intelin web sitesinde bulabilirsiniz. Bunu es geçmeyin.
    Telsiz Telefon Konusu: Eskileri değil ama yeni telsiz telefonların bazıları 2,4 ghz bandındaa çalışıyor. wireless 54G standardı da 2.4 Ghz band genişliğini kullanıyor. Dolayısıyla çakışıyor.
    Umarım sorununuzu çözersiniz. Ben aynı modemle çok sorunsuz bağlanıyorum.

• Ben sadece aklıma gelen bütün ihtimalleri sıraladım. İlla böyle olacak diye bir önfikir belirtmiyorum. Sadece sesli düşünüyorum.
  • Hocam peki siz wpa-psk kullanıyormusunuz devamlı olarak. Yukarıdaki tezleriniz duruma göre geçerli olabilir ama bende biraz detaya girersem zannediyorum sizde durumun modemle ilgili olduğunu düşüneceksiniz. Bende iki tane işletim sistemi dual boot var xp ve 2003 server. 2003 server daha yeni kurulum ve her türlü güncellemesi full. Makina desktop bir makina ve usp wireless adptör var. Sorun iki işletim sistemi içinde geçerli. 10 dakikadan sonra wireless iletişimi kesiliyor. Bende bağlantılarda göründüğü halde bağlantı kes - bağlantıları ara ve bağlan yapıyorum 1 dakikalık zaman kaybından sorna bağlanıyor. Yani orda belli periyotta bağlantıyı kesecek bi trigger var sanki. Wep enciption dada bu sorun oldu. Ama encription olmadan sorunda olmuyor.
  • bayleo wireless kartın özelliklerinden güç tasarrufu sağlama ayarını disable yapıp, pc güç seçeneklerinden de bekleme konumunu hepsini iptal edip deneseniz. Ben de merak ettim sorunun ne olduğunu. Bende sorun yok wpa-psk.
  • ya bende qpa ve wpa-psk var windowsda ama ev arkadaşımda yok ne yüklediysem de çıkmadı... acaba modemde mi öyle özellik yok?

wepi de yapamadım, her yaptığımda format atmak zorunda kaldım alete... Yardııımmmmm
  • Ben 9106'ya speedtouch wireless ile bağlanıyordum ve şifre atamamıştım.Fakat son günlerde başka birinin de ağıma girdiğinden şüphelendim ve wireless'a şifre atamak istedim.Laptop'a ıp adresini girdim ve us robotics modemin sayfasını açtım.Oradan wireless'e girdim ve security'i seçtim.Wep i seçtim ve key1 bölümüne 26 haneli bir şifre girdim.Apply'a bastım ve ondan bir süre sonra bağlantım koptu.Hala da bağlantıyı kuramıyorum.Laptopta speedtouch wireless'in ayarlarına giriyorum security'i seçiyorum wep'i işaretliyorum ve key1 yerine de 26 haneli şifreyi yazıyorum bir türlü olmuyor.Acaba eksik yaptığım bir şey mi var?Yada bu wireless şifrelemeyi nasıl iptal edebilirim?Lütfen yardımcı olun.
  • modemin arkasındaki reset tuşuyla yapabilirsin. modem en başta aldığın hale döner ancak seninde adsl şifreni ve kullanıcı adını yteniden girmen gerekir. bence en sağlam şifreleme mac ile oluyor.
  • İlgine teşekkür ederim.Bağlantıyı kurdum ancak şifrelemeyi hala yapamadım.Mac dediğin şey nasıl oluyor?Bir de sormak istediğim bir şey daha var.Şu anda modemde 3 tane ethernetle,1 tane de wireless bağlantı var.İnternet hızı 1/4 e düştü bu normal ancak sadece 1 makine çalışır durumda iken bile hız1/4.Acaba aktif durumda olamayan makinelerin bağlantıyı bölmelerine nasıl engel olabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.