Şimdi Ara

USB Wifi ve Anten Wifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlra merhaba. Yeni evde usb wifi çekmiyor modem salonda pc en sondaki odada 10 metre mesafe var pc'den giremiyordum. Bugün pc'yi salona taşıdım usb wifi ile rahat girebildim.. Odaya götürdüm tekrar çekmedi şimdi sormak istediğim sorun usb wifi'nin zayıf olmasındamı yani ordan çekim alacak kadar gücü yok. onun yerine kasaya takılan antenli wifi kart alsam çeker mi ?

• Cihathalitt kullanıcısına yanıt
    modemi evin merkezine doğru yerleştirki her odada optimum çeksin çekmezse daha güçlü bi usb adaptör bakarsın bu arada toki evinde mi oturuyosun
  • Usb uzatma kablosu alabilirsiniz. Veyahut dediğiniz gibi antenli wifiler var. Önerebileceğim model olarakda tplinkin wifileri iyidir denemiş biri olarak söylüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

modemi evin merkezine doğru yerleştirki her odada optimum çeksin çekmezse daha güçlü bi usb adaptör bakarsın bu arada toki evinde mi oturuyosun

Hayır toki değil normal ev. Dediğiniz gibi daha güçlü alıcam antenli.

Eren- antenli alıcam usb uzatmayla uğraşmak istemiyorum. şu anki salonda gayet iyi çekiyor fakat pc en son odada olduğu için sadece 1 nokta çekiyor bazen hiç. sonuçta 7-8 liralık usb wifi antenli almak en mantıklısı kasanın içine takılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihathalitt -- 30 Ocak 2014; 23:44:44 >
  • her modeli verimli değil denediğiniz adaptörün modeli önemli
  • Cihathalitt kullanıcısına yanıt
    arkadaşın dediği gibi uzatma kablosuyla deneme şansın varsa önce onu dene daha ucuz sonuçta
  • Tp-Link TL-WN7200ND kullanmıştık. Yağmurda karda çamurda 7/24 kullandık sıkıntı olmadı. Taa ki geçen aya kadar E yeter okadar çalıştı alet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wireless Anten Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    USB Wİ-Fİ Adaptör tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

arkadaşın dediği gibi uzatma kablosuyla deneme şansın varsa önce onu dene daha ucuz sonuçta

Ha birde bu yöntemi deneyeceksen her uzatma kablosu olmaz haberin olsun. Epey uzatacaksan güçlendiricili kablolar var ondan alman lazım
  • önemli bi ayrıntı 5 mt sonra güç düşümü olur haklısın
  • usb repeater kablosu diye geçer eksik kalmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Tp-Link TL-WN7200ND kullanmıştık. Yağmurda karda çamurda 7/24 kullandık sıkıntı olmadı. Taa ki geçen aya kadar E yeter okadar çalıştı alet

Önce kaldığım yerde Tenda'nın ufak bir usb sini kullanıyordum 1 sene kullandım hala kullanıyorum ama uzaktan çekmiyor 8 liralık bir şey. Tp-Link TL-WN7200ND daha iyimi bundan ? daha iyi çekermi.

bu:https://www.google.com/search?q=tenda+usb+wifi&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gczqUpiYN-Wu4ASp4IDIAw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=950#facrc=_&imgdii=_&imgrc=3gMkmpuPQuAi9M%253A%3Bu9p27fSJJvgeRM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hit-electronics.com%252Fimages%252Fproducts%252Fmedium%252Fusb-modem-wifi-tenda-w311m.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hit-electronics.com%252Fi-oshte%252Fkompyutri-igri%252Fza-vashiya-kompyutar-grupa%252Fusb-modem-wifi-tenda-w311m.htm%3B320%3B373

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihathalitt -- 31 Ocak 2014; 0:05:31 >

• Valla o senin ev durumuna bakar usta. Nekadar duvar var mesafe kaç metre gibi. Açık alanda tam karşılıklı olmamakla beraber bi 30 40 metreden çekiyordu açık alanda. Teknoloji marketlerden alırsanız en azından iade şansınız olur. Deneyin ona göre beğenmezseniz iade edebilirsiniz. Tabi önceden konuşun bu durumu
  • quote:

Valla o senin ev durumuna bakar usta. Nekadar duvar var mesafe kaç metre gibi. Açık alanda tam karşılıklı olmamakla beraber bi 30 40 metreden çekiyordu açık alanda. Teknoloji marketlerden alırsanız en azından iade şansınız olur. Deneyin ona göre beğenmezseniz iade edebilirsiniz. Tabi önceden konuşun bu durumu

Öyle yapacağım da, Tp-Link TL-WN7200ND, attığım linkte'ki tenda'dan daha kalitelimi diye sormak istemiştim. Haftaya tatil bitiyor, istanbul'a dönüyorum. dönmeden önce yapmak istiyorum eve ailemle konuşmak için. modem evin hemen başında sayılır pc en sonunda 12 metre olması lazım. tenda oradan sadece 1 nokta çekiyor o yüzden. daha kalitelisini almak lazım demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihathalitt -- 31 Ocak 2014; 0:14:50 >

• Biz bunu kullanmıştık diye bunu söyledim ben. Daha iyileri varsa bilemem. Hani mesela çift antenli olanı var aynı modelin Ama 12 metreye yeter bana kalırsa
  • quote:

Biz bunu kullanmıştık diye bunu söyledim ben. Daha iyileri varsa bilemem. Hani mesela çift antenli olanı var aynı modelin Ama 12 metreye yeter bana kalırsa

siz kaç metreden kullandınız. şimdi baktım 14.5 metre. tenda'nın 14 metre'den çekemesi normal mi anormal mi ? yarın dediğiniz şeye bakıcam.
  • Açık alanda tam karşılıklı olmamakla beraber 30 - 40 metre civarı. Kapalı alanda 12 metrede sorun olacağını sanmam. Başka wifi anteni kullanmadığım için yorum yapamayacağım
  • Şimdi wireless internete bağlanmaya çalışırken sorun çıkıyor diye canın sıkılıyor olabilir ama allah korusun yarın öbür gün deprem falan olsa dua edersin iyi ki çekmiyor diye. Duvarlarda kullanılan malzemeler ve özellikle demir, faraday kafesine benzer bir etki yarattığından kapalı mekanlarda wireless sinyalleri mesafeye bağlı olarak çok daha hızlı düşer. Benim modem yaklaşık 7 metre uzakta olmasına ve oda kapısı açık olmasına rağmen usb wireless adaptör takılı masaüstümle tek tıktan fazla çekiş alamıyordum; 20 metre ethernet kablo aldım gezdire gezdire getirdim odaya kadar Şimdi çekiş nefiss...

İşin tuhaf yanı 12 metre uzaklıktaki diğer odadan dizüstüyle nete giren valide hanım youtube videolarını benden hızlı izliyor. Adamlar nasıl bir anten gömdülerse alete bilmiyorum. Uzun lafın kısası, usb adaptör ya da wireless pcı kartları adlarının yaratttığı beklentiyi karşılamayabilir. Modemi daha merkezi bir konuma almak, Airties gibi çekişi daha güçlü markaları tercih etmek, ev çok genişse access point almak, modem antenine pringles kutusu takmak gibi çeşitli yöntemleri deneyebilirsin, spor olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 31 Ocak 2014; 7:03:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Şimdi wireless internete bağlanmaya çalışırken sorun çıkıyor diye canın sıkılıyor olabilir ama allah korusun yarın öbür gün deprem falan olsa dua edersin iyi ki çekmiyor diye. Duvarlarda kullanılan malzemeler ve özellikle demir, faraday kafesine benzer bir etki yarattığından kapalı mekanlarda wireless sinyalleri mesafeye bağlı olarak çok daha hızlı düşer. Benim modem yaklaşık 7 metre uzakta olmasına ve oda kapısı açık olmasına rağmen usb wireless adaptör takılı masaüstümle tek tıktan fazla çekiş alamıyordum; 20 metre ethernet kablo aldım gezdire gezdire getirdim odaya kadar Şimdi çekiş nefiss...

İşin tuhaf yanı 12 metre uzaklıktaki diğer odadan dizüstüyle nete giren valide hanım youtube videolarını benden hızlı izliyor. Adamlar nasıl bir anten gömdülerse alete bilmiyorum. Uzun lafın kısası, usb adaptör ya da wireless pcı kartları adlarının yaratttığı beklentiyi karşılamayabilir. Modemi daha merkezi bir konuma almak, Airties gibi çekişi daha güçlü markaları tercih etmek, ev çok genişse access point almak, modem antenine pringles kutusu takmak gibi çeşitli yöntemleri deneyebilirsin, spor olur

Antenli alıcam birtane fiyatı 15 euro. Yarın ondan alıp deniyicem umarım daha güçlüdür şimdiki usb wifiden. Şu an kullandığım 1 sene önce almıştım 8 liraydı yanlış hatırlamıyorsam salona getirince süper çalışıyor fakat odaya geri götürünce tek tık çekiyor bazen hiç çekmiyor. modemi başka yere götüremem, acces point olayını anlamadım. en sonunda kablo alıcam yapacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

quote:

Şimdi wireless internete bağlanmaya çalışırken sorun çıkıyor diye canın sıkılıyor olabilir ama allah korusun yarın öbür gün deprem falan olsa dua edersin iyi ki çekmiyor diye. Duvarlarda kullanılan malzemeler ve özellikle demir, faraday kafesine benzer bir etki yarattığından kapalı mekanlarda wireless sinyalleri mesafeye bağlı olarak çok daha hızlı düşer. Benim modem yaklaşık 7 metre uzakta olmasına ve oda kapısı açık olmasına rağmen usb wireless adaptör takılı masaüstümle tek tıktan fazla çekiş alamıyordum; 20 metre ethernet kablo aldım gezdire gezdire getirdim odaya kadar Şimdi çekiş nefiss...

Antenli alıcam birtane fiyatı 15 euro. Yarın ondan alıp deniyicem umarım daha güçlüdür şimdiki usb wifiden. Şu an kullandığım 1 sene önce almıştım 8 liraydı yanlış hatırlamıyorsam salona getirince süper çalışıyor fakat odaya geri götürünce tek tık çekiyor bazen hiç çekmiyor. modemi başka yere götüremem, acces point olayını anlamadım. en sonunda kablo alıcam yapacak bir şey yok.

Benim kullandığım antenliydi (antenli usb) ve hiçbir işime yaramadı. Antenli derken usb ise bence hiç alma ama Pci kart şeklindeyse yorum yapamam hiç kullanmadım. Access point modeme benzer bir alettir ve modemden gelen sinyalleri güçlendirerek aktarmaya yarar. Özellikle 2 katlı evlerde, yazlıklarda ya da duvarları interferansa dayanıklı binalarda kullanılır. Access point modemle kablo üzerinden ya da kablosuz haberleşebilir. BURADA örnekleri var. Kabloluyum, son derece rahatım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

quote:

Benim kullandığım antenliydi (antenli usb) ve hiçbir işime yaramadı. Antenli derken usb ise bence hiç alma ama Pci kart şeklindeyse yorum yapamam hiç kullanmadım. Access point modeme benzer bir alettir ve modemden gelen sinyalleri güçlendirerek aktarmaya yarar. Özellikle 2 katlı evlerde, yazlıklarda ya da duvarları interferansa dayanıklı binalarda kullanılır. Access point modemle kablo üzerinden ya da kablosuz haberleşebilir. BURADA örnekleri var. Kabloluyum, son derece rahatım.

pci kart şeklinde alıcam hocam. hiç değilse usb'den daha iyi çeker. bu hiç çekmiyor. 13-14 metrede sorun yapacağını zannetmiyorum. en kötü çalışmazsa da geri iade edip kablo alırım mecburen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.