arkadaslar ben bilgisayarcıyım böyle bir şeyle ilk defa karşılaştım ya usb flas disk takıyorum usb donanim bulundu ve yüklendi yazıyor fakat usb aygıtını tanımadı diyor ya ya masa üstü pc format attım gene aynı sorun dewam ediyor fakat yazıcı war usb onu tanıyor flas calişiyor başka pc de? kaldırdım kurdum neler yaptım neler olmuyor ya farklı bişe bu nasıl çözecem denemediğim sorun kalmadı başka flas denedim gene aynı
USB aygıtı ön panelden takıyorsan eğer anakart üzerindeki USB bağlantılarını kontrol et. Arka panelden bağlamayı dene.
USB flash'a ve bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir. Aynı şey benim de başıma gelmişti internet kafede USB flash'ı tarattığımda içinde bir sürü virüs ve türevi ıvır zıvır olduğunu gördüm. Bastım formatı flash'a düzeldi. (tabi bilgisayarı da taratmanız gerekiyor çünkü format atmanıza rağmen flash'ı tekrar taktığınızda yine atlamıştır bilgisayara şerefsiz virüs! NOD32 tavsiye ediyorum
quote:
Orjinalden alıntı: alemci69
arkadaslar ben bilgisayarcıyım böyle bir şeyle ilk defa karşılaştım ya usb flas disk takıyorum usb donanim bulundu ve yüklendi yazıyor fakat usb aygıtını tanımadı diyor ya ya masa üstü pc format attım gene aynı sorun dewam ediyor fakat yazıcı war usb onu tanıyor flas calişiyor başka pc de? kaldırdım kurdum neler yaptım neler olmuyor ya farklı bişe bu nasıl çözecem denemediğim sorun kalmadı başka flas denedim gene aynı
bilgisayara format atınca da düzelmemesi donanımsal bir hata olduğuna işaret ediyor gibi ama hemen donanımdan kaynaklanıyor demek yanlış olur.
belki bir virüs (özellikle boot virüsü) flaşı görmenizi engelliyor olabilir. windows'un regeditinde bir ayarla usb flash diski görmenizi engelliyor olabilir. hatta flash disk disable adında regedit ayarlarıyla oynayıp flashı göstermeyen programlarda mevcut. bilginize