Şimdi Ara

Usb takınca donuyor Hdd lerde sorun yok neden ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus K53s serisi içinde win7 64 bit kurulu bir laptop um var HER TÜRLÜ USB taktığımda içine bir şey atacağımda yada sileceğimde direk kilitleniyor programı kapatana kadar donuyor , çarpı ya basıp kapattığımda ise eski hale dönüyor. Ne kadar ilginç ki HDD lerde bu şekilde bir sorun olmuyor. Usblerde bir şeyi silerken ve atarken zamanıda çok gösteriyor ve çok uzun sürüyor. Bu saçma hata neden? bir kaç farklı usb denedim hepsinde aynı , çıldıracağım...

• Merhaba,

Anakart chip set driver ve USB driverları güncelleyerek denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Anakart chip set driver ve USB driverları güncelleyerek denediniz mi?

Şu anda tekrar kendi sitesinden yaptım güncellemeleri , yok aynen devam ediyor ufak dosyaları silerken veya kopyalarken sorun yok fakat çoklu işlemlerde direk kilitliyor usb yi acaba diyorum fat 32 olmasımı flashların ama çok saçma ya aynı şekilde kart okuyucuda ...
  • Sanmıyorum, ama yine de NTFS formatına dönüştürüp deneyebilirsiniz.

Ek olarak, USB Belleğin sürücü harfini değiştirip deneyin.
  • Ek olarak Bios Update yaparak da deneyebilirsiniz.
  • harf değiştirmedim fakat bios um update etmiştim etmeden öncede sonrada bir değişiklik olmadı harf deneyeyim birde
  • quote:

Ek olarak Bios Update yaparak da deneyebilirsiniz.

harf de değiştirim , virtual cd yide kaldırdım yok halen aynı durumda. Sizce bunun sebebi nedir yani ne gibi salakça bir şey buna yol açıyor ?
    Aynı usb den telefonuma , hdd me erişebiliyor hatta vinmodem bile kullanabiliyorken Flash disklerde okumaması çok saçma...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer aygıtlar da da sıkıntı söz konusu olsa diyeceğim Anakart üzerin de bulunan "Güney Köprüsün de" sıkıntı olabilir..

Flash Belleklerin okuma ve yazma hızları da önemli. Ama bilgisayarı dondurması da saçma..

Hadi bir ihtimal de Flash Bellekler de virüs gibi zararlı yazılım da olabilir diyeceğim.

Yada, kullanmış olduğunuz İşletim Sistemin de sıkıntılar var diyeceğim.

Yazacağım da, yazacağım.. Tek, tek test etmek gerekiyor anlıyacağın.
  • quote:

Diğer aygıtlar da da sıkıntı söz konusu olsa diyeceğim Anakart üzerin de bulunan "Güney Köprüsün de" sıkıntı olabilir..

Flash Belleklerin okuma ve yazma hızları da önemli. Ama bilgisayarı dondurması da saçma..

Hadi bir ihtimal de Flash Bellekler de virüs gibi zararlı yazılım da olabilir diyeceğim.

Yada, kullanmış olduğunuz İşletim Sistemin de sıkıntılar var diyeceğim.

Yazacağım da, yazacağım.. Tek, tek test etmek gerekiyor anlıyacağın.

tek tek cevap vereyim :
    Sistemi kilitlemiyor sadece kendi ekranını kilitliyor usb bellek onuda kapatmaya basınca kapatıyor. Sistem çalışmasında sıkıntı yok
    bütün flash disklerde sorun yapıyor.
    zararlı yazılım yok olamazda android cihazımdakini çıkardım ondada aynı
    işletim sisteminde sıkıntı olma ihtimali benide düşündürüyor

Şu anda NTFS e dönüştürdüm fakat 5-6 kere kilitlendi dönüştürürken (tamamlanamadı mesajı çıktı) en son denemede başardım NTFs oldu , şu anda çoklu bir dosya atayım dedim 1gb 35 dakika var diyor sanırım atacak çok parça olduğundan dosyaları biraz geç atması normal fakat takılmadı henuz , Sanırım işletim sistemimde sıkıntı var ama ne? bütün güncellemeler tam , acaba kullandığım bir proğrammı buna yol açıyor ...
    Mantıklı bir açıklama bulana kadar kafamı kurcalayacak bu :(((

• Windows7 64 bitin sıkıntısı bitmiyor, 32 bite geçip deneyebilirsen iyi olur hocam.
  • @Z-DGİ 64 Bit ile ne alakası var?

@kaansam,

Msconfig den arka plan da çalışan bütün yazılımları iptal ederek sistemi yeniden başlatın ve tekrar dan test edin bakalım.

Hatta Anti Virüs programını dahi iptal edin.
  • quote:

@Z-DGİ 64 Bit ile ne alakası var?

@kaansam,

Msconfig den arka plan da çalışan bütün yazılımları iptal ederek sistemi yeniden başlatın ve tekrar dan test edin bakalım.

Hatta Anti Virüs programını dahi iptal edin.

Problem yaratma @ProbLem!

Elimizde bulunan HP notebook'da aynı sorunu yaşadık, 32 bit pardus,ubuntu,w7 kurduk bu problemi aştık.
  • Problem çıkartmak için değil, elimden geldiğince "Problem" çözmek için buradayım.

Kendi cihazım ve yüzlerce kurmuş olduğum 64 Bit İşletim Sistemlerin de neden böyle bir sorun ile karşı karşıya kalmadık.

Üstelik imzam da bulunan ve yüzlerce kurmuş olduğum Hewlett Packard marka cihazlarla..

Kaldı ki siz tek bir cihaz dan bahsediyorsunuz. Akıl vermek haddime değil ama kullanmış olduğunuz işletim sistemi kalıblarına dikkat edin.

Neyse, herkesin kendi doğrusudur.
  • quote:

Problem çıkartmak için değil, elimden geldiğince "Problem" çözmek için buradayım.

Kendi cihazım ve yüzlerce kurmuş olduğum 64 Bit İşletim Sistemlerin de neden böyle bir sorun ile karşı karşıya kalmadık.

Üstelik imzam da bulunan ve yüzlerce kurmuş olduğum Hewlett Packard marka cihazlarla..

Kaldı ki siz tek bir cihaz dan bahsediyorsunuz. Akıl vermek haddime değil ama kullanmış olduğunuz işletim sistemi kalıblarına dikkat edin.

Amacımız arkadaşın sorununu çözmek, beni yanlış anlamamışsındır umarım.

Arkadaşın zamanı ve bilgisi var ise, senin yazdığın yollardan bir sonuç alamazsa, 32 bit herhangi bir işletim sistemi kurarak denemesinde fayda var.

Benim amacım W7 64 biti kötülemek değil, 64 bit Vista-W7 çıktığından beri o kadar çok saçma sorunlarla karşılaştık ki, sende bu işten anlayan birisi olarak dediklerimi anlamışsındır.

Saygılar.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 18 Nisan 2012; 0:05:35 >

• Hayır yanlış anlamadım.. Tabii amaç yardımcı olmak.

Ama bir den konuya 64 Bit'in hatası tarzın da yazmana karşın böylesine ben de cevap verdim.

Windows 7 bana göre gelmiş, geçmiş Microsoft ailesinin işletim sistemleri arasın da en stabili..

Yazmış olduğun gibi Windows Vista gerçekten sorunlu bir sistem olduğu için herkese köstek oldu.

Senin de başından geçen bir tecrübeye karşın, doğal olarak ben de kendi tecrübelerimi yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

Problem çıkartmak için değil, elimden geldiğince "Problem" çözmek için buradayım.

Arkadaşın zamanı ve bilgisi var ise, senin yazdığın yollardan bir sonuç alamazsa, 32 bit herhangi bir işletim sistemi kurarak denemesinde fayda var.

Benim amacım W7 64 biti kötülemek değil, 64 bit Vista-W7 çıktığından beri o kadar çok saçma sorunlarla karşılaştık ki, sende bu işten anlayan birisi olarak dediklerimi anlamışsındır.

Saygılar.

Ben bu sorunun açıkçası sizin gibi 64 bitten kaynaklı olduğunu düşünüyorum 2 defa farklı 64 bit kurmama rağmen cozulmedi.laptopum garantili originalinde işletim sistemi yoktu. Usb lerde sorun olsa hdd lerde calismamali ayrıca kart okuyucudada aynı sıkıntı var.ntfs e çevirdim dosya sistemini sıkıntı çıkmadı ki buda çok saçma..arka plan uygulamalarını kaldırmayı düşünmüyorum ,ne alakası var? aynı sistem kurulu 32 bit pc de sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

Orijinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

Saygılar.

Ben bu sorunun açıkçası sizin gibi 64 bitten kaynaklı olduğunu düşünüyorum 2 defa farklı 64 bit kurmama rağmen cozulmedi.laptopum garantili originalinde işletim sistemi yoktu. Usb lerde sorun olsa hdd lerde calismamali ayrıca kart okuyucudada aynı sıkıntı var.ntfs e çevirdim dosya sistemini sıkıntı çıkmadı ki buda çok saçma..arka plan uygulamalarını kaldırmayı düşünmüyorum ,ne alakası var? aynı sistem kurulu 32 bit pc de sorun yok.

Teknik yardım bölümünü takip ederseniz, 64 bit W7'lerle ilgili bir sürü sıkıntı mevcut.

İmkanınız varsa 32 bit bir işletim sistemi ile yolunuza devam edin.

Lisanslı İşletim Sisteminiz yoksa, Linux yazılımlarını tercih edebilirsiniz.

Saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.