Şimdi Ara

usb klavye arada sırada algılanmıyor - acil yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

harici usb klavyeyi önce tanıyordu
    sonra arada sırada tanımamaya başladı

şimdi de yeni bir usb klavye aldım a4 tech -üzerindeki usb porta mouse bağladım mouse çalışıyor klavye çalışmıyor, mouse ı ayrıca laptop a da bağlasam klavye halen laptop tarafından algılanmıyor

ilk defa usb klavye taktığımda laptop uyarıyor hariciyi kullanıp kullanmayacağımı soruyordu herzaman için evet deyip o uyarının bir daha gelmemesi için uyarıyı da devre dışı bıraktım
    tekrar onu nasıl devreye sokabileceğimi de bilmiyorum.

önceki harici usb klavyem genelde halen algılanıyor arada sırada da beni deli edip algılamıyor değişik usb portları da denememe rağmen

ama yeni usb klavyem algılanmıyor

yeni klavyeyi ps2 den diğer bilgisayarda denedim çalışıyor

ne yapmalıyım

acil fikirlerinize ihtiyacım var

• buna yakın bıseyde benım basımda suanda
    toplasan 10 kere kullanmadığım 2 yıllık gamepad ımı sımdı pc takınca bılınmeyen donanım olarak goruyor hıcbısekılde aletı pc ya tanıtamıyorum

dolayısıyla drıverını kursamda pc bılınmeyen donanım olarak algıladığı ıcın gamepad calısmıyor yanı alet bozulmus senınkıde buyuk ıhtımalle bozulmustur ıcınde soğuk lehım felan olmustur belkıde garantılıyse ıcını acmanın hıc luzumu yok gotur aldığın yere kontrol etsınler teknıs servıse alsınlar
  • Masaüstünde boş bir alana fare ile sağ-klik yaparak; "Yeni" -> "Metin Belgesi" komutunu veriniz. Daha sonra, masaüstünüzde oluşan "Yeni Metin Belgesi.txt" isimli dosyaya fare ile çift-klik yaparak, düzenlemek üzere "Not Defteri" ile açılmasını sağlayınız. Aşağıda verdiğim kayıt kütüğü (registry) dosyası içeriğinin, uzun çizgiler (-----) arasında kalan kısmını fare ile işaretleyerek kopyalayınız ve az önce açmış olduğunuz "Yeni Metin Belgesi.txt" dosyasının içerisine yapıştırınız ve dosyayı kaydederek not defterinden çıkınız.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
    Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]
    "DEVMGR_SHOW_DETAILS"="1"
    "DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES"="1"

-----------------------------------------------------------------------------------------------

"Bu verdiğim komut dizeleri, Windows'un sistem kayıt kütüğü (registry) dosyasına yeni komutlar ilave eder. Buradaki; "DEVMGR_SHOW_DETAILS" komutu, Windows'un "Aygıt Yöneticisi"nde (DEVice ManaGeR) detayların gösterilmesini (Show), "DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES" ise; yine aygıt yöneticisinde, sistemde o an bağlı bulunmayan (Non Present) ve Windows'un son kullanıcıdan gizlediği donanımlara ait kaynakların (Devices) gösterilmesini şart koşar."

Kaldığımız yerden devam edecek olur isek; kaydettiğiniz bu dosyanın ".TXT" olan uzantısını ".REG" olarak, ismini ise daha sonra amacı ve işlevini size hatırlatacak bir isim ile (örn: DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES.REG) olarak değiştiriniz. Sistem sizden uzantı değişimini onaylamanızı isteyecek, "EVET" onayı veriniz.

Şimdi oluşturduğumuz bu dosyayı çift-klik ile çalıştırınız. Burada da sizden bir onay istenecek, kabul ediniz.

Bu aşamamızda, şayet masaüstünüzde "Bilgisayarım" simgesi var ise sağ-klik ile; "Özellikler" -> "Donanım" sekmesi -> "Aygıt Yöneticisi" butonuna tıklayınız. Açılan "Aygıt Yöneticisi" penceresinde; "Görünüm" menü komutu -> "Gizli aygıtları göster" seçeneğini aktif ediniz.

Aynı pencere içerisindeki açılır menülerde, sarı renkli soru işareti (?) simgesi var ise, "+" kutucuğuna basarak açınız ve lütfen içeriğini bize aktarınız. Devamında "Klavye" isim başlıklı "+" kutucuğunu açınız ve bunun da içeriğini bize bildiriniz. Aktaracağınız bilgi en az şunları içermeli: isimleri ve simgelerinin açık gri renkli (pasif), koyu gri renkli (aktif) olup-olmadıkları yeterli olacaktır.

Benim aktarabiileceklerim şimdilik bu kadar. Gelecek cevaplar ışığında ancak devam edebilirim.

Size kolay gelsin temennilerimle...

• DELL'in resmi sitesinde, sahip olduğunuz dizüstü modeli için, Intel yonga seti (chipset) sürücüsünün 7.2.2.1006 sürümünü yayınlıyor. (Link: Intel Mobile Chipset Driver, v.7.2.2.1006, A09, 1/17/2006). Sanırım, büyük bir olasılıkla sizde de bu sürüm mevcut.

Microsoft'un resmi sitesinde ise; yukarıda adı geçen sürümün yüklenmesi sonrasında USB kaynakların doğru çalışmıyacağını ikaz eden makalesi ve buna ilişkin düzeltme güncellemesi mevcut (Bkz: KB911411 - USB devices no longer work correctly after you install the Intel Chipset Software Installation Utility in Windows XP).

Siz bu güncellemenin sisteminize yüklü olup-olmadığını analiz etmek için; "C:\Windows\" klasörü altında, "$KB911411" ibaresi ile başlayan, mavi renkli (sıkıştırılmış klasör) arayınız. Diğer bir yöntem; "Denetim Masası" -> "Program Ekle veya Kaldır" da "Güncelleştirmeleri göster" kutucuğu işaretlendikten sonra, liste içerisinde gözle arama yapabilirsiniz. Bilgisayar okur/yazarı düzeyinde olan kullanıcılara önerilmiyecek bir başka yöntem ise; Windows'un kayıt kütüğünde (registry), o ana kadar uygulanmış olan tüm güncellemelerin bilgi kayıtları tutulur. Bu kayıtlar "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates" anahtarı altında saklanır. "Kayıt Defteri Düzenleyicisi"nde (RegEdit.exe), adı geçen anahtara ulaşılıp "KB911411" kriteri ile arama ("F3" tuşu ile) yaptırıldığında, şayet güncelleme sisteme yüklü ise kayıtlarına ulaşılacaktır.

Sisteminizde bu güncellemenin mevcut olmadığı durumda, Microsoft tarafından son kullanıcıya dağıtılmadığı için (bunun yerine sadece donanım üreticileri tarafından ve yine sadece gerekli olan sistemlere dağıtılmasını öngörüyorlar), ben sizin ve ihtiyacı olabilecek herkesin yükleyebilmesi için, intrnet ortamına kopyaladım. İhtiyacınız olması durumunda, izleyen linkten indirebilirsiniz -> WindowsXP-KB921411-x86-TRK.zip (769.755 bayt)

Microsoft tarafından, yukarıda izah ettiğim güncelleme ile aynı şartlar altında korunan ve kullanıcılara yüklenmesini önemle salık verdiğim bir başka güncelleme ise; KB915326 (Bkz: KB915326 - When you remove an external USB 2.0 hub from a Windows XP-based computer, USB devices that were connected to the USB 2.0 hub are not immediately removed from Device Manager). Bu güncellemeyi de izleyen linkten indirebilirsiniz -> WindowsXP-KB915326-x86-TRK.zip (494.910 bayt)

Tüm bunlardan ayrı, birtakım önerilerim daha olacak... Dizüstü üreticileri gibi, sağdan-soldan topladıkları donanımlara ait sürücüleri, belli bir zamana kadar resmi sitelerinde yayınlıyorlar ve destekliyorlar. Bunun nedeni; yeni ürettikleri donanımlara olan ilgiyi yoğunlaştırmak ve pervasızca tüketim toplumu olma yolundaki asli vazifeleri olan ivmelendirici sıfatlarının gereğini hakkı ile yerine getirmek!. Yazılım tarafında ise; Microsoft gibi, yeni kuşak donanımsal teknoloji ürünlerine gerekli yazılım desteğini sınırlandırarak, bugünkü somut örneği ile ilgiyi Vista'ya yoğunlaştırmak. Bana kalsa şayet, oynadığım bir-iki oyunu çalıştırabiliyor olsa idi Windos 2000 kullanmak isterken, niçin Vista'ya ilave bedel ödiyeyim!.

Sorununuza çare olmanın dışına taşan açıklamalarım ile sizi sıkmadığımı umarım!. Konumuza dönecek olur isek; sahip olduğunuz tüm donanımlara ait olan yazılım sürücülerini olabildiğince güncel tutun ve bu sürücüleri dizüstü üreticisinin sitesinden değil, ilgili donanımın sahip olduğu markanın kendi resmi sitesinden takip edin.

Sizin örneğiniz ile açıklıyacak olur isek; Dizüstünüzde kullanılan yonga seti (chipset) Intel ürünü. DELL tarafından son kullanıcıya sunulan sürümün 7.2.2.1006 olduğunu yazımın başlarında açıklamıştım. Oysa, Intel tarafından ilgili sürücünün bugün itibarı ile yayınlanan sürümü 8.3.0.1013 6/4/2007 (Bkz: Mobile Intel 915 Express Chipset Family, INF Update Utility (2347KB) 8.3.0.1013 6/4/2007)

Şayet sonuç alamamanız durumunda, başka çözüm arayışlarına açık olduğumu hatırlatmak isterim.

Sorununuza çözüm olması ümidi ile...
    Sağlıcakla kalınız.

• Teşekkür ederim...

Daha önce size izah ettiğim yol ile "Aygıt Yöneticisi"ne ulaşınız... Burada "Sistem Araçları" açılır başlığında "Intel(R) 82801G..." ifadesi ile başlayan sürücülerden herhangibir tanesine fare ile sağ-klikleyerek "Özellikler" komutunu veriniz... Sizi karşılayan, o sürücüye ait "Özellikler" penceresinin "Sürücü" sekmesine geçiniz... Buradan sürüm bilgilerini okuyabilirsiz.

Bu aşamaları gözardı ederek, direk Intel'in en son sürümü olan 8.3.0.1013 paketini de yükleyebilirsiniz. Bu paket çok dilli, aynı anda birden fazla işletim sistemi sürümünü ve birçok Intel yonga (chip) platformunu desteklediğinden ötürü, yükleme programı sisteminizi analiz edecek ve sadece gerekli olanları yükleyecektir. Şayet sisteminiz ile uyumsuz olduğunu veya kendisinde, sisteminizde mevcut olan sürümlerden daha yenisinin bulunmadığını saptar ise, yüklemenin gerekli olmadığını izah ederek işlemini iptal edecektir.

Tekrar kolay gelsin.

• ya seda.g, sende de ne usb klavye varmış be. bende de var usb klavye hatta şıgıdık mıgıdık şu anda yazıyorum aldığımndan beri bir kere sorun yapmadı. ama şu sony fotoğraf makinasını usb' ye takarken biraz oyalanmam ve hafiften kıvılcım çıkartmış olmam nedeniyle, usb portlarımından en az bir tanesi, usb donanım ne takarsam takayım bir görüyor, bir görmüyor. sende de böyle birşey vardır diyecektim ama bir usb klavyenin kullanılabilmesi için TA2DF' den müthiş bir yardım gelmiş ve problem çözülmüş ya helal olsun diyorum bu saatte başka da bir şey söylemiyorum. ne usb klavyeymiş bee bu arada g. ne anlama geliyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: seda.g

...Şimdilik iyi gidiyor. Umarım klavyeyi tanımama olayı tekrar arada sırada da olsa geri dönmez.

Siz'in adınıza ve en az Siz'in kadar sevindim.

quote:

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Rica ederim... Ben'im için bir zevkti.

quote:

...aydınlatıcı ve de kapsamlı bilgi ve talimatlar vermenizi çok takdir ediyorum.

Temennilerinize misli ile mukabele ediyorum. Bunu hakediyorsunuz.
    Samimiyetsiz bulmaz iseniz şayet; Siz'in gibi sorunlarını akıcı ve hiçbir detayı gözardı etmeden aktaran,
    bilinçli bir kullanıcı ile beyin fırtınası yapmış olmanın hazzını yaşıyorum.

quote:

Tüm isteklerinizin gönlünüzce olması dileğiyle

Seda

Kendimi tekrar etmiş olacağım, ama... formatı bozmamak adına ...
    Sorunsuz, sıkıntısız anlar temennilerimle...
    Es'en kalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2DF -- 24 Temmuz 2007; 19:23:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.