Şimdi Ara

Usb kabloyla wi-fi adaptor uzatmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
14.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1w 6dbi cihazım var. yanında wifi uzatma kablosu da aldım ancak kablo ile kullanmak cok verimsiz.
    anteni kablonun ucuna takınca ancak evimde laptopun dahili wifi ağ kartıyla yakaladığı agları gorebiliyor.
    Yani kayıp cok buyuk ve 1w adaptor ve antenin de hic bir avantajı kalmıyor.

wifi Kabloyu iptal edip 5m. usb uzatma kablosu alsam ve 1w adaptoru ucuna taksam yine de kayıp olur mu?

bu şekilde kullanan arkadaslar war mı? hic sinyal kaybetmek istemiyorum.

booster, dusuk kayıplı kablo ya da kablo kısaltma tavsiyeleri beklemiyorum.

• ben şuan da bu şekilde bağlanıyorum.5 metre usb uzatma kablosu ile.güzelde bi anten yaptım kendimce.kısaca değineyim..

çatıda metal bi panel buldum , 180 derece dümdüz..
    usb wireless adaptoru panelin ortalarına bi yerine sabitledim.metal paneli uzun bir sopaya bağladım.bunuda güzelde çanağın üstüne koydum..
    sistem şöyle çalışıyor.400 metre öteden gelen sinyaller çanağa çarpıyor geri yansıyor,geri yansıma sırasında sopa ile uzattıgım metal panelde takılıp kalıyorlar.usb wireless adaptorde tam panelin ortalarında bi yerde.bu şekilde 2 diş bağlanıyorum.

edit:çıplak olarak usb wireless adaptoru havaya kaldırdıgımda bağlantıyı 1 düş olarak görüyor ama baplanamıyor..
    çanak burada gerçekten büyük pay sahibi..

internet restoranttan geliyor.şifreli gittim bi gün yemek yedim aldım şifreyi..hız 8 mbit..
    havada aşırı rüzgar olmazsa ki 5. katta oturuyorum.rüzgar olmazsa panel sallanmazsa 150 kb/s falan görüyorum.
    ama rüzgar olursa panel zaten zor duruyor yuvarlak çanağın üst kısmında.bi sağa sola sallanıyor.bağlantı bi gidiyo bi geliyo vs vs

senin böyle bi durumun yok gerçi,sinyal kaybı olmuyor değil.bi yere tıkladıgınızda veri biraz geç yükleniyor.bunu hissedebiliyorsunuz..
    buna değer ama.ben tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 31 Ağustos 2010; 5:15:49 >

• simdi zaten gidip wifi uzatma kablosuna para vermişligim var bosuna, usb uzatma kablosunu da boşuna almak istemiyorum.

Bu yüzden normal uzatma kablosuz adaptorun gördüğü ağ ile 5m kablo baglı adaptorun gordugu aglar ve sinyaller aynı mı?

bunu deneyebilmiş arkadaş var mı? bir de bu 5m usb uzatma kablosu kaça patlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

Bu yüzden normal uzatma kablosuz adaptorun gördüğü ağ ile 5m kablo baglı adaptorun gordugu aglar ve sinyaller aynı mı?

bunu deneyebilmiş arkadaş var mı? bir de bu 5m usb uzatma kablosu kaça patlar?

ben 5 metre usb uzatma kablosunu gold pc den 7 liraya almıştım

sinyaller aynı mı?evet aynı.hatta cihazın durdugu yeni konuma göre daha iyi olabilir..
  • fiyat wifi uzatma kablosuna oranla çok iyi. ayrıca usb kablonun kullanım alanı da cok yuksek ve kayıp yok diyorsun gerce sen metal panelden uydudan filan bahsetmişsin. bu duzenekle iyi olması bence normal.

us kablosunun boyu onemli mi? normalde 10 m uzerinde usb aygıtlar calısmaz biliyorum. 5 artı 5 yapsam ne olur
  • Kısaca cevap vermek gerekirse,

Anten kablosu ile yaptığınız deneme de çok fazla sinyal kaybı yaşamışsınız. Aynı sorun USB kablosu ile yaşanmıyacaktır.

Cihazınız 1W olduğuından 5metre kablo ile çalışır mı bilmiyorum. USB kablosunda da mesafe uadıkça voltak düşüşü oluyor çünki. Ancak kaliteli kalın bir kablo ile deneme şansı bulursanız sorun yaşamıyacağınızı düşünüyorum.
  • guncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Bluetooth adaptör dongle
    3 yıl önce açıldı
    Wi-Fi Adaptör kopma sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5 mt uzun usb kablo almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalexpress

5 mt uzun usb kablo almayın.

neden? kardes alma deyip bırakmıssın...
  • Herkese kolay gelsin. Aynı sorunlar yazın başında ben de yaşadım. Çözüm olarak şöyle birşeyler yapmaya çalıştım anlatıyım hemen ilk gittim 5 mt usb kablo (15 tl) bi de aliminyum folyo aldım. 2.5 lt şişeyi ortadan yarıp aliminyum folyo ile şişenin içini kapladım (uzay mekiği gibi bişeyoldu). bi süre idare etti sonra başka bişeyler yapma ihtiyacı hissettim. Daha somra internette ağ kablosundan usb kablo yapımı diye bşey gördüm denedim 7mt usb kablom oldu beleşe gerekli, herşey ve resimli yapıımı burda
    http://www.gelecekonline.com/metin/10_metre_ye_kadar_usb_uzatma_kablosu_yapimi-1876
    Ardından bi de antene el atayım dedim onun için de çanaklı kılçık antenler var. ben sadece arkasındaki küçük çanağı kullandım.Çanak bölümünü kılçığında ayırıp çanağı aliminyum folyo ile kapladım tam ortasından 6mm matkap ucu(elime bu geçtiği için) takıp bantlarla sabitledim matkap ucunun en dış tarafına da 1mt lik usb kablonın dişi ucunu bantla sabitledim resşm hemen aşağda
    http://img225.imageshack.us/img225/1377/fotoraflar0034.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9312 -- 2 Eylül 2010; 12:14:07 >

• usb portlarından cihaza giden enerji kablo uzunluğu artıkça voltajı düşer. bu nedenle çok kaliteli kablolar dışında 5mt uzun usb lerde sorun olur chazınız çalışmayabilir. çalışsa bile dönem dönem usb aygıt tanınmadı şeklinde hatalar alırsınız.
  • Güncel arkadaşlar! Teorik bilgiler alıyorum, yazılanları ben de biliyorum. Kullanan, test etme imkanı olan arkadaşımız war mı?
  • Ben test etme imkanı buldum önce aldığım 5mt +kendim yaptığım 7mt birleştirince sanalexpress arkadaşımın dediği gibi usb aygıtı tanımadı şekline uyarı geldi .Benim şu an kullandığım internet anlattığım düzenekle sağlanıyor. Ayrıca antende de 2 adet deneyiyim oldu. Çukur ve parlak birşeyler kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9312 -- 2 Eylül 2010; 12:13:06 >
  • quote:

Güncel arkadaşlar! Teorik bilgiler alıyorum, yazılanları ben de biliyorum. Kullanan, test etme imkanı olan arkadaşımız war mı?

3 adet 1,5 mt usb kabloyu ekleyerek kullandım. toplam 4,5 mt sıkıntı olmadı. 5 mt tek parça kabloda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bir çok konuda teorik olarak bilgim olmasına karşın cevap yazdığım konular genelde kendi tecrübelerime dayarak yazıyorum. Profilime giripp bakarsan kısa zaman önce bende wirelless ile ilgili çalışmalar içindeydim, şükürler olsun çözdüm.
    Başarılar
  • Tesekkurler arkadaslar...

benim kaygım alet cihazı gorecek mi değil görecektir de sinyal kaybı yasanacak mı!?

5mt ucuna yazıcı değil wifi adaptor baglayacagım!
  • Kablodan dolayı sinyal kaybı yaşanacağı bence zor bir durum. Sinyal seviyesi direk dongle ve ap ile ilgili...
  • cat5 kablodan 8 metre usb kablo yaptım,performans iyi deolmadı 2 tanede flaşbelleği yaktı,kablodan 3metre kesip 5 metreyle denedim gayet güzel oldu,tavsiyem 5 metre üzerine çıkmayın bilgisayar dahil tüm cihazlar sapıtıyor.
  • konu açılalı yaklaşık 3 sene olmuş, bu zaman zarfında 10m ile kullananlar deneyenler daha çok olmuştur.

almayı düşünüyorum
    http://www.vatanbilgisayar.com/Kablolar/s-link-slx-979-slx-979-usb-20-korumali-kilifli-usb-uzatma-kablo-10m--%28gold%29/productdetails.aspx?I_ID=56939

ben wi-fi USB adaptorü 5m ile kullanıyorum
    10m ile kullanıldığında sorun olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 21 Kasım 2013; 13:51:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

konu açılalı yaklaşık 3 sene olmuş, bu zaman zarfında 10m ile kullananlar deneyenler daha çok olmuştur.

almayı düşünüyorum
    http://www.vatanbilgisayar.com/Kablolar/s-link-slx-979-slx-979-usb-20-korumali-kilifli-usb-uzatma-kablo-10m--%28gold%29/productdetails.aspx?I_ID=56939

Tek parça kaliteli ve repeaterli kablo olursa sorun yaşanmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

konu açılalı yaklaşık 3 sene olmuş, bu zaman zarfında 10m ile kullananlar deneyenler daha çok olmuştur.

almayı düşünüyorum

Tek parça kaliteli ve repeaterli kablo olursa sorun yaşanmaz.

Yukarda linkini verdiğim kablo ile sorun olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.