Şimdi Ara

USB içindeki dosyalar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
12.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • USB içindeki dosyalar şu şekilde görünüyor ve açılmıyor. Başka bilgisayarlarda da denedim fakat değişmiyor. Yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonnoYuuki -- 2 Mayıs 2016; 21:58:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

USB'deki Dosyalar Açılmadığında Ne Yapılmalı?

USB flash sürücündeki dosyaların açılmaması sinir bozucu olabilir. Bu sorunu çözmenize yardımcı olacak bazı nedenleri ve çözümlerini inceleyelim.

Nedenleri:

• Dosya Sistemi Uyuşmazlığı: USB sürücünüz Windows ile uyumlu olmayan bir dosya sistemi (örneğin, Ext4) kullanıyor olabilir.
    • Bozuk Dosyalar veya Klasörler: USB sürücünüzdeki dosyaların veya klasörlerin bozuk olması mümkündür.
    • Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Kötü amaçlı yazılım veya virüsler, dosyaların açılmasını engelleyebilir.
    • Donanım Sorunları: Arızalı bir USB bağlantı noktası veya sürücü, dosya erişimini engelleyebilir.

Çözümleri:

• Dosya Sistemini Kontrol Et: USB sürücünüzün dosya sistemini kontrol etmek için Bilgisayar Yönetimi'ni kullan. Bilgisayarım > USB sürücüsünü sağ tıkla > Özellikler > Araçlar > Dosya Sistemi Denetimi'ne git.
    • Bozuk Dosyaları Onar: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır. "chkdsk /f [USB sürücü harfi:]" komutunu çalıştır.
    • Virüs Taraması Yap: USB sürücünüze tam bir virüs taraması yap. Güvenilir bir antivirüs programı kullan.
    • Donanımı Kontrol Et: USB sürücüsünü farklı bir bağlantı noktasına ve bilgisayara bağla. Sorun devam ediyorsa, USB sürücüsü arızalı olabilir.

Açılmayan Dosyaları Açma:

• Başka Bir Bilgisayarda Aç: USB sürücüsünü başka bir bilgisayara bağla ve dosyaları açmayı dene.
    • Farklı Bir Program Kullan: Dosyaları farklı bir programla açmayı dene (örneğin, Microsoft Word yerine LibreOffice).
    • Onarım Araçlarını Kullan: Bazı dosya türleri için özel onarım araçları mevcuttur. Bu araçları internette arayarak bulabilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Icindeki dosyalar onemsizse format atin usb ye. Format icin bilgisayarimi actiktan sonra usb nin uzerine sag tiklayip bicimlendir deyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KonnoYuuki kullanıcısına yanıt
    mrb hocam cok kotu bir virus bulasmisa benziyor bittefender usb disc security ile bi tarattir

Buradan flashgenius u indirip çalıştırın.http://flashboot.ru/files/file/327/

Program flash belleği nasıl görüyor bakalım. Flash bellek marka model yazmayıp generic diye görünüyorsa arızalı diyebiliriz.
    Bu durumda format atmaya çalıştığınızda hata verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Mayıs 2016; 11:45:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernandao

Icindeki dosyalar onemsizse format atin usb ye. Format icin bilgisayarimi actiktan sonra usb nin uzerine sag tiklayip bicimlendir deyin.

Maalesef önemli :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmrtcan

mrb hocam cok kotu bir virus bulasmisa benziyor bittefender usb disc security ile bi tarattir

Tarattım bir şey çıkmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Buradan flashgenius u indirip çalıştırın.http://flashboot.ru/files/file/327/

Program flash belleği nasıl görüyor bakalım. Flash bellek marka model yazmayıp generic diye görünüyorsa arızalı diyebiliriz.
    Bu durumda format atmaya çalıştığınızda hata verir.

Nasıl kullanıldığını çözemedim :/
  • burdaki dosyayı indirin rardan cıkarıp dosyaları direk usb ye atın ve gizliaktifolsun.bat çift tıklayın kaybolan dosyalarınız gizli klasör halinde görünecektir.

o karışık dosyalarıda silmek istiyorsanız esetle taratın (verileriniz gitmez) yada kişisel verilerinizi kurtarıp biçimlendirin.
    Biçimlenmezsede hp format tool la deneyin .. Kolay gelsin

Programı çalıştırınca usb aygıtlarını tarayıp listeliyor. Usb aygıtın kontrolcüsünde bir sorun varsa ayrıntılar kısmında marka modeli yazmıyor, sadece generic usb device gibisinden bir şeyler yazıyor. Bu şekilde sorunun donanımsal olup olmadığını anlayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Mayıs 2016; 8:57:43 >
  • canmrtcan kullanıcısına yanıt
    Virüsten ziyade kontrolcü arızasına benziyor.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=65894079&p=2&f=183
    buraya baktın mı hocam

• Aynısı benimde başıma gelmişti....ne yaptıysam düzelmedi...format attım.. sonra Recover My Files ile tarattım.. kurtardım mı kurtaramadım mı tam hatırlamıyorum...sanırım bir kısmını kurtarmıştım..
  • Bence çok fena virüs bulaşmış istersen. Sanal sistem kur. Oradan senin için önemli olan dosyaları tek tek ayıkla bir yere aktar sonrasında o çıkardığın dosyaları güzelce .rar arşivi olarak kaydet ardından usbden herşeyini aldıktan sonra sanal sistem üzerinden biçimlendir sonra ne olur ne olmaz belki usb gümlemiştir riske girme başka bir usb ye at o dosyalarını normal sisteminde antivirüs ile tek tek tarat eğer virüs varsa sildirme tek tek dosyalarını al sonrasında da gönül rahatlığıyla canın ne istiyorsa onu yap.
  • Usb ye virüs girmiş sanırım. Kurtarma şansınız yok . Biçimlendirmeyi deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.