Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.515
Cevap
27
Favori
585.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: _HuNTeR_59_

arkadaşlar gerçekten çok yararlı bir konu olmuş emeği geçen herkese çok teşekkürler...

gelelim sorunuma;

ben yeni bir samsung s2 portable 640GB aldım. Eve gelip bilgisayara takıncaya kadar normal usb gibi takıp içine veri atıp kullanacağımı sandım ama içindeki programları görünce "Auto Backup, Secret Zone" dedim bunda bi iş var bi araştırayım neymiş ne değilmiş diye (yani düşünün o kadar uzağım konuya) neyse araştırmalarım sonucunda bir sürü şey öğrendim özellikle de dejaay usta'nın paylaşımlarından...

Ancak şöyle bir sorunum var ve cevabını bulamadım;
    şimdi kullandığım bilgisayar xp, ama yeni aldığım w7.
    yedekleyeceğim veriler de xp'nin içinde. Şimdi ben biçimlendirme bölümlendirme işlemine xp'de başlayıp yapsam verileri atsam daha sonra w7 de kullanırken hdd bir problem verir mi?? yani hdd yi eski bilgisayarımdan verileri alınca bir daha eski pc'de pek kullanmam o yüzden tüm işlemleri yeni pc gelince mi yapsam?? çünkü bazı bölümlere şifre koyarsam w7 de açmayabilir mi şifre programını??? veya w7 de biçimlendirsem verileri alırken taktığımda xp'de sorun yaşatır mı??? vs, vs...:)

ayrıca bikaç kişisel tavsiye alsam iyi olur hdd'yi sadece film,dizi, resim ve özellikle de meslek ile ilgili döküman için kullanıcam bölümlendirmeyi nasıl yapmalıyım??? (P.S:dökümanlarımı şifrelemek istiyorum)

XP de yaptığınız bir bölümlendirme ya da veri kopyalama-yedekleme, biçimlendirme win7de sorun çıkarmaz. Rahatlıkla kulanabilirsiniz. Şifrelemede de sorun çıkarmaz ancak şifreleme işlemi risk taşır. Şifreleme yapıp da formattan sonra kullanamayan ya da sorun çıkan arkadaşlar oldu. O nedenle dikkatli olmalsınız.

Resim video bi bölüm olur. Meslekler de ilgili verilier de diğer bir bölüm ol. Video bölümünü mümkün olduğunca daha büyük yapın..

• çook teşekkür ederim dejaay:))

peki ben bu bölümleme olayında bir tarafı fat32 diğer tarafı ntfs yapıcaktım ama sadece nfts var seçenekler arasında... zaten en başta biçimlendirirken de nfts formatı diyordu??? bir de bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum....

Orijinalden alıntı: _HuNTeR_59_

çook teşekkür ederim dejaay:))

peki ben bu bölümleme olayında bir tarafı fat32 diğer tarafı ntfs yapıcaktım ama sadece nfts var seçenekler arasında... zaten en başta biçimlendirirken de nfts formatı diyordu??? bir de bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum....

Evet, windows işletim sistemi üzerinden biçimlendirme de sadece ntfs seçeneği çıkar. Fat32 çıkmaz. Onun için ikincil programlar kullanmalısınız. 1. sayafada bu tür programları tanıttım. Bakabilirsiniz.

Uydu alcısına flash belleğimi takıp fat32 ye dönüştürünce ne pc ne de uydu alıcısı flash belleği açamadı:S

şuan bilgisayarda bilgisayarımı tıklayıp flash belleği tıklayınca donuyo ve açılmıyo??

ilk sayfadaki ntfs ye dönüştürme işlemini denedim ama komut sistemi bana cvp olarak; Windows diskte bir hata bulmuş olmasına karşın /F (fix) parametresi olmadan yapıldığından düzeltme yapmaz diyor ???

bu sorunu nasıl giderebilirim? yardımcı olursanız memnun olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalennder -- 12 Ekim 2010; 20:15:46 >

Orijinalden alıntı: kalennder

neyseki sorunu çözdük yardıımnız için teşekkürler demek zorunda kalmadık...

Sorunuzu görmemiştim. Her zaman konuya bakamıyorum maalesef. Görse idim mutlaka birşeyler yazardım. Şu konuda herkese ileti yazmaya çalışıyorum ama gözümden de kaçanlar oluyor tabi..

Sorununuzun çözüldüğüne de sevindim.

ipod var bende ve usb den taktıgım anda goruyor fakat 1-2 sanıyede tekrar kayboluyor ve bu surekli tekrarlanıyor.2-3 bilgisayarda daha denedim yine aynı soru acaba ipod un usb baglantı kablosunda mı bi sorun var yoksa ipod un kendi icindeki sorun mu

Orijinalden alıntı: devilcry

Arkadaşlar benim de şu şekil bi sorunum var :

ipod var bende ve usb den taktıgım anda goruyor fakat 1-2 sanıyede tekrar kayboluyor ve bu surekli tekrarlanıyor.2-3 bilgisayarda daha denedim yine aynı soru acaba ipod un usb baglantı kablosunda mı bi sorun var yoksa ipod un kendi icindeki sorun mu

Başka bilgisayarlarda da aynı sorunu verdiğine göre ipdonuzda bi sorun vardır. Tabiki kablo arızası da olabilir. Deneme amaçlı bi kablo edinirseniz sorunun kablodan kaynaklanıp kaynaklanmadığı belli olur.

usb to esat adaptörler var ama sanırım onlar esata girişi usbye çeviriyolar ben bunun tam tersini düşünüyorum olabilir mi acaba?

Orijinalden alıntı: aanalog

usb harici hdd mi esata üzerinden bağlayabilme gibi bir olanağımız oluyor mu?. anakartımda usb 1.1 var ve doğal olarak veri aktarım oldukça yavaş..

usb to esat adaptörler var ama sanırım onlar esata girişi usbye çeviriyolar ben bunun tam tersini düşünüyorum olabilir mi acaba?

http://www.ubergizmo.com/15/archives/2006/11/addonics_esata_to_usb_20_converter.html
    Şöyle birşey mi aradığınız?

• herkese iyi günler
    maxtor 1tb harici hard diskim var
    bir yıl kadar önce autorun virüslerinden korunmak amaçlı bir yazılım kurdurttum
    programda (lpt3.Drive_is_protected_against_flash_viruses_by_RegRun) yazıyor
    yakın zamanda sebebini bilmiyorum ,, ilk önce dosya kaybolmuştu hard disk boyutunda değişiklik olmadan
    forumu inceledim attrib komutu ve chkdsk tavsiye edilmiş uyguladım
    chkdsk uyguladığımda verilerin bir kısmı found.000 adlı klasörde geri geldi fakat eksik
    !!! ayrıca found klasöründen aldığım dosya o anda tekrar kayboldu :s
    kısa süre sonrasında hard disk açılmadı tanınamıyor gibi bir uyarı aldım
    tekrar chkdsk fakat eksilen dosya boyutu şu anda yarı yarıya 450gb var 450gb yok
    lakin hard disk 900gb dolu gözükmekte.
    şu anda ontrack easyrecover adlı program ile tarama yaptım programıda tam kullanamadığımdan belkide başarılı olamadım...
    sorum şu ben hard diski eski bir tarihe döndürebilirmiyim ?
    döndüremeyeceksem üzerine veri eklenmemiş bir hard diskte benim durumuma çare olacak program yada bir dos komutu varmıdır ?
    chkdsk komutunu her uyguladığımda dosya eksilmekte günden güne kaybım artıyor dvd lere çekiyorum kalanları
    fakat gidenlere çare varmı ?
    restore pointler var harddiskin içinde
    nasıl kullanabilirim onları system volume dosyasında ???

• Herkese merhaba,

Öncelikle ilk kez buradan bir mail attığımı belirtmek isterim. 1,5 tb wd ve yine 1,5 tb seagate iki ayrı taşınabilir hdd'im var. xp kurulu bilgisayarımda bu iki hdd lerden herhangi birini bağladığımda usb olarak bilgisayar görüyor. fakat Bilgisayarım modülünde hiçbir şekilde açılmıyorlar. Sağ mouse ile yönet i tıkladığımda Disk Yönetimi'nde ise hdd yi 1397.27 gb olarak görmesine rağmen dosya boş görünmekte ve sürücü harfi ve yolu değiştir kısmı tamamen default olarak gelmektedir. Hiçbir şekilde dosyaya ulaşamadığım gibi harf vererek de biçimlendiremiyorum. Disklerin dolu olduğunu biliyorum. Hiçbirşekilde düşürülme veya darbe durumu da söz konusu değil. Üstelik hdd leri Windows 7 yüklü bir bilgisayarda da denedik yine aynı sonuçları verdi hdd yi usb olarak görmesine rağmen içine giremedim.
    http://img178.imageshack.us/img178/9527/diskyonetimi2.jpg

Farklı bir partition master programında da harddiskin tamamının dolu olduğunu ve herhangi bir problemin olmadığını düşünüyorum.
    http://img185.imageshack.us/img185/4315/gpts.jpg

hdd leri dvdplayer ile Lcd tvye bağladığımda da maalesef açılmıyorlar. Ne yapmam gerekiyor acaba? özelliklerde ise sorunsuz çalışıyor yazılı.
    HDD ler hediye olarak geldi ve nasıl yüklendiğini bilmiyorum ama bağımsız bölüm olmadığından mı açılmıyorlar yoksa sorun nedir çözemedim bir türlü.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: esword

herkese iyi günler
    yakın zamanda sebebini bilmiyorum ,, ilk önce dosya kaybolmuştu hard disk boyutunda değişiklik olmadan
    chkdsk uyguladığımda verilerin bir kısmı found.000 adlı klasörde geri geldi fakat eksik
    tekrar chkdsk fakat eksilen dosya boyutu şu anda yarı yarıya 450gb var 450gb yok
    şu anda ontrack easyrecover adlı program ile tarama yaptım programıda tam kullanamadığımdan belkide başarılı olamadım...
    döndüremeyeceksem üzerine veri eklenmemiş bir hard diskte benim durumuma çare olacak program yada bir dos komutu varmıdır ?
    chkdsk komutunu her uyguladığımda dosya eksilmekte günden güne kaybım artıyor dvd lere çekiyorum kalanları

imdat !!!...

• 30 ekimde bu başlığa ve 28 ekimde de yeni başlık altından sorunumu yazdım fakat 3 kasım oldu tık yok
    sorumu zor acaba çalışmadığınız yerden mi sordum yoksa bu başlıkla ilgilenen kimse yokmu ... :s

Orijinalden alıntı: esword

herkese iyi günler

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.
    Başlığa anında yazamıyorum çünkü şu an ev taşıma işlerim var. Kusura bakmayın.

Sorununuza gelirsek. Verilerinizin yerleri chkdsk komutu ile bir yerden başka bir yere taşınmış ve bozuk dosyaların da üzerine yazılmış ya da silinmiş. Veri kurtarma programları ile başarılı olamamamınızın nedeni de bu. Maalesef giden verileri kurtarma imkanınız yok. Sistem geri yükleme gibi bir şansınız yok. Olsa bile verilerinizin üzerine veri yazıldığı için dosyları sağlam kurtarma şansınız da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkaplans

Herkese merhaba,

Öncelikle ilk kez buradan bir mail attığımı belirtmek isterim. 1,5 tb wd ve yine 1,5 tb seagate iki ayrı taşınabilir hdd'im var. xp kurulu bilgisayarımda bu iki hdd lerden herhangi birini bağladığımda usb olarak bilgisayar görüyor. fakat Bilgisayarım modülünde hiçbir şekilde açılmıyorlar. Sağ mouse ile yönet i tıkladığımda Disk Yönetimi'nde ise hdd yi 1397.27 gb olarak görmesine rağmen dosya boş görünmekte ve sürücü harfi ve yolu değiştir kısmı tamamen default olarak gelmektedir. Hiçbir şekilde dosyaya ulaşamadığım gibi harf vererek de biçimlendiremiyorum. Disklerin dolu olduğunu biliyorum. Hiçbirşekilde düşürülme veya darbe durumu da söz konusu değil. Üstelik hdd leri Windows 7 yüklü bir bilgisayarda da denedik yine aynı sonuçları verdi hdd yi usb olarak görmesine rağmen içine giremedim.
    http://img178.imageshack.us/img178/9527/diskyonetimi2.jpg

Farklı bir partition master programında da harddiskin tamamının dolu olduğunu ve herhangi bir problemin olmadığını düşünüyorum.
    http://img185.imageshack.us/img185/4315/gpts.jpg

hdd leri dvdplayer ile Lcd tvye bağladığımda da maalesef açılmıyorlar. Ne yapmam gerekiyor acaba? özelliklerde ise sorunsuz çalışıyor yazılı.
    HDD ler hediye olarak geldi ve nasıl yüklendiğini bilmiyorum ama bağımsız bölüm olmadığından mı açılmıyorlar yoksa sorun nedir çözemedim bir türlü.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Saygılar

Hddlerde sorun olma ihtimali yüksek. Sonuçta iki bilgisayarda da aynı hatayı alıyorsunuz.

USB kablolarını değiştirip deneyin ya da farklı bir adaptör deneyiniz.

Bunlar sonuç vermezse garantiye gönderin derim.

• hdd ler mac a göre yüklendiyse aynı hatayı veriyor olabilir mi? Yarın bir mac pc de kontrol edeceğim. Muhtemelen böyle bir sorun olabilir diye düşünüyorum çünkü hdd lerde bir sorun olmamamsı lazım...

Orijinalden alıntı: dejaay

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.
    Başlığa anında yazamıyorum çünkü şu an ev taşıma işlerim var. Kusura bakmayın.

Sorununuza gelirsek. Verilerinizin yerleri chkdsk komutu ile bir yerden başka bir yere taşınmış ve bozuk dosyaların da üzerine yazılmış ya da silinmiş. Veri kurtarma programları ile başarılı olamamamınızın nedeni de bu. Maalesef giden verileri kurtarma imkanınız yok. Sistem geri yükleme gibi bir şansınız yok. Olsa bile verilerinizin üzerine veri yazıldığı için dosyları sağlam kurtarma şansınız da yok.

cevap için teşekkürler geçikme önemli değil kimse bakmıyor sandım

bu arada geçen sürede easy recovery professional adlı programı kullanmayı öğrendim gerçekten çok faydalı
    performansıda harika !!!

bu sorunu ilk yaşadığımda kaybolan,, dosyaların (1.posta veri kaybının) hepsi geri gelmedi
    tek tük birkaç divx filmi kurtardım ancak abuk subuk yerlerde gösterdi program
    olması gereken yerde değillerdi taramadan sonra gözden kaçırılmaması gerek !!!
    sorun değil tabiiki birkısmı kurtuldu nede olsa.
    fakat sonrasında kaybolan (2.posta veri kaybının) verilerin tümü geri geldi kısaca kaybım 450gb dan 100gb a kadar indi.

aynı sorunu yaşayanlara tavsiyem eğer önemli dataları varsa hard disklerinde
    ve dosyaları kaybolduysa chkdsk denemeden önce mutlaka easy recovery professional ile o dosyaları almalarıdır !!!!

chkdsk komutu kullanıldığında veri kaybı yada verinin başka dosya üzerine taşınması gibi riskler var
    ayrıca emin olmamakla beraber sahipliğinde butür durumlarda çok önemli olduğunu sanıyorum
    chkdsk tarama yaparken \sahipsiz dosya ...... siliniyor taşınıyor gibi mesajlar gördüm
    dosyalarınızın sahipliklerini xp kullanıcı profiline vermenizde fayda olabilir :s
    klasörünüz olması gereken yerde değilse program ile tarama yapıldıktan sonra ulaşmanız mümkün oluyor

herkese iyi forumlar ayrıca kolaygelsin dejaay ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esword -- 4 Kasım 2010; 5:04:08 >

• Arkadaşlar bence içindei bilgiler sizin için çok önemli ise hiç uğraşmayın. Veri kurtarma şirketlerinden birine verin diskinizi. Benimde diskim bozuldu benwww.mydisk.com.tr ye verdim. Ücreti her nekadar biraz fazla gelsede verdiğim paraya değdi. cari hesaplar felan vardı harddiskte sağolsunlar sorunsuz bir şekilde kurtardılar.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.