Şimdi Ara

USB Flash belleği bölmek ( partition )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
23.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sandisk cruzer 32GB usb belleği 2 bölüme ayırmak istiyorum ,
    forumda daha öncede sorulmuş ama sonuç alınamamış.

Denediğim yöntemler ;
    Acronis ile usb belleği bölümlere ayırabiliyorum ,fakat windows 1.partition dışındakileri görmüyor.
    Nette "cfadisk.inf" yöntemi ile diski temel disk olarak tanıtma işlemi var fakat uygulamadım bu yöntemde de windowsun diğer bölümleri görmediği belirtiliyor

Çıkarılabilir disk olarak görmemesi gerekiyor sanırım , başka alternatif yöntem varsa rica edeyim.
    tşk.ler

• işyerinde bir arkadaşta vardı ve ikiye bölünmüş şekildeydi, pazartesi sorup yazarım buradan. Bu arada onunki çok yavaş çalışıyordu seninkinde performans nasıl?
  • sadece okuma testi yapabildim ; ücretsiz bir program biliyorsanız test edebilirim,
    okuma : ortalama 14.9Mb\sn

ürünün kasası hiç güven vermiyor , plastik çok kalitesiz ,kasası elinizde kırılacak hissi veriyor.
    almayı düşünen arkadaşlar aynı başka markalara bakmalı
    daha öncede sandisk kullandım bu kadar kalitesizini ilk defa görüyorum.

teşekkürler ilginiz için

USB Flash belleği bölmek ( partition )
  • bu soruya bende cevap arıyorum valla. magic wizard parrtitionla bölümleme yapıyorum. parçalayor ikiye fakat 2. parçayı bilgisayarımda göremiyorum. tekrar magic wizarddan bir harf veriyorum ama işlem tamamlandı dedikten sonra harfi almıyor(yine bilgisayarımda görünmüyor ayrılan 2. kısım) bende bir profesyonelin yardımını bekliyorum toshiba readyboost 8 gb flaş diskim
  • Bu bilgiyi yakın bir zamanda güvenilir bir kaynaktan öğrendim. Şimdi bakıyoruz bazı firmalar böyle 2 'ye ayrılmış flashlar hazılatıyorlar. Bir tarafına firma kendi reklamını koyuyor diğer tarafını kullanılacak alan olarak ayırıyor ve bu ikiye bölünmüş flashlardaki bölümleri de silmek mümkün değil. Bunun nasıl olduğunu araştırdık. Promosyon flash bellek satan yerlere irtibata geçtik. Onlar bu ikiye bölünmüş flashların chipsetlerinin farklı olduğunu, bu ayırma işleminin chipset vasıtasıyla yapıldığını söylediler. Yani bu da gösteriyor ki biz bu ikiye bölme işlemini programla yapamıyoruz.
  • Flaş diskiniz A-data ise flaş diskinizi ikiye bölebilirsiniz sitesinden yazılımını indirmeniz gerekiyor. Yalnız ikiye böldükten sonra bir bölümü normal diğer kısmı şifrelenecek o kısma ancak şifreyle ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

Bu bilgiyi yakın bir zamanda güvenilir bir kaynaktan öğrendim. Şimdi bakıyoruz bazı firmalar böyle 2 'ye ayrılmış flashlar hazılatıyorlar. Bir tarafına firma kendi reklamını koyuyor diğer tarafını kullanılacak alan olarak ayırıyor ve bu ikiye bölünmüş flashlardaki bölümleri de silmek mümkün değil. Bunun nasıl olduğunu araştırdık. Promosyon flash bellek satan yerlere irtibata geçtik. Onlar bu ikiye bölünmüş flashların chipsetlerinin farklı olduğunu, bu ayırma işleminin chipset vasıtasıyla yapıldığını söylediler. Yani bu da gösteriyor ki biz bu ikiye bölme işlemini programla yapamıyoruz.

bende araştırdım ki aynen sizin dediğiniz gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Disk Format Atılmıyor
    16 yıl önce açıldı
    USB Bellekleri Bootable Yapmak
    17 yıl önce açıldı
    Flash Bellek boot
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • linux işletim sistemleri ikiye bölünmüş flash bellekleri kullanabiliyorlar, ancak windows için bir çözüm bulamadık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey61

Flaş diskiniz A-data ise flaş diskinizi ikiye bölebilirsiniz sitesinden yazılımını indirmeniz gerekiyor. Yalnız ikiye böldükten sonra bir bölümü normal diğer kısmı şifrelenecek o kısma ancak şifreyle ulaşabilirsiniz.

ARKADAS BEN DAHA ONCE PROGRAMLA IKIYE BOLDUM. HATDA BOLDUGUM KIZMI CD-DVD ROM OALRAK GOSTERDIM... BILIP BILMEDEN SALLAMAYALIM LUTFEN. PIYASADA BU ISI YAPAN PROGRAM VAR...
  • Ben flaşımı 2 parta ayırdım ve bunu kendi bilgisayarıma tanıttım ama flaşı başka bilgisayara takınca 2. partı görmedi. Expolit arkadaşım, madem yapılıyor bu iş ve siz yaptınız, o zaman paylaşın bu program isimlerini de biz de faydalanalım. Stabil ve kesin bir çözümü olan var mı acaba?
  • Benim 16GB Sandisk flash belleğim vardı windows bilgisayarda Disk Yönetiminden üzerine sağ tıklayarak birimi küçült dedim böldüm ama şimdi 16GB Toshiba aldım bunu bölemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karshtakavaar -- 21 Mayıs 2015; 2:46:05 >
  • benim 8 gb flash diske hdd regenerator programı bootable medya attı ve bugün flash diski açtığımda 1,9 gb olarak gördüm. kalan 5 gb ye partition olarak erişemiyorum iyimi :)

bu programla gerekli işlemler basit şekilde yapılıyor, işlemden sonra apply demeyi unutmayın :)

www.partition-tool.com
    Free Download EaseUS® Partition Master - EaseUS
    http://www.partition-tool.com/landing/home-download.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 9 Ekim 2015; 11:49:42 >

• Aşağıdaki başlıkta USB belleği dizinlere bölüp birini FAt32 diğerini NTFS olarak formatlama ve windows tarafından görüntülenmesi ayrıntılı şekilde anlatılmıştır
    http://www.sordum.net/39282/usb-bellegi-fat32-ve-ntfs-olarak-dizinlere-bolelim/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.