Şimdi Ara

Usb device over current status detected hatası alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
17.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a arkadaşlar, asus p5l-mx anakartım var. bilgisayarı açtığımda direk

    Usb device over current status detected bu hata geliyor ve 15saniye sonra kapanıyor. daha öncede böyle bir sorun olmuştu ama kendi kendine düzelmişti sonra :S dün kasayı açtım ekran kartı denemek için ondan sonra böyle oldu ne yapabilirim arkadaşlar yardım edin ültfen



  • USB aygıtlarınızdan aşırı güç çekiliyor ve bu sebeple anakart kendini koruma amaçlı kapatıyor sanırım.Bütün usb aygıtları çıkartarak sisteminizi açmayı deneyin.PSU nuzun markası ve watt olarak değerleri nedir??
  • anakart üzerinde bulunan kabloları kontrol et muhtemelen ekran kartını söktüğünde biryerleri çıkarttın veya kısa devre yaptın mutlaka..
  • anakartinizin kitapcigini bulun. usb 5v+ jumperlarini anlatan bir kisim goreceksiniz onlari normal 5v a alirsaniz duzelmesi gerekiyor
  • arkadaşlar söylediğiniz gibi şuan anakartta usb ile alakalı hiç birşey yok sadece anakartın kendi usb çıkışları var. şu jumper dedikleriniz sanırım bu iğne gibi çıkışları kapatan şeyler mavi ufak. anakartın kitabı yok ama netten ındırdım pdf biçiminde jumperlara bakıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    anakartinizin kitapcigini bulun. usb 5v+ jumperlarini anlatan bir kisim goreceksiniz onlari normal 5v a alirsaniz duzelmesi gerekiyor


    +5v ve +5vsb var hangısıne alayım ?
  • beyler bu lanet hata yine karşıma çıktı yardımcı olabilecek varmı ?
  • Merhaba,

    aynı hata bendede verdi. Bilgisayarım ekrankartı yerinden oynamış. Bilgisayarın tüm kablolarını çıkardım, bilgisayarın içini açtım güç kaynağı, ekran kartı, ve mouse-klavye girişlerini taktım. Bilgisayar açıldı. Ok dedikten sonra bilgisayarını yerine yerleştirdim arkadan kabloları el yordamı ile takarken mouse'u yanlış yere takmışım. Çıkarıp taktım bilgisayarı açtım bu hatayı verdi. Sorun nedir diye bilgisayarın arkasına baktığımda mouse'u yanlışlıkla taktığım yerdeki tırnaklardan biri eğillmiş, yandakime değiyordu. Düzeltip taktım bilgisayar açıldı. Bu tarz bir problem yaşıyor olabilirsin. Sanırım kısadevre hatası.

    bir fikir verebildiysem ne mutlu..
  • Beyler buradan yazayımda aynı hatayı alırsanız şunu yapın.
    anakart üzerinde modele göre değişir ama çoğunlukla iki yerde USB besleme Jumperleri vardır. bu jumperlerden biri çıkmışsa bu hatayı alırsınız. Bu jumperlerin biri anakartın arkasındaki usb çıkışlarının yakınındadır. 3 adet pinden oluşur. yanında USBPWR 1-4 yazar. bu jumper anakartın arkasındaki dört adet çıkışı besler. dikkat ederseniz hemen yanında da 1-2 5V. 2-3 +5VSB yazar . 1 ve ikinci pin jupmerle bağlı olması gerekir. selametle.....
  • Sorunun Sebebi:

    Kısa devre. Jumper ayarları ile ilgisi yok.

    Çözüm Yöntemleri:

    1. Kasanızda sıklıkla kullandığınız (Flashdisk takıp çıkardığınız) bağlantı noktalarını kontrol edin. Yapısal bir bozukluk meydana gelmiş mi?

    2. (Eğer birinci adıma olumsuz yanıt verdiyseniz bu adımı uygulayın. Olumlu yanıt verdiyseniz üçüncü adıma geçin.) Kazanızdaki tüm USB bağlantı noktalarını kontrol edin. Yapısal bir bozukluk meydana gelmiş mi?

    3.
     Usb device over current status detected hatası alıyorum
    Bu tip bir anormallik söz konusu ise o porta Flashdisk'inizi takın ve bilgisayarınızı tekrar başlatın.

    4. Kısa devre sorunu çözüldüyse bilgisayarınızı kapatın ve USB portunuzu evinizdeki cımbız gibi araç gereçlerle tamir etmeye çalışın.

    5. USB portunuzu düzeltilemeyecek derecede bozduysanız kasanızı açın ve anakart ile bağlantısını kesin. Bunun için
     Usb device over current status detected hatası alıyorum
    şekilde de gördüğünüz boş portlara sadece kullanmak istediğiniz USB kablolarını takın.

    6. Haftasonu geldiğinde kasanızı alın ve garantiye götürün. Garanti kapsamı dışındaysa herhangi bir bilgisayarcıda bağlantı noktasını tamir ettirin.




  • aynı sorun bende de vardı. Az önce çözdüm; resimde işaretlenen yerdeki kabloları çıkartın çözülüyor.

     Usb device over current status detected hatası alıyorum
  • zinzin kullanıcısına yanıt
    Zinzin hocam haklı yapısal bozukluktan meydana gelen bir sorun. usb portlara bakıp kontrol edin illaki bir hasar vardır veya tırnakları cıkmış durumda ters kutuplara temas halindedir...
  • arkadaşlar aynı hatayı bende alıyordum anakarttaki 5v usb kablosunu çıkarttığımda sorun çözülüyor fakat bu sefer de usb girişlerimi kullanamıyorum doğal olarak.Usb girişlerimi kullanabilmem için ne yapmam gerekiyor ?
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa devre olabilir ama olmayabilirde. Lakin USBPWR pinlerden biri USB lerin arkasında.. diğeride CMOS pilinin oralardadır..
    Sadece 1 adet pin zannedip boşuna saatlerce kısa devre aramayın.
  • ayn sekilde benim asus m2n de aynı sorun var puf...deneyelim bakalım tüm önerilerinizi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.