Şimdi Ara

Usb'den Formatta hal.dll hatası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
23.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • geçmiş bir konu ama arayan çok olduğu için bilgi amaçlı yazayım dedim birilerine yardımcı olur.

bende acer aspire one d255 vardı ve üzerinde win7 starter geldi. harddisk 2 bölüm olarak kurulmuş fabrika çıkışı.

aynı şekilde hal.dll hatası alanlar ve kurulumu başlatamayanlar için;

öncelikle netbook bios ayarlarında hardiskiniz AHci moddadır onu ide moda alın. bu xp kurulumunun hardiski görebilmesini sağlayacaktır.
    benim kullandığım usb boot programı sanırım bunu desteklemediği için böle bir çözüm buldum. muhtemel işe yarar diğer arkdaşlarada

daha sonra yukarda anlatılıanlar gibi xp kurulumunu başlatabilirsiniz.

önemli olan tek konu harddiskin TEk partition olması gerekli.

bu şekilde ben çözüme ulaştım ve xp yi kurdum.

Orijinalden alıntı: darkside

geçmiş bir konu ama arayan çok olduğu için bilgi amaçlı yazayım dedim birilerine yardımcı olur.

bende acer aspire one d255 vardı ve üzerinde win7 starter geldi. harddisk 2 bölüm olarak kurulmuş fabrika çıkışı.

öncelikle netbook bios ayarlarında hardiskiniz AHci moddadır onu ide moda alın. bu xp kurulumunun hardiski görebilmesini sağlayacaktır.
    benim kullandığım usb boot programı sanırım bunu desteklemediği için böle bir çözüm buldum. muhtemel işe yarar diğer arkdaşlarada

ahci modu modu ide ya alırsan kurarsın ama hardiskinin sata özelliklerinden yararlanamazsın. önmli olan ahci yi değiştirmeden kurulum yapabilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: sioux

quote:

Orijinalden alıntı: darkside

geçmiş bir konu ama arayan çok olduğu için bilgi amaçlı yazayım dedim birilerine yardımcı olur.

ahci modu modu ide ya alırsan kurarsın ama hardiskinin sata özelliklerinden yararlanamazsın. önmli olan ahci yi değiştirmeden kurulum yapabilmek.

yine tek partition olması gerekli diyor arkadaş.yani harddiskin tek bölüm mü olması lazım ahci moddan ide yapsak yine mi 2 bölümken kuramayız xp yi?

• usb den xp kuracaksanız mutlaka HDD nin tek partisyon olması gerekir.XP kurulum aşamasında Recovery bölümüde dahil var olan tüm partisyonlar silinmelidir.Sadece tek bölüm kalmalıdır.Yoksa hangi programı kullandığınız çokta önemli değil.Yeterki USb diskin içine xp kurulmuş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıskra -- 6 Kasım 2011; 12:08:10 >
  • arkadaslar hepınızın dedıgı dogru fakat arkadsın sorunu sızın dedıgınzle alakalı deıl belkı eskı bır konudur ama kendı deneyımlerımle bu sorunu cozdugum ıcın anlatmak ıstedım yorum yazan ustadlarım dogru dıyorlar ama sız yenı bastan usb den formatı anlatıyorsunz aynı program ve aynı cd ıle sızde atssanız sızın sorununuzda aynısı olurdu sız format atma yontemlerını anlatıyorsunz onemlı olan bu yontemdekı bu sorunu cozmektı neyse hocam eger merak edıyorsan yazıyorum. bu aslında bır sorun deıldır oncelıkle sıstem kurulduktan sonra pcden acmaya calısınca aldıgınz hata sıstemın daha kurulmadıgından kaynaklanıyor usb takılıykende dll hatası almanızın sebebı gene pcyı acmaya calıstıgından yapmanız gereken bılgısayarın sıstem kurulumunun tamamlanmasını saglamak buda format ıslemı bıttıkten sonra restat atılınca tekrar usb den acma ıslemı yapıyorsunz ve tekrar kur deılde su txt 1 dekı contıne den acıyorsunz ve format dewam edıyor tamamlanıyor :)
  • setuptan ahci modunun mutlaka ide moduna çevrilmesi gerekiyor.bu yapılmazsa xp hiçbirşekilde kurulmuyor ve çalışmıyor.

Orijinalden alıntı: mestikeri__53

arkadaslar hepınızın dedıgı dogru fakat arkadsın sorunu sızın dedıgınzle alakalı deıl belkı eskı bır konudur ama kendı deneyımlerımle bu sorunu cozdugum ıcın anlatmak ıstedım yorum yazan ustadlarım dogru dıyorlar ama sız yenı bastan usb den formatı anlatıyorsunz aynı program ve aynı cd ıle sızde atssanız sızın sorununuzda aynısı olurdu sız format atma yontemlerını anlatıyorsunz onemlı olan bu yontemdekı bu sorunu cozmektı neyse hocam eger merak edıyorsan yazıyorum. bu aslında bır sorun deıldır oncelıkle sıstem kurulduktan sonra pcden acmaya calısınca aldıgınz hata sıstemın daha kurulmadıgından kaynaklanıyor usb takılıykende dll hatası almanızın sebebı gene pcyı acmaya calıstıgından yapmanız gereken bılgısayarın sıstem kurulumunun tamamlanmasını saglamak buda format ıslemı bıttıkten sonra restat atılınca tekrar usb den acma ıslemı yapıyorsunz ve tekrar kur deılde su txt 1 dekı contıne den acıyorsunz ve format dewam edıyor tamamlanıyor :)

arkadaşın dediği gibi yaptım hal.dll sorunu çözüldü. xp kuruluma devam ediyor. sonradan aynı hatayı tekrar alırsam burada paylaşırım ama sanmıyorum. mestikeri__53 e teşekkür ederim

• herkeze kolay gelsin usb den xp kurdum fakat arkdaşların aldığı hatayı bende alıyorum hdd tek parça olması gerekli demişsiniz ben daha önceden şuan kullandğım netbooku aynı usb deb kurmuştum hiç bir işlem yapmadan otomatik kurmuştu şuan masa üstü pc me kuruyorum fakat ne denediysem deneyim olmuyor bu işi çözen birileri varsa açık ve net bir şekilde anlata bilirmi kolay gelsin teşşkürler
  • eski bir bilgisayarı tamir ederken bu sıkıntıyı yaşadım ve bir başkasının yardımı sayesinde sorunu çözdüm. Benim gibi sıkıntı yaşayıp yolu buraya düşebilecekler için çözüm yöntemini buraya yazıyorum:

Netbook’unuza veya cdrom’u olmayan eski bilgisayarlarınıza flash bellek ile windows xp kurmak istiyorsanız, size sorunsuz ve kolay bir şekilde nasıl bootable windows xp hazırlanıp nasıl kurulum yapacağınızı anlatacağım.

İlk önce buradan WinSetupFromUSB programını indiriyoruz. Bilgisayarımızdaki Windows XP iso dosyasının içindekileri bir klasöre çıkartıyoruz veya kopyalıyoruz. Mesela masaüstünde xp isimli bir klasöre bu dosyaları çıkartabilirsiniz.

Flash belleğimizi bilgisayara taktıktan sonra indirdiğimiz rar dosyası içindeki WinSetupFromUSB exe dosyasına tıklıyoruz.

Karşımıza gelen bu ekrandan ilk bölümde flash belleği seçiyoruz, ikinci bölümde Windows 2000/XP/2003 Setup kısmını seçip Windows XP dosyalarımızın yer aldığı klasörü gösteriyoruz. Son olarak GO butonuna tıklıyoruz ve dosyalar usb belleğimize kopyalanmaya başlıyor. Bu işlem uzun sürebilir, kopyalanana kadar bekleyiniz.

Kopyalama işlemi bittikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve BIOS ayarları ile USB bellekten başlamasını sağlıyoruz.

Bilgisayarı USB bellekten başlattığımızda karşımıza bu ekran gelecek . Windows XP/2000/2003 Setup‘ ı seçiyoruz.

Karşımıza gelen bu ekranda ise ilk olarak First part of Windows XP Professional Setup‘a giriyoruz.

Windows XP kur dosyalarını yüklemeye başlayacak. XP kuracağınız diski seçiniz ve biçimlendiriniz.

NOT: Eğer bu bölümde xp kurulumu yapacağınız harddisk bölümlerini göremiyorsanız BIOS ayarlarından Advanced Setting kısmında SATA kısmında seçili olan AHCI modu IDE veya Compatibility olarak değiştirin. Bunu yaptıktan sonra windows xp ile kurulum yapacağınız diski tekrar biçimlendirmeyi deneyin.

Biçimlendirme işlemi ve Kur dosyaları yüklemesi bittikten sonra bilgisayar yeniden başlayacak.

Bilgisayar yeniden başladıktan sonra karşımıza tekrar aynı ekran gelecek. Bu kez Second part of Windows XP Setup‘u seçiyoruz. Ve Windows XP kuruluma başlıyor.

USB Bellekten XP kurmak için birçok yöntem denedim, hepsi farklı farklı sorunlar verdi. Şu an için sorunsuz ve en kolay kurulum yaptığım yol bu. Umarım faydalı olmuştur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.