Şimdi Ara

usb den elektrik alma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
14.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anlıyacanız o pembe lamba uısb den yanıyo diğerine güvenemedim
  • telefon kablolaları ile olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/8.htm işine yarayabilir

kardeşim bulmuşsun benimde yukarıda anlatmak istediğim buydu

• quote:

Orijinalden alıntı: aagökhan

ben 4 adet 100ohm dirençle 4adet led çalıştırmıştım sıkınlısız bir şekilde ama 25 tane fazla geleceğini düşünüyorum dirençleri iptal etsen bile 25 tane led fazka gibi geliyor

bu 4 adet ile çalışan iyi ışık veriyormu?4 den fazla yapmayı düşünüyorum ben mesela.atıyorum 20 li yapacağım.bunun elektiriğini psu dan alabilirmiyim?şu tübitak ın örneği gibi 20 led kullanıyorsam 20 de direnç mi kullanacağım?
  • ya arkadaşlar benım aklıma bişey takıldı sırf o yuzden foruma uye oldum konu açmayı bılmedıım için buraya yazıyorum usb den 5 v gelıyo ıkı usb den o zman 10 geliyo ıkı usb yı bırleştırıp 10 v almamız mumkun mu????? sanırım kısa devre oluyo bunu engellemek mumkun mu bı aparatla falan?
  • 2 usb portunun gücünden yararlanmak istiyorsan, aradığın cevap y usb kablodur. 2 x 300 ma'den 600 ma elde edebilirsin. gerilimi 5 volt olacağı için, dc - dc çevirici kullanman gerekir.

usb den elektrik alma

http://****loji.com/blog/dc-cevirici-girisi-5v-ve-cikis-icin-icl7660-ile-dc-5v/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 14 Temmuz 2013; 21:04:34 >

• 5 volt veriyor hesapla kac adet led calıştırıyor
  • Mazemeler : 4 adet led , 4 adet 1,2k direnç
    Kırmızı kablo +
    Siyah kablo -
     usb den elektrik alma
  • GND - uç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Benim bildiğim Usb girişinde Kendi laptobumda ölçtüm yani 5.6v cıktı.
    Ama bildiğim şehir evsanesi kimi anakartların usb girişinde 1A e kadar güç cekilebileceği yönünde.
    Geneli 500Ma cıkış Verir.Muhtemelen.Ledleri calıştıracaktır.

O şehir efsanesi değildir. USB 3.0 portlarından 1 amper civrı çekilebiliyor. Bazı anakartlarda İpad vesaire şarj edebilmek için 2 ampere kadar verebiliyorlar.
    Bir de direkt kırmızı ve siyah ile USB 2.0 da 100 mA, 3.0 da ise 150 mA alabilirsin. Host controller bağlı bir cihaz algılamazsa en düşük kademeden enerji verir.
    Aygıt yöneticisinden USB kök hub ın güç sekmesinde usb portlarından cekilen akımlar yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 19 Temmuz 2013; 14:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Dostum İçin rahat etmiyorsa.12v Psu cıkışına. 7805regülator entegresi ile 5v a düşürüp istediğini kullanırsın soğutucu olarak işlemci soğutucunun yanına macunla gitsin.

O 12 volt cıkışının yanında zaten 5 volt cıkışı da var.

• Usbden max 5v alabilirsin diye biliyorum. Yine de fazla zorlamamanı tavsiye ederim
  • ben iki usb birlestircım serit led olurmu
  • cngz dm kullanıcısına yanıt
    En sağlıklısı psudan çek kardeş. Kasanın arkasındaki deliklerin herhangi birinden kablo uzat psunun molex kablosuna bağla. Molex kablosu sarı+12 siyah- bu şekilde direk lede bağla (araya anahtar koy).

2usb 10v yapar ve parlaklık düşer ayrıca zahmetli ve riskli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

En sağlıklısı psudan çek kardeş. Kasanın arkasındaki deliklerin herhangi birinden kablo uzat psunun molex kablosuna bağla. Molex kablosu sarı+12 siyah- bu şekilde direk lede bağla (araya anahtar koy).

2usb 10v yapar ve parlaklık düşer ayrıca zahmetli ve riskli olur.

+1
  • Arkadaş bilen bilmeyen herkes yazmış öncelikle 25 led i usb den gelen 5.11 volt uç amper ile çalıştıramazsın havya kullanmayı biliyorsan internet te led direnç programları var birini indir led sayısını gir sana örneğin 5 led te bir 150 ohm at der sende ona göre lehimlersin çalışır diğer turlu az led koyarsın bu sefer ledleri yakar 7805 ile kafa karrıştırmaya gerek yok zaten endustiri bir parça olmayacağından çirkin gelir geze saygılar selamlar

• bizim kulanılmayan adaptor harmıs simdi onu kulanıyom zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet06

25 tane led var ama bunlar 6v enerji ile yanıyor

volt bir enerji türü değildir. 25 tane ledi 1.2 volt ile de yakabilirsin birbirne paralel bağlayarak. eğer kullandığı standart kalem pil ise 250mA kadar bi çekeri vardır kullandığı pil alkanline ise yakmayabilir ama ben yakacağını düşünüyorum. 5x0,5A ortalam 2.5 watt eder rahatlıkla yakar. tasarruflu florasanlar bile 7-8 watt ile yanıyor.
  • Radtech kullanıcısına yanıt
    1.2 volt ile görünür ışık üreten led yakılamaz. Ancak kızılötesi ledler yakılabilir. Bu yüzdendir ki tek pille çalışan kablosuz Mouselarda genellikle kırmızı led yerine kızılötesi led kullanılır. Bu sayede step up dönüştürme yapılmasına ihtiyaç kalmaz, bu sayede daha uzun pil ömrü sağlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Ocak 2015; 23:11:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.