Şimdi Ara

usb buzdolabı'nı kendin yap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Peltierin sıcak tarafını soğutucu ile soğutarak daha verimli çalışması sağlanıyor.
  • Molexten direk 12v verilip yapılırsa bence gayet başarılı olunur bir uzatma yaparsınız kasanın arkasına molexi ekran kartının falan takıldığı kasanın boş slotunun birine takarsınız alın size usb gibi molex izolasyondada başarı sağlarsanız bence güzel bir yapı ortaya çıkacaktır
  • http://320volt.com/peltier-termoelektrik-sogutucu-nedir-nasil-calisir belki yardımı dokunur bu islerden anlamam ama
  • Pil şarjı USBden , mısır patlatma USBden , bizim evin elektriği USBden , şimdide bu USBden.Çok yüklenmiyozmu yuesbilerimize?

Bu anakartta sorun yaratmaz dimi uzun vadede?Deneyeniniz varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

Pil şarjı USBden , mısır patlatma USBden , bizim evin elektriği USBden , şimdide bu USBden.Çok yüklenmiyozmu yuesbilerimize?

PSU kaliteli ve yüksek watt ta ise ise sorun olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: PcTeknik36

quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

Pil şarjı USBden , mısır patlatma USBden , bizim evin elektriği USBden , şimdide bu USBden.Çok yüklenmiyozmu yuesbilerimize?

PSU kaliteli ve yüksek watt ta ise ise sorun olmaz

OCZ 600watt PSU var.Gücü sorun olmaz bana.Sorduğum şu.Bütün USBler anakarttan geçiyor.Yani anakartta yanmaya filan sebep olurmu ki?

• ben gittim 34 liraya satın aldım plantoon mini buzdolabı usbden güç alıyor usb adaptor ile mi kullansam daha iyi perf. alırım.Gigabyte anakartlar usb çıkışından 2700mha veriyor bunu unutmayın
  • gitti gidiyor da ilanı var lan aklıma girdiniz yine yeşil lazer aldım creative 2+1 ses sistemi siparişi verdim şimdide bu girdi
  • Merhaba İstanbulda oturdugun yazıyor bi ara bende aramıştım pertier'i karaköyde selanik pasajında yada onun arasokağında bir han var içlerinde satılı yor istediğini bulursun fakat pertier'i bilgisayar la çalıştıracağın için 4.5 volt luğunu almayı düşün çünkü soruyorlar ve hepsinin fiyatları neredeyse aynı 4.5 volt la 250 volt un farkı yok :D pazarlığı yapabildiğin kadar yapmaya çalış çünkü orda insanın gözünün çine bakıyorlar ne kadar fiyat söylesem die biraz ağız arıyorlar napıcaksın ne iş yapıyorsun die o yüzden her zaman söylediklerini indirmeye çalış çünkü pertier gibi teknolojik şeylerin maliyeti gerçekten düşük karaköyde iyi şanslar aldıktan sonra bilgilendirirsen iyi olur...
  • "Buzdolabı"nı sizce USB'den çalıştırmak ne kadar akıl kârıdır? USB portuna abanıp anakartınızı yaktığınızda da garantiye "ya işte sabah açtım açılmadı" dersiniz...

İlla ki peltier ile deney yapacağız diyorsanız 12V 5A veren bir güç kaynağı bulup onunla yapın. Peltierin sıcak yüzeyinin 60 dereceyi geçince bozulacağını da unutmayın.
  • evet bencede arkadaş haklı hazır alın reklam gibi oluyo ama hazırlarda platoon mini usb buzdolabı var kırmızı şık bişey unutmayalım bir anakart bir porttan kaç mha verebilir 100 peki usb şarj aletleri bendeki 5v 800mha daha performanslı tabi aldığım ürün testlerinden geçmiştir.

gigabyte ultra 333 kartınız yoksa yapmayın .
    34 liraya ankart nahsıl bulacağınız ama 34 liraya buzdolabı bulursunuz.

zaten minik pet şişe dışında oda soğutmuyor peltier de ısınma yok fan var fln soğuk olan birşeyi içine koyuyosunuz dahada soğuk oluyo ve soğuk tutuyo
  • çok ilginç ve güzel birşey fakat bunun kullanılan pc için bir zararı olur mu güç açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obscurty -- 10 Ağustos 2010; 9:36:01 >
  • arkadaşlar usb diyince pc laptop anlamayın usb adaptorunuz olmalı
  • Arkadaşlar konuyu hortlatacağım ama bu branddragon, pandawill gibi siteler kampanya yapmışlar bu dolaplarda, site onunla alakalı en az 6-7 konu silmiş, niçin?
  • Bu ürün deneyip anakartını yakanların hışımlarına uğramışlardır belki.
  • 500ma hiç yeterli gelmez direk psudan güç alan birşey yapsanız
  • Asıl kahvemi sıcak tutucak bişey lazm
  • tersi ile kahveniz sıcak durur

aynı mantık

ben bu peltier malzemeyi güneş paneli ile yaptığımda karşılaşacağım zorluklar nedir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.