Şimdi Ara

USB Bellekleri Bootable Yapmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
5
Favori
251.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konu yenilendi,
    bu konu kisa tutulmak istendiginden bagzi extra islemler ve bilgilerle ilgili notlar eski konuya (yeniden acildi) link verildi.

    UFD bootable gunler dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 5 Mayıs 2009; 10:58:19 >
  • Az önce deneme fırsatı buldum ve gayet sorunsuz çalışıyor. Emiğe geçen herkese teşekkürler......
  • blue_life hocam acilen seninle konuşam lazım acaba bana yardım edebilirmisin çok acil
  • çok güzel paylaşım sağolun
  • wimb'in programi yenilendi
    bir bugy duzeltildi (blue_life a tesekkurler)
    kozmetik ekler yapildi (daha az adim)

    neticede bende resimleri/anlatimi duzelttim

  • Merhaba, aşağıdaki dosyalar indirilemiyor.
    Hazırlanan ve usb içine atılan işletim sistemi her bilgisayarda çalışabilir mi? yoksa sadece bootable yapılan bilgisayarda mı çalışır.

    Grub4dos_grldr.rar indir
    Grub4dos_GRLDR-MBR.rar indir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: abaca
    Hazırlanan ve usb içine atılan işletim sistemi her bilgisayarda çalışabilir mi?
    Amac biosunda UFD boot yetenegi olan her bilgisayarda UFD yi bootable yapmak. Yontem UFD boot yetenegi olan her bilgisayar icin ortak bir cozum uretmek. CD , Disket, Harddisk (takilabilir yada sabit) kullanarak UFD deki bootmanageri calistirmak konumuzun disinda.


    wimb in derlemesi bu konuda cok iyi (%90). Konuyu kisa tutmak (cok sikayet geldi) icin birkac yontem daha var yazmadim, zaten onlarda bu ay icinde cikti ve zaman icinde wimb in paketinin icine gireceklerdir.

    Konuda yazilanlar emulatorde calismasina ragmen biosunda UFD boot yetenegi olan bir bilgisayarda calismaz ise yardimci olurum.


    Grub4dos_grldr.rar indir
    Grub4dos_GRLDR-MBR.rar indir

    linkleri calisiyor/indirilebiliyor !!!!!!

    elim degmisken ikisinin de sürümlerini grub4dos-0.4.4 e guncelledim.


    Grub4dos_GRLDR-MBR.rar aramanizdan dikkatimi cekti, o dosya bu konuda verilmiyor cunku kullanildigi yontem UFD genel bootable olma oranini dusuruyor (1. postada L3* ile aciklandi) tabi buradaki yontemin calismadigi bir durumda elde 1 kursun daha olmasi iyidir, bu konuda anlatilan yontemi takip ettiniz mi ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 19 Mayıs 2009; 5:32:31 >




  • Yazınızın içinde eksi konuya link vermişsiniz ufd yi boottable yapmaya çalıştım. Daha sonra asıl isteğimin bilgisayarımı yanımda taşıma isteğimin olduğunu hatırladım. Sitedeki tavsiyenize göre ilk önce ufd ye slax kurdum. (shiftdelete sitesindeki görsel anlatımdaki unetbootin ile slax i ufd ye kurdum ve bilgisayarımda çalıştırdım.) Linux a birtürlü ısınamadığımı tekrarlıyorum.
    Şimdiki amacım ise harici hd ye veya daha kapsamlı ufd ye xp kurarak ve içine vstudio ekleyerek gittiğim heryerde kod çalışması yapabilceğim bilgiye ulaşmak olacak. (USB_MultiBoot_10 programı ile ufd ye xp nin kurulduğu (youtube da) video izledim ama heryerde kurulabilirmi araştıracağım)

    Yalnız burada önemli birşey var. Hadi Usb bellekleri bootable yapalım... Ama niye? Benim ihtiyacım olan bilgi belki konu içinde ama usb yi bootable yapmak başlığı bana hiçbirşey çağrıştırmıyor. Hangi durumlarda bootable yapılır? neden ihtiyaç duyulur? Nerelerde kullanılır? Herkes yapmalı mı? Bootable nedir? neden usb bootable yapılır? bootable olan usb ler ve olmayan usbler mi vardır vs...

    Biliyorsunuz artık eee pc ler çıktı yani herkes bilgisayarını ve çalışmalarını yanında taşımak istiyor. Bu sebeple usb nin her bilgisayar donanımına uyumlu işletim sistemleri kurulabilmesi konusunda belkide görsel bilgiye ihtiyaç var. Çünkü anlattıklarınızın bendeki çağrışımı farlı olabilir. Yönlendirmelerinizi tam anlayamayabilirim. (indirilen program C: yi mi kurulacak, usb ye mi? usb sürekli takılı mı olmalı yoksa sonradan mı takılmalı vs vs vs...) Bilmem analatabiliyormuyum.

    Ama herşey birkenara ellerinize sağlık. Bilgi paylaşımınız ve gayretiniz için teşekkür ediyorum.
    Saygılar.




  • abaca

    "neden ufd bootable" eski konuda bagzi orneklerle yazildi, ama konunun uzunlugu milletin gözünü korkuttugundan bu konuya koymadim (sende okumamissin). bu konunun bagzi yerlerinde eski konuya linki bu konuyu kisa tutmak icin verdim.

    Bu konunun amaci: herhangibir maksatla (linux, xp , pe, xp kurmak vs vs) ufd sini bootable yapamayanlara yol gostermek ve bootable yapilan ufd nin her bilgisayarda calismasini saglamak (sende calisiyor da ya baskasinda :) ). Kullanilan programin adimlari "basit" gorunebilir ama ardinda cok tecrube gizli.

    bu konuda yazanlari yapip, ufd ile herhangibir bilgisayarini actiginda eger soylenen ekrani goruyor isen (yada örnek olsun diye verilen slax calisti ise ki o bu konuda yazilmadi) o zaman bu konu ile isin bitmis demektir. O gorebildigin ekran sayesinde ister linux, ister xp, ister PE ister vista vs. ne yapilabiliyorsa yaparsin, sonrasi senin ilgi duydugun konuyu arastirmana ve gerekli dosya hazirliklarina kalmis. Dosyalar hazir ise tek yapacagin ufd bootable diske kopyalayip menu.lst de gerekli eklemeleri yapmak.

    adimlar kafani karistirmis cunku eski ve yeni konuyu birbirine karistirmissin, zaten hangisinin neresini ne kadar okudugun yazdiklarindan anlasiliyor, sadece bu konuda soylenenleri adim adim sakin kafa ile yaptiginda olay kafanda netlesecektir. (konuya ek yaptim, başına "ufd nizi bilgisayariniza takin dedim :) "


    takilabilir usb disk leri bootable yapmak bu konunun disinda ayrica kolay bir islemdir. zaten başlik açık ve net "USB Bellek leri Bootable Yapmak"




  • Sayın Lancelot_Real,
    Bir ziyaretçi olarak bu tür konulara bakışı dile getirmeye çalıştım.
    usb yi bootable yapabilmek için anlattıklarınız eski konuya gönderdi beni ve konular karışmış olabilir.
  • abaca

    destegin icin cok cok sagol, simdi eski konuya büyük uyarilar koydum. Umarim ise yarar. (ise yaramazda baska birinin daha kafasini karistirirsak baska bir care yapariz)


    Dogrusu konunun sadece "genel bootable" yapma tarafi bile cok genis. Halen cesitli yabanci forumlarda konu ile ilgili yeni yontemler/programlar cikiyor (ben sadece en iyi/genel buldugum programi ve test etmek icinde kisa bir yontemi yazdim)
    Birde "hadi bootable yaptik simdi ne yapacagiz" kismi var o daha da genis.

    Hepsini yazsam cok uzun, bir kismini yazsam cok kisa (yukari tukurduk biyik assagi tukurduk sakal olayi). Yinede amac ilk ufd bootable yapma sorunlarimi cozmek icin aylarca google tirtikladigim zamanlarda ogrendiklerimi paylasmak :).



    Neticede ben ufd den "slax" calistirabilmek icin "ufd bootable" olayina bulasip sonradan istedigim herseyi calistirir hale geldim (senin XP calistirmak istegin bende hic olmadi ama ondada bu yolu izlereyek baslarim ). Baska bir amacla ufd sini bootable yapmak isteyene kapi esigine kadar (calisan bir grub4dos / menu.lst) yol gostermede yardimci olmak icin bu konuyu yazdim. Umarim eski konudaki uyarilar senden sonra buralara ugrayanlara isik tutar




  • İşime yarayacak eyvallah kardeş.
  • Çook kısaca..
    Elimde 4.04 gb lık MULTİBOOT lu bir cd var.. İçinde 98 den server 2000 e kadar her şey var (hiren slax vs..)
    Bunu Dvd ye yazdığımda sorunsuz çalışıyorum..
    İso sunu aldım..
    Flashdan hangi yöntemle çalıştırırım. (En kolay ve basit)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nuktan
    Flashdan hangi yöntemle çalıştırırım. (En kolay ve basit)


    önce işe okuyarak baslarsin,
    önce konun başlığını oku
    sonra
    konu anlatiminin 1. satirini oku
    yetmedi
    3. satirini oku.

    Bu uygulamali cevap umarim sorununun cozumunu hızlı bir sekilde bulmana katkida bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 23 Mayıs 2009; 2:22:11 >
  • 1. satır ------->** USB Bellek leri Bootable Yapmak.

    3. satır ------->Bu konu sadece USB Bellek leri Bootable yapma ile ilgilidir.
    Üzgünüm derdime çare olmadı!


    Tam 3 aydan fazladır bu işlerle uğraşıyorum Lancelot.....
    Senin verdiğin yabancı liklerle iyice haşır neşir oldum. (daha sen linkleri vememiştin bile...)
    Bu şekilde sormamın sebebi demekki bazı şeyleri ya ben anlatamadım yada sen sorumun arka planını anlamadın...

    1. olarak herhangi bir usb yi bootable etmekte herhangi bir sorunum olmadığı gibi bambaşka bir program ile yaklaşık 4 tık da 2 gb kadar olan tüm MULTİBOOT dvd leri usb den çalıştırabiliyorum. Hemde Grup4dos gibi bir çok kişiye karmaşık gelen bir programı kullanmadan....
    2. olarak Her türlü linux ve türevinin isosunu 2 tıkta usb den çalıştırabiliyorum....

    Ama benim derdim başka... Sen sürekli bir usb yi bootable edebilmekten bahis ediyorsun. Ben ise kendi Bootable olan 4.04 gb lık bir dvd yi usb den boot etmekten bahsediyorum. Bana bootable olan bir isoyu usb den açabilmek için grup4dos kullan deme. O zaman iso 2 farklı şeye takılıyor.
    1- 4 gb sınırına
    2- isoyu kalıp olarak kullanmaya çalışıyor ki buda 2 dk işi 20 dk ya çıkarıyor zaten açmıyor bile...

    Sonuç olarak bu işlerle uğraştığını bildiğim için soruyorum. (bu arada bu konuda dizmanında başını şişirdim. Sağolsun bişiler buldu ama programlar cd veya dvd seçerek (u3) yaptıkları için başarısız oldu.)

    Senden ricam yeni öğrenmeye başlayan birisi gibi cevap vermek yerine (1. satırı oku 3. satıra bak gibi değil de!!) bu adamda farklı bişiler var diye düşünüp yukarıda bahsini geçirdiğim konularda öngörü yapmaya çalışıp ona göre varsa cevap vermeni rica ediyorum. Ha bu konuda bir bilgi yoksa bu konuda uğraşmadı isen canın sağolsun. Ne zamandır yaptığın işlemler içinde teşekkür ederim. Kaldıki şu topikleri yazmak bile başlı başına bir derttir.


    Sevgilerimle...


    Neyin multibootunu görmen içinde aşağıdaki resmi koydum. Dediğim gibi DVD den bu çalışıyor. Boot etmek gibi bir sorunumu yok. Usb penden açmak gibi bir sorunum var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuktan -- 23 Mayıs 2009; 13:37:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nuktan

    1. satır ------->** USB Bellek leri Bootable Yapmak.

    3. satır ------->Bu konu sadece USB Bellek leri Bootable yapma ile ilgilidir.
    Üzgünüm derdime çare olmadı!
    tabiki derdine care olmaz, yazi ile algı arasında bir bosluga dusmussun.

    bu bosluga dusen nice arkadaslar icin "konu başlıgı"+"1. satır"+"3. satır" ise yarayamayacagini dusunup son bir 4. vuruşuda anlatim sonuna
    quote:

    UFD niz bootable olmus demektir.

    Gerisi sizin bileceginiz is.
    yazdim. Ama okuma ile algı arasinda da sorunu hat safhada olana ni kadar vuruş yapsam carem yok.

    gonderdigin multiboot dvd acilis resimdeliklerin hepsi ufd den calisabilir calistirdim. Yontemler farkli gorunsede bootmanager in degismesi disinda olay hep aynidir. Ilgili bootmanager ve ilgili hazirliklar (tik tak tuk yazi) ile ilgili konulari acele etmeden, tane tane okudugunda cozumunu ve nerde yanildigini bulacaksin.

    Kullanilan bootmanager ve calistirilmak istenenler icin zilyon kombinasayon var (hepsi ayni kapiya ciksada). Aradigin cevaplari bulur ve hepsini ozetleyecek bir konu yazarsan bu konudan oraya linki misal sole verebilirim.
    quote:

    Gerisi sizin bileceginiz is, nuktan nin yolu icin suraya tiklayin.


    yada :)
    alemlerin bambaşka (çokbaşka, başkabaşka) zilyon programinin hepsini derleyen ufd bootable hazirlama yontemlerini bir yaziya yazar haber verirsen onada link veriririz, hatta özel bir durumu var ise (+2) ve senin anlatimin duzgun ise daha özel bir yaklasimla link veriririz.


    yada kisaca:
    bambaşka (ammmman ne gizem, tek tıklısıda vardi bi yerlerde) bir program ile yaklaşık 4 tık da bootable hazirladigin ufd ni ufd bootable secenegi olan bir bilgisayara takip boot edemediginde ve yukardaki yontem ise yaramadiginda bu konuda gorusuruz (yada yoksam baskalari ile gorusursun).




  • Eğer senin uslup ve ukalalığın bende olsa idi zaten kendi linkimi kendim verirdim..
    24 satır yazıp genede bilgi vermediğin ve sınırların içinde kaldığın için teşekkür ederim..
    Yolun açık olsun...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nuktan
    24 satır yazıp genede bilgi vermediğin ve sınırların içinde kaldığın için teşekkür ederim..
    Yolun açık olsun...


    Konulari okumadaki dikkatin, Neden konuyu dagitmadigimdaki anlayisin, cevap verilmesine ragmen üstleme stratejin ve Bilgi verirken takindigin giz/üslup ve yöntemler hele 3. sahislarin anlamamasi icin yaptiklarin ile "Sevgilerimle..." koyarak süsledigin mesajin icin ben tesekkur ederim. dh da benim karsima cikan yontem olarak bir ilkti, zeki insanlari aramizda gormek sevindirici, umarim zekan ilerde bildiklerini paylasma yoluna gitmene dair sana bir isik tutar ve o zaman iyi niyetin muhafazasi icin yapman gerekenleri bu konudaki tecrubeni hafif bir gulumseme ile hatirlayarak anlarsin.

    Paylasmayi sevelim, dogru yerde ve herkesle.

    iyi günler




  • Sevgili PMD

    Her ikisinide denedim...
    Gonzorda o 4 gb sıkıntısı var...
    Ultraisoda ise isoyu usb ye aç diyorsun ancak multiboot meselesi olmuyor...
    Gonzor tipi programın 4 gb destekleyenini bulsak zaten bu kadar işe hiç ihtiyaç kalmayacak... İşin enterasan tarafı o kadar yabancı forum gezdim gonzorun üstüne gitmiyorlar ya hayret ettim. Yabancı forumlar tutturmuş bir grup4dos hep onun peşindeler..
    Halbuki easy creator ve gonzor türevi prog her şeyi yaptırır.... Hemde çoook basit bir şekilde...
  • bootable usb yapıp içine windows xp setup dosyalarını atıp usb den xp kurabiliyormuyuz şuann ?? yoksa bootable yapıp içine kurulu sistem koyup pc yi açmayamı yarıyor bu ??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.