Bir firmanın eşantiyon bir USB flash belleğini aldım ( 2 GB ) ve bu firma CDFS bir alana (67 MB) kendi reklamını koymuş ve herhangi bir pc herahngi bir zamanda taktığımızda bu reklam direk önümüze geliyor. Bu alan bir dizin adı ile görünüyor CD-ROM gibi.. ve bu alana format atmak imkanı vermiyor. Diğer format yollarınıda denedim ve bu alan Cd-ROM gibi göründüğü için format atılamıyor. Bu alana nasıl erişip silebilirim. bunun için uygun bir program varmıdır.? şimdiden teşekkürler
bu olayın çözümü bulundumu bende aynı olayla karşı karşıyayım
linux altında partisyon silme/yaratma ve benzeri işlemleri usb belleklere uygulayabiliyorsunuz, mesela ubuntu'da gpart ile yapılabilir, bildiğim kadarıyla gpart'ın bootable cd si var, google'dan aratın sitesinde bulursunuz, linux kurmadan halledersiniz
o işe yaramaz ise iyi bir hex editor ile usb belleğin dosya sistemi ile oynanabilir, mesela winhex editor olabilir
her iki yöntemde de ne yaptığınızı bilmeniz gerekiyor, yani olaya hakim olmalısınız aksi taktirde usb bellek yerine hdd'ye işlem yapmanız olası, bu durum geri getirilemez sonuçlar doğurabilir
başıma hiç gelmedi ama hex editor ile usb belleğin kullanılamaz hale gelmesi de ihtimaller dahilindeymiş
sadece yol göstemek amacıyla yazdım, ayrıntıya girmek için google'dan bolca araştırmanız gerekebilir