Şimdi Ara

USB Bellek CDFS alan silme...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir firmanın eşantiyon bir USB flash belleğini aldım ( 2 GB ) ve bu firma CDFS bir alana (67 MB) kendi reklamını koymuş ve herhangi bir pc herahngi bir zamanda taktığımızda bu reklam direk önümüze geliyor. Bu alan bir dizin adı ile görünüyor CD-ROM gibi.. ve bu alana format atmak imkanı vermiyor. Diğer format yollarınıda denedim ve bu alan Cd-ROM gibi göründüğü için format atılamıyor. Bu alana nasıl erişip silebilirim. bunun için uygun bir program varmıdır.? şimdiden teşekkürler

• bu olayın çözümü bulundumu
    bende aynı olayla karşı karşıyayım
  • linux altında partisyon silme/yaratma ve benzeri işlemleri usb belleklere uygulayabiliyorsunuz, mesela ubuntu'da gpart ile yapılabilir, bildiğim kadarıyla gpart'ın bootable cd si var, google'dan aratın sitesinde bulursunuz, linux kurmadan halledersiniz

o işe yaramaz ise iyi bir hex editor ile usb belleğin dosya sistemi ile oynanabilir, mesela winhex editor olabilir

her iki yöntemde de ne yaptığınızı bilmeniz gerekiyor, yani olaya hakim olmalısınız aksi taktirde usb bellek yerine hdd'ye işlem yapmanız olası, bu durum geri getirilemez sonuçlar doğurabilir

başıma hiç gelmedi ama hex editor ile usb belleğin kullanılamaz hale gelmesi de ihtimaller dahilindeymiş

sadece yol göstemek amacıyla yazdım, ayrıntıya girmek için google'dan bolca araştırmanız gerekebilir
  • saol hocam araştırcam bakalım neler gelcek başıma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SD KART "Disk Yazma Korumalı"
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.