Şimdi Ara

USB aygıtı tanınmadı acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
65.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Kontorland marka joystick imi usb den laptopa bağladığımda usb aygıtı tanınmadı diye bir sorunla karşılaşıyorum. Joystick i desktop a bağladığımda ise hiç bir sorun yok. Ayrıca laptop umdaki usbler de hiç bir sorun yok hepsi çalışıyor. Desktop la laptop ta aynı işletim sistemi yüklü win xp pro sp2. Forumları karıştırdığımda gördüm ki bir çok kişi böyle bir sorun yaşamış fakat 100 yere baktıysam da hiç biri sorunu çözememiş. Ayrıca sorunu yaşayanlar sadece joystick le değil farklı donanımlar bağlayanlarda var. Joystick in driverını da yükledim. Usb 2.0 sürücüleri de yüklü. Yani yazılımsal bir problemin olmadığını düşünüyorum. Fakat donanımsal da ne gibi bir problem olabilir anlıyamadım. Çakıştığı başka sürücüler olabilir mi? Yada usblere werilen elektrik ile ilgili bir problem olabilir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...







  • ilk aklım ailk başlarda benimde yaşadığım sp2 nin olmayışından kaynaklanan bir sorun olabilir gibi geldi ama öyle bir durum yok anlaşılan ama bana sorarsan yinede yazılımsal gibi geliyor
  • Yazılımsal da olabilir tabi.. Gerçekten çok araştırdım kimse bu sorunu çözememiş, bende hırs yaptım :) ama aklıma da artık bişey gelmio o yüzden fikirleriniz benim için çok önemli..
  • Tanınmayan aleti takmadan önce, bilgisayara bağlı bütün usb aletlerini çıkar daha sonra tanınmayan aleti tak. denetim masasından yeni donanım ekle de. CD sürücüsü varsa onu tak. Öncelikle otomatik olarak arasın olmazsa sen cd sürücüsüne yönlendirirsin.
  • Joystick in driverı direk kurulum dosyası. nereye kurduğunu da anlamadım. yani nitekim inf dosyasını bulamadım o yüzden dediğiniz şekilde bir kurulum yapamıorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklordum -- 26 Mart 2007; 23:47:15 >
  • O zaman "yazılımı otomatik olarak yükle "seçeneğinden yap !
  • Aslında sorun şu şekilde. Aygıt çalışır durumda gözüküyor. Fakat bilinmeyen aygıt olarak gözüküyo.. dolayısıyla örneğin otomatik olarak yükle dediğinde yüklenmiş gözüküyo...
  • aygıt yöneticisinden, bilinmeyen aygıta sağ tıkla kaldır de. daha sonra yeni doananım ekle yap. evet donanımı bağladım-yüklü donanım listesi çıkacak, oradanen alt kısımda yeni donanım aygıtı ekle var.Ona tıkla ileri de -listeden seçeceğim donanım yükle- ileri de- genel donanım türlerinden- ses video,oyun kumandasını seç-ileri de. Bakalım olacak mı?
  • bu dediklerinizi yaptım, ondan sora liste çıkıyo bu listede kendi joystick im yok, disketi var desem o zmnda inf dosyası yok. Yani oradan da tanıtamıyorum malesef..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darklordum

    bu dediklerinizi yaptım, ondan sora liste çıkıyo bu listede kendi joystick im yok, disketi var desem o zmnda inf dosyası yok. Yani oradan da tanıtamıyorum malesef..



    sen bu dediklerimi harfiyen yap.kendi joystickiim yok demişsisn . Zaten kendi joystickin olmayacak ki onun yerine ses vide ve oyun kumandası sürücüsünü yükleyeceğiz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay
    aygıt yöneticisinden, bilinmeyen aygıta sağ tıkla kaldır de. daha sonra yeni doananım ekle yap. evet donanımı bağladım-yüklü donanım listesi çıkacak, oradanen alt kısımda yeni donanım aygıtı ekle var.Ona tıkla ileri de -listeden seçeceğim donanım yükle- ileri de- genel donanım türlerinden- ses video,oyun kumandasını seç-ileri de. Bakalım olacak mı?




  • Bilinmeyen aygıtı dediğiniz gibi kaldırdım. Sonra donanım ekle diyince direk görev çubuğunda yeni donanım bulundu diyo tabi bilinmeyen aygıt olarak. Neyse bu adımı geçtim sonra ses,video, oyun kumandalasını seçip ileri dediğimde karşıma liste çıkıo. Bu listeden ne yükleyeceğim?
  • üretici kısmında senin markanın ismi var mı? Varsa onu sürücüsünü yükle,yoksa (standart sistem aygıtlarından), standart oyun bağlantısı seçeneğine seç ve ileri de !
  • Şimdi şöyle bir durum oldu. Dediğiniz gibi yükledim ünlem işaretli olarak aygıt yöneticisinde gözüktü standart oyun bağlantı noktası. Sonra restart ettim. Usb aygıt ı buldu. Kontrol ettim bu sefer oldu. Fakat ses video oyun kumandalarında standart oyun bağlantı noktası ünlemli gözüküyor.. Neyse velhasıl sorunum çözüldü çok teşekkür ederim. Büyük iyilik yaptınız gerçekten saolun.. Kimsenin çözemediği bir sorundu..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darklordum

    Şimdi şöyle bir durum oldu. Dediğiniz gibi yükledim ünlem işaretli olarak aygıt yöneticisinde gözüktü standart oyun bağlantı noktası. Sonra restart ettim. Usb aygıt ı buldu. Kontrol ettim bu sefer oldu. Fakat ses video oyun kumandalarında standart oyun bağlantı noktası ünlemli gözüküyor.. Neyse velhasıl sorunum çözüldü çok teşekkür ederim. Büyük iyilik yaptınız gerçekten saolun.. Kimsenin çözemediği bir sorundu..



    "ses video oyun kumandalarında standart oyun bağlantı noktası ünlemli gözüküyor" eğer bunu kaldır ya da devre dışı bırak dersen, bu sorunda ortadan kalkar ve joystickini de kullanmaya devam edebilirsin...

    Keyifli oyunlar iyi akşamlar !!!




  • Aslında tam olarak senin sorununla aynımı bilmiyorum ama, belki işine yarar diye ayzıyorum. Geçenlerde HP LaserJet 1020 yazıcı getirdiler kurulumunu yapmam için. Yazıcıyı USB portuna bağladığımda tanınamıyor diye hata veriyordu. Ne yaptıysam bir türlü yazıcıyı tanıtamadım. YAzıcının USB kablosunu başka bir yazıya bağladım çalıştı. Yani kablo sırunsuz görünüyordu. Ne olur ne olmaz diyerek yeni bir kablo siparişi verdim. Bilin bakalım ne oldu? Yeni kablo ile yazıcıyı bilgisayara bağlayınca XP direk "LaserJet 1020" yazıcı bulundu dedi ve sorunsuzca kurulumu yaptım.

    Şimdi düşünüyorum, kablo bu kardeşim, altı üstü 4 tane tel geçiyor içinden. Nasıl olurda kabloda seçicilik yapar bu cihaz anlamıyorum.

    Neyse, ben anlamsız anlamsız elimdeki kabloya bakarken, sende elindeki cihazın kablosunu bir kontrol et istersen.

    Sevgi, saygı...
  • selam, aynı sorun bendede çıktı. bu gamepadi desktopta sorunsuz kullanırken toshiba A200 1BP de acayip sorunlar çıktı. ilk önce cd den normal setupını yükledim. tek setup dosyası vardı zaten. garip olan laptopun sağındaki usblere taktığımda makine josticki hiç tanımıyor, tepki vermiyor (usb girişlerinde sorun yok). solundaki usblerden de dıştakine takınca bilinmeyen aygıt olarak görüyor ve düzgün yüklüyor ancak alet çalışmıyor. içte kalan diğer usb ye takınca laptop aleti düzgün bir şekilde görüyor ve sadece buraya takınca denetim masasındaki oyun kumandalarında usb dual vibration joystick olarak görüyor ve özelliklerde de device is connected yazıyor. buna rağmen alet çalışmıyor. aletin anolog düğmesine basınca ışığı yanıyor. problem ne olabilir arkadaşlar, lütfen bilen biri yardım etsin.. dejaayın dediklerinide yaptım bir sonuç elde edemedim.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_15617345/mpage_1/key_//tm.htm#15617345

    aynı sorunu ben de yaşamıştım ama aynen linktekileri yaptım...
  • Bende de aynı problem oldu. Tuşları çalışmıyor ama aleti görüyor.
  • Bende de aynı sorun var ama sorunu hala çözemedim yardım plss :(
  • evet ya gerçekten bendede aynı sorun var lütfen bu konu hakkında bişi bilen yardım etsin bilgisayar görüyor joysticki
    ama tuşlar işe yaramıyo kaldırıp yeniden kurdum hiç bişi değişmiyor yardım lütfen teşekküler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.