Şimdi Ara

USB 3.0 Flash Bellek Windows 7'de görünmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni Depodisk marka bir 16 Gb Usb 3.0 flash bellek aldım. Usb 2.0 portlarında çalışıyor ancak usb 3.o portuna taktığımda görmüyor. Anarkart modelim Gigabyte 970A-D3. anakartta arka panelinde 2 adet usb 3.0 portu bulunuyor. Sistemde etron usb3.0 host controller driveri yüklü. Biosta usb ile ilgili kısımlar enbale olmasına rağmen flash belleği taktığımda hiç bir şekilde görmüyor. Sebebi ne olabilir bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Çok teşekkür ediyorum.

• Yardımı etse etse burası ederdi diye düşündüm ancak burası da edemiyorsa demek ki durumum vahim :) peki arkadaşlar şuan içinde 14 gb lık bir dosya aktarımı yapıyorum usb 2.0 de max 14mb hızında kopyalıyor. Bu ürün için Usb değerleri ise şöyle;

Usb 3.0 hız değerleri : Read(okuma) 71 Mb/s
    Write(yazma) 21 Mb/s

Usb 2.0 hız değerleri : Read(okuma) 31 Mb/s
    Write(yazma) 18 Mb/s

Sizce bu değerlere göre bu ürün iyimidir acaba?
  • Nerden aldin bunu ?
  • sanalpazar.com dan. sıfır ürün olarak aldım.
  • peki 14 gb i exfat olarak mi formatli?
  • hayır hocam onu ntfs olarak çevirdim. sebebi tek parça olarak 4 gb üzeri bir veriyi kopyalanamıyor olmasıydı. Acaba sebebi bu olabilir mi?
  • hem o hemde gercek bir usb3.0 disk mi merak ettim. cinden gene cakma urun gelmesinden korkuyorum ben... bu tip urun icin genelde ben vatan, gold gibi magazalari tercih ediyorum ufak tak kullan aygit oldugu icin bozuldugunda en azindan karsimda muhattab bulmak iyi oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • USB 3.0 portuna takildiginda gormuyorsa baska bi sikinti var demektir. USB 2.0 bi cihazi USB 3.0 portuna taktiginizda yine gorunur ancak veri transferi 2.0 hizinda olur.

Hangi porta takiyorsunuz on panelde USB 3.0 portu var mi ? Arka panele mi takiyorsunuz ? USB 3.0 suruculeri yuklu mu anakartin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

USB 3.0 portuna takildiginda gormuyorsa baska bi sikinti var demektir. USB 2.0 bi cihazi USB 3.0 portuna taktiginizda yine gorunur ancak veri transferi 2.0 hizinda olur.

Hangi porta takiyorsunuz on panelde USB 3.0 portu var mi ? Arka panele mi takiyorsunuz ? USB 3.0 suruculeri yuklu mu anakartin ?

Arka tarafta bulunan USB 3.0 paneline takıyorum. sürücüleri yüklü hatta kaldırıp tekrar yükledim. ankartın sitesinden indirmiştim. Biostan kontrol ettim usb ile ilgili kısımlar hepsi aktif ama yine de görmüyor. Usb 3.0 portuna usb 2.0 cihaz bağlandığında çalışır mı ? ben bilmiyordum bunu.
  • 3.0 a 2.0 cihaz baglayabilirsiniz calisir. portlari denemekte fayda var. eger 3.0 portlarinizda 2.0 cihaz tanir ise usb bellekte sıkıntı vardir. tanimaz ise driver sıkıntısı yada donanim sıkıntısı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldness

quote:

Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

USB 3.0 portuna takildiginda gormuyorsa baska bi sikinti var demektir. USB 2.0 bi cihazi USB 3.0 portuna taktiginizda yine gorunur ancak veri transferi 2.0 hizinda olur.

Arka tarafta bulunan USB 3.0 paneline takıyorum. sürücüleri yüklü hatta kaldırıp tekrar yükledim. ankartın sitesinden indirmiştim. Biostan kontrol ettim usb ile ilgili kısımlar hepsi aktif ama yine de görmüyor. Usb 3.0 portuna usb 2.0 cihaz bağlandığında çalışır mı ? ben bilmiyordum bunu.

Ilgınc bi durum peki baska bi cihaz taktiginizda o portlara calisiyor mu ? Mouse klavye gibi mesela ?

Anakartin marka modeli nedir ?

Evet calisir. Sata3 portuna Sata2 HDD bagladiginizda Sata2 calistigi gibi mantik ayni

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

3.0 a 2.0 cihaz baglayabilirsiniz calisir. portlari denemekte fayda var. eger 3.0 portlarinizda 2.0 cihaz tanir ise usb bellekte sıkıntı vardir. tanimaz ise driver sıkıntısı yada donanim sıkıntısı olabilir.

Şimdi siz söylediğiniz için deneme yaptım. Cep telefonumu bağlantı yaptım usb 3.0 portundan ancak yine görmedi. Driveri yüklü görünüyor Aygıt yöneticisinde Evrensel seri veri yolu denetleyicileri kısımda usblerin hepsi çalışıyor görünüyor problem yok gibi aklıma bir tek donanım olarak bir arızası olabilceği geliyor.
  • Bugun format attım pc ye ve anakart cd sındekı drıverlerı yukledım. Atının usb surucusu ıle alakası oldugunu bılmıyorum ama usb ıle ılgılı surucu yuklerken o yuklendı. Ve calısmaya basladı. Performansı oldukca tatmınkar buldum. Turk malı cın malı cakma olanlardan degıl belırttıklerı gıbı usb3.0 portunda 74mb/sn hızlarında calısıyor. Usb 2.0 portunda ıse 21mb/sn hızlarında. Yardımı olan herkese tesekkurlerımı borc bılırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sata 3 sürücülerini kurdunuzmu anakartın sitesinden indirip?
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Yeni Depodisk marka bir 16 Gb Usb 3.0 flash bellek aldım. Usb 2.0 portlarında çalışıyor ancak usb 3.o portuna taktığımda görmüyor. Anarkart modelim Gigabyte 970A-D3. anakartta arka panelinde 2 adet usb 3.0 portu bulunuyor. Sistemde etron usb3.0 host controller driveri yüklü. Biosta usb ile ilgili kısımlar enbale olmasına rağmen flash belleği taktığımda hiç bir şekilde görmüyor. Sebebi ne olabilir bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Çok teşekkür ediyorum.

çipsetide kurdunuzmu? kurmadıysanız ilk çipset daha sonra usb3 ü tekrar kurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sceran83

sata 3 sürücülerini kurdunuzmu anakartın sitesinden indirip?

Yüklemiştim hocam. Hatta anakartın içindeki driverlerin hepsini yüklemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Hocam hepsi kuruluydu o sıralar çalışmıyordu ancak yeni format attığımda amd'nin sata sürücülerini tekrar yükledim. O sırada ati catalyst karşıma çıktı ben onunla alakasının ne olduğunu anlamadım ama usb ile ilgili sürücülerde yüklendi. O sırada denedim usb 3.0 portlarım çalıştı. Şuan sorun yok ben burada sorunumun bittiğini yazdım. Sorunun çözümü için hangi sürücünün yüklenmesi gerektiğini yazarım detaylı sonra buraya ki benim gibi aynı sorunu yaşayan olursa yardımcı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldness -- 29 Ocak 2013; 8:35:52 >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Hocam hepsi kuruluydu o sıralar çalışmıyordu ancak yeni format attığımda amd'nin sata sürücülerini tekrar yükledim. O sırada ati catalyst karşıma çıktı ben onunla alakasının ne olduğunu anlamadım ama usb ile ilgili sürücülerde yüklendi. O sırada denedim usb 3.0 portlarım çalıştı. Şuan sorun yok ben burada sorunumun bittiğini yazdım. Sorunun çözümü için hangi sürücünün yüklenmesi gerektiğini yazarım detaylı sonra buraya ki benim gibi aynı sorunu yaşayan olursa yardımcı olsun.

cipset yüklenmezse butür sıkıntılar olabilir. çipset sonuçta veri akışında gerekli olmasada olur ama, driver gerektiren sürücüler sıkıntı yaratabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

cipset yüklenmezse butür sıkıntılar olabilir. çipset sonuçta veri akışında gerekli olmasada olur ama, driver gerektiren sürücüler sıkıntı yaratabilir.

Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.