Şimdi Ara

USB 2.0 portlarından anlayanlar yardım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba arkadaşlar. toshiba satellite L775 notebook kullanmaktayım, intel core i5 2450M 2.5 GHz işlemci, 8GB RAM, nvidia GT525M 1 GB ekran kartı var sistemde. sorunum büyük ihtimalle yazılımsal diye düşünüyorum, windows açılana kadar usb 2 portlarım gayet stabil çalışıyor, ama windows açıldıktan sonra bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, sorunu ben de tam anlamadım açıkcası, neden kaynaklandığını da tam bilmiyorum. kullandığım usb cihazlar bozuk değil, başka bilgisayarda denedim, usb portlarım da bozuk olsaydı bios ekranındayken ya da windowsun açılışı tamamlanana kadar da çalışmazdı diye düşünüyorum. anladığım kadarıyla windows açıldıktan sonra usb 2 portlarıma giden akımı kesiyor ama nedeni muamma. bu arada usb 3 portum dad hiç bir sıkıntı çıkarmadan kullanılabilir durumda. usb 2 portlarını windowsun kestiğini düşünerek, windows 7 yüklü cihazımı formatladım, olmadı.. windows 7 yi sildim, windows 8 kurdum sorun devam etmekte... bu sorunla daha önceden karşılaşan veya sorunu çözebilecek olan herkesin yardımını bekliyorum, saygılar...

edit: bu arada bios tan usb çıkışları Enable durumda :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumurjack -- 26 Mayıs 2013; 18:40:49 >

• Bios ekranında çalıştığını nasıl anladınız?

USB den boot etmeyi deneyiniz. USB den boot edip açılırsa donanımsal sorun olmaz diye düşünüyorum. Bunun için hiren's boot CD yi USB den boot edecek şekilde kurup (ayrıntılar sitesinde mevcut) onunla test edebilirsiniz.
  • hocam şu an usb belleği taktım biçimlendirdim sorunsuz çalışıyor, kasa sistemi 2 usb 2.0 girişi sağda, 1 usb 3.0 girişi solda ayarlanacak şekilde ayarlanmış, soğutucuyu bağlayıp 2. usb 2.0 girişine 2. bir cihaz bağladığımda güç kesilmesi oluyor çoğunlukla. mesela usb 3.0 ve 1 adet usb 2.0 girişinde 2 oyun konsolu var, soğutucuyu takınca 2 usb 2.0 portu da gücü kesiyor, aygıt yöneticisinden tasarruf için güç kesmeyi de kapattım ama sorunu çözemedi. hirens boot u deniyorum hemen sonuçları yazarım...
  • usb den boot ediliyor, hiren's boot cd 15.2 ile mini xp kullanabildim, ancak hala 2 cihaz aynı anda bağlanınca güç kesilmesine devam etmekte alet
  • kadeşim kullandığın iişletim sitemine bağlıdır anladığım kadarıyla genelde vista ve xp unstabledir win 7 eh işte su koyma ihtimali vardır ama önceki sürümlere göre ferraridir bence mac osx füze gibi mübarek işyerinde cilent hepsi macos eve gideşim gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MONOKUMA-CHAN -- 27 Mayıs 2013; 18:20:54 >
  • Sorunun kaynağı harici soğutucu bağlıyor olmanız.

USB den güç alan soğutucu kullanmayın aşırı güç çeker ve anakart üzerindeki devrenin de yanmasına sebep olabilir. İlla harici soğutucu kullanmanız gerekiyorsa harici adaptör ile kullanın.

Sorunun asıl sebebi o başka yerde sorun aramayın. Soğutucu takılı değilken de problem çıkıyorsa o zaman zaten hasar vermiş demektir.
  • ben de tam bu ihtimali sormak üzereydim, dikkat ettin de soğutucuyu takmadığımda 2 port u kullansam da güç kesilmesi yaşamıyorum, usb bellek telefon usb fare vs takılıyken böyle bir sorun yaşamadım hiç. en kısa zamanda söylediğiniz gibi adaptörle çalışan bir soğutucu alacağım, bir de sormak istediğim bir şey daha var, bilgisayarın soğutma sistemi ciddi anlamda yetersiz kaldığı için bazı oyunlarda kapanmasına sebep olacak kadar ısındığı oluyor, acaba garanti dışı kalmadan bunu düzeltmek için yapabileceğim kalıcı bir çözüm var mıdır? mesela metal yapraklı daha kaliteli, uyumlu bir fan alsam servis bu parça değişimi garanti dışı bırakmayacak şekilde onaylar mı ya da bu konuda başka çözüm önerisi olan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nasıl bir usb2.0 girişi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Normalde cihazlar harici bir soğutucu kullanmaya gerek kalmadan normal şekilde çalışabilecek şekilde üretilirler.
    Ancak zamanla soğutucu fan üzerinde ve ızgara üzerinde toz tabakası oluşur ve bu tabaka da soğutma işlemini yetersiz kılar. Bu tozların temizlenmesi gerekir.

İkinci olarak da bir kaç yıl sonra işlemci üzerinde sürülen termal macunun kalitesine göre zamanla termal macun kuruma yapıp ısıl geçirgenliğini kaybeder bu da yetersiz soğutmaya yol açar.

Garantisi bitmemiş ürününüz için kendiliğinde kapanma mevcutsa servise gönderip ücretsiz temizlik yapılmasını sağlayabilirsiniz. Ya da başka bir kusuru varsa giderirler.

Gönderdiğiniz servisin kalitesine göre işçilik de iyi olacaktır.

İlave bilgi olarak:

Mevcut kullandığınız USB bağlantısı için ona uygun bir adaptör de bulabilirsiniz. Artık yeni nesil adaptörler genelde 5v çıkışlı ve USB giriş yeri olacak şekilde yapılıyorlar. Yalnız dikkat edeceğiniz husus bu alacağınız adaptörün amper değeri mümkün olduğunca yüksek olsun. (Mümkünse 2 A değilse de en azından 1 A olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 29 Mayıs 2013; 13:28:20 >

• Usb'lere giden akım, soğutucu yüzünden azalıyordur. Soğutucuyu ayrı bir usb kablosu ve usb adaptörüyle prize bağlayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Usb'lere giden akım, soğutucu yüzünden azalıyordur. Soğutucuyu ayrı bir usb kablosu ve usb adaptörüyle prize bağlayın

Bunu daha önceki bir mesajda SeYYaH-1 adlı arkadaşta söylemiş.Tamam dediğiniz mantıklı vede doğru bir durum ancak bende 2007 model DELL1535 Studio laptop var ve sırf acaba bu yüzdenmi diye denemek için Toshiba Satellite L775-15'ne ait olan Zalman NC-2000 soğutucuyu ve hem kendisinin olan Xigmatek soğutucuyu bağladım baktım olmuyo birde harici bir usb fan taktım ama nedense 2007 model DELL'de 2012 model Toshiba'nın yaşadığı USB okumama sorununu yaşamadım.

Aslında durum şu ; Ben Toshiba'yı komple açtım işlemci, ekran kartı, fanları hepsini söktüm temizledim.Zalman macunla güzelce macunladım.İlk defa macunlama yapan birisi değilim.Ama Toshiba, Zalman NC-2000 Aluminyum soğutucu ile bile Video Converter+Firefox+Basit bir installer çalıştığı anda aşırı ısınıp kapatıyor.Tabi bu bugün olan bir olay değil.Aldıktan yaklaşık 3 ay sonra bu sorunlar baş gösterdi.

Birde şöyle bir durum var USB ile ilgili; Mesela USB belleği Toshiba'ya takıyorum, düşünüyor düşünüyor ışıkları yanıp sönüp duruyor birşey tanımlayamıyor, bıraksam sabaha kadar düşünecek zaten onun işine geliyor, ancak çıkartıp benim normal masaüstüne yada DELL laptopa takıp çıkarayım sonra tekrar Toshiba'ya takayım bu sefer gene düşünüyor ama sonunda tanuyor USB'yi.Gerçi diğer makineler 2 sn'de tanırken bu Toshiba yaklaşık 30 sn'yi buluyor.

İşin özü şu; Toshiba'yı açtığımda farkettim ki hem soğutma sistemi elemanları hemde veri transfer elemanları 2007 model DELL'e göre daha kötüydü.Soğutma sistemindeki bakır transfer plakası hem kalınlık hem uzunluk olarak yetersiz duruyordu daha ilk bakışta.Isı transfer plakaları metal ama sanki böyle çelik sac gibi pekte Aluminyum hissi vermedi bana.

Benim yaşadığım sorunlar :

1- Wireless adaptör durup dururken modemden kopuyor ve imkanı yok modemi kapatıp açmadan geri bağlanmıyor.Aynı yerde duran Ipod Touch, Galaxy Tab ve Experia var.Hiçbirinde böyle kopma sorunu yok.Hadi bir sorun oldu koptu diyelim, geri bağlanmama gibi bir sorunları zaten hiç yok.

2- Makinede 2-3 normal programı aynı anda (Video Converter+Firefox+Mesela Filezilla) çalıştırdığınız zaman aşırı ısınıp kendini kapatıyor.Hadi diyelim o gün havalar iyiydi oda sıcaklığı 20 derece falan o zaman kendini kapatmasa bile artık çıkardığı seslere dayanamayıp siz makineye acımak zorunda kalıyorsunuz ve kapatıyorsunuz ;)

3- USB 2.0'da bazı tanımama sorunları oluyor ancak USB 3.0'da mutlaka ve mutlaka her defasında cihazı taktığımda bir tanımama ve tanımamakta ısrar etme problemi oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.