Şimdi Ara

usb 2.0 laptoptan nasıl usb 3.0 çıkış alırım ?(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cevabı aradım ve buldum işte bu parça ile laptopunuzdan usb 3.0 çıkış alabilirsiniz , bağzı ekstrem durumlarda çok lazım oluyor mesela laptopunuzu servere çevirdiğinizde gibi gibi.

baya aradım bu parçayı çok pahalı satılan yerler vardı 100 dolar gibi ama sonunda uygun fiyatlı olanı buldum ihtiyacı olan varsa burdan çözebilir

Dikkat:bu parça sadece pci-e girişinde çalışır msata da çalışmaz, laptopunuzdan usb 3.0 alırsınız ama laptopa radikal modifiyeler yapmanız gerekir bu kartı takınca iş bitmiyor .En basitinden laptopun anakartından kablolar sarkıcak ve artık masa üstü haline gelmiş olucak hatta altını yükseltmeniz gerekicek , yada lehim kesme biçme yapıştırma vs gibi işlemlerle kabloları gizleyip portları laptop kasasının belirli noktalarından dışarı çıkartıcaksınız.

ürünü deneme fırsatım olmadı ama satın aldım elime geçtiğinde sonucunu yazıcam

Aliexpress linki
    aliexpress.com
    US $7.27 25% OFF|BGEKTOTH Mini PCI E to 19 pin USB 3.0 Dual SATA Expansion Card Adapter-in Add On Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/item/Mini-PCI-E-to-19-pin-USB-3-0-Dual-SATA-Expansion-Card-Adapter/32816745568.html

ürün linki
    www.panto-tech.com
    Mini pcie to 19 pin USB3.0 converter card
    http://www.panto-tech.com/products/147-Mini-pcie-to-19-pin-USB3.0-converter-card.html

Parçanın ismi 'MPCIE2U'

Tags,
    mini pci to usb 3 ,mini pci to usb 3.0 converter ,pci-e mini to usb 3.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 29 Nisan 2019; 19:52:3 >

• Bu parçanın notebook/laptop/dizüstü ile ilgili kullanıldığından emin misin? Tekrar bi göz gezdir istersen.
    Linkini gönderdiğin parçalar masaüstü anakartının PCI-Express genişleme yuvasına takılır ve SATA Power ile güç alarak sana 19pin USB 3.0 çıkış imkanı (yani 2 adet USB 3.0 çıkış noktası) tanır.

Eski notebooklar için bir zamanlar PCMCI-Express slot üzerinden USB3.0 çeviriciler satılır dı ki o da aşağıdaki gibi bir üründü.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayakliPC

Bu parçanın notebook/laptop/dizüstü ile ilgili kullanıldığından emin misin? Tekrar bi göz gezdir istersen.
    Linkini gönderdiğin parçalar masaüstü anakartının PCI-Express genişleme yuvasına takılır ve SATA Power ile güç alarak sana 19pin USB 3.0 çıkış imkanı (yani 2 adet USB 3.0 çıkış noktası) tanır.

Eski notebooklar için bir zamanlar PCMCI-Express slot üzerinden USB3.0 çeviriciler satılır dı ki o da aşağıdaki gibi bir üründü.

https://urun.n11.com/network-kartlari/s-link-sl-3ex1-pcmci-express-pcmci-ex-to-usb30-kart-P278091981?gclid=EAIaIQobChMIhLDRpsL14QIVR4GyCh0RewzREAQYASABEgJB5fD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Mini pci-e girişi laptop anakarının üstünde yer alır ek pcie slotu yoksa dolu olur üstünde wifi kartı vardır benim serverimde wifi ihtiyacım olmadığı için söküp usb3 kullanıcam ona ulaşmak için laptopun anakartına kadar sökmek gerekiyor bazen kapağı açtığınızda karşınıza çıkar bazen laptop kasasının içinde bulunur.

Bu bahsettiğin parça da laptoplar için ama pcmcıa slotuna takılıyor her laptopta bulunmayan bir slottur ,

evet bu kart her laptopa uyumlu ama dolaylı yoldan bir usb3.0 portu elde ediyor yani bunu taktıktan sonra ekstra bir 20 pin soket alarak usb çıkış elde ediyorsunuz

usb 2.0 laptoptan nasıl usb 3.0 çıkış alırım ?(çözüldü)

bu parça ile

ben laptopumu artık bir nas server olarak kullanacağım için taşıma yada yer değiştirme gibi bir derdim yok kasanın altından kablolar çıksada sorun olmuyor , ama normal laptop olarak kullanıcak olsam kabloları vs bi şekilde kasanın içine gizleyip bi yerleri kesip dışarı çıkartmam gerekirdi

amacım kısa yoldan laptoptan usb 3 çıkış almak cunki usb den bağladığım hddlerin yazma okuma hızları bi yere kadar hız veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 29 Nisan 2019; 19:42:52 >

• Bu genişleme kartı sadece MINI PCI-E arayüzüne takılabilir, MSATA arayüzü kullanılamaz. Açıklamalarda böyle yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hib.96

Bu genişleme kartı sadece MINI PCI-E arayüzüne takılabilir, MSATA arayüzü kullanılamaz. Açıklamalarda böyle yazıyor
    doğru bu yüzden başka pci-e slotum olmadığı için pci-e de takılı olan wifi kartını feda edeceğim malesef,
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

doğru bu yüzden başka pci-e slotum olmadığı için pci-e de takılı olan wifi kartını feda edeceğim malesef,

Alıntıları Göster
    Güç beslemesini nasıl yapacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hib.96

Güç beslemesini nasıl yapacaksınız?

Alıntıları Göster
    birde buna güç beslemesimi yapmam gerekiyomuş

yemin ediyorum alttaki ürüne 80 dolar vermemek için 10 takla atıyorum ama olmuyor arkadaş ya

ben bu modelinden almıştım ama buna bi şekilde adaptör falan bağlasam olur sanrıım o beyaz yere , yada laptopun anakartından kablo çekmem gerekicek

anakarttan 12 volt ve usb den 5 volt alarak uygun gerilimleri soketlere bağlayarak işi halletmeyi denicem , lehim işlerim olucam ama sonunda başarırım umrım,

iyiki 4 soketli versiyondan almışım saol hocam bu ayrıntıyı paylaştığın için gözümden kaçmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 30 Nisan 2019; 0:1:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.