Şimdi Ara

USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
160
Favori
148.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: OitmistTR

    Arkadaşalr bende us psn den alışveriş yapıyorum. Oyunları ordan alıyorum. TR psn den alışveriş yapmıyorum kısacası. Ancak ben şöyle yapıyorum. Us psn hesabımdaki oyunları aldıktan sonra ana hesap yapıyorum. Ondan sonra TR Psn hesabımdan oynuyorum. Sizce mantıklı mıdır bu ? Yoksa sadece us psn den mi devam edeyim oyun oynamaya veya tropy kasmaya? Kararsız kaldım doğrusu.

    Hiç farketmez. USA PSN hesabı ana hesap yapıp TR PSN hesabından oynamaya devam ediyorsanız. Aynen böyle devam edin. Yarın bir gün, bir arkadaşınızla PSN kardeşlik (ortaklık) yapmak isterseniz. O arkadaşa şunu dersiniz. "Bende USA PSN hesabı var, al bunu kullan, oyunları ortak alırız, hesabın içine para yükleme ve oyunları alma işleriyle ben uğraşırım. Sen sadece bu hesabı PS4 üne secondary hesap olarak tanıt ve yine bu hesaptan oyunları oynamaya başla" dersin. Ben bu şekilde yapıyorum, benim PSN ortağımın USA PSN hesabını ben para yükleyip, ben oyun alıyorum. Ona sadece, arkasına yaslanıp oynamak kalıyor.

    İleride bu USA PSN hesabını, bir arkadaşına verip, kardeşlik yapmayı düşünenlere, onun için, bu USA PSN hesabınızı, herkese hitap edecek bir ID ile açın diyorum.



    Hocam bu mesajınız aklıma çok yattı. Ben PS3'ten beri oyun oynayıp, trophy kastığım hesabımı sizin konunuzu okuduktan sonra secondary yaptım ve ana hesabımı yeni açtığım USA PSN hesabını ise primary yaptım. Kardeşlik yapmayı düşündüğüm arkadaşım ise sadece primary olan TR PSN hesabıyla oyununu oynuyor. Şimdi sizin mesajınıza göre ben yeni açtığım ve bende primary olan USA PSN hesabımı arkadaşıma vereceğim, arkadaşım da bu hesabı makinesinde secondary olarak tanımlayacak, doğru mudur? Eğer doğruysa, arkadaşımın bu hesabı secondary olarak tanımlamasından ötürü bir kaybı olacak mı? O da benim gibi ana hesabıyla oynamak isterse local coop özelliğinden mi yararlanması gerekecek? Ücret bölüşmesini yarı yarıya yapmayacağız o zaman? "Secondary hak" mı demek oluyor bu benim yaptığım? Hesaplara aynı anda girersek çakıştığımız için atmaz mı bizi? Benim almak isteyip onun almak istemediği bir oyun olursa, ben o oyunu sadece TR PSN'den mi alabileceğim, daimi kardeşlikte illa ortak mı almak gerekiyor? Aklımda deli sorular var, bu soruları cevaplarsan çok sevinirim hocam, çünkü arkadaşım da aynılarını bana sordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen USA PSN hesabını PS4' ün de ana hesap yapınca, bu hesaptan alınan bütün oyunları, diğer tüm hesaplarından, oynaya bileceksin. Diyelim TR hesabından oynuyorsun. TR hesabından aldığın oyunları da oynaya bileceksin.. Yani, TR PSN hesabını secondary olarak kullanacağın için, bu hesaptan oyun oynarken, hem TR hesabından aldığın oyunları oynaya bileceksin, hemde ana hesabın olan, USA hesabından alınan oyunları oynaya bileceksin.

    Sen bu USA PSN hesabını ana hesap yaptığın için, arkadaşın PS4' üne secondary hesap olarak tanıtacak ve bu hesaptan alınan oyunları sadece bu hesaptan oynayabilecek, Türkçe dil destekli oyunlar için ise, eğer isterseniz senin secondary olarak kullandığın TR hesabını, arkadaşın kendi PS4 ün de ana hesap tanımlar ve USA hesabından secondary oynamaya devam eder. Senin TR hesabını, ana hesap olarak tanımladığı için, böylece secondary olarak kullandığı usa hesabından TR hesaptan alınan tüm oyunları oynayabilir, hemde usa psn hesaptan alınan oyunları oynayabilir.

    ----------------------

    PSN kardeşlikte (PSN ortaklıkta) en iyi yöntem hangisidir.

    Daha öncede bahsettiğim gibi, Playstation 4 sisteminde PSN kardeşlik yapıldığında, kardeşlerden biri mutlaka oyunun alındığı hesaptan oynamak zorunda, Playstation 3 sisteminde böyle bir zorunluluk yok.

    1-) PS4 de en güzel kalıcı kardeşlik = USA PSN x TR PSN şeklinde olanıdır. Yani;

    ALİ'nin PS4'ü

    -Veli' nin TR hesabını ana hesap yapacak
    -Oyunları ise, Veli'nin PS4' üne ana hesap olarak tanıttığı ve doğal olarak kendi PS4' ünde secondary konuma geçen, USA hesabından oynayacak


    VELİ'nin PS4'ü

    -Ali'nin USA hesabını ana hesap tanıtacak
    -Oyunları ise, Ali'nin PS4 ünde ana hesap olarak tanıttığı ve doğal olarak kendi PS4' ünde secondary konumuna geçen TR hesabından oynayacak


    Böylece her ikisi de, hem USA Playstation Store dan, hemde TR Playstation Store dan alınan oyunları oynayabilecekler.


    2-)Kardeşlik yapmadan, USA PSN' in avantajlarından yararlanmak isteyenler;

    -İster, oyunları aldıkları USA hesaptan, oyun oynarlar.
    -İster, oyunları aldıkları USA hesabı ana hesap yapıp, TR hesaplarından oyun oynarlar. Böylece, TR hesaptan alınan oyunları da oynarlar, USA hesaptan alınan oyunları da oynarlar.
    -İster, oyunları aldıkları TR hesabı ana hesap yapıp, USA hesaplarından oyun oynarlar. Böylece, USA hesaptan alınan oyunları da oynarlar, TR hesaptan alınan oyunları da oynarlar.

    @Neuchatel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 19:09:29 >




  • Hocam ellerine tekrar tekrar sağlık, çok emek veriyorsun gerçekten. Yalnız aklıma takılan tek şey, diyelim ki o USA PSN hesabından oyun oynarken ben de aynı hesaba girdim, onu hesaptan atmaz mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neuchatel

    Hocam ellerine tekrar tekrar sağlık, çok emek veriyorsun gerçekten. Yalnız aklıma takılan tek şey, diyelim ki o USA PSN hesabından oyun oynarken ben de aynı hesaba girdim, onu hesaptan atmaz mı ?

    O oynarken girersen atar tabi de, sen niye aynı hesaba giriyorsun? Sen oyunu indirmeyi başlattıktan sonra, USA hesaptan çık, TR hesabına dön, oynamaya devam et. İndirme bitince, indirilen oyunu da oynarsın. Sende ana hesap olan USA hesaba, bir daha oyun alıp, indirene kadar girmene gerek. Girecek bir sebep yok.

    USA Playstation Store da ne var ne yok, günlük olarak bakmak istiyorum diyorsan, sırf store da gezmek için, bir tane daha USA PSN hesabı aç, onuda secondary olarak kullan,

    Yani, oyunların alındığı hesap kimin PS4' ün de ana hesapsa, o kişi, yeni alınan bir oyunu indirmeyi başlatma dışında, o hesaba girmeyi gerektirecek bir durumla karşı karşıya kalmayacak.

    Ha, girsen de bir şey olmaz zaten, sadece, aynı ana denk gelirseniz, son gireni bağlar ilk gireni PSN den düşürür, Sonra, o niye düştüm diye tekrar girmek ister, bu sefer onu bağlar, seni düşürür, vs. Sonra bir birinize mesaj atarsınız, sen mi varsın hesapta diye, yani korkulacak bir durum yok..


    Aynı anda girmenizi gerektirecek bir durum yok

    İlla aynı anda gireceğim diyorsan, internet tarayacısın dan gir, o zaman ortağın PSN den düşmez. İster, PS4 de ki, ister bilgisayarda ki, ister telefonda ki, ister tablet de ki tarayıcıdan gir. Al sana USA Playstation Store web sitesi adresi, bunun Türkiye olanı da var.

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/home/games


    Ben uzun süredir, PS4 üstünden PSN Store uygulamasına girmiyorum. Her işimi yukarıdaki web sitesinden hallediyorum. Çok daha hızlı oluyor. Tüm arkadaşlara tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 19:09:41 >




  • plus üyeliği için yapılan %50'lik zam iptal mi oldu nedir bayramdan önce gördüğüm zamlı fiyatlar eski fiyata dönmüş.

    USA psn için yazılanlar iştahımı kabartmadı değil, konsol dünyasına ilk adım attığımda 2008 yılı idi ve USa psn 'den girmiştik bu aleme.

    Hala o psn bende mevcut. Ancak ona geçersem TR psn'me kayıtlı GTA 5 online id'm ile yaptığım level ve paralar gidecek. Bu durum can sıkıcı, keşke transfer etme ihtimali olabilse. Aslında ben Usa psn ile yola devam ederdim de sırf şu gerizekalı pes2012 yüzünden TR psn almak zorunda kaldım çünkü o dönem o lanet diskteki online kodu Türkiye'den oynadığımız için Usa Psn'den kabul etmiyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: er7an


    plus üyeliği için yapılan %50'lik zam iptal mi oldu nedir bayramdan önce gördüğüm zamlı fiyatlar eski fiyata dönmüş.

    USA psn için yazılanlar iştahımı kabartmadı değil, konsol dünyasına ilk adım attığımda 2008 yılı idi ve USa psn 'den girmiştik bu aleme.

    Hala o psn bende mevcut. Ancak ona geçersem TR psn'me kayıtlı GTA 5 online id'm ile yaptığım level ve paralar gidecek. Bu durum can sıkıcı, keşke transfer etme ihtimali olabilse. Aslında ben Usa psn ile yola devam ederdim de sırf şu gerizekalı pes2012 yüzünden TR psn almak zorunda kaldım çünkü o dönem o lanet diskteki online kodu Türkiye'den oynadığımız için Usa Psn'den kabul etmiyordu.


    1-) Zam iptal olduysa da açmış olduğum bu konu sayesinde olduğuna eminim, PSN Plus üyelik ücreti 150TL ye çıkacaktır maili, Sony Türkiye tarafından gönderildikten hemen sonra, gece 3' e kadar uğraşıp bu konuyu hazırladım. Sonrasında bir çok oyun ve teknoloji forumunda bu konunun linkini paylaştım. Sanırım 1-2 gün içinde Sony Türkiye Playstation Bölümü yetkilileri, konuya olan yoğun ilgiyi fark ettiler ve aman millet USA Playstation Store' a yönlenmesin diye, zam' ı ertelediler yada vazgeçtiler. Bekleyip göreceğiz.

    2-) Hayır hiç bir şeyin gitmeyecek, USA PSN hesabından alışveriş yapıp, TR PSN hesabından oynamaya devam edebilirsin. Oyunları aldığın USA PSN hesabını ana hesap yap, TR PSN hesabına dön oyna, böylece hem USA PSN hesabından hemde TR PSN hesabından aldığın oyunları oynayabilirsin.. Bugüne kadar biriktirdiğin kayıtlarına da hiç bir şey olmaz, aynen devam eder.

    3-) TR PSN hesabında Plus üyeliği varsa, bitine kadar kullan ama bitince TR hesabından bir daha plus üyeliği alma, mutlaka USA PSN hesabından Plus üyeliği al, çünkü bu hesabı, PS4 ünde ana hesap tanımlayacağın için, PS4 ünde ki diğer tüm hesaplar, otomatikman online oyun oynama özelliğine kavuşuyor.

    4-) Yeni bir USA PSN hesabı açacaksan, bunu kendini has değilde, herkese hitap eden bir PSN ID si olarak aç, böylece ileride biriyle PSN kardeşlik (ortaklık) yapacağın zaman, al bu USA PSN hesabını kullan dersin. Oda kişiye değil, herkese hitap eden bir ID olduğu için, büyük ihtimal burun kıvırmadan kullanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 19:09:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: er7an


    plus üyeliği için yapılan %50'lik zam iptal mi oldu nedir bayramdan önce gördüğüm zamlı fiyatlar eski fiyata dönmüş.

    USA psn için yazılanlar iştahımı kabartmadı değil, konsol dünyasına ilk adım attığımda 2008 yılı idi ve USa psn 'den girmiştik bu aleme.

    Hala o psn bende mevcut. Ancak ona geçersem TR psn'me kayıtlı GTA 5 online id'm ile yaptığım level ve paralar gidecek. Bu durum can sıkıcı, keşke transfer etme ihtimali olabilse. Aslında ben Usa psn ile yola devam ederdim de sırf şu gerizekalı pes2012 yüzünden TR psn almak zorunda kaldım çünkü o dönem o lanet diskteki online kodu Türkiye'den oynadığımız için Usa Psn'den kabul etmiyordu.

    Zam iptal olduysa da açmış olduğum bu konu sayesinde olduğuna eminim, PSN Plus üyelik ücreti 150TL ye çıkacaktır maili, Sony Türkiye tarafından gönderildikten hemen sonra, gece 3' e kadar uğraşıp bu konuyu hazırladım. Sonrasında bir çok oyun ve teknoloji forumunda bu konunun linkini paylaştım. Sanırım 1-2 gün içinde Sony Türkiye Playstation Bölümü yetkilileri, konuya olan yoğun ilgiyi fark ettiler ve aman millet USA Playstation Store' a yönlenmesin diye, zam' ı ertelediler yada vazgeçtiler. Bekleyip göreceğiz.

    Keşke oyunlarda indirimde yapsalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TR Playstation Store da indirim yapılmasın hocam. Çünkü, bu üç kağıtçı Sony Türkiye indirim yapıyorsa, mutlaka altından bir şey çıkar, milleti tekrar TR PSN' e toplarlar, ondan sonra bir daha oyun fiyatlarını şişirirler. TR PSN ve TR Playstation Store kullanan oyuncular bir kez daha mağdur olur. Üstelik, Türkiye de döviz çok dalgalı, şuan ki oyun fiyatları, her an bir buçuk veya iki katına çıkabilir. Devletin ne yapacağı da belli olmaz, gençleri oyunlardan uzak tutacağız adı altında, oyunlara ekstra dan dolaylı vergiler bindirebilirler.

    USA Playstation Store ise, her şey çok açık ve net, uzun yıllardır, yeni çıkmış baba oyunları fiyatları fix $60 oluyor. Zaman geçtikçe kademe kademe düşüyor. Arada bir de, kısa süreli çok iyi indirimler oluyor. Bu indirimler, TR Playstaion Store da hayatta olmayacak tarzda sağlam indirimler.

    Hele siz şimdi, christmas dönemine girince indirimleri ve özellikle black friday indirimini görün. USA Playstation Store, Christmas da coşuyor coşuyor. Çuval çuval, pardon gigabyte gigabyte oyun alınıyor.



    Mesela bunun gibi

     USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU]

    Not: Yukarıda ki afiş 2013 yılı Kara Cumasına ait, o yıllarda Xbox 360 ile kıyasıya bir rekabet vardı ve online oynamak için PSN Plus üyeliği mecburi değildi. Şimdiler de ise, Microsoft' un beceriksizliğinden dolayı, konsol rekabeti sona erdiği için, meydan Sony' e kaldı. Artık böyle Kara Cumalar yaşanır mı bilmiyorum. Sony'nin indirim yapmasını gerektirecek hiç bir nedeni yok, PSN Plus üyeliğini zaten zorunlu olarak alıyoruz, konsol rekabeti de sona erdi. Bakalım bu sene, Christmas dönemi nasıl geçecek, bekleyip göreceğiz. Sony oyunlarında ve servislerinde olmasa da, Multiplatform oyunlarda ciddi indirimler olacaktır.


    Kara Cuma da 1 yıllık PSN Plus üyeliği $30 = 68TL ye düşüyor. Birde PSN kardeşlik (PSN ortaklık) yapıyorsan, adam başı $15 = 34TL ye 1 yıllık PSN Plus üyeliği alınıyor. ŞAKA GİBİ

    PSN ortağım ve ben, USA PSN Plus üyeliğimizi yeni almış olmamıza rağmen, bu sene ki Kara Cumada böyle bir indirim olursa, Plus üyeliğimizi kesinlikle +1 yıl daha uzatacağız. Belki +2 yıl bile uzatırız.


    2014 yılı Black Friday - 28 Kasım Cuma günü mesai saati ile başlayacak - 30 Kasım Pazar günü 23:59 da bitecek

    Kara Cuma gelmeden 3-5 gün önce PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD) larınızı alıp, USA PSN hesabınıza yükleyin.. Cuma günü, aşırı trafikten dolayı, Amazon, Walmart ve benzeri alışveriş siteleri çökebilir. Benden söylemesi, demedi demeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 19:10:19 >




  • merhaba hocam us psn den alisveris konusu icin tesekkur ederim sen hangi yolu izliyorsun hocam ve benim gibi ininal karti olan bir oyuncuya hangi yolu tavsiye edersin

    simdiden tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlker çok sağol bilgilendirme için açıkçası heyecan yaptım ben durumumu örneklerle özetleyeyim sen olur veya olmaz de..

    1-Şu an elimde kutulu fifa 15im var ve tr psn hesabımda plus var. Mecburen 3 ay devam edecek. Şimdi ben us psnmi ps4üme ikinci hesap yapsam, bu hesap üzerinden online oynayabilir miyim?

    2-gta v ps4 çıkınca bana kutulu gelecek ingiltereden. o gelene kadar tr psn plus biter. USA psn'ye plus alınca, bu hesabı birinci yapıp plus'ı biten TR hesabını ikinci yapsam, çünkü buna bağlı bugüne kadar yapmış olduğum GTA levellarım kaybolmasın diye, birincil usa plus sayesinde bu hesaptan sadece Gta 'yı online oynamaya devam edebileceksem hiç düşünmeden USA psn hesabıma plus alırım.





    Kafamda deli sorular



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er7an -- 9 Ekim 2014; 15:35:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar us psndeki plus indirimi sadece cuma gunumu gecerli olacak?
  • Bu kara cuma 28 kasım da değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen seneye kadar, yani PS4'ün çıkmasına az bir süre kalana kadar dijital oyunları da TR psn den alıyordum. Fakat PS4 çıkıp TR PSN deki fiyatlar hopladıktan sonra ben de artık oyunların çoğunu (bazen uygun fiyatlı kutulu bulunabiliyor veya oyununa göre tercihen kutulu veya PAL/Dijital almam gerekebiliyor) US PSN den alacağım. Bu ne arkadaş ya. Bugün bir "ne oyunlar var, fiyatları filan nedir acaba" diye TR PSN'e girdim. Uçmuşlar iyice. Artık Sony oyunları dışındakileri 209 TL. ye bağlamışlar anasını satayım. Sony oyunları ise 180-190 TL civarında.
    Ana hesabım TR, bu zam olayı yüzünden aceleyle 1 yılda uzattım PLUS üyeliğimi ama lanet olsun hiç önemli değil. Vallahi konuda belirttiğiniz gibi amazon, amazon adres, kredi kartı vs. işlemlerimi hallettim. Daha önce us plus deneme sürümü ile outlast almak için açtığım 2-3 tane hazır us hesabım vardı. 10 Dolarlık deneme amaçlı gift kart alıp, kolayca us hesabıma aktardım. Bu arada bu zamana kadar bu işler hakikaten gözümde büyüyormuş gereksiz yere, çok kolay arkadaşlar, 5-10 dakikanızı alır en fazla bunu da belirteyim. Neyse bundan sonra hesap açar açar us den alırım oyunları vallahi. Bu TR psn fiyatları çekilmez.

    Vallahi İlker hocam hala da gözüm de büyüyüp, üşeniyordum aslında. Fakat senin açtığın bu konu, diğer konulardaki uyarıların gözüme gire gire yaptım işlemleri kurtuldum vallahi.
    Şaka bi yana sağolasın, çok çok iyi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theheretic -- 8 Ekim 2014; 23:08:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkermurat

    merhaba hocam us psn den alisveris konusu icin tesekkur ederim sen hangi yolu izliyorsun hocam ve benim gibi ininal karti olan bir oyuncuya hangi yolu tavsiye edersin

    simdiden tesekkur ederim



    Zaten 2 yöntem var. Ben 1. yöntemi kullanıyorum.


    PSN kardeşlikte (PSN ortaklıkta) en iyi yöntem hangisidir.

    Daha öncede bahsettiğim gibi, Playstation 4 sisteminde PSN kardeşlik yapıldığında, kardeşlerden biri mutlaka oyunun alındığı hesaptan oynamak zorunda, Playstation 3 sisteminde böyle bir zorunluluk yok.

    1-) PS4 de en güzel kalıcı kardeşlik = USA PSN x TR PSN şeklinde olanıdır. Yani;

    ALİ'nin PS4'ü

    -Veli' nin TR hesabını ana hesap yapacak
    -Oyunları ise, Veli'nin PS4' üne ana hesap olarak tanıttığı ve doğal olarak kendi PS4' ünde secondary konuma geçen, USA hesabından oynayacak


    VELİ'nin PS4'ü

    -Ali'nin USA hesabını ana hesap tanıtacak
    -Oyunları ise, Ali'nin PS4 ünde ana hesap olarak tanıttığı ve doğal olarak kendi PS4' ünde secondary konumuna geçen TR hesabından oynayacak


    Böylece her ikisi de, hem USA Playstation Store dan, hemde TR Playstation Store dan alınan oyunları oynayabilecekler.


    2-) Kardeşlik yapmadan, USA PSN' in avantajlarından yararlanmak isteyenler;

    -İster, oyunları aldıkları USA hesaptan, oyun oynarlar.
    -İster, oyunları aldıkları USA hesabı ana hesap yapıp, TR hesaplarından oyun oynarlar. Böylece, TR hesaptan alınan oyunları da oynarlar, USA hesaptan alınan oyunları da oynarlar.
    -İster, oyunları aldıkları TR hesabı ana hesap yapıp, USA hesaplarından oyun oynarlar. Böylece, USA hesaptan alınan oyunları da oynarlar, TR hesaptan alınan oyunları da oynarlar.








    quote:

    Orijinalden alıntı: er7an

    İlker çok sağol bilgilendirme için açıkçası heyecan yaptım ben durumumu örneklerle özetleyeyim sen olur veya olmaz de..

    1-Şu an elimde kutulu fifa 15im var ve tr psn hesabımda plus var. Mecburen 3 ay devam edecek. Şimdi ben us psnmi ps4üme ikinci hesap yapsam, bu hesap üzerinden online oynayabilir miyim?

    2-kutulu gelecek olan gta v oyununun tr hesabımdaki level ve parayı kaybetmemek için o oyunu aldıktan sonra, usa psn mi ana hesap yapıp usa plus üyeliğine geçerek, ikinci hesabım olan tr psnmden GTA'yı online oynamaya devam edebilecek miyim?

    Kafamda deli sorular



    1-) USA PSN hesabını, PS4' üne tanıtırken, ikinci hesap değil Ana Hesap olarak seçeceksin. USA PSN hesabından alışveriş yapıp, TR PSN hesabından oynamaya devam edebilirsin. Oyunları aldığın USA PSN hesabını ana hesap yap, TR PSN hesabına dön oyna, böylece hem USA PSN hesabından hemde TR PSN hesabından aldığın oyunları oynayabilirsin. TR PSN hesabından ki hiç bir şeyin gitmeyecek, bugüne kadar biriktirdiğin kayıtlarına da hiç bir şey olmaz, aynen devam eder.


    2-) Yani, alışverişi USA PSN den yap, oyunları TR PSN den oyna, Türkçe dil destekli oyunları almak istersen de yine TR PSN den al ve oyna, bu oynamana engel değil.


    3-) Eğer, PS4' ün deki ana hesap, Plus üyesi değilse, oyunları oynadığın hesabın Plus üyesi olması gerekiyor. Yani, online oynamak için, iki hesaptan birinin, Plus olması yeterli


    4-) TR PSN hesabında Plus üyeliği varsa, bitine kadar kullan ama bitince TR hesabından bir daha Plus üyeliği alma, mutlaka USA PSN hesabından Plus üyeliği al, çünkü bu hesabı, PS4 ünde ana hesap tanımlayacağın için, PS4 ünde ki diğer tüm hesaplar, otomatikman online oyun oynama özelliğine kavuşuyor..


    5-) Yeni bir USA PSN hesabı açacaksan, bunu kendine has değilde, herkese hitap eden bir PSN ID si olarak aç, böylece ileride biriyle PSN kardeşlik (ortaklık) yapacağın zaman, al bu USA PSN hesabını kullan dersin. Oda kişiye değil, herkese hitap eden bir ID olduğu için, büyük ihtimal burun kıvırmadan kullanır.


    @ilkermurat@er7an



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 19:10:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhanyıldız

    Arkadaslar us psndeki plus indirimi sadece cuma gunumu gecerli olacak?



    quote:

    Orijinalden alıntı: r_ress

    Bu kara cuma 28 kasım da değil mi?




    2014 yılı Black Friday (Kara Cuma) - 28 Kasım Cuma günü mesai saati ile başlayacak - 30 Kasım Pazar günü 23:59 da bitecek


    Kara Cuma gelmeden 3-5 gün önce PLAYSTATION NETWORK CARD (PSN GIFT CARD) larınızı alıp, USA PSN hesabınıza yükleyin. Cuma günü, aşırı trafikten dolayı, Amazon, Walmart ve benzeri alışveriş siteleri çökebilir. Benden söylemesi, demedi demeyin.


     USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU]


    Not: Yukarıda ki afiş 2013 yılı Kara Cumasına ait, o yıllarda Xbox 360 ile kıyasıya bir rekabet vardı ve online oynamak için PSN Plus üyeliği mecburi değildi. Şimdiler de ise, Microsoft' un beceriksizliğinden dolayı, konsol rekabeti sona erdiği için, meydan Sony' e kaldı. Artık böyle Kara Cumalar yaşanır mı bilmiyorum. Sony'nin indirim yapmasını gerektirecek hiç bir nedeni yok, PSN Plus üyeliğini zaten zorunlu olarak alıyoruz, konsol rekabeti de sona erdi.. Bakalım bu sene, Christmas dönemi nasıl geçecek, bekleyip göreceğiz. Sony oyunlarında ve servislerinde olmasa da, Multiplatform oyunlarda ciddi indirimler olacaktır.



    @orhanyıldız @r_ress



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 19:10:32 >




  • Deminhttp://www.offgamers.com sitesinden sorunsuz ininal kart ile 150$ lık kod aldım sadece telefon onayında mesaj geç geliyor onun dışında site kusursuz.Aldıkları komisyon sadece $0.57
  • Çok değerli bir paylaşım yaptınız. Paylaşan elleriniz dert görmesin, tuttuğunuz gamepad altın olsun. http://www.offgamers.com sitesini konunun ile mesajına ekliyorum.

    burası Amazondan da ucuz. Amazonda $100 lık PSN CARD' ı $99,99 a satıyor. Offgamers ise USD50 PSN Card x 2 ($50x2) Bundle Promotion' u $98,99 a satıyor. Yani, $100 lık PSN CARD ı Amazondan daha ucuza satıyor.

    http://www.offgamers.com/playstation-network/playstation-network-card-us/playstation-network-card-us-c-4999-5329-5330.ogm


    Gerçi ben, komisyon alan sitelerin, $3-$5 lık komisyonlarını kafaya takmıyorum. 209TL lik oyunu 67TL ye almama vesile oluyorlar. Helali hoş olsun ama komisyonu kafaya takanlar için,www.offgamers.com gerçekten iyi bir seçim.


    Bu arada, TR PSN Plus üyeliğinin 150TL ye yükselme durumu gerçekleşmiş, hadi geçmiş olsun.. Artık, TR Playstation Store (UK Playstation Store) dan oyun almak için, toplu iğne ucu kadar neden kalmadı. Türkçe dil destekli oyunlar dışında, TR Playstation Store dan oyun ve plus üyeliği alan olacak mı merak ediyorum.

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/tr-tr/home/games/psplus

     USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 19:14:05 >




  • Bu SONY TR'nin soygunculuğu ciddi anlamda rahatsızlık veriyor ama ne yapabiliyoruz; hiçbir şey. Azalsa da emin ol alan yine olacaktır hocam herkes senin benim gibi çift hesapla kullanmıyor. Neyse ki ben de 2 hafta önce yenilemiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XPerience

    Bu SONY TR'nin soygunculuğu ciddi anlamda rahatsızlık veriyor ama ne yapabiliyoruz; hiçbir şey. Azalsa da emin ol alan yine olacaktır hocam herkes senin benim gibi çift hesapla kullanmıyor. Neyse ki ben de 2 hafta önce yenilemiştim.


    Neden çift hesap kullanmıyorlar? Halbuki en fazla 4 dakika da yapılıyor. Üstelik, Türkçe dil destekli oyunlardan ve mevcut hesaplarında ki trophy kariyerlerinden de mahrum kalmayacaklar. PSN kardeşlik yapıyorlarsa da, sadece kardeşlerden bir tanesi, mevcut hesabına veda edecek. Kardeşlik yapmıyorlarsa, zaten böyle bir durumda söz konusu değil. USA hesapdan al - TR hesapdan oyna, Türkçe oyunlarıda bu oynadığın TR hesaptan al. Bitti gitti.

    Yani, İngiltere ye para kazandırdığımız TR Playstation Store dan alışveriş yapmak için, hiç bir gerekçe yok. Zaten, TR PSN (UK PSN) Türkiye ye gelmeden önce, hepimiz USA PSN kullanıyorduk. Sadece, özümüze döneceğiz, hepsi bu


    1-) PS4 üstünden veya aşağıda ki linkten USA PSN hesabı (account) açmak - en fazla 2 dakika

    https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/home/games

    2-) Bu hesabı PS4' e girip, ana hesap seçmek - en fazla 55 saniye

    3-) Sonra mevcut hesabına dönüp, oyunları oradan oynamaya devam etmek - en fazla 5 saniye

    4-) Hadi bir de, hazır da (PSN alınmamış) e-posta adresin yok, PSN hesabı açmak için, yeni bir e-posta adresi almak gerekse, oda - en fazla 1 dakika


    Toplam: 4 dakika da bu işlem bitiyor. (Bu işlem her seferinde değil, sadece bir kez yapılıyor)


    USA PSN hesabına para yüklemek ise, emin olun TR PSN' e para yüklemekten daha hızlı yapılıyor. TR PSN' e para yüklerken, her iki yüklemeden birinde mutlaka, kredi kartı adres hatası, gerçek bilgilerle eşleşme hatası, işlem yapılamadı hatası, psn hata kodu, vs. veriyor.. TR PSN' e en iyi ihtimal de bile 5 dakikadan önce para aktarabildiğimi hatırlamıyorum, hatta bazen olmuyordu, ertesi gün bir daha deniyordum. USA PSN' e ise, 5 dakikada 3 tane PSN CARD alıp yükleye bilirim. Yükledim de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 19:14:13 >




  • İlk kez konsol alan biri olarak bu verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bu konudan baya faydalanacak gibiyim. herkese tekrardan tşkler..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.