Şimdi Ara

US Robotics USR9108 Kurtarma Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YENİ

Arkadaşlar anlattığım şekil kesin çözüm, yapamayanlar büyük ihtimal zamanlamayı tutturamıyor veya cihazı brickin ötesinde bir sıkıntıya sahip.
    Burada yanlış openwrt yüklemesinden doğan bir hatanın nasıl düzeltileceğini yazdım. Diğer yollarla çalışmaz hale gelen USR9108 ler aşağıdaki anlatım kapsamına girmez.

------------------------------

Merhabalar

Bu yazıda USR9108 cihazını tuğla halden nasıl kurtarabileceğinizi yazacağım. İhtiyacınız olan tek şey ethernet kablosu ve biraz sabır.

Öncelikle USR9108 genelde Openwrt'nin yanlış sürümlerinin yüklenmesi veya wifi üzerinden güncelleme sonucu tuğla olur. (brick)

Cihaz brick haldeyken Güç ışığı ve ADSL ışıkları sabit şekilde yanar. Ethernet kablosu taktığınızda birkaç saniye sonra bağlantıyı kendi kesmektedir. Yani herhangi bir şekilde IP adresi vermez.

Hiçbir şekilde telaşa kapılmayın.

Yapmanız gerekenler:

- Cihazı açın. (kasayı değil )

- Yukarıdaki semptomlar gözükene kadar bekleyin, yani güç ve adsl ışığı sabit yanana kadar.

- Reset düğmesine basılı tutun ve içinizden 60'a kadar sayın.

- BURASI ÇOK ÖNEMLİ: 63-64'e gelince reset düğmesini bırakın ve ardından 2 saniye kadar bekleyip reset düğmesine sadece BİR kere basın.

- Eğer zamanlamayı tutturursanız Modemin sadece güç ışığı yanacak (ADSL ışığı yanmayacak.) ve modeme ethernet kablosuyla bağlanıp sabit IP'den cihaza bağlanabileceksiniz.

- Bilgisayarınızın IP'sini 192.168.1.2, subnet 255.255.255.0 ve varsayılan ağ geçidini 192.168.1.1 olarak ayarlayın. DNS'ye gerek yok.

- Tarayıcınızı açın ve 192.168.1.1'e gidin.

- Karşınıza şu ekran çıkacak:

US Robotics USR9108 Kurtarma Rehberi

- US Robotics'in sitesinden orjinal firmware'i indirin.

- İNDİR

- Gözat'a tıklayıp firmware'i cihaza atın ve 1dk kadar bekleyin.

- Cihaz pırıl pırıl ilk halinde açılacaktır

DİPNOT:

Bu işlemi kendi USR9108'lerimin üzerinde bir çok kez yapmak zorunda kaldım. Bu işlem başlarda canınızı sıkabilir (Zamanlama konusu) fakat sonunda muradınıza ereceksiniz. Kesinlikle Serial UART, TTL, JTAG ıvır zıvır gerekmiyor. USR9108'in kendi bootloader'inda kurtarma konsolu var. Bu yazıda oraya nasıl ulaşacağınızı anlattım.

Kendi cihazlarımın bir tanesine yanlışlıkla OpenWRT 10.03 sürümü kurdum. Sonradan farkettim ki 10.03 Backfire versiyonu cihazı brick ediyor.
    Bunun yerine kurtarma yapıp 10.03.1 sürümünü kurdum. 16MB RAM'li cihazlar için en iyi sürümdür. Daha yeni sürümleri USR9108'e kurmayınız.
    Openwrt cihazda komut istemiyle daha düzgün çalışmakta. Luci web arayüzü üstünden işlemler çok ağır gerçekleşiyor ve USB Ohci ve Storage sürücüleri düzgün yüklenemiyor. Bu yüzden sadece profesyonellere OpenWRT yüklemelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca OpenWRT'nin Broadcom BCM6348 işlemcisi için ADSL desteği yok.

Kalın sağlıcakla...

Tarashman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarashman -- 19 Ekim 2014; 3:08:40 >

• Selam hocam , birazdan deniyeceğim aynen tuğla olmuştu . Deneyip izlenimleri yazıp düzeltirim yazdıklarımı .
  • Deneyelim bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmuyo bole yaw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam,

Çok teşekkürler, söylediğiniz metod çalıştı. Seri bağlantı girişlerini buldum, nasıl yaparım diye düşünüyordum, donanımhaber'e bakmayı sonradan akıl edebildim.

Elinize Sağlık.
  • Openwrt ile usb kamera kurmaya çalışıyordum. RAM yetersiz kalıyor yeni modül için. Kullanılmayan modülleri temizlerken bir sıkıntı oldu ve bağlantı koptu. (brick)

USB hub kullanarak harici flashi ram swap yapmak lazım sanırım. Diğer porttan da kamerayı bağlamaya çalışacağım.

Bu arada kasayı açacaklar mac adreslerin altında bir vida var, ilk önce onu sökün.
  • hocam benim modem brickte hala nasıl geri yapacagım anlamadım herseyi denedım yazılanları ya tutturamıom ya baska bısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    us robotics 9108 kurulum sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    İki yeşil ledi gördükten sonra bekliyorsun ya, resetten elini çektiğin an ile tek tıklama arasında geçen süre önemli sanırım. Ben de birkaç seferde yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea73 -- 20 Ekim 2014; 0:25:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.