Şimdi Ara

Upscale olayı ve bir kaç seçenek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Toshiba HD-DVD başlıklardan hatırlarsınız belki. EP-30 modelini satın almıştım sırf upscale özelliği için. Seneye yazın evleneceğim için cihazı piyasadan kalkar diye şimdiden almıştım. Deneme amaçlı olarak bir kaç film denedim (onları da tam izlemedim, atlaya atlaya baktım). Lakin bu cihazda sadece optik ses çıkışı olduğu için, ses için ya bir amfili sistem kurmak lazım ya da optik girişi olan dvd playerlı bir sistem almak lazım. bu durumda da elimde ikitane dvd player olacak.

Şimdi asıl sormak istediğim şu. LG 503THmodeli ilgimi çekmeye başladı. Tasarım, özellikler, ses çıkışı ve fiyat olarak her açıdan bana hitap ediyor. Bu sistem de ki dvd playerda da full HD upscale özelliği bulunuyor. Amfili ses sistemleri bütçemi aştığı için düşünmüyorum. Sizce bu cihazın da upscale özelliği EP-30 kadar varmırdır? Veya ona yakınmıdır? Yani aralarında çok fark hissedermiyim? Eğer öyle aşırı bir fark olmaz diyorsanız elimde ki EP-30 satıcam mecburen :(. Hem 503TH'ın bir kısmı çıkmış olur fiyat olarak hem de alet kalabalığından kurtulmuş olurum.

Bu konuda görüşleriniz nelerdir acaba?

• Arkadaşlar bu arada sorunum biraz acil sayılır. Ankara'da 2. mediamarkt açılışına kadar cevap alabilirsem belki orda güzel bir şeyler denk getirip alabilirim
    Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
    Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
  • 600 - 700 arası fiyatı var. Aynı zaman da divx falan da oynatıyor o da önemli. AVR ler benim bulabildiğim en ucuz halleri ile bile 1000 ytl ciavrı oluyor hoporlörle braber. Birde nişanlım görüntüyüde önem veriyor. Avr sistemlerde hoporlörleri pek beğenmiyor görüntü olarak.

Orjinalden alıntı: tigger_agc

600 - 700 arası fiyatı var. Aynı zaman da divx falan da oynatıyor o da önemli. AVR ler benim bulabildiğim en ucuz halleri ile bile 1000 ytl ciavrı oluyor hoporlörle braber. Birde nişanlım görüntüyüde önem veriyor. Avr sistemlerde hoporlörleri pek beğenmiyor görüntü olarak.

EP-30 divX oynatmaz baştan söyleyeyim. 600-700'e avr ile uydu hoparlörlü(küçük) sistem kurulabilir. Avr olarak 300.YTL. civarı JVC var, vestel bayiilerinde araştır, bu forumda "ev sinema sistemleri" bölümünde başlığı olması lazım,
    400.YTL. ye de 5.1 uydu hoparlörlü sistemler vardır mutlaka, olmadı ben önermesem de multimedya uygulamaları için olan logitech z-5500 alırsın,avr'ye de gerek kalmaz çok meraklısı var bu sistemin, forumda bir araştır onunda topiği olması lazım
    Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
    Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson

• Hocam bu sölediklerinin hepsini ben de biliyorum. Ep-30 divx oynatmadığı için LG'nin divx özelliği öenmli dedim. Zaten alet elimde var. Divx oyantıp oynatmadığını bilmeden nasıl alayım. Bu arada avr yi bulsan bile 300 ytl civarı , 400 ytl ye hoporlör zor gibi. Çünkü hiç görmedim. Birde dediğim gibi tipi de önemli. Uzun ve ayaklı istiyoruz. Z-5500 burdan kaybediyor. Yoksa mükemmel bir ses sitemi bana göre. Denedim bir kaç yerde.

Bu başlıkta benim asıl sormak istediğim LG 503TH modeli ve EP-30 arasında upscale kıyaslaması yaparsak ne olur? Özellikle kullanan arkadaşlar varsa daha sağlıklı olur.
    Ses konusunda birşey diyemem, ama divx izlemek için ep-30'un üzerine ayrıca cihaz almak ya da ep-30'u satmak benim için anlaşılır şey değil.
    Bu kadar adam sözbirliği etmişcesine aynı şeyi, yani;
    "EP30u satma, komple bir ses sistemine para yatırma, avr+hoparlör seti al" diyorsa bence bi denemekte fayda vardır.
    @emre.karasan in ep30 başlığında anlattığı gibi divxlerini, dvd formatına çevirip, ep30 da izliyebilirsin,
    ses sistemi için de giriş seviyesi olarak (performansını bilmiyorum ama) @rg206 nin önerdiği JVC avr ihtiyacını görecektir.
    Geriye kalan bütçenle de ben de kendi kullandığım dream77 leri önerebilirim, estetik olarak da (büyüklüğü hariç) nişanlını da tatmin edecektir.
    O büyük gelir ise yine pure acoustics in junior larını değerlendirebilirsin.

Aklının bir köşesinde olsun
  • 1. "Divx oynatmasa ne olmuş" kısmı kişiye göre değişir. Hatırı sayılır bir divx arşivim var. Ve bunların büyük kısmı dvd lere yazılı durumda. Her divx için ayrı olarak tek başına dvd harcamak mantıksız bana göre. Üstelik zaman kaybı aynı zamanda. Yani dediğim gibi tercih meselesi.

2. Pek fazla kişi cevap yazmasa da anlaşılan o ki lg'nin bahsettiğim modeli, toshibanın yanında upscale olarak zayıf kalıcak. Bu durumda ya ikisini birden kullanıcam. Ya da uygun fiyatlı bir amfili sistem kurmaya çalışacam. Gerçi lg'nin bir modeli daha vardı. DVD player ı dandik. Upscale özelliği falan yok. Ama ses sistemi gene benim istediğim tipte ve 500 w toplam ses çıkışı var. Optik girişi de mevcut. Belki o modele de bakabilirim.
  • LG 502 th modelınden bahsettın sanrım.o modelı begenıorlar genel olraak ama hdmı cıkısı olmaması bılmıorum senın ıcın ne kdr olumsuz olur ama en azından toshıbayı baglarsın super ıkılı olr gıbıme gelıoo..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.