Matematiksel olarak item yakmak işe yaramaz ancak gerçekte işe yarar Ne kadar çok item yakarsan yak diğer itemin geçme olasılığı değişmesede gerçek hayatta bu işe yarar arkadaşım Sonuçta denediğin tüm itemlerin yanması gerçekçi değil ama mümkün mü mümkün...
Şöyle düşün diyelimki 15 kere para attın tura gelmesi lazım 10 kere yAZı geldi diğer 5 taneyi atmaz mısın? zaten upgrade'de de böyle önden item yakarken geçerse önemli itemi basmamak da böyle bişey...
biraz karışık ama böyle düşünüyorum
1. si MATEMATİK zaten GERÇEK demektir...
2. si ise, 1000 defa arka arkaya tura atmış olsan da,1001. si artık yazı gelicek diye birşey yok, yine yazı gelme olasılığı %50 dir...
Hadi diyelim senin gibi olsun önden item yakman,sonradan yakıcağın itemlerin geçme şansını arttırıyor :) Sen 20 tane maul attın,10 tane citin yaktın ve artık shardı +8 i ,+9 a basıcaksın,senden 1 saniye önce biris +9 a attı ve onunki geçti :) Sonuçta anvil kişiye özgü değil,umumi bir upgrader :)
Oyuna girer girmez bas itemi direk geçiyor
quote:
Orijinalden alıntı: sehlor
quote:
Orijinalden alıntı: cem_al_ettin
Matematiksel olarak item yakmak işe yaramaz ancak gerçekte işe yarar Ne kadar çok item yakarsan yak diğer itemin geçme olasılığı değişmesede gerçek hayatta bu işe yarar arkadaşım Sonuçta denediğin tüm itemlerin yanması gerçekçi değil ama mümkün mü mümkün...
Şöyle düşün diyelimki 15 kere para attın tura gelmesi lazım 10 kere yAZı geldi diğer 5 taneyi atmaz mısın? zaten upgrade'de de böyle önden item yakarken geçerse önemli itemi basmamak da böyle bişey...
Bu mantık doğru ama yazı turanın mantığını upgrade e uyarlarsak
- Basmak istediğim item +7 Shard -> +8 - İddiaya giriyorum arkadaşla 10 tl sine ve Tura diyorum
Senaryo 1: - Parayı 1 kere atıyorum Yazı geliyo ve 10 tl kaybediyorum - Shard +7 -> +8 Olmuyor itemi kaybediyorum. [ Burdan sonrası benim için önemli değil, çünki iddiayı kaybettim, itemde yandı, bir sonraki atış bu iddia yı kazandırmaz bana. Sadece yeni bir iddia kazanma şansım olur. ]
Senaryo 2: - Parayı 1 kere atıyorum Tura geliyo ve 10 tl kazanıyorum. - Shard +7 +8 Oluyor ve +8 Shardım oluyor. [ Burdan sonraki iddia/upgrade bana ne kazandırır ne kaybettirir, yaşayıp görürüm ama bu iddiaya/upgrade e etki etmez ]
umarım mantığı anlamışsınızdır.
mantığı elbette bu arkadaşım item yakmanın olasılığı artırması matematiksel olarak değil bir tecrübe gibi diyelim yani ...
Önden item yakmanın 2 mantıklı sebebi vardır: - Önden yaktığın itemların geçmesi ve kâr elde etmek. - İçini rahatlatmak.
Başka mantığı yok, gereğide yok.
quote:
Orijinalden alıntı: ALAK_
quote:
Orijinalden alıntı: cem_al_ettin
2. si ise, 1000 defa arka arkaya tura atmış olsan da,1001. si artık yazı gelicek diye birşey yok, yine yazı gelme olasılığı %50 dir...
Hadi diyelim senin gibi olsun önden item yakman,sonradan yakıcağın itemlerin geçme şansını arttırıyor :) Sen 20 tane maul attın,10 tane citin yaktın ve artık shardı +8 i ,+9 a basıcaksın,senden 1 saniye önce biris +9 a attı ve onunki geçti :) Sonuçta anvil kişiye özgü değil,umumi bir upgrader :)
Ama yazdığımı okumamışsın
Zamanında kendime platinum premium almıstım. Trina geldi haliyle. Öncede +1 den +7 ye bastığım no reb lightning damage li ii vardı. reb basmassam 10-20 m fazladan satarım diye. Cafedeydim o zaman. Anvile trina bus ii düşündüm baya. Herkes item yak falan dedi. Ok dedim confirm dedim. bi 20 sn lik lag girdi. ve lag geçtiğinde ii +8 olmustu. Ne sevinmiştim O gün bugündür item basarken arkadan item yakmam asla
İçimizde programlamadan anlayan var mı bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla, bilgisayar programlarında rastgele (random), şans(luck) gibi tabirler için bir algoritma olması lazım. Çünkü bu para atmak gibi değil, mesela winamp-ın eski sürümünde rastgele modda, önce alttaki parça sonra onun altındaki sonra onun 2 altındaki sonra onun 4 altındaki sonra onun 8 altındaki şeklinde gidiyordu. Bu sebepten kesinlikle bir algoritması olması lazım. Birden fazla algoritması olabilir ama bu programlama sonuçta, Anvile kafana göre takıl deme şansımız yok ya.
Ama yazdığımı okumamışsın
Fazlasıyla okudum arkadaşım ama senin yazın çelişkili,madem renkli yazdığın yeri savunuyorsun, o zaman önden item yakmanın neresini savunuyorsun aynı zamanda ? Herneyse tabi anvil baba ne derse o olur diyelim kapayalım ebnce :)
yazı turada oran yüzde 50dir upgradede ise oran farklıdır mesela atıyorum 6dan7ye geçme oranı 6da 1 zarı atıp 6 gelmesi gibi 6 gelirse item geçer ancak zarı 10 kere atıp hiç 6 tutturamayıp 11.de 6 gelmesi gibidir upgrade olayında item yakmak
quote:
Orijinalden alıntı: döküntü
İçimizde programlamadan anlayan var mı bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla, bilgisayar programlarında rastgele (random), şans(luck) gibi tabirler için bir algoritma olması lazım. Çünkü bu para atmak gibi değil, mesela winamp-ın eski sürümünde rastgele modda, önce alttaki parça sonra onun altındaki sonra onun 2 altındaki sonra onun 4 altındaki sonra onun 8 altındaki şeklinde gidiyordu. Bu sebepten kesinlikle bir algoritması olması lazım. Birden fazla algoritması olabilir ama bu programlama sonuçta, Anvile kafana göre takıl deme şansımız yok ya.
Çok haklısın belli bir algoritma var,ve o algoritmayı bilen zaten +10 a kadar item yakmadan her bastığını upgrade edebilir ama bu algoritmayı bilmek sorun... Random faktör şöyle,hiç bir yazılım kafasına göre karar veremez;
Örneğin;basit bir dos programı yazsanız,bilgisayardan rastgele bir sayı girmeniz istense,o anki saatin , saliseye kadar olan sayı dizisinin modunu alıyor,bu şekilde biliyorum... Winamp da dediğin gibiymiş onu yeni duydum,daha ne algoritmalar var.
quote:
Orijinalden alıntı: ALAK_
quote:
Orijinalden alıntı: döküntü
Çok haklısın belli bir algoritma var,ve o algoritmayı bilen zaten +10 a kadar item yakmadan her bastığını upgrade edebilir ama bu algoritmayı bilmek sorun... Random faktör şöyle,hiç bir yazılım kafasına göre karar veremez;
Örneğin;basit bir dos programı yazsanız,bilgisayardan rastgele bir sayı girmeniz istense,o anki saatin , saliseye kadar olan sayı dizisinin modunu alıyor,bu şekilde biliyorum... Winamp da dediğin gibiymiş onu yeni duydum,daha ne algoritmalar var.
İşte sorun burada o algoritmayı keşfeden var mı ya da yaklaşan onu bulabilmek de
Birden fazla algoritma vardır belki de içimizden birisi bu yapboz parçalarının bir kısmını keşfetmiş olabilir diye düşünmüştüm.
Lojik şekilde mantık yürüt. Bilgisayar gibi düşün 1 ve 0
Anvile git, Bus koy itemi koy trina yı koy bas confirme
- Ya Yanar. - Ya Yanmaz.
Dip Not: Önceden item yakman "HİÇBİRŞEY" ifade etmez. Gerekirse teknik olarak geniş bi açıklama yaparım.
Buna katılmıyorum.Nedeni ise basit Trina itemların upgrade şansını arttırır buda demektirki belirli bir yüzde ile şansın var yani upgrade tamamen rastlantısal değil yüzdelerle gerçekleşen bir hadise.Belirli bir yüzdede item yakar belirli bir yüzde ile geçirirsin.Buda demektirki büyük bir yüzde ile item yanar küçük bir yüzde ile geçer.Zaten tam tersi olsa herkes item basar kimse satmazdı.İtem yakarak çok item bastım faydasınıda çok gördüm.
Arkadaşlar oyun programlamayla ilgilenen biri olarak size oyunlardaki "şans" faktörünü ve random tabirini biraz açıklamaya çalışayım.
Konumuz upgrade örnekler upgrade üzerinden olacak.
Şimdi öyle bir sayı düşününki bu 0 ile 1 arasında olsun ve içerisinde sonsuz sayı barındırsın. Bu sayıyı bilgisayarcılar "float" sayı olarak tabir ettiler ve "0.00" şeklinde işaretlediler. öyleki Float sayı 0.0 ile 1.0 arasında Hesaplamalara yetecek kadar basamak bulunduruyordu.
Birazda ko nun upgrade chance hesaplamasında kullandığı algoritmaya bakalım:
1. Basamak, Şans Hesabı.
Öncelikle değeri 0.0 olan bir sayı tanımlanır.
float _sans = 0.0;
upgrade e etki eden etkenler teker teker + ve - olarak _sans değerine EKLENİR (her zaman eklenir, çünki zaten bi sayıya - eklerseniz çıkarma yapmış olursunuz)
[Knight taki 1. etken Class farkı, Diyelimki Middle class bir itemi Bus ile basıyorsunuz ve [Atıyorum] şans faktörünüz 0.05 değerinde artışa etki ediyor o halde]
_sans += 0.05;
[şu an _sans değerimiz 0.05 ikinci faktörümüz trina bilindiği gibi her durumda %20 şans artırıyor]
_sans += 0.20;
[şu an _sans değerimiz 0.25 ve son faktörümüz + değeri diyelimki +6 -> +7 upgrade yapıyorsunuz ve K2 nin belirlediği şans +6 dan +7 e geçerken %15 böylece]
_sans += 0.15;
[şimdiki _sans değer 0.40 oldu şimdi bakalım "rastgele" kavramına]
Rastgele kavramı programlamada sistem saatinin üzerinde çeşitli işlemler yaparak her milisaniye değişen bir rakam üretmesidir.
yani programlamada sistemden rastgele bir sayı istediğinizde 5 68 63 96 2412 568 35 362 gibi rakamlar verir. Bu sayıyı çeşitli şekillerde alabilirsiniz. Şans hesaplarında genel kullanılan RANDOM geriye 0.0 ila 1.0 arasında Rastgele değer döndüren bir fonksiyondur.
[upgrade e devam edelim]
2. Basamak: Rastgele sayı üretimi
float _rastgele = random(0.0, 1.0);
3. Basamak: Rastgele üretilen sayı ile ŞANS faktörünün karşılaştırılması.
şans değerimizi 0.40 olarak hesapladık yani bu demektir ki %40 a tekabül eden bir faktör.
Şimdi 2 Senaryo Var:
1. Senaryo Şans faktörümüzün Rastgele sayıdan büyük olması [Diyelimki Rastgele sayı 0.28]:
Rastgele sayımız 0.28 ve şans faktörümüz 0.40 yani 0.40 > 0.28 Şans faktörümüz rastgele sayıdan büyük ve upgrade imiz başarılı.
2. Senaryo Şans faktörümüzün Rastgele sayıdan küçük olması [Diyelimki Rastgele sayı 0.45]:
gene aynı kontrol sonucunda 0.40 > 0.45 olamıyacağı için Şans faktörümüz rastgele sayıdan küçük ve upgrade imiz Başarısız.
Aklınıza takılanları sorabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Lockerz Davetiyesi
Bence tamamen şans
Tamamen şans bencede.
demekki DH yi ayağa kaldırmak için upgrade oranları hakkında sorular sorucakmışız
sana tavsiyem her zaman 4-5. karenin ortasına bırak kagıdı hangisine düşerse onla bas.. 5 yıldır , bu oyunu oynuyorum ne +8 ler ne +9 lar geldi geçti elimden
quote:
Orijinalden alıntı: thedaysgrace
sana tavsiyem her zaman 4-5. karenin ortasına bırak kagıdı hangisine düşerse onla bas.. 5 yıldır , bu oyunu oynuyorum ne +8 ler ne +9 lar geldi geçti elimden
4 ila 5. kutucuklar hangileri :)
quote:
Orijinalden alıntı: inek möö
demekki DH yi ayağa kaldırmak için upgrade oranları hakkında sorular sorucakmışız
Böyle birşey yazmayı düşünüyordum. Benim taktiklerime gelince upgrade olsun kutu kırma olsun gece 2-3 civarında yaparım o vakitler yabancı ağırlıklı olduğundan türk kalmadığından şans oranını arttırıyolardır belki yabancılar için diye bir batıl inancım vardır. Bascağım itemin bir miktar durabilitysinin azalmış olmasına dikkat ederim bu da tamamen batıl inançtır Kendime Blade axe+4 basmıştım yakma kağıdıyla sonra kazandığım her bdw den sonra onu busla bastım +7ye kadar gitti sonra sattım çok hoş bi duyguydu bdw kazanınca doğru anvile bladeyi rpr yaptırmaya