Herkese selamın aleyküm arkadaşlar. Arkadaşlar sistemime upgrade yapıp Anakart , İşlemci ve Ram değişikliği yaptım. Parçaların hepsini sıfır aldım. Anakart: ASUS PRIME B860 PLUS WİFİ Ram: Patriot Viper Venom ARGB 6400 CL32 32G DDR5 İşlemci: İntel Core Ultra 7 265KF Tray Arkadaşlar sistemi sorunsuz bir şekilde kurmama rağmen güç düğmesine bastığım halde kasada bütün fanlar ARGB ile beraber dönüyor. Sıvı soğutma çalışıyor. Ramlerin ARGB ışıkları ve her şey sorunsuz bir şekilde çalışıyor ancak ekranda “NO SIGNAL” hatası ile karşılaşıyorum. Ekran kartı , Psu ve HDD SSD gibi bileşenlerim sorunsuz daha önceki sistemimde sorunsuz kullandığım parçalar. Anakartın uyarı Led ışığı ilk kırmızı yanıyor sonra sönüyor ve DRAM ışığına geçiyor. DRAM Işığı baya 10 , 15 saniye beya daha fazla sarı bir şekilde yanıyor ve diğer ledlere VGA ve BOOT ışıklarına geçmeden öylece kalıyor sistem. Benim aklıma sıfır parçaların Anakart , Ram , CPU bunlardan birinin sorunlu olduğu geldi ancak sıfır parçada sorun çıkma ihtimali baya düşük gibi. BIOS güncellemesinden dolayı olma ihtimali varmıdır U7-265KF işlemci B-860 destekli zaten. Yani zaten Ultra serisi için üretilmiş bir anakarta benim BIOS güncellemesi yapmammı gerekiyor. Uğraşmaktan yoruldum artık. Ayrıca klavye ve Mouse kulaklığa vs hiçbir şekilde güç gelmiyor. Işıkları yanmıyor ancak kasa sorunsuz çalışıyor. Monıtor portlarını değiştirdim DP portlarınıda tek tek denedim sonuç aynı. CPU güç bağlantısı sorunsuz çıkar tak yaptım denedim. Gpu güç bağlantısı sorunsuz çıkar tak yaptım denedim. Soruna ilişkin bir kısa video çektim ve link bıraktım. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler. https://www.youtube.com/shorts/vNmZSZsCYKc?si=zaXTku9cWX9gGCD3 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim