Şimdi Ara

Upgrade sonrası sistem açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar sistemime upgrade yapıp Anakart , İşlemci ve Ram değişikliği yaptım. Parçaların hepsini sıfır aldım.

Anakart: ASUS PRIME B860 PLUS WİFİ

Ram: Patriot Viper Venom ARGB 6400 CL32 32G DDR5

İşlemci: İntel Core Ultra 7 265KF Tray

Arkadaşlar sistemi sorunsuz bir şekilde kurmama rağmen güç düğmesine bastığım halde kasada bütün fanlar ARGB ile beraber dönüyor. Sıvı soğutma çalışıyor. Ramlerin ARGB ışıkları ve her şey sorunsuz bir şekilde çalışıyor ancak ekranda “NO SIGNAL” hatası ile karşılaşıyorum. Ekran kartı , Psu ve HDD SSD gibi bileşenlerim sorunsuz daha önceki sistemimde sorunsuz kullandığım parçalar. Anakartın uyarı Led ışığı ilk kırmızı yanıyor sonra sönüyor ve DRAM ışığına geçiyor. DRAM Işığı baya 10 , 15 saniye beya daha fazla sarı bir şekilde yanıyor ve diğer ledlere VGA ve BOOT ışıklarına geçmeden öylece kalıyor sistem. Benim aklıma sıfır parçaların Anakart , Ram , CPU bunlardan birinin sorunlu olduğu geldi ancak sıfır parçada sorun çıkma ihtimali baya düşük gibi. BIOS güncellemesinden dolayı olma ihtimali varmıdır U7-265KF işlemci B-860 destekli zaten. Yani zaten Ultra serisi için üretilmiş bir anakarta benim BIOS güncellemesi yapmammı gerekiyor. Uğraşmaktan yoruldum artık. Ayrıca klavye ve Mouse kulaklığa vs hiçbir şekilde güç gelmiyor. Işıkları yanmıyor ancak kasa sorunsuz çalışıyor. Monıtor portlarını değiştirdim DP portlarınıda tek tek denedim sonuç aynı.

CPU güç bağlantısı sorunsuz çıkar tak yaptım denedim.

Gpu güç bağlantısı sorunsuz çıkar tak yaptım denedim.

Soruna ilişkin bir kısa video çektim ve link bıraktım. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

https://www.youtube.com/shorts/vNmZSZsCYKc?si=zaXTku9cWX9gGCD3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Raijintek Ponos Ultra MS4 / İntel(R) Core İ7 10700K / DeepCool LD-360 CPU Cooler / Asus B-460F GAMING / MSI 6800XT GamingX Trio / Corsair Vengeance 16 GB DDR4 3000 Mhz CL-15 / Sharkoon 650 Watt +80 Plus GOLD Moduler / WD Purple 64 MB Cache İntelliPower 1 TB Sata 3 HDD / SAMSUNG 970 Evo 500 GB nVME SSD / AOC CQ27G2S 165 Hz 1MS QHD Monitor / Mikado MD-856 5+1 / Bloody W90 Max/Redragon K555-1 Indrah Mekanik Klavye

• 2024/10/24: Windows 11 24H2 yüklenirken grafik kartında görüntü olmaması da dahil olmak üzere çeşitli hataları gideren yeni bir BIOS yayınlandı. ASUS sitesinden indirilen ZIP dosyasını kullanarak doğrudan güncelleme yapmak için yeni EZ Flash aracını kullanmanız önerilir.

Bu bios güncellemesini bir deneyin xmp ayarını açın ve belleklerin doğru hızda çalışmasını sağlayın...

SanDisk Ultra 3D NVMe (250 GB)
  • uzay kurulum sonrası mı? yoksa kasaya tüm montaj sonrası mı bu durum yaşanıyor ?

BİOS RAM EKRAN KARTI , Sonra kablo bağlantıları

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam sorun Ramlerde çıktı. Xpg 16 gb tek modül bir ram denedim sorunsuz çalıştı. Patriot Ramleri takınca tek kanal çift kanal bıos sıfırlama ve clear cmos vs herşeyi denedim görüntü vermiyor sistem. Ramleri incehesaba bildirim servise gönderdim sorunluysa yenisini versinler sorunsuzsa farklısını isterim çalışmıyor bu sistemde.

Raijintek Ponos Ultra MS4 / İntel(R) Core İ7 10700K / DeepCool LD-360 CPU Cooler / Asus B-460F GAMING / MSI 6800XT GamingX Trio / Corsair Vengeance 16 GB DDR4 3000 Mhz CL-15 / Sharkoon 650 Watt +80 Plus GOLD Moduler / WD Purple 64 MB Cache İntelliPower 1 TB Sata 3 HDD / SAMSUNG 970 Evo 500 GB nVME SSD / AOC CQ27G2S 165 Hz 1MS QHD Monitor / Mikado MD-856 5+1 / Bloody W90 Max/Redragon K555-1 Indrah Mekanik Klavye
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

Sisteme hiçbir şekilde görüntü gelmezken Bios güncelleyemem anakartta flashback yok. Xpg bellek ile görüntü aldım sorunun kaynağı patriot Ramler. Ramleri servise gönderdim. Sıfır alınmış üründe nasıl böyle sorunlar çıkabiliyor anlamış değilim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.