Şimdi Ara

Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sistemime GTX 680 upgrade i yapmak istiyorum ancak kafamda bağzı sorular var ;
    A)GTX 680 için minimum güç kaynağı?
    B)Bu ana kart ve işlemcide sıkıntı çıkarırmı  Upgrade
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisneliVodka -- 6 Şubat 2015; 16:56:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VisneliVodka

Merhaba arkadaşlar sistemime GTX 680 upgrade i yapmak istiyorum ancak kafamda bağzı sorular var ;
    A)GTX 680 için minimum güç kaynağı?
    B)Bu ana kart ve işlemcide sıkıntı çıkarırmı  Upgrade
    Şimdiden teşekkürler.

Cıkarcagını sanmam ama Power 550-600w dir.
    500w yete bilir ama siz yinede yüksek alın her zaman.

• VisneliVodka kullanıcısına yanıt
    hocam i5 2400 baya bir inceledim şu dönemde ve gtx 760 gibi bir ekran kartında bf4 de işlemci kullanımları %80-100 arasında kullanım yapmakta yani gtx 760 gibi bir kartı sınırda beslediğini gördüm r9 280 ile testlerine baktığımda ise gpu kullanımının sürekli oynadığını ve i5 2400 işlemcinin neredeyse hep %100 kullandığını araştırmalarım sonucu öğrendim gtx 680 de ne olur bilmiyorum ama seni kesinlikle üzmeyecektir umarım darboğaz olmaz çünkü i5 2400 ile gtx 680 kullanan pek yok forumda arkadaşlarımız daha önce kullandıysalar ancak onlar bu sorunun cevabını verebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

hocam i5 2400 baya bir inceledim şu dönemde ve gtx 760 gibi bir ekran kartında bf4 de işlemci kullanımları %80-100 arasında kullanım yapmakta yani gtx 760 gibi bir kartı sınırda beslediğini gördüm r9 280 ile testlerine baktığımda ise gpu kullanımının sürekli oynadığını ve i5 2400 işlemcinin neredeyse hep %100 kullandığını araştırmalarım sonucu öğrendim gtx 680 de ne olur bilmiyorum ama seni kesinlikle üzmeyecektir umarım darboğaz olmaz çünkü i5 2400 ile gtx 680 kullanan pek yok forumda arkadaşlarımız daha önce kullandıysalar ancak onlar bu sorunun cevabını verebilir

https://www.youtube.com/watch?v=OTQBwUHsgG4

hocam sanırım dediğiniz video bu.burda dikkat ederseniz işlemci kullanımı yüksek ama gpu kullanımıda %98-99 bu darboğaz demek değil. asıl önemli olan gpu kullanımının sürekli %97-99 olması. zaten bu videoda da böyle.çekirdek kullanımının yüksek olmasının sebebi hem oyunun çoklu çekirdek desteğinin olması hem de i5-2400 biraz eski mimari olması.sonuçta 2011 yılının işlemcisi

mesela bu videoda i5-2400 ve gtx 970 kullanılmış ve değerler gayet iyi

https://www.youtube.com/watch?v=8AKHG2y_qoY

ayrıca hocam birde 3470 ve gtx 660 videosu koyayım watchdogstan alınmış.bakın burda işlemci kullanımı %70-99 ama gpu kullanımı da sürekli %97-99.

https://www.youtube.com/watch?v=R_t2tjrlnHM

o zaman burda da sizin yorumunuza göre 3470 gtx 660 a darboğaz yaptı dememiz lazım.

sonuç olarak i5-2400+tx 970 videosunda göreceğiniz gibi i5-2400 hala güçlü bir işlemcidir. gpu kullanımı yüksek iken cpu kullanımınında yüksek olması darboğaz demek değildir.

• Hugues de Payen kullanıcısına yanıt

bir bakın derim videoya bende darboğaz yapmaz diye düşünüyorum ama bu video beni şaşırttı
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    hocam bu videoda çoğu yerde dar boğaz yaşanmış.işlemci kullanımı sürekli yüksek ama gpu kullanımı çoğu yerde düşüyor. açıkcası ben de şaşırdım. ayrica mantle ile alınan değerler bunlar

i5-2400 tomhardsware cpu hiyerarşi sıralamasında üst sıralarda olan bir işlemci birde. yani gtx 970 ile darboğaz olmazken 280x ile nasıl olmuş çözemedim hocam
  • Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    işte sizde şaşırdınız ben de şüpeli bakıyorum artık bunun için forumdaki arkadaşlarımızdan bilgi almalıyız daha önce i5 2400+gtx 680 kullanan arkadaşlar varsa onların cevaplaması çok daha doğru olur
  • P 67 z68 z77 anakartiniz varsa direkt 4 çarpan yani 400 MHz yükseltebilirsiniz işlemciyi az çok faydası olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.