90'lı yılların en heyecan verici, en mutlu edici aktörlerini hatırlıyan varmı ? O yıllarda hemen hemen tek eğlencemiz olan atari oyunlarını, şimdiler de hatırlayan bile yoktur heralde
Oynamayı bir kenara bırakın, oynayanları izlemesi bile mutlu eder, heyecan verirdi. Şanslı olanların kara kutuları vardı. Hafta sonları, herkesten önce uyanılır, özenle ve dikkatlice kara kutu televizyona bağlanırdı. Kahvaltı zamanı gelene kadar oyunlar oynanırdı. Kara kutular, 90'lı yıllarda 8 - 15 yaş arası olan kişilerin en değerleri oyuncaklarıydı.
Siyah, ince ve iki tuşlu joystickleri çok dayanmaz, bozulurlardı. Genelde yön fonksiyonları devre dışı kalırdı. Yenisi alma şansımız olmadığı için tamir etme yoluna gidilirdi. İçyapıları çok basit olan bu joystickleri tamir etmek için her yol denenirdi. Çözüm bulunamazsa kol çıkarılır, içindeki tellere direk parmakla basılarak oynanırdı. Hatta bazıları bu şekilde daha iyi oynadıklarını iddia ederlerdi.
Kara kutularda yüzlerce oyun bulurdu. Tank 90, Süper Mario, Bombman, İce Man vs. Sizinle birlikte oynayabilecek bir kardeşiniz veya arkadaşınız varsa, muazzam bir zevk alıyordunuz bu oyunları oynarken. Oyunlar oyun gibiydi ama. Şimdinin oyunları gibi insanın psikolojisini bozacak, para harcatacak oyunlar değildi bu oyunlar. Basit, eğlenceli, pratik ve hızlı düşünmeye dayalı oyunlardı ama benim en çok zevk aldığım oyun kesinlikle GOL 3 tür
Sizinki ?
Commodore 64 çocuğuydum ben, ucundan amstrad'ı da yakaladım Double dragon, gremlins, jack vs vs vs... Amiga da çok keyifliydi, ne oyunlar vardı be...
Atari deyince de atari salonları gelir aklıma, thumblepop, snowbro's, tekken, king of fighters vs vs... Evde oynadığımız home computer sistemi de keyifliydi ancak "kalite" olarak baktğımızda? 90 Tank, 6-7 çeşit mario ve türevleri, circus bilmemne, olympics, ice jumper, vs vs
Ulen şimdiki çocuklar grafik manyağı oldu, oyunlarda "ruh" arayışı yok...
RivalSchool'u Unutamam Ben .
Pardon O Atari oyunu Değildi Atari Deyince Konuyu Okumadan Atari Salonları Geldi Aklıma. Ama Contra Diyebilirim
çocukluk yıllarımın en güzel oyunu Tank 1990
Yazıda basit diyor ama bir Contra ya da Super Contra gayet de zor oyunlardır. Tabi bundan şikayetçi miyim? Kesinlikle hayır.
30gblık atari salonu, atari, sega vs. arşivim var ve i7li bilgisayarımda en çok oynadığım oyunlardır bunlar, en güzeli de en dandik laptopta bile rahat oynayabilmek
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme