Şimdi Ara

Unutkanlık ve Matematik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunu belirteyim unutkanlık için yaptırdığım kan testlerinde değerlerim normal sınırlar içindeydi.Yani b vitamini eksikliğiydi falan yok.Sözel derslerde pek unutkanlık çekmiyorum ama bu matematikte unutkanlık işi beni zorluyor.

Ygs ye 2 ay kala mat1 çalışmayı bıraktım(Aslında hep ders çalışmayı bıraktım)Bıraktıktan 1 hafta sonra mat1 e bakayım dedim.20 netin aşağısına pek düşmezken(Geometri yapmıyorum)15 nete falan düştüm.Tabi panik oldum biraz konuları hafif tekrar edeyim dedim.1-2 haftada bir bazı mat1 konularını tekrar ettim ama bir işe yaramadı.Sınavda mat1 den 10 net mi ne çıkardım.Şimdi hergün lys çalışıyorum fakat bazı konuları öğrendikten 2-3 gün sonra hafiften unutmaya başlıyorum.(Konuyu öğrendikten hemen sonra test falan çözüyorum)1-2 hafta sonra ise o bazı konularda çoğu şeyi unutmuş oluyorum.Böyle tekrar yapa yapa ne yeni konular öğrenebiliyorum ne de başka derslere bakabiliyorum.İşin ilginci ise bu her konuda olmuyor mesela 2 sene önce lisede öğrendiğim tek konu olan logaritma hala aklımdaGaliba kendimce çıkardığım sonuç,bazı konuların mantığını kapmak yerine full ezberliyorum gibime geliyor.Şimdi bu sorunu yaşayıp aşanlar var mı ?

-matematik çalışmaya 5 sene sonra başladım denilebilir.Lise matematiğinde düpedüz sıfırdım.Lisede genellikle matematikten 1 alırdım.Sadece son sene limit sorularının bol olduğu yazılıdan 50 almıştımO zaman pek ders dinlediğim söylenemezdi fakat şu an evde rahatlıkla ders çalışabiliyorum-

• Bende aynidurumdayim. Ama ben lise sondayim bide. Hani bilgiler taze hesapta. Simdi mesela ilk ogrendigim konular yok, unuttum. Hatta daha iki hafta once limit turev calistim. Onlari da unuttum. Cok kotu birsey yani boyke giderse hic bisi yapamiycam. Moralim inanilmaz bozuk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: jambon

Bende aynidurumdayim. Ama ben lise sondayim bide. Hani bilgiler taze hesapta. Simdi mesela ilk ogrendigim konular yok, unuttum. Hatta daha iki hafta once limit turev calistim. Onlari da unuttum. Cok kotu birsey yani boyke giderse hic bisi yapamiycam. Moralim inanilmaz bozuk.

Ne yapacağız sınavda bilmiyorum

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

quote:

Orijinalden alıntı: jambon

Bende aynidurumdayim. Ama ben lise sondayim bide. Hani bilgiler taze hesapta. Simdi mesela ilk ogrendigim konular yok, unuttum. Hatta daha iki hafta once limit turev calistim. Onlari da unuttum. Cok kotu birsey yani boyke giderse hic bisi yapamiycam. Moralim inanilmaz bozuk.

Ne yapacağız sınavda bilmiyorum

Of ki me of
  • Ben de aynı durumu yaşıyorum onlarca matematik sorusu çözdüm yollarını öğrendim,hocalara sordum,kitaplara baktım ve yine unuttum :/ Yaşım 28 yaşlılıktan olsa gerek... KPSS'ye hazırlandığımdan bir sürü ders var ayrıca hangi birine yetişeceğimi şaşırdım. ''Pharmaton'' diye bir ilaç aldım. İlaç, zihinde tutuyor; Sabah kalkmanla akşam yatana kadar aynısın. Performanstan düşmüyorsun,fakat pahalı 27 lira ve devlet ödemiyor parasını...
  • bence öncelikli sorun unutkanlıkdan ziyade temel eksikliği. söylediklerim ne derece doğru bir tespittir bilemem ama kendimden örnek vermem gerekirse; ben küçük yaşlarımdan beri sayısal derslerle hep içli dışlı oldum ve bu derslerde öğrendiğim bi kavramı kolay kolay unutmazdım. ama istisna olarak biyolojiyi hiç sevmez ve çalışmazdım, buyüzden biyoloji temelim diğer sayısal derslerime göre zayıf kaldı. ve üni hazırlığında senin yaşadığın bu unutkanlık sorununu sadece biyolojide bende yaşamıştım.

tam nedenini bende bilmiyorum, belki o dersi sevmediğim için nekadar uğraşsam da diğer derslerde olduğu kadar kendimi veremiyorumdur biyolojiye. örneğin bi geometri sorusunu çözemediysem kafayı yiyene kadar uğraşırım, her yolu denerim. en son çare olarak çözüme baktığımda eğer gözümden kaçan bi nokta varsa kafam dank eder ve okadar kastıktan sonra o gözden kaçırdığım noktayı görmüş olmam beynime öyle bir kazınır ki artık aynı tarz bi soru ile karşılaşsam anında hatırlarım o ayrıntıyı. ama ben o soruyu çözemediğimde fazla kasmadan hemen çözüme bakıp geçseydim, olayı çok önemsemediğim için o çözümdeki o püf noktasını en fazla 'görmüş' olacaktım, kesinlikle kafama kazınmayacaktı. peki ben bir biyoloji sorusunu çözemediğimde geometri sorusunda kastığım kadar kasıyomuydum? bilmiyorum ama zannetmiyorum da. tabi biyolojide ezbere dayalı konular da var, bunu da unutmamak gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayni sorundan muzdaribiz. Yillardir dersleride dinlerim yas 24 hala tek soru cozemem aklimda kalmiyo ezbere yapiyoruz. Hani alfabe sarkiyla ogretince daha kalici olur ya onun gibi yontem bulmak lazim. Ozel ders mi dershane mi arkadaslara sorim

Zbam1.blogspot.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

bence öncelikli sorun unutkanlıkdan ziyade temel eksikliği. söylediklerim ne derece doğru bir tespittir bilemem ama kendimden örnek vermem gerekirse; ben küçük yaşlarımdan beri sayısal derslerle hep içli dışlı oldum ve bu derslerde öğrendiğim bi kavramı kolay kolay unutmazdım. ama istisna olarak biyolojiyi hiç sevmez ve çalışmazdım, buyüzden biyoloji temelim diğer sayısal derslerime göre zayıf kaldı. ve üni hazırlığında senin yaşadığın bu unutkanlık sorununu sadece biyolojide bende yaşamıştım.

tam nedenini bende bilmiyorum, belki o dersi sevmediğim için nekadar uğraşsam da diğer derslerde olduğu kadar kendimi veremiyorumdur biyolojiye. örneğin bi geometri sorusunu çözemediysem kafayı yiyene kadar uğraşırım, her yolu denerim. en son çare olarak çözüme baktığımda eğer gözümden kaçan bi nokta varsa kafam dank eder ve okadar kastıktan sonra o gözden kaçırdığım noktayı görmüş olmam beynime öyle bir kazınır ki artık aynı tarz bi soru ile karşılaşsam anında hatırlarım o ayrıntıyı. ama ben o soruyu çözemediğimde fazla kasmadan hemen çözüme bakıp geçseydim, olayı çok önemsemediğim için o çözümdeki o püf noktasını en fazla 'görmüş' olacaktım, kesinlikle kafama kazınmayacaktı. peki ben bir biyoloji sorusunu çözemediğimde geometri sorusunda kastığım kadar kasıyomuydum? bilmiyorum ama zannetmiyorum da. tabi biyolojide ezbere dayalı konular da var, bunu da unutmamak gerek.

Evet temel eksikliği olabilir.İlkokul 7. sınıfa kadar derslerim, yazılılarım, sınavlarım baya harikaydı.Gittiğim dershanelerde hep 1. sınıfta oluyordum.O zamanlarda dershanede aynı sınıfta olup üniversite sınavında sayısalda ilk 10.000 içine giren arkadaşlarım bile var. 7. sınıfta derslerden uzaklaştım-Geçen seneye kadar denklemleri bile tam anlamıyla bilmiyordum-.Haliyle Oks yi yapamadım.Düz liseye gittim.Orada hep derslerden soğudum.Mezun olduktan sonra matematiği biraz hallettim.Benim için zevkli bir ders haline geldi ama fen dersleri benim için hala iğrenç durumda.Gerçi bölümüm Eşit ağırlık ama ygs fiziğine falan baktığımda senin biyolojide yaşadıklarının aynısını yaşıyorum.Birkaç defa Fizik çalıştım, çalıştıktan sonra teste geçtiğimde bildiğin sıfır çekiyordumDün ışığın kırılması konusuna baktım ama bu sefer biraz merakla çalışınca, çalıştığım yerlerden gelen soruları yavaş yavaş doğru yapabildiğimi keşfettim

Matematik 2 de temelden kastınız nedir.Trigonometriyi pek bilmiyorum acaba bundan mı çözemiyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 18 Mayıs 2012; 17:12:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

Ayni sorundan muzdaribiz. Yillardir dersleride dinlerim yas 24 hala tek soru cozemem aklimda kalmiyo ezbere yapiyoruz. Hani alfabe sarkiyla ogretince daha kalici olur ya onun gibi yontem bulmak lazim. Ozel ders mi dershane mi arkadaslara sorim

Ders videoları izle bence.Az çok matematik yapabildiysem videolar sayesinde oldu.Dikkatini rahat verebiliyorsan Özel ders sana faydalı olur.Ben evde çalışırken concerta içiyordum 4-5 saat kafamı dersten kaldırmıyordum ama ilacı bazı günler içmezdim.O içmediğim günler Özel ders almaya gidiyordum.Genellikle testlerde yapamadığım soruları gösteriyordum.Hoca soruyu çözerken kafamı tam veremediğimden dolayı yine test çözerken o sorularda takılıyordum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.