Şimdi Ara

Unreal Engine 4 Kullananlar Kulubü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar oyun motoru üzerinde çalışmak isteyenler için en iyi çözümlerden olan Unreal Engine üzerinde çalışanlar için bir kulüp kurmak istedim.Bu konudaki amaç bilgi birikimlerimizi birbirimizle paylaşmak,güncel haberleri paylaşmak ve takıldığımız yerde birbirimize yardım etmektir.

    Ben de 1-2 gün içinde başlayacağım.Bir bilgisayar mühendisi olarak grafik motorlarını öğrenmek istiyorum.

    Motoru indirmek çok basit.

    https://www.unrealengine.com/what-is-unreal-engine-4

    "GET UNREAL" tıklayıp kaydolduktan sonra indirebilirsiniz.İndirdiğiniz dosya launcherdır. Launcher'a tıklayıp library den en güncel motoru indirebilirsiniz.

    Marketplace' den bedava içerikler indirebilirsiniz.

    Ayrıca youtubedan resmi tutorial izleyerek en azından giriş orta seviyede motoru öğrenebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/user/UnrealDevelopmentKit/featured







  • Nasıl yazılım? Beğendiniz mi? Fikrinizi merak ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Daha programın başlarındayım ama gözlemlediğim kadarıyla kullanımı basit ve kütüphanedeki araçlar yeterli. Youtube'da adamlar detaylı ders veriyorlar buda büyük bir artı.
  • Merhaba,

    Bende dün akşam indirdim.Unreal Engine 4 öğrenmeyi çok istiyorum. Başka öğrenmek isteyen varsa İstanbul'dayım.Video koymaları da çok güzel bişey.Eskiden böyle motorlar yüksek miktarda parayla satılıyordu.
  • ya bende bilgisayar programcılıgı okuyorum ve unreal engine 4 öğrenmek istiyorum aşırı derecede çünkü kendi oyunumu yapmak istiyorum planı fikri hazır çizimleri eskiden basit yapmıştım düzenleyeceğim ve side scroller 3d veya 2d yapmak istiyorum bunun derslerinin olduğu video varsa link atın çok lazım
  • Ugraşan varmı? 1-2 haftadır uğrasıyorum.Blueprint olayı çok kolaylık saglıyor.
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    Ben uğraştım ama ue4 nin mantığını çözmeden tutorial izleyerek endless runner projeleri izleyerek oyun yapılmıyor çünkü yapan adam mantığı oturtmuş ama siz hiç bir şey anlamıyorsunuz.İlk önce youtube daki büyük tutorialı izleyip anlamak lazım.
  • Ben de bu motora yeni başladım. Öğrenmeye çalışıyorum. Unity'den iyi yanı Blueprint olayı ve güçlü grafik yapısı. Kötü yanını henüz keşfedemedim. Ancak elbette Unity'ye göre avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Konu buraya nerden geldi nedem Unity ile kıyasladım bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unreal Engine 4 de optimizasyon sıkıntıları olduğunu okumuştum bir yerlerde.O yüzden AAA oyunlarda kullanılmıyor diye yorumlamışlardı.
  • Unreal Engine’de kaplama eklediğimde shaders bekleme süresi aşağıdaki iki bilgisayarda ne kadar bir oranda fark eder.

    Mesela büyük bir kaplama attım. Bu bilgisayar
    https://www.notebookcheck.net/Lenovo-Legion-Y730-17ICH-i7-8750H-GTX-1050-Ti-Laptop-Review.337190.0.html
    o kaplamayı yirmi saniyede attı.

    Peki bu bilgisayar
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_legion-y740-17ırhg-i7-9750h-16gb-ram-1tb-512gb-ssd-nvdia-rtx2060-6gb-17-fhd-144hz-w10-81uj0057tx-laptop-1207413.html
    Aynı işlemi ne kadar da yapar?

    Yanı merak ettiğim aslında şu; birinci bilgisayar yirmi saniyede yapıyorsa ikinci on sekiz on beş on üç falan mı yoksa birkaç saniye mi?

    Teşekkürler şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bu reflection zımbırtısı baya uğraştırdı adamları izliyorum aynısını yapıyorum ama neden olmuyor? kübe yandan bakınca yansıma var tam karşıdan bakınca simsiyah. reflection capture ekliyorum buildliyorum ama nafile. bi anlayanınız var mı? gökyüzü sıkıntısız yansıyor ama gördüğünüz gibi azcık yansıma var ve hemen simsiyah oluyor buildledim ne var ne yoksa ama tın

     Unreal Engine 4 Kullananlar Kulubü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.