Şimdi Ara

UNO HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi arkadaşımızın 5500-6500 ytl kadar parası var,bu fiyatlarda alınabilecek en uygun arabanın uno olduğunu düşünüyoruz..acaba siz ne dersiniz, unoları önerirmisiniz..duyduğumuza göre oldukça az yakıyormuş,ve parçalarıda çok pahalı değilmiş...bu hususlar çok önemli bizim için...

yada bu fiyat aralığında başka tavsiyeleriniz varmıdır?

teşekkürler...

• 8 senedir unomuz var,Allah nasip ederse yakında değiştireceğiz.

Soruna gelelim.

Uno az yakmaz.Şehir içinde 35 ykr yakıyordu,LPG'ye geçtik tabi.Şimdi şehir içi 20,şehir dışı 15 ykr yakıyor.

Parçası çok uygun.Her yerde bulursun.Biz bakım ve 1 kaza harici servise hiç gitmedik.Kullanıma bağlı yani.

Dediğim gibi LPG taktırırsanız-ki bagaj bayağı küçülecek- yakıt tüketimi makul seviyeye iner.Parçası da ucuz.Klima ile ABS de yok.

Muhtemelen Honda vs.. önerenler olacak,ama diğer markaların parçaları biraz daha pahalı oluyor.
  • bence parcasi ucuz degil. tabiki avrupaya gore ucuz ama tipoya gore sahine palioya gore gayet pahali.

bizim uno lpgyle uyum saglayamadi benzindede arkadasin dedigi gibi masallahi var.

virajlarda falan dengesiz ici cok kucuk ve sunu belirteyim 5500-6000 arasi bulmaniz zor. bulursaniz hemen alin cunku ederi o ama 99 modellerine 7500-8000 arasi fiyat cekiyorlar, daha eskiside yorulmustur artik. sunun icin soyluyorum bizdeki arac 99 her kosesi paslaniyor surekli zimpara ve rutus yaptiriyoruz. gerci araci deniz kenarinda kullaniyoruz onunda etkisi vardir ama masraf acmaya basladi mi bitmiyor mubarek, helede eskiyse..
  • çok fazla bilgim yok ama sanırım onlarda bi 60s bide 70s ler var 60sler italyan oluyodu ve parçları bulunmuyo ve pahalı oluyor diye biliyorum alırken buna dikkat ederseniz iyi olur onun dışında pek hor kullanmaya gelicek bi araç değil çabuk dökülebilen bi araç kaba tabirle. :) o fiyata alınabilcek daha çok araç vardı bence
  • Arkadaşım bu arabayı aldınmı nazik kullanman lazım öyle kasislere.çukurlara biraz hızlıca gireyim dersen ön takımları hemen eline alırsın.Efendi gibi kullanırsan virajlara 120 km hızla girmezsen verdiğin paranın karşılığı alırsın.Sonuçta 7.000liraya bir araba alıyorsun.Bir focus,astra gibi yol tutmasını bekleyemezsin.Ama şehir içinde seni çok rahatlatır.Heryere girer,park etmesi kolaydır hele bir de hidrolik direksiyonlusunu buldun mu tadından yenmez.Kısacası uzun yolda pek güven vermese de ağırlıkla şehir içinde kullanacaksan arada bir uzun yola giderim onda da 90-100 ile sağdan takılırım rampada vistes düşerim yadırgamam zaten dersen tavsiye ederim bu aracı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipiralli -- 5 Ekim 2008; 1:43:40 >
  • http://www.sahibinden.com/orjinal_74binde_tertemiz_unoWQQaXQQ7888705WQQpXQQdisplayitem

gayet temiz gözüken 94 model bi uno vardı burda mesela....

ama görüşlerinizde çok önemli,eğer bu kadar çok yakıyosa zaten kafadan elememiz gerekecek,peki bu fiyat aralıklarında,,en iyi tavsiyeleriniz nelerdir başka..

kriterler,

az yakan ve parçası ucuz olması ...
  • 2 yıl 98 model 70s uno kullandım... görüşlerimi aktarayım :

arakdaşların dediği gibi o fiyata bulursanız temizini alın derim..

1) içi çok da küçük değil , hatta dışardan bakıp içine binince şaşırıyorsunuz
    2) alacaksanız mutlaka 70s karbüratörlü olanından alın , 60s küçük motorlu , enjeksiyonlu ise baş belası olabilir
    3) lpg şart.. 70s imde lpg ile kokluyordu.. bilmiyorum ama ş.içi 20ykr abartı gibi geldi bana.. bendeyken ş.içi 12,5ykr ş.dışı 0,95ykr civarında yakıyordum ben.. ş.dışı da oldukça yol yaptım hiçbir sorun yaşatmadı çok şükür.. ( o zamanlar lpg litre fiyatı 1.43 falandı tabii ona göre düşünmek lazım )

4) bakımları çok ucuz.. bir kere full bakım yaptırdım (triger seti v.s. dahil) herşey 250ytl bitti.
    5) 14" lastik taktırın derim , çok rahat ettiriyor :) ( ama birazcık yakıt artırıyor ve hız göstergesi biraz fark yaratıyor)

6) çürüme niyeyse benim aracın sağ arka kapısında da başlamıştı , şasi biraz zayıf sac ince , ondan büyük ihtimalle .. ama macunla hallettiler
    7) yağını suyunu sıkça kontrol edin sorun çıkarmaz :)

8) aracı 63bin km de aldım ve 102bin km de sattım , bu süre içinde beni asla yolda bırakmadı yada en küçük sorun çıkarmadı motoru.. sadecee arka kampana el fren sistemi sorunluydu

Şimdiden hayırlı olsun diyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım hırsızlık büro amiri anlatmıştı türkiyede en kolay çalınan araba uno ve tipoymuş hatta buna inanmazsan etrafında bi araştır uno ve tiposu çalınan mutlaka birileri çıkar çalınması en kolay araba olduğundan hırsızlar tarafından çok tutuluyo yani bunu göz ardı etme
  • quote:

Orjinalden alıntı: karasimsek06

arkadaşım hırsızlık büro amiri anlatmıştı türkiyede en kolay çalınan araba uno ve tipoymuş hatta buna inanmazsan etrafında bi araştır uno ve tiposu çalınan mutlaka birileri çıkar çalınması en kolay araba olduğundan hırsızlar tarafından çok tutuluyo yani bunu göz ardı etme

O zaman şahin alsın
  • valla sizi bilmem ama ben unoyu bir türlü sevemedim kışın bi uno almıştım 98 model 1e olanlarından yakıtı fazla idi ve kaloriferi hiç ısıtmıyodu direksiyonuna söyleyecek laf bulamıyorum taş gibiydi hiç dönmüyodu bence arkadaşın dediği gibi şahin on basar uno ya
  • imzamdaki uno clube girersen istediğin her türlü bilgiyi bulabilirsin dostum. ben sattım arabayı ama kötü diye satmadım daha üst sınıf bir araç almak için sattım.

unofan.com sitemiz var orda da çok ayrıntılı bilgiler bulabilirsin.

o fiyata alınabilecek arabaların en iyisidir uno. ama uno70s i tavsiye ederim. 60s alırsan yan sanayi parça bulamazsın baya masraflı olur. ama 70s parçaları şahin doğan gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: yahyademirci

valla sizi bilmem ama ben unoyu bir türlü sevemedim kışın bi uno almıştım 98 model 1e olanlarından yakıtı fazla idi ve kaloriferi hiç ısıtmıyodu direksiyonuna söyleyecek laf bulamıyorum taş gibiydi hiç dönmüyodu bence arkadaşın dediği gibi şahin on basar uno ya

Uno üzecek bi araç değil ancak aynı fiyata böyle bişeye bakmak daha mantıklı. Akülü araba gibi bi arabaya binmek yerine nispeten daha otomobile benzeyen bu araçlar daha mantıklı bence. Parça fiyatlarına gelince, unodan biraz yüksektir ama vw kadar değildir.

http://www.sahibinden.com/ozgen_den_acil_WQQaXQQ10868998WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/emsalsiz_temizlikteWQQaXQQ10863949WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 5 Ekim 2008; 15:46:58 >

• BİZDE UNO 2001 1.4 İE VAR.GÜZEL ARAÇLAR.YAKITI BİRAZ FAZLA YAKAR.PARÇASI FAZLA PAHALI DEĞİLDİR.AMA 5-6 YA UNO BULACAĞINI PEK SANMIYORUM.BULURSANDA İYİ BAKTIR DERİM.KALİTESİ Bİ OPEL CORSA YADA POLO KADAR DEĞİLDİR.AMA GÜZEL ARAÇTIR.ALIM-SATIMI ÇOK KOLAYDIR.İYİ KAÇAR.LPG Lİ OLURSA TADINDAN YENMEZ
  • bende aynı senin gibi az yakar diye geçen sene 96 model 70s almıştım.benzine 2 ay dayanabildim ve lpg taktırdım.parçası ucuz ama benim gibi bakım zamanı gelmiş

bir unoya dek gelirsen sırasıyla hepsini değiştirirsin.uzun yolda çok az yakıyor.bu doğru ama virajlar ve yokuşlarda performans bekleme.şehir içinde veya yokuşsuz

uzun yolda güzel araç.ama fazla tavsiye edemiyorum.bence seçeneklerinizi genişletin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

bende aynı senin gibi az yakar diye geçen sene 96 model 70s almıştım.benzine 2 ay dayanabildim ve lpg taktırdım.parçası ucuz ama benim gibi bakım zamanı gelmiş

bir unoya dek gelirsen sırasıyla hepsini değiştirirsin.uzun yolda çok az yakıyor.bu doğru ama virajlar ve yokuşlarda performans bekleme.şehir içinde veya yokuşsuz

uzun yolda güzel araç.ama fazla tavsiye edemiyorum.bence seçeneklerinizi genişletin.

hımmm,anladım

öyleyse, yavaş yavaş unodan caymaya başladık,yalnız, bu fiyatlar aralığında, başka ne araç alınır ki az yakan,parçası ucuz?

bide bazı arkdaşlar honda civic falan önermiş,bu arabalar iyi hoşta,bunların yakıtını karşılayamayız biz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 5 Ekim 2008; 17:23:42 >

• hocam hondaların yakıtını niye karşılayamayasın. tüplü olursa hemen hemen aynı yakar.

keşke iş sadece yakıt masrafıyla kalsa. araba sorunsuz olsun da 3-5 fazla yaksın:) honda lar mutlaka uno ya göre iyi araba ancak onlarda sorunsuz değil. parça masrafı çok çok aşırı yüksek değil aslında. ama alırsan da ara sıra yolun sanayiye düşer..

tofaş fıat bence en mantıklısı şahin falada olabilir aslında.. şahini kimse beğenmez ama uno dan iyidir bence....

insanların uno yu tercih etmesindeki amaç aslında kasa olarak şahine göre biraz daha güncel durması. tipi güzel yani fiyatına göre.ama bence şahin daha iyi olur....

quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

quote:

bende aynı senin gibi az yakar diye geçen sene 96 model 70s almıştım.benzine 2 ay dayanabildim ve lpg taktırdım.parçası ucuz ama benim gibi bakım zamanı gelmiş

hımmm,anladım

öyleyse, yavaş yavaş unodan caymaya başladık,yalnız, bu fiyatlar aralığında, başka ne araç alınır ki az yakan,parçası ucuz?

bide bazı arkdaşlar honda civic falan önermiş,bu arabalar iyi hoşta,bunların yakıtını karşılayamayız biz

• quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

quote:

hımmm,anladım

Hocam hondanın yakıtı unodan ekonomiktir. Si modellerinde 1.5 motor bulunmakta ve 8000 devir çevirebiliyor. 92 de üretilmiş böyle bi teknoloji için bile bu araç alınır. Yedek parçası bol ve ucuzdur civiclerin. Accordlar için bişey diyemem. Zaten servise çok nadir girer. Tek sıkıntı km ler çok yüksek, çünkü sürüşü mükemmel araçlar hondalar. Bunun yanında mazda 323 sedanlara ve 1995-1996 Corsa 1.4 swinglere bakılabilir.

• Şahin, broadway ve samara modellerine de baksın bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: karasimsek06

arkadaşım hırsızlık büro amiri anlatmıştı türkiyede en kolay çalınan araba uno ve tipoymuş hatta buna inanmazsan etrafında bi araştır uno ve tiposu çalınan mutlaka birileri çıkar çalınması en kolay araba olduğundan hırsızlar tarafından çok tutuluyo yani bunu göz ardı etme

çalınamayacak araba yok.Güvenlik kamerasında görmüştüm,adam X5 i 2-3 dakikada çalıyor.Bugün mondeo,passat vs. gibi yüksek teknoloji ürünü araçları 2 dakkada yürütürler.

Komşumuzun aracını çalmışlardı,baston kilit takmıştı halbuki

Kasko var diye kafam rahat.Kaskosu olmayanları aracı da Allah'a emanet.Yapacak bir şey yok bu konuda

• bende 97 mod 70 sxie var 70 binde aldım 119 bin oldu hiç yolda kalmadım iyi bi tamirciye bakımlarını yaptırısan süper olur eğer alacaksan kesinlikle tüp taktırman gerek bagajı küçülüyor ama 3 kişilik bi aileye yeter ben bagajı senede 1 defa kullandığım için (tatile giderken) arka koltuğuda kullanıyorum bana yetiyor ayrıca sigorta tablosunu elden geçirt ve orjinal lastiklerini bi büyüğü ile değiştir çünkü ince oldukları için hızlı girilen çukurlarda balon yapıyor onun haricinde ben çok memnunum kuş serisine rampalarda ve kalkışlarda tokat atarsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.