Şimdi Ara

uno enjeksiyonlu stop ve rölanti ve silkeleme sorununda müthiş bir bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
30.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tek nokta enjeksiyonlu unoda stop ve rölanti ve silkeleme sorununa kaynaklık edebilecek müthiş bir bilgi sahibi oldum. aracım da her şey normalken kimi zaman sıcak, kimi zaman soğukken araç stop edebiliyordu ve sürekli yaptığı silkeleme sorununu nihayet çözdüm. öncelikle belirteyim bu araçlarda ne olursa olsun önce konuyla alakalı yerlerdeki elektrik soketleri tek tek kontrol edilsin. bu konuda zayıf bir tasarım. ve bir çok sorunun kaynağı olabiliyor. benim aracın bariz sorunu silkeleme, stop ve zaman zaman rölanti sorunu iddi. çok uğraş sonucu tesadüfen buldum. enjeksiyon kafasının yani kelebeğe bağlı potansiyometreye giren soket sorunlu imiş. potansiyometrenin hassas olduğunu biliyordum ama bu kadarının abartı olduğunu düşünüyorum. potansa gelen soketin ucuna parmağımla dokunuyorum bendeki statik elektrikten bile komut alıyor ve rölanti motorunu harekete geçiriyor. soket içi deforme olmuş ve iletimi sağlıklı yapmıyormuş. bu deformasyopnu göz le görmek mümkün değil, araç çalışırken soket ve giden kabloları oynatılır ancak öyle anlaşılır.
    bir bilgi daha veriyim. bu potansiyometreden ve gaz kelebek vidalarından ayar yapmaya kalkıyorlar, kesinlikle dokundurtmayın. zaten oradan ayar yapmaya kalkan olursa, hele helede elinde iyi bir (yani hassasiyeti en az binde bir olan) multimetresi olmadan tornavida benzeri aletlerle bunu yapmaya kalkıyorsa oradan hemen uzaklaşın. size 1500 ytl lik bir masraf açacak demektir. bu entegre siteme, yani potans, meme, rölanti motoru, gaz kelebek vidaları bunlar entegre sitemdir ve ayarı orjinaldir, ayar yapılmaz. farzedelimki konunun bileniyim dedi potans ayrı yapıyım dedi (bu bir bosh yetkilisi olabilir ancak) onada önce sökmeden potansın orjinal ayarlarını bir kağıda ölçerek yazmasını isteyin . çünkü ayar yapamazsa yeniden orjinal ayrına dönersiniz. ve o yazdığınız orjinal ayar değerlerinide kaybetmemek lazım. ayrıca sizden önce oynanıp oynanmadığını vida kafalarından anlayabilirsiniz. oynanmışsa zaten bu söyledillerimin anlamı yok çıkma bir sitem bulmak durumundasınızdır demek. ben 100 ytlye buldum.
    bu konularda adapazarında tofaş özel servis ilhan usta iyidir dörtyol sanyide. oluda giderseniz yeşil uno cu genç 33 yaşlarında arkadaşın tavsiyesi diyebilirsiniz.
    bu bilgiler uzun uğraşlarım sonucu oluştu. zaten her unocu bir süre sonra bu yada buna benzer bilgilere ulaşacak ve öğrenecek demktir. örneğin artın çok iyi bir multimetrem var uno güzel araba ama biraz iyi düzeydede diyebiliriz motor elkronik. mekanik vs bilmek gerekiyor. bilmesenizde mecbur öğreniyorsunuz. ben ce uno almadan eski bir unocudan iyi bir birifing alın. bilmiyorum abartıyormuyum, benim ilk arabam belki ondan.



  • benim bir önceki arabam uno sxi ydi satmadan evvel enjeksiyon memesini orjinali ile değiştirdim,o sıralarda arabada ara ara silkelemede oluyordu ustam potansiyometreden yapabilir demişti ve sıfırının fiyatı 120 ytlydi.
    aracı kardeşime sattım şuan onda o sorun daha sık şekilde yapıyormuş ve araba 90 km hıza gelince kendini kasıyormuş adeta gitmiyormuş,acaba buda o parçadan olabilir mi? bu araçların tek sorunlu ve pahalı olan kısmı enjeksiyon bölümü beni biraz bıktırmıştı açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleanddog -- 4 Eylül 2007; 21:25:52 >
  • arkadaşlar 6 ay önce 2000 model marea sx aldım. alıralmaz lavato lpg taktırdım. 3 aydır arabada sönme silkinme ve devir dalgalanması vardı.
    buji vs değişti bogaz kelebeği temizlendi sorun geçmedi silkinme azaldı sadece.
    kelebek değişti sorun devam etti.
    bilg baglandı 2 hata verdi. hatalar denetlenince özelde hata vermedi yeni program attı 5 gün düzeldi bugün yine sönmeye başladı. bazı yerlerder kelebege gelen siyah kablodan yazıyordu koblolar kontrol edildi çalışıyor dendi.
    nasıl çözülecek daha önce çözen bu konuda sorun yaşayanların önerileri nedir?

    _____________________________
  • slm kardeşim bendede dogan sln ie enjeksiyonlu 97 model var ve aynı sıkıntı bende de var ronalti yükselme ve düşme yapıyordu ronelti bobini degiştirdim gaz kelebegi degişti enjektör temizlendi yine aynı sıkıntı devam etti bu gün sanyide gaz sensörünü degiştiridim şu an sıkıntı yok muhtemelen düzeldi ne diyorsun konu hakkında???
  • yau benim araca çözüm bulabilcek kimseler varmıdır günlerdir araştırıyorum herkezin geneldeki şikayeti bu seyir halindeyken gaz vermek istediğinde silkeleme ve titremeler başlıyor. bi kaç yorumda ortak nokta Oksijen sensörü, mas sensörü ama ağırlıkla Oksijen sensörünü değişerek sorunu çözmüşler. Çözüm bulan varmı bu şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.