Şimdi Ara

uno da enjeksiyon sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. bi sorunum var. 96 model uno sx.ie 1.4 aracım. belkı yaklaşık bir yıl önce motor 3000 devri gectikten sonra tekliyodu. bazen cok gec calısıyo bazen de calısmıyodu. gosterdım arastırdılar. enjeksiyon benzin cekmıyo dedıler. ugrastılar baktılar. en sonunda bana akünün yenilenmesi gerkeir dediler.
    pek alaka kuramadım ama akünün gonderdiği elektiriğin (akımın) yetmediği şeklinde neden gösterildi.
    neyse ben de calısmadıgı zaman bı formul buldum. enjeksıyona gelen benzın hortumunu cıkarıp havasını aldırıyorum alet calısıyo kıbtır gıbı :) neyse
    derken akü eskiydi zaten bir gün bitiverdi. aküyü değiştirdik haliyle. o zamandan beri araba da tık yoktu. bazen gec calısıyodu ama yolda hıc sorun yoktu. ama sımdı bu sorun gene basladı
    enjesıyondan mı aküden mi bilmem. ki 7-8 ayda da yeni bi akü bitmez herhalde. bu işten anlayan var mı.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• nasıl yani yaa
    bu işten hiç mi anlayan yok

Orjinalden alıntı: sacar34

Selam arkadaşlar. bi sorunum var. 96 model uno sx.ie 1.4 aracım. belkı yaklaşık bir yıl önce motor 3000 devri gectikten sonra tekliyodu. bazen cok gec calısıyo bazen de calısmıyodu. gosterdım arastırdılar. enjeksiyon benzin cekmıyo dedıler. ugrastılar baktılar. en sonunda bana akünün yenilenmesi gerkeir dediler.
    pek alaka kuramadım ama akünün gonderdiği elektiriğin (akımın) yetmediği şeklinde neden gösterildi.
    neyse ben de calısmadıgı zaman bı formul buldum. enjeksıyona gelen benzın hortumunu cıkarıp havasını aldırıyorum alet calısıyo kıbtır gıbı :) neyse
    derken akü eskiydi zaten bir gün bitiverdi. aküyü değiştirdik haliyle. o zamandan beri araba da tık yoktu. bazen gec calısıyodu ama yolda hıc sorun yoktu. ama sımdı bu sorun gene basladı
    enjesıyondan mı aküden mi bilmem. ki 7-8 ayda da yeni bi akü bitmez herhalde. bu işten anlayan var mı.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

aküyle direk bağlantılı olduğunu sanmıyorum yakıt pompası arızalı olabilir..benzin filtresi değiştirilmeli öncelikle derim

• sağolasın kardeş
    bi tek sen cevap verdin.
    yakıt pompasında sorunolduğunu sanmıyoru. hem daha önce temizletmiştim hem de o benzin hortumunu çıkarıp kontağı açtığım zaman deli gibi benzin fışkırıyo
    benzin filtresini de değiştirdim bi ara. servise gittiğim zaman eski filtreyi kontrol ettirdim sorun yok dediler ve aynısını geri taktılar yine.
    şaşılacak durum ama bunca zaman sorun çıkarmayıp tekrar başlamasının sebebi akü gibi görünüyo.
    ha bi de enjeksiyondan anlamayan birileri enjeksiyonu kurcalamış, servis idare et ama değiştirmek gerek demişti. ama bu sorun bundan değil aküden demişti. çözemiyorum bir türlü

• Selam.Bende 3 ay önce 97 uno sx ie aldım.Arabayı alırken denedik.3500 devirde bi tekleme yapıyodu.Servise götürdük.Bi yerde su birikmiş galiba.Su kaçıyomuş.Adam motoru yıkatmış o zaman su kaçmış işte.Serviste hallettiler.Artık öle bi sorun kalmadı.Ama bildiğim kadarıyla enjeksiyon beyni çabuk bozuluyomuş bunların vede 600 milyon gibi bi rakama değişiyomuş küçücük parça.İnşallah öyle bir sorun deildir. Servise baktırmanı tavsiye ederim.Bana zaten enjeksiyonlu Uno alma demişlerdi.Fiyat uygun diye aldım.Yinede memnunum.Umarım sorunun çözülür.Kolay gelsin.
    ışıklara geldiğinde,yada yavaşladığında,tekrardan sıcak iken araç çalışmıyorsa ,sakın hiç 1 şey yaptırma ne enjeksiyon ne sigorta ne akü ,okuyucu kablosu var motor üzerinde onu değiştir 45.tl aynı arıza tempralardada geçerli OKUYUCU KABLOSU VAR ,motordan çıkan motorcuya söyle değiştirsin....

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.