Şimdi Ara

Üniye 1 ay geç başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir vakıf üniversitesinde bir bölüme yerleşmeyi planlıyorum o bölümü tutturma olasılığımda bi hayli fazla ama üniversiteye 1 ay geç gitmek istiyorum olmam gereken bir ameliyat var kaydımı yaptırdıktan sonra 1 ay geç başlamak mümkün mü eğer mümkünse ne yapmam gerekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Kendim devlet üniversitesine gittim, özel üniversitelerde durum farklı mıdır bilmiyorum ama aklıma gelenler bunlar:


    Üniversite 1'in başı okulun işleyişi ile temel şeyleri öğrendiğin, öğrenci gruplarına katıldığın ve insanlarla tanıştığın bir dönem. Bunlardan mahrum kalman okula döndüğünde işini çok zorlaştırır. Hangi derslerin nerede olduğunu, ne işlendiğini, hangi kitapların kullanıldığını ve hangi ödevlerin verildiğini öğrenemezsin. O yüzden okula kayıt yaptıranlarla birlikte okul ve bölümünün Whatsapp gruplarına katılmanı, olan biteni takip etmeni öneririm.


    Her üniversitede durum aynı mıdır bilmiyorum ama genelde ilk dönemde seçmeli ders olmadığından ve öğrenciler sistemi bilmediğinden dolayı dersleriniz ve danışmanınız otomatik atanır. Bunun ile ilgili ekstra yapman gereken bir iş var mı gruplardan takip etmeni öneririm.


    Üniversitesine ve hocasına göre derste devamsızlığın dikkate alınıp alınmayacağı değişir. Derslerin açıklandıktan ve döneme başlandıktan sonra hocalarına durumunu anlatan mail atabilirsin. Büyük ihtimalle senden rapor benzeri bir şey yollamanı isteyeceklerdir, bunu da yollarsın. Ayrıca derslerin harici lab ve quizleri varsa bunlarla ilgili de iletişime geçip mazeret sınavı tarzı bir şey yapman gerekebilir.


    Eğer bu süre içinde okulda ne olup bittiğini takip ettiysen bir an önce alman gereken kitapları alıp, çoktan işlenen konuları öğrenip, başka insanların aldığı notları rica edip kaçırdığın şeylere bakabilirsin.


    Edit: Benim bildiğim kadarıyla geç başlamak için okul ile halletmen gereken bir prosedür yok ama okulunun öğrenci işlerini arayıp veya onlara mail atıp durumunu anlatman, ne yapman gerektiğini sorman iyi olur. Eğer öyle özel bir prosedür varsa seni bilgilendirirler.


    Edit 2: Okuduğun okulun DH başlığı ve üst sınıfların bulunduğu Discord/Whatsapp grubu bir şey varsa bunu orada da sorabilirsin, senin okuluna özgün daha fazla bilgileri olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 23 Temmuz 2022; 2:35:39 >




  • teddybear01 kullanıcısına yanıt
    Yani her açıdan dezavantajları çok yüksek cevabın için teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.