Şimdi Ara

Üniversiteyi kazandım ama çok mutsuzum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
5.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    galiba kusura bakma
  • hippasus H kullanıcısına yanıt
    İnsanlardan nefret ediyorum. Arkadaş konusunda hep dışlandım. İnsanlar benimle alay ediyorlar. Zaten çok safım herkes öyle söylüyor. Kazık yediğim zamanlar da oldu. Aşk konusunda da hep kazık yedim. Kimi sevsem başkasına gitti. Benimle dalga geçti.
    En iyisi kimseyle fazla muhatap olmamak. Arada sırada konuşurum falan ama fazla samimi olmam. Anladım ki insanlara fazla yaklaşmak da uzaklaşmak da zararlı. Beni seven bi ailem var. Uni açıldığında dersten başımı kaldırmam zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite kazanmak zaten hayatta size mutlak mutluluğu verecek diye bir şey yok. hayatınızda üniversitenin önemi çok küçük, sadece farkında değilsiniz, sınava hazırlandınız ve gözünüzde çok büyüttünüz, bu yüzden mutluluğa böyle ulaşacağınızı sanıyorsunuz. hayatta hangi yönden eksikseniz o yöndeki gelişiminizi görmeniz mutlu olmanızda daha etkilidir. hangi yönünüzün zayıf olduğunu görün ve onun üzerine düşün, mutluluğu o gelişimi gördükçe elde edeceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guiltylead

    üniversite kazanmak zaten hayatta size mutlak mutluluğu verecek diye bir şey yok. hayatınızda üniversitenin önemi çok küçük, sadece farkında değilsiniz, sınava hazırlandınız ve gözünüzde çok büyüttünüz, bu yüzden mutluluğa böyle ulaşacağınızı sanıyorsunuz. hayatta hangi yönden eksikseniz o yöndeki gelişiminizi görmeniz mutlu olmanızda daha etkilidir. hangi yönünüzün zayıf olduğunu görün ve onun üzerine düşün, mutluluğu o gelişimi gördükçe elde edeceksiniz.
    Aynen öyle hocam. Ama bence burada sıkıntı öğrencide değil. Çünkü öyle bir anlatılıyor ki " ÜNİVERSİTEEEEEĞĞĞĞ" diye yani çocuk da bu sefer diyor ki " Ulan bu kadar üstüne düşülüyorsa var herhalde bir şey. " diye. Aslında dediğin gibi - tamam üniversite tabi ki önemli dersi , mesleği geçtim en azından vizyon açısından - özellikle başka şansı olmayan öğrencinin gözünde üniversite bir şart , zorunluluk gibi geliyor.

    Sonra işte iyi kötü bir yer kazanınca bir boşluğa düşüyor " Ulan bu muymuş ? " diye.




  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    evet toplumumuz çok cahil, her yerde üniversiteyi sanki gerçekten bilim yapılan bir yermiş gibi anlatıyor. sanki çocuğunu harvard üniversitesine yolluyor da o havalara girmiş, altı üstü boğaziçi, odtü. dünya çapında değeri bile olmayan üniversiteler sonuç olarak. harvard üniversitesine gidince de mutlu olacaksınız diye bir şey yok, önemli olan çok okumak ve çok bilmek üniversitenin dışında. çok bilmek insanı özgürleştirir, üniversiteye gidersen sadece üniversite eğitimi kadar olursun, dışarıdan getirdiğin öğretmenlerin vereceği ders kadar olursun. okursan özgürleşirsin, spor yaparsan özgüven sahibi olursun. osuruklu üniversiteleri bu kadar büyütmeye gerek yok.
  • guiltylead G kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam üniye geçince yabancı dil kasacağıma dair kendime bir söz vermistim ama suan içimden gelmiyor maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer durumdayım, istediğim bölümü orta seviyede bir üniversitede kazandım. Düzenimi de oturttum sayılır çok şükür. Ama ailemden, ev ortamımdan ayrıldığım için üzgünüm. 1 ay geçsin aileni hatırlamazsın bile diyorlar ama bilmiyorum pek öyle olmayacak gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İTÜinş

    Ha bana kalsa yani bugün deseler ki " Kardeş puan falan s. et ne okumak istersin sen ? " deseler %90 gastronomi derdim. Ama okuyup da öyle esnaf lokantasına pilav yapan tiplerden değil. Baya sağlam bir şef olmak isterdim. Mis gibi ne mekaniği var ne kodlaması var ne bilmem nesi var. Süper ya. Abi düşünsene proje ödevini falan yiyorsun harika bir şey.

    Otur şimdi işin yoksa yok fizik yok kodlama yok algoritma. Amaan zaten kalmış max 50-55 yıl. Onu da aptal bir makineye ne yapması gerektiğini anlatarak geçiricez. Neyse dolmuşum biraz ama umarım ilk günler diye böyledir sonra geçer umarım. Sağ olun yine de.
    Sende 6 sene önceki beni görüyorum dostum 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum hayatımın bir döneminde bende senin gibiydim . Kendimi belli bir süre insanlardan soyutlamıştım . Çoğu şeyin benim için bir anlamı yoktu .

    Daha sonra kendi kendimi düzeltmeye başladım . Toparlandım . Uzun süre psikolojik sorunlar geçirdim ama doktora falan gitmedim . Ne yaşadıysam kendi içimde yaşadım

    Bazı zamanlarsa hayatının dönüm noktaları olacak . İşte en kritik yer bu . Bana öyle oldu mesela .

    En boşluğa düştüğüm zamanda birisi girdi hayatıma . Benim içimdeki o eski merhametli , mutlu , insanlwrla iyi anlaşan kişiyi geri getirdi . Resmen yeniden doğmuş gibiydim . Her inişin bir çıkışı oluyor hocam bu hayatta . Ama o çıkış da bazen belli bir yere gelinde durabilir ve hayatın stabil şekilde devam da edebilir yada benim gibi hayatın tekrardan daha dibe de girebilir . Bu hayatta verdiğin kararlara bağlı oluyor .

    Herneyse hocam gene çok değişik konulara değindim ama unutma ki bu hayatta her zaman olumsuz kötü , insanı derinden etkileyen olaylar değil de , olumlu güzel şeyler de olabiliyor yani .

    Şimdi yeni ünite gitmişsiniz , yeni bir şehir . Her insanın psikolojisi kaldırmaz bunu . Zamanla alışırsınız hocam ama bu alışma evresinde de kendinizi insanlardan soyutlamayın . Özellikle üni de bunu yaparsanız , daha sonra o kişilerin arasına dahil olmanız çok zor oluyor . Bi abi tavsiyesi olarak al benimkini . Hayatının en mükemmel seneleri şu anda . Bir daha geri gelmeyecek yılların bunlar . Gez toz eğlenmene bak kafana hiçbirşey takma. Ben bunları biraz geç fark ettim ama zararın neresinden dönsem kar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynen öyle hissediyorum ve çaresi yok diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Kendi şehrimde okuyacağım hocam. Ama dediğim gibi insanlardan uzak durarak. Tabı arkadaşlarım vs olacak ama iyice tanıyıp ne oldukarını anladiktan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

    Sende 6 sene önceki beni görüyorum dostum 😂

    Alıntıları Göster
    6 sene sonraki halim nasıl hocam?
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı üniversitedeyiz ben de maliye okuyacağım.Bölüme girerken kpss-a çalışır oradan müşavirlik veya müfettişlik kadrolarına girerim diyordum ama içimdeki heyecan söndü belki geri gaza gelirim ama bilemiyorum.Eğer kafa dağıtmak istersen üniversitede görüşürüz belki istersen.23 Eylül'de başlıyor sizin bölümde değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerviax N kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ama benim pazartesi günü dersim yok. PM atın oradan konusalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İTÜinş

    6 sene sonraki halim nasıl hocam?

    Alıntıları Göster
    Mesleğini seven , severek bu işi yapabilecek bir kişi

    Bende ilk başta gastronomi okumak istiyordum ama olmamıştı 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de tip okuyorum.Almanya dusunuyorum.Yazilanlardan cok da farkli degil benim durum .Birgun orda doktorluk yapmaya basladigim zaman butun sikintilarimin gececegini dusunuyorum ama bu konuda kendime durust degilim.Sanki orda yasamaya baslayinca butun sorularim cozulecek,suanki kisiligim birden bire degisecek.Hayir bir s.k degismeyecek.Bu is insanin kendinde bitiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.