Şimdi Ara

Üniversiteyi kazandım ama çok mutsuzum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
5.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beyler bu programda bazı derslerin yanında mimarlık fakültesi, fen edebiyat fakültesi vs yazıyor. Bu binalarda mı gireceğim ben derslere. Ne saçma şey lan? Koskoca mühendislik fakültesi ne moka yarıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine bir hobi bul.Ben doğa yürüyüşüne sardım bu aralar.Günde 1000 adim bile atmazdim.Arastir biraz felan.Belki bir sevgilin olur gezer tozarsin.Akısına bırak.
  • guiltylead G kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediğin şeyden bağımsız olarak konuşmak gerekirse alt tarafı boğaziçi-odtü demek pek hoş olmamış bence. Dünya çapında değeri bile olmayan üniversiteler diyerek muhtemelen qs, the gibi sıralamaları baz alıyorsun fakat bir üniversitenin değeri aynı zamanda bölgesel etkisiyle ölçülür. Biz orta doğu coğrafyasında yer alıyoruz, beyrut amerikan-kahire amerikanla beraber boğaziçi, bilkent ve odtü gibi okullarımız da bu coğrafyanın elit eğitim kurumları olma özelliği taşıyor. Yani diğer bir deyişle bu coğrafyanın zeki çocuklarıyla iyi akademisyenleri buralarda yer alıyor, dolayısıyla herhangi bir İngiliz veya Amerikan okulu da bundan faydalanmak istiyor. Odtü mü aaa diye burun kıvırmak yerine Türkiye'deki zeki bir adamı ülkesine çekerek bizim sağlayamadığımız ilerlemeyi sağlıyor ülkesinde ve dolayısıyla senin tanınırlığı yok argümanın biraz boşa çıkıyor. Ana fikrine katılıyorum üniversite her şey değil, fakat dediğin gibi 'osuruklu' da değil.




  • burada sorun kalitesizlik vs değildir. asıl sorun taklit kültürüdür. bugün iyi sandığınız yerli üniversitelere bakın. hepsi yurtdışında okumuş akademisyen bulmanın derdinde. yurtdışında okuyacak kadar boş adamlarla yapılan iş, yurtdışında okuyacak kadar boş adamlarla yapılan iş kadar olur. ve onu da ölçmüşler işte, 600. çıkmış. sadece gözlem yapıyorum. onlarca yıldır bu kafayla iş yaptınız ve geldiğiniz nokta 600.’lük diyorum. demek ki bu kafada bir yanlışlık var diyorum.

    taklidi bırakmalıyız. taklit ile gelinebilecek noktaya geldik. lagrange olacak gençlere bakıyorum, bu taklit kültürü sebebiyle lagrange’ın denklemini bile anlayamayacak kadar aptallaşmışlar. probleme sıfırdan baksa inanın çözecek. ama kendini o kadar küçük görmüş ki, cevabı veriyorsun onu bile anlamıyor.

    anadolu insanı silkelenmelidir. taklitle, birilerinin peşinden koşmakla bu kadar oluyor ve bu bize yetmemeli. istatistik matematik mantık fizik kimya biyoloji... bunların hiçbirinin literatürüne binde bir bile katkımız yok. belki milyonda bir bile yoktur. e hal böyle olunca da 600. odtü ile 605. boğaziçi tartışıp duruyoruz.

    yabancı hayranlığı kanımıza o kadar işlemiş ki bunu bile bir ingiliz söylese inanırız. veya ingiltere’de okuyan biri söylese “aaa adam haklı” deriz.

    arkadaşlar uyanın. kendinize gelin. insanlık tarihi boyunca yaşamış herhangi bir deha herhangi bir filozof ne kadar akıllıysa sen de o kadar akıllısın. sende de o kadar potansiyel var. peki ne farklı? o deha dediğin adam cevabı kendinde ararken, sen cevabı başka yerde arıyorsun. cevabı kendinde arayan buluyor; hayranlıkla taklitle uğraşan sana bana dönüşüyor.

    bugün anadolu insanı ve akademisi kendine dönmelidir. bir kere isimlere bakın. üniversite. akademi. bunlara bile isim bulamamışız. neyse. kendine dönmelidir ve fizik iktisat felsefe o bu şu ne varsa sıfırdan bakmalıdır. cevaplara değil sorulara odaklanmalıdır. cevaplara bakarak yüz yıldır yürütmeye çalışıyoruz bu işi ve sonuç ortada. sorulara sıfırdan bakmalıyız ve hatta soruları bile sorgulamalıyız. gerekirse yeni sorular sormalıyız. ingiliz bir şey üfürüyor, sorgusuzca peşinden koşuyoruz bir bildiği vardır diye. ne kaybederiz? en kötü ihtimal 600 değil 700. olur üniversitelerimiz. kaybedecek bir şey kalmamış bunu görmüyor musunuz? çadın nijeryanın üniversiteleriyle aynı kalitede olmak sizi düşündürmüyor mu?




  • guiltylead G kullanıcısına yanıt
    Söylediklerin elle tutulur şeyler değil. Sadece popülist laflar. Batı hayranlığı falan gibi söylemler her daim taraftar bulur kendine ve bir grup çıkıp 'biz potansiyeli kendimizde aramalıyız' diyerek yok yere umut satar.

    Bilim ve felsefe sıfırdan bakacağın bir iş değildir, bu insanın insan oluşuna hakarettir, kurduğu uygarlığa hakarettir. Üretilmiş bunca teknik ve yöntem çöpe atılamaz. Herkes her filozof kadar potansiyelli değildir tıpkı herkesin einstein olmadığı gibi. Batılı bir filozof için cevabı dışarıda değil kendisinde arar demişsin, bu da yanlış. Uygarlık birikerek ilerler, batılı ibni sina okur, gazali de aristoteles. Bilim ve felsefe insanın bu denli evrensel olmuş tek etkinliğidir ve bu konuda milliyetçi bir yaklaşıma bürünmek felaketin olur. Bilgi nerede adam gibi öğretiliyorsa oraya gideceksin.

    Akademiye veya üniversiteye türkçe isim bulmaya çalışmak bomboş bir iştir, iş olan şey akademiyi kurup bilimi üretmektir. Lütfen anadolu insanı falan gibi kolay taraftar bulacak laflara sığınma. Anadolu, üzerinden geçen her imparatorluğun sömürgesi olmuş, aç bırakılmış, yok sayılmış, bahtsız bir coğrafyadır ve kendine döndüğünde bulacağı tek şey sefalet ve bilgisizlik olacaktır. Eğer gerçekten anadolu topraklarında medeniyet yükseltmek istiyorsan adam gibi felsefe ve bilim öğrenip anadoluya döneceksin.

    Ve bunca batı medeniyeti eleştirinden sonra dönüp bir İngiliz şirketin sıralamasını baz alarak Çad ve nijeryayla aynı kalitede olmak sizi düşündürmüyor mu demişsin. Beni düşündüren tek şey bu oldu. Başka bir şey yazmayacağım buraya, bunu da dayanamadığım için yazdım zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dediğin şeyler yapılıyor, sonuç ortada. daha neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? demek ki bir şeyler yanlış ve o yanlışı düzeltmek gerekiyor. doğru olsaydı eğitim bu kadar kötü olmazdı, daha neyi savunuyorsun cidden anlamıyorum. dediğim üniversiteleri kazandın da ben bu yazıyı yazınca emeklerim boşa gidiyor diye mi üzülüyorsun? başka savunman gereken bir yanı yok çünkü. ayrıca dediğin yanlışlar “ sana göre “ yanlış. doğru olsaydı etkisini gösterirdi zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guiltylead -- 22 Eylül 2019; 17:54:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guiltylead G kullanıcısına yanıt
    Cevap yazmayacaktım ama kişisel saldırılara hiç gerek yok. Ne oldu yoksa sen de bu okulları kazanamadın da kendini mi rahatlatıyorsun? Şahsi bir şey söyleme hakkını kendinde görme, ben görmedim çünkü.
    Anlamıyor oluşun kendi algılama şeklinden olabilir, gözden geçir derim. İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin dediklerini anlamak zorunda değilim zaten, bu benim fikrim ve dediklerine de ikna olmadım, olmayacağım da. taklit kültürü bu ülkenin sonunu getiriyor farkında değilsiniz. ve ben dediğim okullardan birinden mezunum, ekmeğini yedin mi diye sorarsan tabiki de hayır. her zaman kendim oldum, kimseyi taklit etmedim. hayatta bunun sayesinde kendime göre başarılar elde ettim. ayrıca yazıdaki çoğu şeyi yanlış anlamışsın ve değişik konulara girmişsin, ana konuyla alakan bile olmamış. bence sen okuduğunu anlamıyorsun :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.