Şimdi Ara

üniversiteyi bıraktım. tecil hakkında merak ettiklerim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
3
Favori
30.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadslar, Askerlik Tecil ettirmekle ile ilgili bir sorum olacaktı....Ben p.tesi günü bazı nedenlerle üni yi bıraktım...Seneye tekrar sınavlara giricem...Haziran ayında 20 yasında olucam..1 Hafta icinde askerlik subesine gitcem askerligimi TECİL ettirebilirmiyim bir sorun olurmu?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversiteyi Bıraktığında Askerlik Tecili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Üniversite öğrenimini bıraktığınızda, askerlik tecilinizin durumunu merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazımızda, üniversiteyi bıraktığınızda askerlik tecilinizin ne olacağına dair detaylı bilgi vereceğiz.

Üniversite Bırakılınca Askerlik Tecili Bozulur Mu?

Evet, üniversiteyi bıraktığınızda, öğrencilik teciliniz bozulur. Bunun nedeni, öğrencilik tecilinin yalnızca aktif öğrencilere verilmesidir. Üniversiteyi bıraktığınızda, öğrencilik statünüz sona erer ve dolayısıyla tecil hakkınızı kaybedersiniz.

Okulu Bıraktınca Askerlik Tecili Ne Zaman Biter?

Öğrencilik teciliniz, üniversiteyi bıraktığınız tarihten itibaren 6 ay sonra biter. Bu süre içerisinde askere gitmek zorundasınız. Ancak bazı istisnai durumlar vardır.

İstisnai Durumlar:

• Sağlık Sorunları: Ciddi sağlık sorunları nedeniyle askerlik hizmetini yerine getiremeyecek kişiler tecil alabilirler.
    • Ekonomik Zorluklar: Ailesinin geçimini sağlamakla yükümlü olan kişiler tecil alabilirler.

Tecil Bozulunca Ne Yapmalısınız?

Teciliniz bozulduğunda, askerlik şubenize başvurarak durumunuzu bildirmeniz gerekir. Şube, muayenenizi yapacak ve askerlik durumunuzu belirleyecektir.

Üniversiteyi Bıraktığınızda Askerlik Hizmetini Erteleme Yöntemleri

• Lisansüstü Eğitime Kayıt Olmak: Lisansüstü öğrencilerine tecil hakkı verilir.
    • Sağlık Nedenleriyle Tecil Etmek: Ciddi sağlık sorunları nedeniyle askerlik hizmetini yerine getiremeyecek kişiler tecil alabilirler.
    • Alternatif Askerlik Hizmeti Seçeneklerini Değerlendirmek: Öğretmenlik, hemşirelik gibi bazı mesleklerde alternatif askerlik hizmeti seçenekleri mevcuttur.

Üniversiteyi bıraktığınızda askerlik tecilinizin durumu konusunda herhangi bir sorunuz varsa, askerlik şubenize başvurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • üniyi bıraktım derken kayıt sildirdin mi?sildirmedinse tecilin orda duruyordur,yani üni senin adına yapmıstır ve hala gecerlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

üniyi bıraktım derken kayıt sildirdin mi?sildirmedinse tecilin orda duruyordur,yani üni senin adına yapmıstır ve hala gecerlidir.

kayıt sildirdim kardes..bir sorun olurmu acabA
  • quote:

Orijinalden alıntı: EsRaRenGiZ41

quote:

üniyi bıraktım derken kayıt sildirdin mi?sildirmedinse tecilin orda duruyordur,yani üni senin adına yapmıstır ve hala gecerlidir.

kayıt sildirdim kardes..bir sorun olurmu acabA..1 hafta icinde askerlik subesıne gitsem TEcil etmezlermi acaba?
  • ben de bıraktım okulu bugün ama sildirmedim duruyor öyle temmuz da 20 olcam ben de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendin 2 yıl tecil ettirebiliyorsun diye biliyorum.
  • quote:

kendin 2 yıl tecil ettirebiliyorsun diye biliyorum.

insallah öledir :D saolsın cevapladıgın icin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Üniyi kaçıncı sınıfta bıraktın daha önce hiç tecil işlemi yapmışmıydın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertx06

quote:

quote:

Üniyi kaçıncı sınıfta bıraktın daha önce hiç tecil işlemi yapmışmıydın?

1.sınıfta bıraktım daha önce tecil ettirmedim...2 sene önce liseden mezun oldum..haziranda 20 olacam
  • çok büyük bi ihtimalle okul tecil ettirmiştir. ama bu işler resmi bence kesinlikle en yakın askerlik şubesine gitmelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertx06

çok büyük bi ihtimalle okul tecil ettirmiştir. ama bu işler resmi bence kesinlikle en yakın askerlik şubesine gitmelisin

saolasın :) haftaya salı gitsem bir sorun olmaz insallah :)
  • Asal.com'a gir ordan en yakın askerlik şubesinin telefonunu al içini rahatlat şimdi aklıma geldi.
  • Merhaba, sorunuza kısaca cevap vereyim. Sizin normal şartlarda askerlik çağına 2012 yılında giriyorsunuz. Yani yoklamanızı 2012 yılından itibaren 1 yıl içinde yaptırmanız gerekiyor. Ancak üniversiteyi kazandığınız için üniversite sizin teciliinizi azami okuma süresi olarak "7" yıl otomatik olarak erteliyor. Siz üniversiteyi bırakırsanız bu 7 yıllık tecil iptal oluyor ve "üniversite terk" statüsüne giriyorsunuz ve kanuni olarak 2 yıl daha üniversite okumadan tecil ettirebiliyorsunuz askerliğinizi. Bu 2 yıllık süreç içerisinde tekrar bir üniversiteye kaydolduğunuz taktirde yine teciliniz 7 yıl -29 yaşını aşmamak kaydıyla- uzatılıyor. Tecili istediğin şubede yaptırabilirsin. Yanına vesikalık al 12 tane falan ne kadar gerekeceği belli olmaz, nüfus kağıdı fotokopisi (4-5 tane çektir) lise diplomanı ve yine 4-5 tane fotokoposini götür. Bu kadar istemeyebilirler ama her ihtimale karşı al yanına.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rayah

Merhaba, sorunuza kısaca cevap vereyim. Sizin normal şartlarda askerlik çağına 2012 yılında giriyorsunuz. Yani yoklamanızı 2012 yılından itibaren 1 yıl içinde yaptırmanız gerekiyor. Ancak üniversiteyi kazandığınız için üniversite sizin teciliinizi azami okuma süresi olarak "7" yıl otomatik olarak erteliyor. Siz üniversiteyi bırakırsanız bu 7 yıllık tecil iptal oluyor ve "üniversite terk" statüsüne giriyorsunuz ve kanuni olarak 2 yıl daha üniversite okumadan tecil ettirebiliyorsunuz askerliğinizi. Bu 2 yıllık süreç içerisinde tekrar bir üniversiteye kaydolduğunuz taktirde yine teciliniz 7 yıl -29 yaşını aşmamak kaydıyla- uzatılıyor. Tecili istediğin şubede yaptırabilirsin. Yanına vesikalık al 12 tane falan ne kadar gerekeceği belli olmaz, nüfus kağıdı fotokopisi (4-5 tane çektir) lise diplomanı ve yine 4-5 tane fotokoposini götür. Bu kadar istemeyebilirler ama her ihtimale karşı al yanına.

hocam benim bir arkadaşım var 90'lı geçen sene üniversiteyi bırakıp bu sene sınava girdi 2016 ya kadar tecil ettirmiş geliceksin demişler
    2.üniversitede 7 yıl olayı sıkıntılı biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Rayah

Merhaba, sorunuza kısaca cevap vereyim. Sizin normal şartlarda askerlik çağına 2012 yılında giriyorsunuz. Yani yoklamanızı 2012 yılından itibaren 1 yıl içinde yaptırmanız gerekiyor. Ancak üniversiteyi kazandığınız için üniversite sizin teciliinizi azami okuma süresi olarak "7" yıl otomatik olarak erteliyor. Siz üniversiteyi bırakırsanız bu 7 yıllık tecil iptal oluyor ve "üniversite terk" statüsüne giriyorsunuz ve kanuni olarak 2 yıl daha üniversite okumadan tecil ettirebiliyorsunuz askerliğinizi. Bu 2 yıllık süreç içerisinde tekrar bir üniversiteye kaydolduğunuz taktirde yine teciliniz 7 yıl -29 yaşını aşmamak kaydıyla- uzatılıyor. Tecili istediğin şubede yaptırabilirsin. Yanına vesikalık al 12 tane falan ne kadar gerekeceği belli olmaz, nüfus kağıdı fotokopisi (4-5 tane çektir) lise diplomanı ve yine 4-5 tane fotokoposini götür. Bu kadar istemeyebilirler ama her ihtimale karşı al yanına.

Merhaba. Ben 92 Ocak doğumluyum. İlk okulumu (lisans) bırakıp sınavla bu yıl yine lisans kazandım ve kaydoldum. Bu mevcut okulumu da 2014 te bırakıp yeni bir okula başlasam yine 29 yaşıma kadar askerlik ile ilgili herhangi bir sorun olmaz değil mi? Zira bir arkadaşım 28 yaşında ve 5.üniversitesini okuyor( hiç bir lisanstan mezun olmadı, bıraka bıraka gitti) yasal mahiyetini merak ediyorum bu durumun. Saygılarımla...

• Okulu dondurunca tecil gitmiyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevelry
    hocam benim bir arkadaşım var 90'lı geçen sene üniversiteyi bırakıp bu sene sınava girdi 2016 ya kadar tecil ettirmiş geliceksin demişler
    2.üniversitede 7 yıl olayı sıkıntılı biraz

quote:

Orijinalden alıntı: ogzgunner23
    Merhaba. Ben 92 Ocak doğumluyum. İlk okulumu (lisans) bırakıp sınavla bu yıl yine lisans kazandım ve kaydoldum. Bu mevcut okulumu da 2014 te bırakıp yeni bir okula başlasam yine 29 yaşıma kadar askerlik ile ilgili herhangi bir sorun olmaz değil mi? Zira bir arkadaşım 28 yaşında ve 5.üniversitesini okuyor( hiç bir lisanstan mezun olmadı, bıraka bıraka gitti) yasal mahiyetini merak ediyorum bu durumun. Saygılarımla...

Öğrenci olduğunuz sürece 29 yaşına kadar tecil ettirebiliyorsunuz diye biliyorum. Bu 29 yaş sınırı sadece Lisans için. 29 yaşında lisans bitirdiniz diyelim yine 2 sene tecil ettirebiliyorsunuz sanırım. Eğer Yüksek Lisans yaparsanız 34 yaşına kadar falan tecil ettiriliyordu ama değişmiş olabilir 32 veya 36 da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 8 Kasım 2012; 10:47:30 >

• Merhabalar,

Geçen sene ilk defa sınava girdim ve 2 yıllık bir üniversiteye gittim. Fakat ilk senemde yani bu sene nisan ayında kaydımı sildirdim. Milli savunma bakanlığından bir kağıt geldi. Konu: Terk Öğrenci. Ama birde şöyle bir durum var, ben bu yaz tatilinden sonra 1 sene dershaneye gidip tekrar ygs-lys ye girmek istiyorum. Askerliğimi tecil ettirebilir miyim?19 yaşındayım. (94 doğumluyum). Bu konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.

İyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jinkky

Merhabalar,

Geçen sene ilk defa sınava girdim ve 2 yıllık bir üniversiteye gittim. Fakat ilk senemde yani bu sene nisan ayında kaydımı sildirdim. Milli savunma bakanlığından bir kağıt geldi. Konu: Terk Öğrenci. Ama birde şöyle bir durum var, ben bu yaz tatilinden sonra 1 sene dershaneye gidip tekrar ygs-lys ye girmek istiyorum. Askerliğimi tecil ettirebilir miyim?19 yaşındayım. (94 doğumluyum). Bu konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.

İyi günler..

Evet, tecil ettirebiliyorsun 2 yıl daha. Askerlik şubesine gitmen gerekiyor. Çabuk git yalnız, gitmezsen direkt askere alırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

quote:

Orijinalden alıntı: Jinkky

Merhabalar,

İyi günler..

Evet, tecil ettirebiliyorsun 2 yıl daha. Askerlik şubesine gitmen gerekiyor. Çabuk git yalnız, gitmezsen direkt askere alırlar.

Hocam merhaba.

92 doğumluyum. Lise biter bitmez 4 yıllık fakülteye yerleştim. Geçen haziranda bitmesi gerekiyordu ama uzadı okul. Şimdi 5. seneye girdim okulda. Bu arada yurtdışından bir okuldan kabul aldım lisans derecesi için. Buradaki okulun kaydını silip oraya gideceğim. Sormak istediğim soru ise 5. yılda fakülteden mezun olmadan kaydımı sildirirsem lise diplomam ile 2 sene tecil etme hakkım var mı benim ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.