Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakmak istiyorum aileme nasıl söyleyeceğim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya en azından belki okulun eğitimi daha iyi olur bir de burda kendimi iyi gosteremedim galiba orda ilk geldiğim zamankar birileriyle kaynasmam lazim.Birde en azından hafta sonları eve giderim bazen bir değişiklik olur burda hep yurt hep yurt bunaldim.Ama işte derslerde zor hocalar hem bisey ogretmiyor hemde sınavda zor soruyorlar.Ortalamayi yüksek tutup geçmek de zor.Birde Farabi diye bişey varmış bir yıllığına baksa bir ünite gidiyormussun.Belki onu denerim.Ya ne olursa olsun bence buradaki hayatimdan güzel olacağı kesin bana gore

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deepfears

Ya en azından belki okulun eğitimi daha iyi olur bir de burda kendimi iyi gosteremedim galiba orda ilk geldiğim zamankar birileriyle kaynasmam lazim.Birde en azından hafta sonları eve giderim bazen bir değişiklik olur burda hep yurt hep yurt bunaldim.Ama işte derslerde zor hocalar hem bisey ogretmiyor hemde sınavda zor soruyorlar.Ortalamayi yüksek tutup geçmek de zor.Birde Farabi diye bişey varmış bir yıllığına baksa bir ünite gidiyormussun.Belki onu denerim.Ya ne olursa olsun bence buradaki hayatimdan güzel olacağı kesin bana gore

Evet en azından bir çıkış yolu arıyorsun hala. Başarılar öyleyse sana umarım istediklerini yaparsın.
  • Tesekkurler

• Benzer sorunları yaşıyoruz seninle, ben de 1 sene Karabük'te hazırlık okudum 3 kişilik odada kalıyodum diğer 2 arkadaş daha önceden birbirlerini tanıyordu, daha ilk günden kendimi dışlanmış hissettim ve öylede devam etti. Okula gidiyorum hocalar doğru düzgün ders anlatmadan gidiyodu sınıfta uzun süre tek başımaydım sonra 1-2 arkadaş edindim ama okuldan sonra hiç konuşmuyoduk sadece derste yani samimi sayılmazdık. Ben birde ikinci öğretimdim aynı senın gibi gece 3-4 e kadar oturmayı hayatta sevmezdim diğer oda arkadaşları dışardan adam sokuyolardı gece yarılarına kadar zır bırt girip çıkıyolar adam akıllı uyuyamıyodum bile bildiğin pskikojim bozuldu akşama kadar yurtta tek başıma bilgisayar başında oturuyodum onlar gidip arkadaşlarıyla takılıyodu.o sene bide öylesine sınava girmiştim sonra baktım bu böyle gitmiycek bırakmaya karar verdim mayıs ayında daha finaller bile başlamadan pılımı pırtımı toplayıp İstanbul'a geldim (kaçtım) tekrar tercih yaptım bir vakıf üniversitesinde yarı burslu kazandım.Başlamadan önce herşeyin değişiceğini Karabükteki gibi kötü olmayacağını düşündüm.Ama okulun ilk dönemi Karabükten farksızdı (sosyal anlamda) inanılmaz zor geçti okula gidiyorum tek bir kişiyle bile konuşmadan eve gidiyorum herkes kakara kikiri birbiriyle muhabbeti kurmuş, ders iptal olmuş mesela herkesin haberi var am bir tek benim haberim yok okula bi gittim sınıfta kimse yok resmen yerin dibine girdim o gün sonra ikinci dönem oldu yanıma 1-2 çocuk geldi sohbet muhabbet falan öyle biraz kaynaştık falan sonra derslere biraz daaha motive olduğumu farkettm tekken derse bile odaklanamıyodum.Şimdi okulda kendimi hiç yalnız hissetmiyorum.Hatta geçen yıla göre notlarım biraz daha yükseldi.Ama okul dışında hala yalnızlık hissediyorum sınıftakilerin dışında hiç arkadaşım yok ama Karabükle kıyaslama yapıcak olursam iyiki ordan gitmişim yoksa hayatımın hatasını yapmış olurdum herşeyi geçtim şu an eğitim aldığım okul Karabükten 10 kat daha iyi arada dağlar kadar fark var ve orda 5 yıl boyunca yurt köşelerinde tek başıma kalıcağımı düşünmek bile ürkütücü geliyo.. Biraz karışık yazdım ama umarım anlamışsındır demek istediğimi.

• Dostum orduda falan üniversite okunmaz sen baştan hata yapmışsın

• istanbullu bir adamın orduda ne işi var derler adama kardeşim.bende iki tane üniversite değiştirdim ama sınavdan kötü alsam bile istanbuldan kalkıpda gidip ordu yazmam.yazık etmişsin bir senene,ama herşeyin bir telafisi vardır.okul yazmayıp seneye birdaha hazırlansaydın keşke gerçi daha sınava ne kadar var bilmiyorum ama otur hazırlan orduda bırakmasan bile.benim degiştirdigim iki okul arasında dağlar kadar fark var.ama ben herkesin diyipte çok az kişinin dedigi şeyi yaptım icraate dökdüm işi.kafaya zaten koyduysan orası sana zindan olur.
    giden hergün senin zararına ya ailene anlat durumu açıkca.yada orda sınava hazırlanıp bu sene birdaha dene şansını ama kesin icraate dök işi.kandırma kendini otur dersini çalış inşallah hayırlısı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tal. -- 13 Aralık 2016; 22:45:39 >
  • ya ortalama kas yatay geçiş yap

ya Bırak ygs çalış yeni ünv kazan

ben bıraktım ygs çalıştım, istanbul bahçeşehir ünv bilgisayar müh yarı burslu kazandım.
    Çok riskli stresli idi ama, arkamda gemileri yaktım.Hiç birşey benim mutluluğumdan önemli değil dedim.
    Ailem, amcalarım hepsi bir masada toplantı yaptık, ikna edemediler.

Cesur ol, hedefini seç, yürü.
    başarılar
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar ya orduyu sırf geçen sene ablam orduda bir ilçede zorunlu öğretmenlik hizmetini yapıyor diye yazmıştı yoksa karabük zonguldak kütahya falan oraları kazanıyordum.Oda bu sene tayini çıkyı istanbula tek kaldım yani geçen sene o yüzden raht geçmişti hafta sonları ablama gidiyordum annem de sık sık gelirdi orda kalırdı geçen sene o yüzden iyi geçti.Ama bu sene hiç tanıdık yok bildiğin okulun ilk başları cehennem gibiydi sonraları biraz daha alışsamda yine hala içimde bir sıkıntı var.Okulu bırakmayı işte ne bileyim bi yandan cidden istiyorum ama işte ailem izin vermiyor özellikle babam dünyanın lafını eder biliyorum babamı çok iyi tanıyorum.Bir de puanının yettiği ama tercihlere yazmadığın yerlere ortalamaya bakılmaksızın yatay geçiş oluyormuş.O nasıl olacak?Onu yapmaya çalışıcam da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?Alltan ders kalmaması mı lazım yine?Ya vallahi kaç kere bu konuyu aileme açtım ama izin vermediler bırakmama yok kazanamazdın burayı bile kaznamzdın dediler bana kaç sefer.Ailem hiç bana destek olmadı hayattımı mahfettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepfears -- 13 Aralık 2016; 23:30:52 >

• Naptın bıraktın mı okulu, son durum nedir?

• Ben de merak ettim. Ne yaptın?
  • Ben de merak ettim açıkçası. Gelince mention atarsan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GjRr1 -- 28 Eylül 2017; 15:29:32 >
  • Bende merak ettim up

• Bende ünyede okuyorum beni buraya baglayan tek sey kiz arkadasim diyebilirim.

• Yok bırakmadım alıştım hatta artık eve bile gitmek istemiyorum :D insan bir süre sonra alışıyor zaten dersler falan bir bakmışsın tatil.

• Arkadas, kari kiz yaptin mi peki?

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Yok gene aynı arkadaşlar sevgilim de olmadı henüz bilmiyorum belki ilerleyen zamanlarda olur ama zaten öyle bir amacım yok derslere yoğunlaşıp bir an önce mezun olmak hedefim ve iş güç sahibi olmak para olmayınca hayat olmuyor onu anladım parası olan yaşıyor çalışınca kendi paramı kazanınca daha güzel bir hayatımın olacağına inanıyorum.

• Deepfears kullanıcısına yanıt
    İnsallah hocam. Okudugun bolum cok guzel bence, en dogrusunu sen bilirsin ama iş olanakları, yelpaze geniş diye biliyorum.

• Hocam ben de orduda okuyorum da dediğin gibi ordu boş biraz ya bir tek kafeler var onun dışında pek bişey yok burada. Devlet yurdunda kalıyorum demişsin hangi yurttasın acaba bende yurtta kalıyorum aynı yurtta olabiliriz belki.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.