Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakmak istiyorum aileme nasıl söyleyeceğim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İstanbullu biri olarak şehir dışında okuyorum.Dolayisiyla çok sıkılıyorum.Hem okuduğum şehir sıkıcı hem üniversitede aktivite yok hem kafa dengi arkadas yok hem de aile özlemi beni mahfediyor.Hicbir sosyal aktivitem yok.İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyorum,okulun eğitimi çok kötü,hicbir şey öğrendiğimi hissetmiyorum,hoacalar doğru düzgün derse gelmiyor bazen erkenden bitirip saliyorlar zaten 1 hocamız dışında hepsi turkce konusuyor derste.3 tane arkadaşım var toplasan baska takılacak adam yok okulda onlarda bir tuhaf daha beraber bir çarşıya gidip dolasmamisizdir sadece okulda konuşuyoruz yemekhanede yemek yiyoruz kantinde çay kahve iciyoruz o kadar.Bu pazar doğum günüm fakat yalnız geçeceğini biliyorum ailem yanimda olsaydı en azından onlar kutlardi burada doğum günümü kutlayacak bir insan yok.Dogum günümü pasta yiyemeden hediye alamadan gecirecegim.
    Olay doğum günü değil bu sadece bir ornekti.Cok sikildim bu hayattan ders çalışmak istemiyorum.Aileme de kaç kere bu konuyu açtım ama hic olumlu karsilamadilar.Ozellikle babam çok katı ve sert biri ondan çocukluğumdan gelen bir korkum var.Anneme yine durumu aciklayabiliyorum ama babama gelince korkudan konuşamıyorum bile.Universite eve de uzak 14 saat yol nasıl gideyim anca vizelerden sonra bir de dönem sonu eve gidebiliyorum.Bari arada ece gidebilseydim o da yok.Bilmiyorum hayatımın en güzel en dolu geçmesi gereken yılları böyle bomboş geçiyor,sadece dersten ibaret ben böyle bir hayat istemiyorum.Ya birde işin kotu tarafı burdan mezun olduktan sonra garanti iş bulacagim kesin değil hem burda bu kadar izdirap çıkıyorum hem de hala işsiz kalma ihtimalim var dolayısıyla bu da beni geriyor.Cunku ne bileyim dusuk puanlı bir üniversite olduğu için öyle bir kuşku var icimde.
    Bastan sınava girmeye ailemi nasıl ikna edeceğim 2. Senemdeyim bile zaten büyük ihtimalle kabul etmeyecekler ama bilmiyorum gizlice bırakıp eve gitsemde babamın laflarindan hakaretlerinden kurtulamam.Niye bana bunu yaşatıyorlar ya.Yada gidip kendimi asacam kurtulacagim boyle hayatin ben.... Neyse Kendinizi benim yerime koyun ne yapardınız benim yerimde olsanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi üni acaba ?

• ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Ordu

• Hayatını mahvedeceğine ya ailene durumu güzelce açıklayıp tekrar sınava gir ya da başka bir üniye yatay geçiş yap

• Yatay geçiş için alttan ders kalmaması lazım değil mi?

• Deepfears kullanıcısına yanıt
    Tekrar sınava girsen İstanbul da bi üni kazansan dersleri saydırabilirsin eğer ders içerikleri uyuşuyorsa

• ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Yani 2. Sınıftanmi devam edeceğim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet ama dersleriniz aynı veya çok benzer olmalı. Buna onlar karar veriyor. Her iki üniyi iyice araştır geçme sistemlerini vs

• Yatay geçiş gideceğin okula bağlı. Bazı okullar 1.den başlatır bazıları bitirdiğin seneyi kabul eder. Gideceğin okulda ki derslerle senin derslerinin uyuşmasına bağlı bir şey.

YGS İle gitmek mantıklı. Ben elimi taşın altına koydum mesela.
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Yatay geçiş için alttan ders kalmaması lazım ve ortalamayi yüksek mi tutmak lazım?Bir de 2 farklı yatay geçiş turu var ortalama ile birde ygs/lys puanı ile ne fark var?İnternette okudum ama pek birşey anlayamadım.Bir de ygs lys ye tekrar girdiğimde baştan baslamam gerekmiyormu?Yıl kaybetmeden başka okulda devam edebilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Deepfears

Yatay geçiş için alttan ders kalmaması lazım ve ortalamayi yüksek mi tutmak lazım?Bir de 2 farklı yatay geçiş turu var ortalama ile birde ygs/lys puanı ile ne fark var?İnternette okudum ama pek birşey anlayamadım.Bir de ygs lys ye tekrar girdiğimde baştan baslamam gerekmiyormu?Yıl kaybetmeden başka okulda devam edebilirmiyim?

Kaybeceğin yıla takılma, burada hayatın söz konusu hocam.

Ortalaman yüksek olmalı.
    YGS LYS ile gidersen evet 1.sınıftan başlarsın.
  • Öğrenci evinde mi yoksa yurtta falan mı kalıyorsun ?
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Ya vallahi karar veremiyorum ya pişman olursam.Keske ikna etseydim baştan sinava hazırlanmaya ama dinlemediler.Yine en iyisi yatay geçiş yapmak en azından yil kaybetmiyorsun çünkü bu sene artık hazirlanamam sinava az kaldı seneye sinava girsem ondan sonraki sene son sınıfta olmak varken tekrar 1. Sınıfta olacağım.Yok ya tek şans yatay gecis ama o da zor.Cidden büyük risk işte ailem de az dusunceli insaflı olsalardı zaten bir sene daha çalışmama izin verirlerdi.Ama bilmiyorlar ordan anlamazlar burdan hayat nasıl?

• Devlet yurdunda kalıyorum evet.Bu da beni sıkıyor çünkü milletin gurultusunu çekmekten biktim ailem eve cikmami istemiyor.

• Okulu birak is bul. Kendi gecimini sagla istedigini yap.

Devlet yurdunda kaldığın odada ki oda en az 2 en çok 6 kişilik falandır bence yeteri kadar arkadaş edinebilirdin. Başka okula geldiğinde eğitimi iyi olduğu takdirde yeterli olacak mı senin için yani ? Bence sen ailen ile beraber yaşamak istiyorsun ve arkadaş edinmekte zorluk çekiyorsun sanırsam önce bunu çözmen gerek gibi geldi bana.
  • Ne iş yapayım lise mezunu çöpçü olurum en fazla.Universite mezunları bile is bulamıyor lise mezunu napsin?Kendi işimi kurmam lazim ama onun icinde para lazım fakat ben de para yok.

• quote:

Ne iş yapayım lise mezunu çöpçü olurum en fazla.Universite mezunları bile is bulamıyor lise mezunu napsin?Kendi işimi kurmam lazim ama onun icinde para lazım fakat ben de para yok.

Oyle bi sey yok. İsci olarak calisabilirsin

Kurye,servis elemani,kasiyer su an aklima gelen bunlar onlarca secenek var

Asgari ucrete razi olacaksin tabi

• Haklisin 4 kişilik odadayim ama daha bu sene geldim ayrıca herkesin bir işi oluyor odada olmuyorlar.Arkadas edinmede de sıkıntım var ama yurttaki insanlardan biktim tek kişilik odaya gecebilsem oraya gececem çünkü odada kimsenin kimseye saygısı yok herkes kendi halinde takılıyor birlik yok.Ben sessizlik seven adamım bir de gece 2 lere 3 lere kadar oturup muhabbet etmek bana gore değil.Ama işte okul disinda arada çıkıp gezebildigim bir iki aktivite yapabildiğim arkadaşlarım olsa yeterdi bana ama o da yok.

• quote:

Haklisin 4 kişilik odadayim ama daha bu sene geldim ayrıca herkesin bir işi oluyor odada olmuyorlar.Arkadas edinmede de sıkıntım var ama yurttaki insanlardan biktim tek kişilik odaya gecebilsem oraya gececem çünkü odada kimsenin kimseye saygısı yok herkes kendi halinde takılıyor birlik yok.Ben sessizlik seven adamım bir de gece 2 lere 3 lere kadar oturup muhabbet etmek bana gore değil.Ama işte okul disinda arada çıkıp gezebildigim bir iki aktivite yapabildiğim arkadaşlarım olsa yeterdi bana ama o da yok.

Eğer bu asosyal halinden çıkamıyorsan arkadaş edinmek için çabalamıyorsan bununla ilgili şikayet etmen anlamsız değil mi sence de.
    Ya bu durumdan çıkmak için çaba göster ki en zor olanı budur haklısın ya da şikayet etmeyi bırak kendi kendini oyalayacak bir şeyler yap. Okul değiştirdiğin zaman durumun değişeceğini sanmıyorum çünkü ailemi özlüyorum demişsin orada ki arkadaşları mı dememişsin demek ki orada da çok fazla arkadaşın yoktu. Derslerine daha bir asılıp yatay geçiş yapman mümkün ama arkadaş konusunda değişim senin elinde nerede okursan oku.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.