Şimdi Ara

Üniversiteyi Bırakıyorum (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bide arkadaslar suraya konu actım öğrenci kredisiyle ilgili.Bi bilginiz varsa yardımcı olursanız cok sevinirim.Artık son kozlarım.

http://forum.donanimhaber.com/m_79358188/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holden Caulfield

Maalesef üniversiteyi bırakıyorum arkadaslar.Nedenide maddi sıkıntı..Babam iflas etti herşeyimiz gitti.Okulu dondursam bile devam edemem.Bu yüzden okulu bırakıp askere gidicem.Çocukluktan beri hayalini kurduğum bölüme gidiyordum.Bugüne kadar okul anlamında ne istediysem başarmıştım.İngilizce eğitim alıyordum daha 1.sınıf bile bitmemişti yaşım 20.Hedefim 1 yada 2 yıla Avrupa'da Almanca eğitim veren bi okula geçiş yapmaktı.Ama kader işte.Bırakın geçiş yapmayı kendi okulumu bile biteremicem.Belki 3. 4. sınıf olsam zorlarım ama daha 1.sınıfım.Resmen hayattan unutamayacağım bi tokat yedim.Aklımın ucundan bile geçmezdi okulu bırakmak.Hayallerim vardı,hedeflerim planlarım vardı ama hepsi yalan oluyo.Bende en çok korktuğum şeyi yaşıcam artık.Askere gidicem gelicem ve sıradan bi işe girip sıradan bi hayatım olucak.Herseyne uzatmaya gerek yok.Bunu kimseyle paylaşamadım belki çekindim utandım o yüzden buraya yazma gereksinimi duydum.Hayatımda daha önce hiç bu kadar kötü olmamıstım.

Allah yardım etsin kardwşim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bende kibrista okudum. 7 senem gecti. bu sure zarfinda 7 arkadasim uniyi birakma derecesine geldi. 4 u birakti 3 u kibrista ise girdi okul parasini kazandi odedi gec bitirdi ama bitirdi. kibrista cok iyi paralar kazaniliyor gunde 500tl bile kazanabilirsin. bu arladaslarim rehberlik garsonluk turkcell gibi islerde calisti bende calistim. magosa piyasasini bilmiyorum is yonunden. bir yokla derim pek arkadasim kalmadi kibrista olsaydi yardimci olurdum sana ama yinede arastiricam. girne civarinda olsan ben ice clubta calismistim gunluk tiplerle ortalama 150-500 arasi kazanabiliyorsun. haftanin 3 gunu ve aksam 6 sabah 5 calistim. arabasiyla kacak taksicilik yapip kazandigi parayi pokerde katlayip okul parasini odeyen arkadasim da oldu tabiki onu onermiyorum. diger 4 arkadasimdan 2 si tr de baska unilere basladilar derslerinin bir kismini saydilar. kolay vazgecme bu zor bir sinav.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıbrıs pişmanlıktır, geçmiş olsun arkadaşım.
  • çok üzme kendini kardeş , belki hazırlanır devlet kazanırsın o zaman kimseye yük olmadan gidersin, Allah sağlık versin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

çok zor durum... hangi üniversite hangi bölüm?

Dogu Akdeniz Üniversite'si Mekatronik Mühendisliği burslu..Oturdugum ev yine yol masrafı vs. vs...Gerçekten cok zor bi durum çocukluk hayalimdi bu bölüm.Ayrıca amacım yurt dısına geçiş yapmaktı ama kader işte..

aslında on numara bölüm okuyormuşun nasıl olsa ortalık çift kavrama şanzıman kaynıyor iyi para kazanırdın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Babasından 5 kuruş para almadan 5 6 sene okuyan insanlar var. Özel okulda okuyamayacaksın diye eğitim hayatım bitti moduna girmişsin hemen. Bu kadar hazırcı olmayın. Eğer babanın seni özel okulda okutacak parası yoksa hayatım mahvoldudan önce devlet okulunda nasıl okurum konusu açman gerekirdi. Zengin bir ailenin çocuğu olmanın dezavantajıda bu, öyle çok arkadaşım var cebimde 50 liram var ne yapıcam bu kadar parayla ben diye dert yanan.

Eğer baban iflas etmişse bu sorunla onun ilgilenmesi gerekiyor. Senin yapman gereken gidip bi devlet üniversitesinde okumak.

Kıbrısta okuyan zengin züppelerinde değilim.Arkadasında dediği gibi puanım buraya yetti istediğim bölümde ve buraya geldim.Ailem zenginde değildi ama babam kendi işinde ödeyebiliyordu taksitleri.8000 dediğim gibi ilk peşinat 2000 diğerleri taksitle.Herneyse demek istediğim kısacası zengin değilim çok.Kıbrısta bi gecede milyar bırakan arkadaslarımda oldu ama ben onlardan olmadım.Ekstra hiçbişeye para harcamadım.Ha devlet okuluna yetmiyo muydu puanım.Evet yetiyordu ama benim istediğim bölüme ya yetöiyordu yada Anadolu'da ki bikaç üniversiteye yetiyordu onda da öğretmenliği falan.Ayrıca Kıbrıs'a gelmemin nedeni burdan Avrupa'ya geçiş yapmak daha kolay.Anlaşmalı okulları var ve çok kolay geçiş yapabiliyorsun aynı paraya yada daha az parayla başarı durumuna göre.Herneyse bu arada mesele özel okulu bırakmak değil.Ben şuan öyle bir durumdayımki bu okulu bırakırsam bi daha eğitim hayatımda biter.Az önce ailemle konustum bunu.Ha diceksin 25 yaşında da üniversite okuyan var 30 yaşında da ama ben onlardan değilim.Bunu ben ve ailem kaldıramaz.Doğru ailesinden 5 kurus almadan okuyanalrda var yok değil.Ama ben onlardan da değilim.Eminim burdaki çogu kişi onlardan da değildir.Onların öyle bi altyapısı oluyoli derslere girmeden dersten A ile geçiyorlar.Nerden biliyorum çünkü benim de öyle arkadaslarım var.

Sıkıntılardan okuyamayan ve eğitim hayatına sonradan devam eden onlarca kişi var, keyfine okumaya gelen de vardır ama herkes öyle değil işte. Sen, ben 25 yaşında okula gitmem yav dersen kendi kendini bitirmiş olursun.
    Avrupa'ya devlet okullarından da geçiş yapabilirsin çok büyük problem olmaz. Herşey senin istemende bitiyor.
    http://www.avusturyadauniversite.net/avusturyada-universite-egitim/avusturyada-egitim/avusturya-yatay-gecis-olanaklari/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaNoZ -- 11 Ağustos 2013; 14:26:01 >

• Yahu niye hemen yıldın otur çalış tekrar ygs ye gir paşa paşa devlet üniversitesine
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Minor Scale

Sanırım yapabileceğin en iyi şey okulu dondurup eve dönüp bulunduğun şehirde bir devlet okulu kazanman ve bir yandan da çalışman. Okul masrafı dışında Kıbrıs'ta yaşamak da çok masraflıdır.

Yaşamana göre değişiyor açıkçası yaşam orada.Az önce dediğim gibi bi gecede milyar veren arkadaslarımda var.Ayda 300 civarı kyk bursuyla geçinenler de var.Senin lüksüne bakıyor.Zaten benim sorunum suan orda harcadıgım para değil.Gecen dönemden kalan borc ve ödemem gereken ilk taksit.

Hocam ne yaptın okul işini nerelerdesin merak ettim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.