Bu konuda belirtmiştim üniversiteyi bırakıcam büyük ihtimal.Ama son kozlarımı oynamak istiyorum.Aileme kredi vermediler maalesef.Babam iflasın eşiğindeki büyük ihtimal edicek.Nette öyle denk geldi öğrencilere kredi tarzı şeyler.Bu konuda bilginiz var mı ? Öğrenciye kredi veriliyor mu ? Veriliyorsa ne kadar veriliyor ? Kefil istiyorlar mı ? Ve benim bu paraya en geç 1 ay içinde ulaşmam lazım p.tesi bankalara bavuru yapsam (kabul ederlerse) ne kadara para elime geçer ? Bankada görevli biri varsa özellikle benle iletişime geçebilir mi bilgilendirmek için.Belki diceksiniz aç telefon bankayla konus ama genelde söyledikleri şey basvurunuzu yapın ne olcagı belli olmaz.Eger böyle bişey yoksa bosu bosuna kendimi hayal kırıklıgına ugratmak istemiyorum tekrardan.
İş bankasında benim ve ailemin banka hesaplar var.Sürekli aktif 1 yıl boyunca her ay para yatırıldı düzenli olarak.Ayrıca yine iş bankasından benim kredi kartım var ve oda sürekli aktif daha dogrusu aktifti 2-3 hafta önceye kadar.
Açıkçası bian için umutlandım.Okuluma devam etmek istiyorum.Biraz saçma gelicek belki ama okul benim herşeyim.Okumazsam ne yaparım bilmiyorum.Bu yüzden herşeyi denicem.
Ha bide bilmiyorum bi etki eder mi ama kyk'dan gelecek yıl büyük ihtimal aylık 350 tl para alıcam.Geçen yıl çıkmıştı ama maddi durum kötü değil diye almamıştım bu yılda başvurdum ve büyük ihtimal çıkar aylık 350 tl.
KYK aylık 280 lira dostum Ocak'tan sonra da 300 Tl gibi bir rakam olur büyük ihtimalle . Moralini bozmak istemem ama öğrenci kredisi gibi bir olayı bankaların yapacağını sanmıyorum , ancak kefil bulabilirsen alırsın gibime geliyor . Şans yanında olsun .
quote:
Orijinalden alıntı: lazymotherfuka
KYK aylık 280 lira dostum Ocak'tan sonra da 300 Tl gibi bir rakam olur büyük ihtimalle . Moralini bozmak istemem ama öğrenci kredisi gibi bir olayı bankaların yapacağını sanmıyorum , ancak kefil bulabilirsen alırsın gibime geliyor . Şans yanında olsun .
Yurtdısı..Gecen sene yanımdaki arkadaslar almıstı 320 falandı galba tam hatırlamıyorum.Ya benim merak ettiğim şey bu kredi aileye mi veriliyor yoksa öğrenciye mi ?Aileye veriliyorsa maalesef sansım yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Holden Caulfield
quote:
Yurtdısı..Gecen sene yanımdaki arkadaslar almıstı 320 falandı galba tam hatırlamıyorum.Ya benim merak ettiğim şey bu kredi aileye mi veriliyor yoksa öğrenciye mi ?Aileye veriliyorsa maalesef sansım yok.
Öğrenciye veriliyor tabiki ..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Holden Caulfield
quote:
Öğrenciye veriliyor tabiki ..
1-2 bankaya baktımda çocugunuz eğitimi... diye devam ediyodu o yüzden sordum.Çünkü birde gelir belgesi istiyorlar.Bi öğrenci burslar dısında bi belge sunamazki.Part time çalıssa bile bi belgesi yoktur çünkü bursu kesilir..En iyisi bankaları tek tek dolasıp konusmak galiba.