Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIP HAZIRLANANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
7.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen sene bazı duygusal nedenlerden dolayı tercih yapmak zorunda kaldım.
    34k ile bir bölüme yerleşip hazırlık okudum ve geçtim.
    Burs ve yurt hakkı kazandım.
    Fakat bölümle aramdaki münasebet eksikliğinden dolayı tekrar hazırlanmaya karar verdim, zorla olsa da ailemle de konuştum ikna ettim.

Lakin aklımda birçok soru var bunlara cevap aramak için bu konuyu açtım. Sizlerden yardım bekliyorum.

1 - Okulu dondurmak için bazı belgeler istiyorlar o şartları sağlayamadım. Okuldan kaydımı sildirmeme gerek var mı? Yoksa hiçbir şey yapmadan direk hazırlanmalı mıyım? Yeni üniversite tercihimde sıkıntı olur mu?

2 - Kaydımı sildirmezsem devamsızlıktan bursum kesilecek. Bunun krediye dönme gibi bir durumu var mı? Başka bir üniversiteye yerleştiğimde tekrardan başvurabilir miyim?

3 - Üzerinden 1 yıl geçtiği için OBP kırılmayacak diye biliyorum sadece duyduklarıma göre. Bunda yanlış bir durum var mı? OBP'm kırılır mı?

4 - 2019 Ocak askerlik gelecek fakat benim aktif öğrencilik belgem olmayacak nasıl tecil ettirebilirim?

Teşekkürler.

• Benim için çok önemli. UP.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonsofhe -- 23 Temmuz 2018; 16:5:19 >
  • Kısaca: Pek bilmiyorum sorularının cevaplarını. Askerlik için ve burs için ayrı ayrı arayıp en temiz bilgiyi doğru kurumlardan öğrenmeni öneririm. Sonra yanlış bilgi alırsan netten gidip kendini askerlik yaparken bulabilirsin.

Ben kaydı sildirmedim hiç bir sıkıntı olmadı. Ders seçimlerini de internetten yaptım zamanında. Eğer kaydını sildirirsen askerliği tecil ettiremeyebilirsin. Benim bildiğim kadarıyla lisans mezunu olan kişiler başvurup 2 yıl kadar tecil ettirebiliyor. Belki bunu yapabilirsin sadece lise mezunu olarak da ama bilmiyorum olur mu. Bursun nasıl işler bilmiyorum açıkçası. Eğer kast ettğin burs herkesin başvurup alabildiği KYK bursu ise onu zaten hazırlıkla birlikte 5 yıl alabiliyorsun. Şimdi kaydını sildirme kenarda biriktir okula başlayınca harcarsın derim ben. Ama zannedersem senin bursun farklı bir burs. Onun bilgisinide bursu veren kurumu arayarak öğrenebilirsin ancak. Bence kaydını sildirme. Boşuna uğraşma. Okulu dondurmak zorunda da değisin. Ben dondurmadım ama aldığım her dersten de devamsızlıktan kaldığım için ortalamam düştü. Ben 2 yıldır gitmiyorum birde oyüzden artık istesem de bölümüme devam edip toparlayamam o notu. Geri dönme gibi bir ihtimalin varsa şimdiki bölümüne dondur tabii. Okuldan okula değişiyor bu dondurma işi ama benimkinde tek istedikleri bir dilekçe yazıp yollamamdı. Sonra tekrar bir dilekçe ile açtırıyorsun.

• Kayıt sildirmeden sınava hazırlanırsan yıl içinde
    burs alırsın ama sene sonunda krediye döner.

Obp kırılmayacak

Okula kayıtlı olduğun için tecil ettirmene gerek yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niernen kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iko Uwais -- 23 Temmuz 2018; 16:30:49 >
  • Niernen kullanıcısına yanıt
    Bursum KYK bursu. Krediye dönmesi sıkıntı olabilir benim için.

Sen de mi sınav için bıraktın hocam?

Cevaplar için teşekkürler.
  • Kredi olmaması için ne yapabilirim veya krediden geri bursa dönüş var mı hocam?
    Teşekkür ederim cevaplar için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okulla sınavı bir arada götürme imkanın var mı? bu yıl onu deniyeceğim ben. ama sadece ayt.
  • huzuryum kullanıcısına yanıt
    Maalesef yok. İstediğim bölüme girebilmem için 10-15k arası yapmam gerekiyor. İstemediğim bölüme devam ederken sınava focus olmam imkansız.
  • Üstteki arkadaş yanlış bilgi vermiş ya da ben sorunuzu yanlış okudum. İlk sene yerleşip gittiğiniz takdirde OBP kırılıyor aynı şekilde kazanıp gitmezseniz yine kırılıyor.
  • ben de hazırlıkta hazırlanmayı düşünüyorum yurtta kalıp okulu hep ekersem nolur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019ayt -- 23 Temmuz 2018; 16:54:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sene 3. Senesine kalan mezun mezun arkadasim vardi 97 li kendisi askerlige almadiklarina gore tecil ettirilebiliyor olmasi lazim :) obp kesilmez. Bursu bilmiyorum. İtude hazirlik okuyup birakip mezuna gelenler vardı okuldan kayit sildirmemisler veya dondurmamislar devamsizliktan kalicaklardi(tip gelmezse seneye geri doneceklerdi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019ayt kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi bu fikir çok cazip geliyordur size 'yurtta kalır okulu ekerim sınava hazırlanırım' fikri ama oraya gidince öyle olmayacağını siz de tecrübe edersiniz bence hiç bulaşmayın.
    Tamam okulu ekersiniz çalışırsınız ama o ortam ve alabilieceğiniz verim tartışılır.

Edit : OBP de kırılacak :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonsofhe -- 23 Temmuz 2018; 17:0:50 >
  • Bbm09 B kullanıcısına yanıt
    Ben de internetten araştırdığıma göre lise mezunu kişiler mazeretsiz belli bir süre tecil ettirebiliyor.
    Cevaplar için teşekkürler hocam. Peki ders seçimi yapmışlar mı o süreç nasıl işlemiş bilgi alabilme şansınız var mı acaba :/ ?
  • Hocam ben ilk senemde tercih yaptım ikinci sene tercih yaptığım okula gittim. Bu üçüncü senem.
  • Tercih yaptınız gittiniz ve orada bir sene okuyup bitirdiyseniz artık OBP kırılmaz. Örneğin 2016da sınava girip bölüme başlayıp 2017de de sınava girerseniz OBP kırılır ama artık 2018de kırılmaz. (Tabii 2017de girip tercih yapıp bir yere yerleştiyseniz ozaman yine kırılacaktır.) Ben kredi burs filan çekmediğim için o konualrı bilmem ama ders seçimi yapın derim. Hem 1. dönem hem de 2. dönemde yapın. Vizeye finale girip girmemeniz önemli değil, devamsızlıktan kalacaksınız zaten. Ama ders seçmezseniz ve kaydınızı dondurmazsanız ozaman sorun çıkabilir.

Ben bölümden ve okuldan memnun değildim oyüzden bıraktım ama hemen sınava girmedim. Kaydım öyle durdu okulda sadece girip ders seçimi yaptım. Bu sene sınava girdim ve başka bölümde eğitimime tekrar başlıyorum.
  • demonsofhe kullanıcısına yanıt
    Hazirlikta kalip gelmişlerdi hocam :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben 3. senemde bıraktım, istediğin her şeyi cevaplayayım.

1-) Okulu dondurmana gerek yok, hiç bu tarz şeylerle uğraşma. Ben Şubat ayında dersi terkedip sınava hazırlanma kararı aldım. Dondurmakla/gitmemek arasında hiçbir fark yok. Hiçbir sorumluluğun yok.

2-) KYK Bursun varsa, silinecek. Krediye döndürülecek.

3-) Sadece yerleştiğiniz sene sınava girerseniz yerleştirmede OBP kırılıyor.

4-) Yerleştiğiniz bölüm sizi lisans + 2 yıl tescil eder. Nasıl bir belgeniz olmayacak?
  • Daha bölüme başlamamışsın ki nasıl aranızda bir münasebet eksikliği olsun ?
  • Yaş kaç hocam?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.