Şimdi Ara

Universiteyi ABD mi ? Türkiyede mi? Okuyayim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ? Ogrencilik orada zor olmaz mi diye soruyorum kendi kendime?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ailen zengin olmadığı sürece hiç şansın yok; çünkü bir kere Amerikalı olmadığın için üniversiteyi paralı olarak okuyacaksın. Bunun haricinde yemesi, içmesi, barınması vs. var ve bunlar hep para...

Ve de ne yazık ki ülkemizin bir gerçeği: TÜRK LİRASININ HİÇBİR DEĞERİ YOK!

Bu da demek oluyor ki örneğin orada bir kahve 6 dolar olsa, bu durum oranın vatandaşına koymaz, ama yaklaşık olarak 36 tl eder ki bir kahveye o kadar vermek sana koyar, bilmem anlatabildim mi?
  • Paran varsa görünüşünde mülteci gibi değilse zor olmaz, işte insanlık budur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailen Amerika'daki okuluna ve yaşamına sıkıntısız maddi destek sağlayabilecekse orada ilk 100'deki hatta imkanın varsa ilk 20'deki üniversitelerin birinde oku derim. Buradaki en bilindik üniversitenin orada değeri yok.
    Oradaki yaşam sana uymazsa orada aldığın diploma çoğu büyük, gelişmiş ülkenin öğretim üst kurulu tarafından akredite durumda. Oraları da yoklar yine içine sinmezse buraya dönersin.

Amerika'daki öğrenimini desteklemek aileni maddi açıdan yoracak ise kaçak ek işte ya da üniversite içinde bir işte çalışman gerekiyor bu da devede kulan kalır üniversite ve yaşam ücreti yanında. Hadi üniversite ücretini buradan gelen parayla kapattın yaşam giderleri için mecbur ailenden para isteyeceksin.
    Green card'ın varsa durum farklı şekilde işleyebilir ama öğrenci vizesiyle gidersen az da olsa sıkıntı kaçınılmaz.

Karar vermeden önce araştırmalarını yap sonra enine boyuna düşün ailenin görüşlerini al kararını ver.

Her şey gönlünce olsun dostum.
    Başarılar. (:

• Bu soruyu gercekten soruyorsan Turkiyede okumalisin.Cunku bu sorulacak bir soru degil.

• tacikistanda oku
  • Ailen zengin olmadığı sürece hiç şansın yok; çünkü bir kere Amerikalı olmadığın için üniversiteyi paralı olarak okuyacaksın. Bunun haricinde yemesi, içmesi, barınması vs. var ve bunlar hep para...

Bu da demek oluyor ki örneğin orada bir kahve 6 dolar olsa, bu durum oranın vatandaşına koymaz, ama yaklaşık olarak 36 tl eder ki bir kahveye o kadar vermek sana koyar, bilmem anlatabildim mi?
  • Amerikada üni hem gereksiz pahalı hemde eğitim seviyesi yerlerdedir eğer amacın egitimse Almanya İskandinavya ve İsviçre idealdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk mu tip mi???
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Ailen zengin olmadığı sürece hiç şansın yok; çünkü bir kere Amerikalı olmadığın için üniversiteyi paralı olarak okuyacaksın. Bunun haricinde yemesi, içmesi, barınması vs. var ve bunlar hep para...

Universite 8 bin ABD dolari ediyor.Yani 1 yillik 48 bin tl civarina tekabul ediyor.Ilk iki yil ingilizce hazirlik gorecem Turkiyede daha sonra son iki yil okumaya gidecem 2 yilda toplam 100 bin tl oluyor.
    Ne olacak ya en kotu calisirim orada part-time gitmeye değer dil hallolsa her şey kolaydir diye dusunuyorum bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee23 -- 1 Mayıs 2019; 20:51:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Amerikada üni hem gereksiz pahalı hemde eğitim seviyesi yerlerdedir eğer amacın egitimse Almanya İskandinavya ve İsviçre idealdir.
    Emin misiniz?

• Şahin mi bmw mi alıyım gibi soru

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanimation

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Evet hocam çok uygun.Ayrica okuldan izin alip orada part-time işede giriyormuşsun saati 15$.Burada kilit taşi oynayan etken Ingilizce adam akilli bilmek.Dil olursa her şey kolay olur gibime geliyor orada..

• yüksek lisansını ABD'de yaparsın,lisansı burda oku.
  • eğer zor uyum sağlayan biriysen burda oku derim ama para da ve uyum sağlamakta sıkıntın yoksa kesinlikle abd'de oku eğitim kalitesi olsun üniversite hayatı olsun her türlü trdekilerden daha kaliteli ve güzel ayrıca paran var da uyum sağlamakta sıkıntı çekiceksen de trde koç bilkent gibi yerlerde oku derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreee23

Universite 8 bin ABD dolari ediyor.Yani 1 yillik 48 bin tl civarina tekabul ediyor.Ilk iki yil ingilizce hazirlik gorecem Turkiyede daha sonra son iki yil okumaya gidecem 2 yilda toplam 100 bin tl oluyor.
    Ne olacak ya en kotu calisirim orada part-time gitmeye değer dil hallolsa her şey kolaydir diye dusunuyorum bazen.

Alıntıları Göster
    College mi universite mi?
    Bende yurt disinda okuyorum da universite fiyatlari o kadar ucuz olmuyor.
    Yanlisiniz var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chinaman

College mi universite mi?
    Bende yurt disinda okuyorum da universite fiyatlari o kadar ucuz olmuyor.
    Yanlisiniz var.

Alıntıları Göster
    Benimkisi farkli Turkiyede ki bir universitenin anlaşmasi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreee23

Benimkisi farkli Turkiyede ki bir universitenin anlaşmasi var.

Alıntıları Göster
    O zaman kesinlikle gidin hocam.Sizin hayatiniza hep + yonde katki saglayacak.
    Yarin bir gun keske gitseydim diye pisman olabilirsiniz.
    Sevindim sizin adiniza guzel bir firsat.
  • Amerika'da 8k dolara üniversite okumak gerçekten ucuz, bu fırsatı değerlendirmek doğru bir karar bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chinaman

O zaman kesinlikle gidin hocam.Sizin hayatiniza hep + yonde katki saglayacak.
    Yarin bir gun keske gitseydim diye pisman olabilirsiniz.
    Sevindim sizin adiniza guzel bir firsat.

Alıntıları Göster
    Hocam siz nerede ne kadara hangi bolumu okuyorsunuz? Dil hazirlik sureci nasil gecti? 5-6 ay da duzgun bir tempoyla orta seviyelere cekilir mi? Ve hayatinizdan memnun musunuz yani oralarda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

yüksek lisansını ABD'de yaparsın,lisansı burda oku.
    hocam bende makina okuyorum abd de y.lisans icin ortalama sarti falan var mi ? money talk mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.