Şimdi Ara

Üniversiteye gitmelimiyim.(Şuan kafam çok karışık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lise geçen sene bitti arkadaşlar.Agustosta askere gidicem.Geldigimde bir yandan üniversite okumak istiyorum bi yandan da okumamak.Kafam çok karışık.Şimdi şunu sorabilirsiniz.Neden lise bitince direk üniye geçmedin diye.O zaman bazı kişisel sebeblerden gitmedim.Sadece kişisel sebeblerim değildi tabi.Bir yandan şunuda düşündüm ki banada çok mantıklı geldi.

Askerden geldikten sonra üniversiteye gitsem,üni bittiginde askerlik derdi olmuycaktı ve direk işe başlıycaktım.Üni bittikten sonra direk işe başlamak çok önemli bir avantaj.Misal benim arkadaşım üniversiteyi bitirmişti askere gitti geldi.Bütün bildiklerini unuttu.Şimdi tekrardan özel ders alıp toparlamaya çalışıyor.Kolay deil hemen hemen 2 yılın askerlikde geçiyo.Zamanla çogu şey unutuluyo.Bu fikir benim aklıma çok yatmıştı.

Neyse şimdide üniversiteyi okumama fikri aklıma girdi.Bunun sebebi internetteki okudugum yazılar,yorumlar ve tabiki çevremdeki insanlar.Diyelim üniversiteyi bitirdin ya hiçbişey olamazsan.Yani hiçbişey demek biraz fazla oldu ama yani tam istedigim gibi olmak diyelim.Bir yandanda üniye ayırdıgın yılları çalışarak geçirsek üni mezunu olan kişiye göre daha tecrübeli olmuş olcaz.O yıllarda kendimi çalışarak dahada geliştirim diye düşündüm.Yani üni okuyup bittikten sonra istedigim yerde olamazsak boşa gitmiş yıllarımız olcak.Ama çalışırsak o yıllarda kendimizi dahada geliştirmiş oluruz.

Birde çalışırsam hem gelecegimede yatırım yapmış olucam.Okursam birsürü para gidicek okula..Ne yapmalıyım sizce arkadaşlar.Ailem bu tür konulardan pek anlamadıgı için bana yardımcı olamıyolar.Siz yardımcı olursanız çok sevirim.İş işten geçmeden dogru kararı vermem gerek.

askerden gelince 21 olcak.Sizce çok geçmi olur yaşım.En az 2 yıllıgı bitirirsem 23 olca.4 yıllık desek 25 yaşında olcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [ Starbury ] -- 3 Haziran 2010; 14:57:24 >

• emin ol biçok insan zamanında gitmıyor üniversiteye.. bende 21 yasında basladım..askerlıgını yap ole gıt..şimdi calısıyormusun bılmıorum ama eger calısıyorsan calıstıgın alanla alakalı bı bölume gidebılırsın unıde..bu da senın ıçın cok ıı olur..maasın ona gore artar..bellı bı karıyerın olur..okuyup ta ne olacan dıyenlere bakma..emın ol okul cok sey katıyor ınsana..
    ayrıca unıversıtede okurken de calısabılırsın kı bu hem senın ıs tecruben acısından hemde maddi aanlamada sana getırısı olur..tercih senın..ama bence okumalısın..
  • Ben 17 de başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: <flame>

emin ol biçok insan zamanında gitmıyor üniversiteye.. bende 21 yasında basladım..askerlıgını yap ole gıt..şimdi calısıyormusun bılmıorum ama eger calısıyorsan calıstıgın alanla alakalı bı bölume gidebılırsın unıde..bu da senın ıçın cok ıı olur..maasın ona gore artar..bellı bı karıyerın olur..okuyup ta ne olacan dıyenlere bakma..emın ol okul cok sey katıyor ınsana..
    ayrıca unıversıtede okurken de calısabılırsın kı bu hem senın ıs tecruben acısından hemde maddi aanlamada sana getırısı olur..tercih senın..ama bence okumalısın..

ablamız haklı beyler
  • Sınıfımızda 37 yaşında başlamış bir abimiz vardı sen ne geçinden bahsediyorsun Ben olsam kesinlikle şansımı denerdim.Üniversite sadece meslek kazandırmıyor , yanında çok güzel bir hayat deneyimi sunuyor.
  • quote:

emin ol biçok insan zamanında gitmıyor üniversiteye.. bende 21 yasında basladım..askerlıgını yap ole gıt..şimdi calısıyormusun bılmıorum ama eger calısıyorsan calıstıgın alanla alakalı bı bölume gidebılırsın unıde..bu da senın ıçın cok ıı olur..maasın ona gore artar..bellı bı karıyerın olur..okuyup ta ne olacan dıyenlere bakma..emın ol okul cok sey katıyor ınsana..

liseyi grafiker olarak bitirdim.Reklam ajansında çalısıyodum cıktım askerlık var dıye tatıl yapiyim dedimZaten üniversitede de grafik bölümünü düşünüyorum.Yani aynı mesleten devam.Bide ünide ders saatleri nasıl oluyor.Sabahçı öglenci uygulaması gibimi.Yani ben hem okuyup hemde eski yerimde part time çalısmayı dusunuyorum.Zaman kalıyorumu üniden

• quote:

Orijinalden alıntı: qraff

Sınıfımızda 37 yaşında başlamış bir abimiz vardı sen ne geçinden bahsediyorsun Ben olsam kesinlikle şansımı denerdim.Üniversite sadece meslek kazandırmıyor , yanında çok güzel bir hayat deneyimi sunuyor.

Gerçi onlar zengin insanlardır be hocam.Yani iş bulmak için deil kariyer için okuyodur onlar.Bizim öyle bir garantimiz yok işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up up.Biraz daha bilgi
  • iyi bir bölüm bitirince mezun olduktan sonra rahat iş bulursun dert etme.Ama kıytırık bişeyler okuyarak vakit kaybedeceksen, askere gitmen zaman kaybı yaşamamak açısından daha iyi olabilir.
  • gitme bence,gir memurluk sınavına lise mezunu olarak 1300-1400 lira maaş alırsın yata yata yaşarsın maaş yetmezse açıktan okursun sadece sınavlarına gidersin mezun olunca memurlukta terfi edersin ve maaşın 1800lere çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

gitme bence,gir memurluk sınavına lise mezunu olarak 1300-1400 lira maaş alırsın yata yata yaşarsın maaş yetmezse açıktan okursun sadece sınavlarına gidersin mezun olunca memurlukta terfi edersin ve maaşın 1800lere çıkar

memurluk sınavlarına nasıl giriliyor acaba.Kazanması zormu.Ben çok fazla bilgili deilim bu konularda.Malum tam benim lise bitti öss sistemi değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ Starbury ]

quote:

liseyi grafiker olarak bitirdim.Reklam ajansında çalısıyodum cıktım askerlık var dıye tatıl yapiyim dedimZaten üniversitede de grafik bölümünü düşünüyorum.Yani aynı mesleten devam.Bide ünide ders saatleri nasıl oluyor.Sabahçı öglenci uygulaması gibimi.Yani ben hem okuyup hemde eski yerimde part time çalısmayı dusunuyorum.Zaman kalıyorumu üniden

üniversitede dersler hocasına göre degısır..en geç 5 te ders bıter..bu dersıne gore degısır bazen öglen 1 de de bıtebılır.. calısmak ıcın şöyle bısey yapabılırsın..konusursun calıstıgın yerle...unıden cıkısta işe gıdersın..anlayıs gostereceklerıne emınım.. arkadasın bahsettıgı kpss bu yıl..ama sen agustosta askere gıdıosun..askerde sınava gırmek ıcın ızın verıolar mı bılemıorumm..ama eger ole bıse varsa..bu yıl lıse cıkıslı olarak kpss ye gırebılırsın..lise cıkıslılar ıcın kpss basvuruları hala devam edıo..eylul 26 yada 27 de sınav var..bı sansını dene derım ben..

eger bu yıl kpss ye gıremezsen 2 yıl sonra tekrar var..o zaman hem kpss ye calısmısta olursun..sansın hıc bı zaman bıtmez..

• Ben üniversiteden bu yıl mezun olacak ve yurt dışında master araştıran birisi olarak bence gitmelisin. Kafanda sana uygun bir bölümde belirlemişsin. Yaşın da geç değil.

Ha dersin ki maddi olarak iyi durumda değiliz bir an önce çalışıp para kazanmalıyım o zaman bir şey diyemem tabi. Ayrıca bir de öss belası var. Ona da bir yıl hazırlanmam gerekicek kazanıp kazanamıyacağım da belli değil diyorsan şöyle bi şey öneririm.

Ukranya polonya gibi ülkelerde şartsız bir şekilde lise mezunu olarak gidip gayet uygun eğitim görüp buraya döndüğünde denklik alabilirsin. Hem farklı bir ülke farklı bir kültür. Yeni diller öğrenirsin. İngilizcen gelişir vs. hem uni mezunu olursun. Eğer maddi olarak ciddi bir skıntın yoksa çok büyük hatadır uni okumamak bence.

ukranya çok ucuz ayrıca. Burda harcıycagından çok daha az harcarsın hem. aklında olsun google a eğitim ukrayna yaz bakalım. hadi kolay gelsin. bence oku. uni güzeldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Ben üniversiteden bu yıl mezun olacak ve yurt dışında master araştıran birisi olarak bence gitmelisin. Kafanda sana uygun bir bölümde belirlemişsin. Yaşın da geç değil.

Ha dersin ki maddi olarak iyi durumda değiliz bir an önce çalışıp para kazanmalıyım o zaman bir şey diyemem tabi. Ayrıca bir de öss belası var. Ona da bir yıl hazırlanmam gerekicek kazanıp kazanamıyacağım da belli değil diyorsan şöyle bi şey öneririm.

Ukranya polonya gibi ülkelerde şartsız bir şekilde lise mezunu olarak gidip gayet uygun eğitim görüp buraya döndüğünde denklik alabilirsin. Hem farklı bir ülke farklı bir kültür. Yeni diller öğrenirsin. İngilizcen gelişir vs. hem uni mezunu olursun. Eğer maddi olarak ciddi bir skıntın yoksa çok büyük hatadır uni okumamak bence.

ukranya çok ucuz ayrıca. Burda harcıycagından çok daha az harcarsın hem. aklında olsun google a eğitim ukrayna yaz bakalım. hadi kolay gelsin. bence oku. uni güzeldir.

Verdigin bilgiler için teşekkürler.Araştırıp tek tek inceliycem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.