Şimdi Ara

Üniversiteye Giriş Hakkında Ygs/Lys ve Üni. Ögrencileri Gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler arkadaşlar. Biraz daraldığım için açtım bu konuyu. Üniversite sınavlarına mezun olarak hazırlanıyorum ve geçen seneye göre cidden daha bunaltıcı bir sene. Bazen motive oluyorum bazen moralim berbat oluyor. İyice kimyam bozuldu açıkcası dertleşicek bir tane bile arkadaşım yok. Berbat bi durum bu. Netlerimde hiç iç açıcı değil ne yapıcam bilemiyorum. Sene başından beri 60 neti geçemedim Mf öğrencisi olmama rağmen ve bunun 15i sosyalden. Ktü insaat istiyorum ama bu netlerle hayatta olmaz biliyorum. Benimle aynı durumda olan arkadaş varsa yada üniye geçmiş arkadaş burda dertleşelim birbirimize moral motivasyon verelim istiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben de mezunum otur şoyle sakin bi kafayla plan yap çok deneme çoz çozemediklerini hocalarına sor tereddutlu çozduklerini de sor herşeyi ogrrnmeye çalış 60 net çok dusuk duzenli çalışırsan ygs ye kadar en az bi 20 net arttırırsın sakın moralini bozma.

• Benim ilk girişim olucak. Dershane dışında çalışmıyorum 70-80 arası yapıyorum şuan. 7 si sosyal. Ama artık ağırlığı vericem

• Sen şuan kaç net yapıyorsun ? Lys ye basladin mi ?

• Bi kere sınavlarda ne yapacağına karar ver. Sana ygs de en çok katsayıyı matematik veriyor 4 fen 3 türkçe 2 sos 1

O yüzden sosyal diğerlerini iyi yapanlar için şahsi fikrim. Niye mi adam full e yakın yapıyor, arada fark açmak için de vakti kalırsa sosyal atıyor. O yüzden senin önceliğin matematik ve fen olmalı.

Bir sınav taktiği geliştir, mesela önce matematikle başla. Ardından fen, sona da türkçeyi bırak. Özellikle gireceğin ygs de türkçe soruları uzun oluyor ve sınav sonrasında millet 45 dk 1 saat falan türkçeyle uğraştım diyor. Saçma, sen mf sin türkçe ile başlıyorsun.

Düzenli çalışmaya bak, sorulara kendi yöntemlerinle çözme. Bir soruyu çözersin, ama başka bir soru da işlemez özellikle matematikte. En çok çıkan konulara etüt al. Derslerde de hoca anlamadığınız yer var mı deyince var de utanma kimseden. Çoğu kişi utandığı için anlamadım demiyor. Şimdilik bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaya9778

Sen şuan kaç net yapıyorsun ? Lys ye basladin mi ?

lys ye başladım ben ortalama 110-120 net yapıyorum mf yim.

• Yani amacim uzmek degil seni bende seneye girecegim sinava. Su anda 80-85 civari yapiyorum calismadan. Biraz da temelle ilgili.

Tamamen su anda seni stratejine kaldi olay. Ac osym yi ygs de sik cikan konulara bak calis soru, deneme coz.
    Dershane, etut merkezi gibi bir yerden yardim al.
    En son hic olmadi tek onerim tm ye gec. En az bir 20 net yukselirsin zaten fen dersin olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet denemeler cok onemli bol bol deneme coz derim

• Hocam utanma gibi bi sorunum yok Allah'a şükür ama ciddi anlamda altyapı eksikligim var ve zamanın azalması mahvediyor beni gün geçtikçe çalışma isteğimi bitiriyor diyorum ki bırakayım ygsyi var gücümle lys asılayım onuda yapma diyorlar hele son iki haftadır çok boşladım hayırlısı olur inşallah. @adrasa

İyimiş hocam inşallah dahada arttırırsın @Karbonat.Erol

• quote:

Hocam utanma gibi bi sorunum yok Allah'a şükür ama ciddi anlamda altyapı eksikligim var ve zamanın azalması mahvediyor beni gün geçtikçe çalışma isteğimi bitiriyor diyorum ki bırakayım ygsyi var gücümle lys asılayım onuda yapma diyorlar hele son iki haftadır çok boşladım hayırlısı olur inşallah. @adrasa

Lys ye asılayım diyorsun da, lys ygs den daha zor. Ygsyi de boşlama. Vallaha kalan süre hiç de kısa değil ygs için. Yarından itibaren bi çeki düzen ver. Rehberliğe git, hocam sıkı bir program yapabilir miyiz de. Günlük soru sınırı falan olan. Çünkü mezunsun, bende mezunken girdim sınava inan ki daha fazla stres oluyor. Bu sene de olmazsa diye düşünüyorsun hele bir de sınav kötü giderse. O yüzden güzel bir süre var iyi değerlendir derim. Ygs yi de önemsiz sayma, elinden geldiğince çalış. Düzensiz değil ama. Arada konuşalım böyle.

• quote:

Hocam utanma gibi bi sorunum yok Allah'a şükür ama ciddi anlamda altyapı eksikligim var ve zamanın azalması mahvediyor beni gün geçtikçe çalışma isteğimi bitiriyor diyorum ki bırakayım ygsyi var gücümle lys asılayım onuda yapma diyorlar hele son iki haftadır çok boşladım hayırlısı olur inşallah. @adrasa

hocam aman diyeyim sakın bırakma daha çok çalış.ygs kotu geçince lys ye hiç çalışasın gelmez.İnşallah istediğin yeri kazanırsın teşekkurler.

• Bu saatten sonra Tm geçmem ama yükseltmeye bakıcam hedefim ilk 70bin inşallah olur zor gibi ama inşallah olur. Teşekkürler yorumun için @Legen_dary

25li deneme setinin matematik kısmını aldım ona başlıycam 15 tatilde şimdi başlarsam netlerim yine düşük gelir diye düşünuyorum çünkü konuların hepsini görmedik @maxax
  • 60 net yapiyorsan usttekilerin dediklerini unut.Kesinlikle konu eksigin var deneme falan cozme.Otur youtubedan ordan burdan mustafa tekinaydan vitaminden adam akilli konu ogren ardindan hemen test coz.1ay boyle yap sonra denemelere basla

• quote:

Hocam haddimi asmiyorsam maddi durumunuz nasil acaba?

• Rehberlik hocasy inanyn hiç ilgilenmiyor. Dersanemde öyle ucuz bi dersane degil kul hakkyna giriyolar ama durum bu maaleaef. Dedi?iniz gibi arada konu?alym böyle iyi olur te?ekkür ederim bu saatte ilgilendiniz @adrasa

Yaryn zaman denemesi olucam hocam sonucu yazycam buraya. Byrakma lüksüm yok zaten sadece kendimi kandyrmy? olur sene sonunda in?allah iyi sonuçlar alyryz @Karbonat.Erol

• Yok esta?firullah haddi a?mak ne demek. Maddi durumumuz iyi Allah'a ?ükür parasal bi sykyntym yok

• Dostum daha zamanın var gercekten

Lys de değiştirirsin her şeyi birde okul puanı da etkili sistem aynı mı bilmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.