Şimdi Ara

Üniversiteye Geçişte Yüksek Puanlı Lise Avantajlı mıdır ? YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar . öncelikle 99 doğumlu , 14 yaşında olduğumu belirteyim.

1-4. sınıf arasını denizlide , 4. sınıftan 8. sınıfa kadar da Bodrumda öğrenim gördüm. Bu yıl ise denizli merkezde bir liseyi kazandım . kazandığımda 437 puandı şu an 392 puana düştü okul . ben ise 410 la girdim. ailem bodrumda kalıyor , ben ise 1 aydır denizlide eniştemlerin evinde kalıyorum. şimdi bayram diye bodruma geldim bodrumdan yazıyorum .

Eski arkadaşlarımın yanında okumak istiyorum aslında , onların hepsi bodrumda daha bu yıl açılan okula düşük puanlarla girdiler . ama okul şu an okuduğum okuldan büyük , gösterişli açıkçası güzel bir okul. eğitim konusunda da iyi öğretmenlerin , okulda öğretmen kontenjanı olduğu için bu okulu tercih ettiğini söylediler. okul şu anda 240 puan gösteriyor bu yıl açıldığı için. okulda şu an sadece 9. sınıflar var. nakil olarak gelirsem ilk mezunu biz olucağız.

sorunum şu : gurbetteki 392 puana düşmüş okulu bırakıp yeni açılan okula nakil gelsem mi ? yeni açılan okul beni iyi bir liseye hazırlayabilir mi ? yeni okula gelirsem ailemin yanında olucam , kendi evimde olucam , okulun en büyüğü olucam okula gelmiş en yüksek puanlı 2. öğrenci olucam 410 la

yüksek puanlı lisenin düşük puanlıya göre üniversiteye yerleştirmede bir artısı var mıdır ? öğretim konusunda bir artısı var mıdır ? iyi öğretmenler iyi lisede midir ?

Özet :"o da lise o da lise la ne fark eder . sonucta öğretmen öğretmendir " diyen babam haklı mı ?

Cevap verirseniz çok memnun olurum. Yazımı okuyunca disleksi olduğumu farkettim

• Valla okuldan cok sen kendini hazirlayacaksin sinava. Temeli verebilen hocalarin olmasi yeterli. Egitimin eksilerde gezdigi duz liselerden bile nereleri kazanan ogrenciler cikiyor, direk calisma meselesi bu. Azimliysen lisenin senin icin fark yaratmamasi gerekir, 4 senelik konunun 1 senede kapatilabildigi bir sistemden bahsediyoruz. Benim gorusume gore belli basli liselerde okumuyorsan lise pek fark yaratmiyor. Iyi ogretmen iyi lisede olur diye bir sey de yok. Ekol olmayan liselerin iyi gozukmesini saglayanlar ogrencilerdir, hocalar degil.
  • Öğretmen evet her yerde öğretmendir babanız haklı.Ki babalar her daim haklıdır bunun çok örnekleri var ama anlaşılmaları yıllar sürüyor.Asıl konumuza gelirsek,öğretmenler zaten KPSS'den ne kadar iyi puan yaparsa o kadar iyi bir okula atanıyor.Şimdi bir öğrenci olarak bir sınavın her şeyi belirlemeyeceğini varsayarsak bence okul,okuldur bea

Orijinalden alıntı: Denerod

Valla okuldan cok sen kendini hazirlayacaksin sinava. Temeli verebilen hocalarin olmasi yeterli. Egitimin eksilerde gezdigi duz liselerden bile nereleri kazanan ogrenciler cikiyor, direk calisma meselesi bu. Azimliysen lisenin senin icin fark yaratmamasi gerekir, 4 senelik konunun 1 senede kapatilabildigi bir sistemden bahsediyoruz. Benim gorusume gore belli basli liselerde okumuyorsan lise pek fark yaratmiyor. Iyi ogretmen iyi lisede olur diye bir sey de yok. Ekol olmayan liselerin iyi gozukmesini saglayanlar ogrencilerdir, hocalar degil.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim .

Mesajinizda egitimin eksilerde gezdigi liselerden bahsetmissiniz.icim karardi hocam. Nerden anlasilir egitimin eksilerde gezmesi ? Egitim nasil eksilerde gezebilir yahu ?(derslerde bisey islemiyorlar mi yani ? Hoca ogretmiyor mu ? Yoksa ogrenci geneli basarisiz ise bu liseye "seviyesi eksilerde "mi deniyor ?)

Olgun yorumlaeiniz jcin tekrar tesekkur ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nicki.Minaj N kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ne demek.

Ogrenci bazli bi soylem o. Hoca bir yere kadar etki edebiliyor, ogrencinin akli haytalikta serserilikteyse en iyi hoca olsun bu adami egitemez. Olay ders isleme ya da konu anlatma degil, egitim. Her seyi katabilirsin isin icine. Bu tip adamlarin cogunlukta oldugu yerler icin soyledim o lafi, sen iyi bir ogrenciysen ve gidecegin lisenin ogrenci profili hakkinda bilgin varsa icin rahat olabilir.

Orijinalden alıntı: Denerod

Valla okuldan cok sen kendini hazirlayacaksin sinava. Temeli verebilen hocalarin olmasi yeterli. Egitimin eksilerde gezdigi duz liselerden bile nereleri kazanan ogrenciler cikiyor, direk calisma meselesi bu. Azimliysen lisenin senin icin fark yaratmamasi gerekir, 4 senelik konunun 1 senede kapatilabildigi bir sistemden bahsediyoruz. Benim gorusume gore belli basli liselerde okumuyorsan lise pek fark yaratmiyor. Iyi ogretmen iyi lisede olur diye bir sey de yok. Ekol olmayan liselerin iyi gozukmesini saglayanlar ogrencilerdir, hocalar degil.

Adam haklı

• Geç. Açık ve net artık öyle bir aşamaya geldik ki her şey battı. Anadolu liseleri eşit vs olsun diye her yeri pert ettiler sadece fen liselerinin öğretmenleri özel kalanı aynı kısaca sırf en büyük olmak istiyorsan geç

Orijinalden alıntı: Gktupc

Geç. Açık ve net artık öyle bir aşamaya geldik ki her şey battı. Anadolu liseleri eşit vs olsun diye her yeri pert ettiler sadece fen liselerinin öğretmenleri özel kalanı aynı kısaca sırf en büyük olmak istiyorsan geç

Adam haklı dostum. Bence de geç. Bana göre en iyi okul evine yakın olan okuldur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.