Şimdi Ara

Üniversiteye Başlayacaklara Faydalı Bilgiler (YENİ EDİTLER EKLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
4
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteye yeni başlayacak arkadaşlarıma bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.Üniversite okuyan, bitirmiş arkadaşlarıda konuya katkıda bulunmalarını istiyorum.

1) Okulun ilk günleri sessiz, sakin durma gözü açık, konuşkan ol.
    2) Arkadaş çevreni oluştur. Bazen arkadaş grupları olabiliyor(çoğu kız yüzünden) onun için arkadaş grubunu oluştur ve açıkta kalma :)
    3) Çoğu sınıfın facebook grubu olur. Burda sınıfınız ile alakalı notlar, duyurular, etkinlikler paylaşılır. Bu grubu kuran ve yöneten kişi siz olun muhakkak.
    4) -
    5) Eğer ezik bir tipseniz arkadaş ortamlarına girmek için sigara yada alkole başlamayın.
    6) Yurt/kalacak yer hakkında şöyle bir tavsiye verebilirim. ilk sene cemaat yurdunda yada özel yurtta kalabilirsiniz(kykda olabilir) Sonraki sene arkadaşlarınızı iyi tanıdığınızda ayrı bir eve çıkabilirsiniz. İlk sene direk arkadaş evine çıkmanızı tavsiye etmem. Hırsızlık olayları felan çok oluyor.
    7) Üniversiteden manita yapmak istiyorsanız ve olayınız ciddiyse bu işi ilk seneden yapmalısınız.
    8) Bu madde kızlarla arası kötü olanlar için ; Kızlar liseye göre daha farklı üniversitede. Acaba şunu söylersem ne der, yada ters teper mi gibi şeyleri düşünmeyin. Bizim sınıfta kızlarla da**k muhabbeti yapan vardı. Sadece relax olun :)
    9) Çıkar ilişkileri çok olur hatta çalışkan biriyseniz hiç konuşmadığınz birisi kanka notlar varmı diyebilir dikkat edin :)
    10) Hocalarla aranız her zamanki gibi iyi olsun :) Sakın hocalarla tartışmaya girmeyin lisedeki gibi olmaz.Üniversite hayatınızı kaydırırlar. Özellikle kopya çekmemeye çalışın. Arkadaş kopya çekti diğe mezun olamıyor :D

Şimdilik bu kadar arkadaşlar aklıma geldikçe yazarım.

Edit : 4. maddeyi kendime göre yazdım düzeltme yapıyım :) bizim tayfa sürekli batak okey oynardık. Bilmeyeni dışlardık ondan yazdım
    Edit 2 : Söylediğim maddeler değişkenlik gösterebilir arkadaşlar gittiğiniz üniversiteye bölüme göre. Siz kendinize almak istediğinizi alın :)
    Edit 3 : Batak olayına fazla takan olduğu için 4.Madde silindi.Ama Şunu Unutmayın
    https://eksisozluk.com/batak-tavla-ve-okey-oynamayi-bilmeyen-universiteli--2075037
    Edit 4 : Bu konuda bile beni eleştirenler var.Bırak dostum beni eleştirmeyi ben genclere faydalı olmaya çalışıyorum.Onlarda bazıları gibi sıkıntı çekmesin diye uğraşıyorum.Millet gelmiş o yanlış bu yanlış diyor.Üniversite kazanmış adam az çok neyin yanlış neyin doğru olduğunu biliyordur zaten.Bırakın beni eleştirmeyide genclere nasıl faydalı olabiliriz onu düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SendqrenS -- 1 Ağustos 2015; 0:47:13 >

• Nedense gerceklik payi düşük gibi geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk arkadaş olduğunuz kişi ile arkadaş kalmayacaksınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni sevenler eksilesin 1 eksi 1 sevgi

• Tamam
  • Okula batak oynamaya mı gidiliyor ?Niye dışlanıyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YılınŞakası

Nedense gerceklik payi düşük gibi geldi

Kocaeli üniversitesini bitirdim dostum neden öyle bir düşünce geldi aklınıza ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgiler icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: SendqrenS

quote:

Orijinalden alıntı: YılınŞakası

Nedense gerceklik payi düşük gibi geldi

Kocaeli üniversitesini bitirdim dostum neden öyle bir düşünce geldi aklınıza ?

Bilmem bu isler bu kadat kolaymi yani niyetim ciddi kiz buldum batak biliyorum tum ortamların popi cocuguyum eyv mi yani

• Değişkenlerin çok fazla olduğu böyle bir durumda nasıl genellemeler yapabiliyorsunuz? Belki gittiğim yerde kimse batak bilmiyor? Hayır bilmek zorunda mıyım kardeşim böyle saçma şey mi olur? Ayriyeten ilk gün herkes oynar derler ve üniversitede arkadaşlık çıkar ilişkileri üzerine kurulu.Bu verileri denkleme dahil ettiğimizde ilk günden konuşkan ve sempatik olmamız gerektiğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Okula batak oynamaya mı gidiliyor ?Niye dışlanıyor?

Onu kendime göre yazdım dostum yanlış anlaşılma olmasın. Tabikide batak bilmeyen dışlanmıyor :) Bizim tayfa sürekli batak okey vs oynardık kafede takılırdık boş zamanlarda. Bilmeyenide dışlardık. Aslında çoğu yerde de böyledir. Dışlamak olmasada yancı olur yada uzaktan seyreden olur.
  • Kimseyle konuşmaktan çekinmeyin ancak mesafeyide koruyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaRaHaN96

Değişkenlerin çok fazla olduğu böyle bir durumda nasıl genellemeler yapabiliyorsunuz? Belki gittiğim yerde kimse batak bilmiyor? Hayır bilmek zorunda mıyım kardeşim böyle saçma şey mi olur? Ayriyeten ilk gün herkes oynar derler ve üniversitede arkadaşlık çıkar ilişkileri üzerine kurulu.Bu verileri denkleme dahil ettiğimizde ilk günden konuşkan ve sempatik olmamız gerektiğini düşünmüyorum.

Hocam tabiki değişkenlik olabilir maddeler.Sonuçta bir üniversitede okudum daha. Diğer üniversitelerin durumu nasıldır ne değildir bilemem. Ama çoğu madde hem yaşadıklarım hemde başka üniversitede arkadaşlarımdan duyduklarımı harmanlayarak yazdım.
    Dediğiniz çok doğru çıkar ilişkileri çok var üniversitede. Ben biraz şanslıydım o grupların dışında oldum çok şükür. Ama ilk zamanlarda sessiz olmanın dezavantajlarıda var.

Hocam aklıma gelen bunlar sizlerinde eklemek istedikleri varsa beklerim. @YılınŞakası

• Turizm isletmeciligi nasil bir bölüm?

• herseyden korkar hale gelmissiniz biraz rahat olun be
  • quote:

Orijinalden alıntı: D Scoopas

Turizm isletmeciligi nasil bir bölüm?

Turist olmak daha güzeldir

• 9. madde önemli bence
  • Istanbul medipol Üniversitesi hemsirelik kazandım şimdiden 3 4 kisiyle tanışdım erkek bulamadim daha bölümde hersey guzel simdilik

• Ailenizden uzakta okuyun.Ben yapamadım pişmanım.

Sizi kandırıyolar liseden bir farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

Ailenizden uzakta okuyun.Ben yapamadım pişmanım.

Sizi kandırıyolar liseden bir farkı yok.

Nasil liseden farki yok hocam yapmayın. Hangi unide okudunuz acaba

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.