Şimdi Ara

Üniversitesi oturduğu şehirde olmasına ragmen yurtta kalmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atıyorum İstanbul'da oturuyorsunuz ve İstanbul'dan bir üniversite kazandınız.Ailenizin evi yani kendi eviniz varken , yurtta kalmak veya ayrı eve çıkmak , saçma mı olur ? Var mı böyle yapanlar :) Evde zaman geçirmek zor olabilir çünkü. ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Aynı Şehirde Olmasına Rağmen Yurtta Kalmak

Üniversite öğrencilerinin önemli kararlarından biri, kampüste mi yoksa şehir dışında mı yaşayacaklarıdır. Aynı şehirde yaşamanıza rağmen yurtta kalmayı düşünüyorsanız, işte bazı bilmeniz gerekenler:

Avantajlar

• Bütçe dostu: Yurtlar genellikle özel konutlara göre daha uygun maliyetlidir. Ayrıca yemek planları ve tesisler gibi ek maliyetleri kapsayabilir.
    • Kampüs hayatına erişim: Yurtta kalmak, kampüs etkinliklerine, kulüplere ve kaynaklara kolay erişim sağlar.
    • Sosyal fırsatlar: Yurtlar, yeni insanlarla tanışmak ve sosyalleşmek için mükemmel ortamlardır.
    • Güvenlik: Yurtlar genellikle 24 saat güvenlik ve erişim kontrolü ile korunur.
    • Odaklı çalışma ortamı: Bazı yurtlar, ders çalışmak ve ödevleri bitirmek için özel çalışma alanları sunar.

Dezavantajlar

• Yurt hayatının kısıtlamaları: Yurtlar, sessiz saatler ve ziyaretçi politikaları gibi belirli kurallara sahip olabilir.
    • Özel alan eksikliği: Yurt odaları genellikle küçüktür ve çok sayıda öğrenciyle paylaşılabilir.
    • Yemek seçenekleri: Yurt yemekhaneleri sınırlı yemek seçenekleri sunabilir ve lezzet açısından değişken olabilir.
    • Ulaşım ihtiyacı: Aynı şehirde yaşasanız bile, yurt kampüsten uzakta olabilir, bu da ulaşım için ek maliyetler anlamına gelebilir.
    • Bağımsızlık eksikliği: Yurtlar genellikle öğrencilere kampüs dışı konutlara göre daha az bağımsızlık sunar.

İstanbul'da yaşayıp yurtta kalmak, kentin kalabalıklığı ve yüksek yaşam maliyeti göz önüne alındığında daha mantıklı bir seçenek olabilir. Ancak kararınızı vermeden önce avantajları ve dezavantajları dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Saçma olmaz direk aptallık olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Saçma olmaz direk aptallık olur.

+1 mis gibi evin varken niye kiraya çıkayım? veya yurtta kalayım? bence saçmalığın daniskası
  • İstanbul'da hiç yaşamadınız sanırım böyle yorumlar yazdığınıza göre :D
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • yoo doğduğumdan beri istanbulda yaşıyorum ...
  • Kartal'da oturup, İstanbul Üni. Beyazıt kampüsüne gidersen bal gibi de olur
  • yurtta kalmanın çok güzel olduğunu düşünüyorum.. seneye istanbulda bi yer kazanırsam .. evde değil yurtta kalacağım..bence kalınabilir..mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrı eve çıkarsan,orda tek durmassın,yani arkadaşlarında olur.
    arkadaşlarınla bir süre sonra aran bozulcak,
    bulaşık yıkama sorunu,yemek yapma sorunu,para hesabında veren olcak vermeyen olcak,anlaşamıcan.
    ayrıca ayrı eve çıkıp kira aidat vede yemek masrafların arkadaşlarınla bölüşsende yinede 300 falan gider..
    3 kişi kalsanız 900 ytl
    gercı sana 400 lazım.
    ayrıca yol mastafı vede okuldada yemek yıcen.
    onun yerıne evde tek kalsan o zaman sana 1200 lazım vede bulasık vede yemek yapcaksın hergun..
    ama kendı evınde olursan ne bulasık ne yemek sorun olmaz.
    cepe atcan 400 u.
    okula gıt gel yemek ye keyıf yap..
    zaten arkadaslarınal klsanda 3 gunde bır yemek vede bulasıkla ugrascan..
    tabı basına gelmeyen bılemez,rahat sanıyorsun..
    yurtta kalayım dersen..
    yurttta sabah kalk vede aksam yat saatın olur.
    ıstedıgın an banyo yapamassın,ıstedıgın an yemek alamassın,saatlerı var vede ıstedıgın yemegıde bulamassın.
    gecenın 12 sınde kalkıp yemek almak ve yapman sansında yok.
    askerlık gıbı yer

• paran varsa neden olmasın
  • niye olmasın ya arakdaşlarınla çıkarsın bi eve mis gibi oturursun. Paran varsa zenginsen kendin tutarsın evi hatta ailen ev alır mi gibi tek başına kalırsın Anneme diom bazen anne büyük bi ev alıcağımıza iki tane studyo daire alalım birinde kardeşimle sen birinde de ben kalayım Olmaz seni yanlız bırakmam dio
  • Ailenin yanında kendini özgürlüğü kısıtlanmış gibi hissediyorsan ve onlarsız da idare edebileceğini düşünüyorsan tabi ki yapabilirsin. Burada önemli olan beleş ev dururken orada kalıp akıllılık yaptığını zannetmek değil, gidip kendi ayakların üzerinde durabildiğini görebilmektir. Kolay mı? Değil, ama karar senin. Sana yararlı olabileceğini düşünüyorsan yapabilirsin
  • ben olsam kesinlikle böyle yapmazdım sen evde kalmaya devam et arada arkadaşların ev tutarsa onlara gidersin
    evde ymegini yapan bulaşıkları yıkayan elbiselerini yıkayıp kururan birileri var ama başka eve çıkarsan bunları sen yaparsın
  • paran olsa bile saçmalık yani. hatta aptallık. düşün kaç para çıkcak senden onun yerinde evinde kal. rahat yemek bulaşk yok. diceksin ki ben evde kalınca hiç para gitmeyecekmi tabiki gitcek ama %50 az harcaman olcak. eğerki paran çok geliyorsa ozaman o artan%50 lik kısmı kendine harcarsın olur biter.

eğer illa ben ailemle yaşamam aynı şehirde olsak bile ayrılcam diyorsan senin tanın belli. biz buna halk arasında rahat batması diyoruz

• kartaldaysan; okulun da maslakta ise gayet mantıklıdır. ya da pendikteysen, okulunda avcılardaysa vs.. uzatılabilir.
  • Saçmalık aptallık diyenlere gülmek istiyorum sadece,paran varsa ev tut kafana göre yaşa,ayrı evde yaşamanın tadı bir başkadır,eve istedigin saatte girip çıkarsın,karışanın olmaz,istedigin arkadaslarını rahat rahat eve sokup keyif yapabilirsin ve hayata daha iyi hazırlanırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Layblood

Saçmalık aptallık diyenlere gülmek istiyorum sadece,paran varsa ev tut kafana göre yaşa,ayrı evde yaşamanın tadı bir başkadır,eve istedigin saatte girip çıkarsın,karışanın olmaz,istedigin arkadaslarını rahat rahat eve sokup keyif yapabilirsin ve hayata daha iyi hazırlanırsın

çok sağlam bir bütçe olması lazım. 1500-2000 gibi. mutfağı kapatıp kullanmıyacaksın. istediğin saatte gir çık güzel gibi de bir süre sonra yemek yemek için bile dışarı çıkmak zor geliyor. dışardan yemek bıktırıyor. mutfakta bulaşıklar beni bekliyor şimdi ayrıca hastayım.
    kusura bakma ama bence de aptallık. ders mi çalışayım, bulaşık mı yıkayayım. ev zaten çöp eve döndü.

• quote:

Orjinalden alıntı: technozafer

quote:

Orjinalden alıntı: Layblood

Saçmalık aptallık diyenlere gülmek istiyorum sadece,paran varsa ev tut kafana göre yaşa,ayrı evde yaşamanın tadı bir başkadır,eve istedigin saatte girip çıkarsın,karışanın olmaz,istedigin arkadaslarını rahat rahat eve sokup keyif yapabilirsin ve hayata daha iyi hazırlanırsın

çok sağlam bir bütçe olması lazım. 1500-2000 gibi. mutfağı kapatıp kullanmıyacaksın. istediğin saatte gir çık güzel gibi de bir süre sonra yemek yemek için bile dışarı çıkmak zor geliyor. dışardan yemek bıktırıyor. mutfakta bulaşıklar beni bekliyor şimdi ayrıca hastayım.
    kusura bakma ama bence de aptallık. ders mi çalışayım, bulaşık mı yıkayayım. ev zaten çöp eve döndü.

Benim ailem Samsun'da oturuyor,ben kardeşimle Istanbul'da kalıyorum,eğer ailem burda olsaydı kesinlikle ayrı evde yaşardım.Hayal ediyordumda ailemle yaşarken üni'ye gitmenin liseye gitmekten bi farkı olmazdı heralde benim için.
    Ünide okumak zaten hayata hazırlanmak degil mi,ömrünün sonuna kadar ailenle mi yaşayacaksın,üni'den çıktıgında sudan çıkmış baliga donersin sonra,çevremde ornekleri var..
    Ben artılarını eksilerini koydum ortaya,
    Saat kaç diye soru sorulmaması,istedigim gibi yaşamam,yatış kalkış saatlerine karışılmaması,istedigim kişiyi eve davet edebilmem,bulaşık ve temizligin önüne geçiyor benim için.

• normalde ev-okul arası trafik yoksa 1.30 saat sürüyor.

trafik varsa siz düşünün artık. yani günde en az 3 saatim yollarda geçiyor.

yurda çıkmayı çok düşündüm ama maddi açıdan zorlanacağım diye gözüm kesmedi, param olsa bir dakika durmam.

20 dakikada, tek tramvay ile gitmek varken, trafik olduğunda 4 araçla gidiyorum.

ne olacak, haftasonları giderim evime yıkatırım çamaşırlarımı. kafama estiğinde izin alır yine giderim, 60 gün sanırım izin süresi var, bana yeter. haftasonları da izinden kesilmiyor.

evimde gayet rahatım. ne giriş çıkış saatime karışırlar ne de ne yaptığıma, nerede olduğuma. ama bu yol bitiriyor insanı. bu sabah 9.15'te sınav vardı. trafik olur da geç kalırım korkusuyla 6.30'da çıktım evden. bunun için 6'da kalkmam gerekti. yurtta olsam zaten trafik sorunu yok. 8'de kalkarım çok rahat yetişirim 9'daki sınava.

yurdun zor yanları yok mu, tabi ki var. ortalama 4 kişi kalacaksın aynı odada. gece osuranı olacak, uyumayıp oyun oynayanı olacak, bunları da göze almak lazım. ama diyorum ya, aylık 150 ytl fazla param olsa çıkarım yurda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.