Boş vakit. Değerlendiren kazanır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Üniversitenin olayı

-
-
Anlattıkları bilgisayar bölüm derslerinin üstüne yazın boş vakitte konu öğrenmek, ki tüm derslerin ucu bir şekilde açık oluyor
Bir de sırf bahsetmek için bile olsa yarışmalara falan katılmak lazım, ik takım çalışması hakkında sorular sorabiliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 13 Ağustos 2025; 22:11:14 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok şey var olayı olacak da herkese göre değişir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu açıdan ekstra şanslıyım. Bölüm düzenli çalışan biri için hem gerekli boşluğu sağlıyor hem de 3. sınıf 2. dönem ve sonrası tamamen iş. İlk 2 sene teorik olarak güçlen son 1.5 sene hand-on experience.
-
Bence de öyle hocam
Hocam okul harici kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz nerelerde vakit geçirerek vb.
Mezun oldum, "kendim ne yaptım" cevabını değil de aklımdan geçen tavsiyeleri yazayım,
Okul "yarı zamanlı bir iş" olmalı. Çap, yandal yapıyor, alttan üstten ders alıyor, akademi düşünüyor vb. değilsen hafta içi boş vaktin olacak. Derse katılmazsın, ödevi arkadaşından yaparsın vb. daha fazla boş vakit de kazanılabilir.
Bu vakti değerlendirme noktasında seçenekler,
- Gezmek, tozmak, eğlenmek. Mezun olup tam zamanlı işe girince "hafta içi boş vakit" ortadan kalkıyor. Kalkmadan önce keyfince kullan.
- "Altın bilezikler" edinmek önemli. Akıcı İngilizce konuşabilmek, Türkçe/İngilizce sunum yapabilmek, LaTeX kısaca öğrenmek, kısaca soft skills ve diğerleri...
Her şey çalıştığın alandaki teorik bilgiler, tecrüben değil. İnce detaylar önemsiz değil, etkili.
- Topluluklar. "Network" açısından fayda sağlıyor gibi görüyorum, kariyer fuarında görev alırken, topluluk etkinliği ayarlarken sektörden insanlar ile iletişim kurmak.
- Bir şirkette yarı zamanlı çalışmak. Özellikle CENG için "şart" diyorum. Son sene çalışmak için uygun.
Birçok eksiğimi yarı zamanlı iş sayesinde kapattım, maalesef aldığım CENG eğitiminde "Software Engineering" kısmı eksikti, biraz da ben değerlendiremedim...
- Online kurslar, eğitimler, videolar ... Örn. Github Student Pack + FrontendMasters courses
Okul sonrası hangi alanda ilerleyeceğine karar verip okuldan ayrı kalan vakti o alanda kendini geliştirmek için harcamak...
-
hocam sektörde applied ml engineering tarzı işler nasıl, talep var mı, uğraşmaya değer mi?
-
Teşekkürler hocam
Bilmem.
Keyif aldığın bir alan ise uğraş, değer. Keyif almadan da hangi alan olursa olsun devam etmek mantıklı gelmiyor.
-
hocam para yoksa keyif almam ki. neticede profesyonel işimiz olacak.
-
Ben şu an bir üniversiteli olsam yerinizde ki zamanın da oldum bir tane iş bulurum çalışırım sadece okula gitmem. Ortalamayi ortalama tutmaya çalışırdim zirveye gerek yok.
yalnız buradakiler elit yerlerde okuyan kişiler. konuyu açan kişi üni sınavında türkiye 50.si odtü bilgisayar mühendisliği mezunu, jamser ytü iktisatta 4.00'lı öğrenci, kırmızı şortli tıp okuyor, diğer üyeler de bu tarz.
okulu bırakıp a101'e mi girsin. konu dışı loserlığı yok burada (en azından akademik ve potansiyel kariyer anlamında). Zero gibiler yok burada xd
-
İkisi de sskli değil çöp elitmiş bizde elitiz şimdi okumakta ne var 2005 li çocuklar okul okuyor
ktü iktisat bitirdin...
buradaki kişilerle gerçek hayatta karşılaşma ihtimalin bile yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6338ADE54 -- 14 Ağustos 2025; 21:22:43 > -
Para olmama ihtimali yok :D ne kadar çok var onu bilemem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
baĞkurluyum olur mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 nası yapmış la
Bu arkadaşlar üniversiteyi bitirince bu konuyu tekrar konuşalım dışarda bunlardan çok varda
bitirdi çalışıyor zaten konu sahibi. mezun olmadan önce işini buldu zaten.
yaw allah aşkına kaç tane tr 50.si olup odtü bilgisayar bitiren birini gördün.
Benzer içerikler
- itü ziyaretçi girişi saatleri
- yks ilk 100 netleri
- hukuk kitapları pdf telegram
- ingilizce kaç kelime biliyorum
- odaklanma ilacı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X