Şimdi Ara

Üniversitelilere Bursla ilgili Bir Sorum Olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Devlet üniversitede okuyan herkese öğrenim kredisi veriyor mu hani aylık bir 180 lira mı ne para alınıyormuş ilerde ödemek şartıyla sigortalı işe girince sigortadan mı ne kesiyormuş falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalkhanas -- 31 Ekim 2011; 8:46:27 >

• Evet veriyor. Ayrıca 180 değil 240. Sigortadan kesme derken neyi kastettin bilmiyorum ama okul bitince en geç 2 yıl sonra, krediyi aldığın sürenin yarısı vadeyle ve tabi ki kol gibi faiziyle ödüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hcno

Evet veriyor. Ayrıca 180 değil 240. Sigortadan kesme derken neyi kastettin bilmiyorum ama okul bitince en geç 2 yıl sonra, krediyi aldığın sürenin yarısı vadeyle ve tabi ki kol gibi faiziyle ödüyorsun.

ne kadar faizi olduğu hakkında bir bilgin var mı
  • o belirtilir galiba sana odeme planı felan çıkartılacak..
  • beyaz eşya fiyatlarına endeskli bir artış oluyor
    bu sene 260-270 olacagını düşünüyorum sigortayı bilmem de senden hertürlü alırlar
  • bu yıl toplu para veriliyor diye bir dedikodu var ocakta ilk 3 ayın parasını toplu vereceklermiş öylemidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deliorman1283

bu yıl toplu para veriliyor diye bir dedikodu var ocakta ilk 3 ayın parasını toplu vereceklermiş öylemidir?

her sene var o muhabbet
    o yüzden zannetmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgi olması için kendi durumunu söyleyeyim.

4 yıl boyunca öğrenim kredisi kullandım. İlk başta aylık 130 TL iken zamanla 200 TL civarında oldu.

2010 yazında mezun olmuştum, 2012 Ekim ayından itibaren ödemelerim başlıyor.

Ödemelerim aylık 190 TL ve 4 seneye yayılmış durumda.

Kullandığım kredinin toplamda tam rakamını şu an bilmiyorum ama 7000-7500 TL arası iken, ödeyeceğim faizli rakam toplamda 8500 TL civarı.

Ancak genelin aksine, iyi ki kullanmışım diyorum, öğrenciyken hakikaten çok işime yaradı, almamış olsam defalarca zor durumda kalabilirdim.

Gecikme faizleri çok yüksek oluyor, ödeme yapacaklar çok dikkat etsinler zamanında ödeme yapmaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.