. |
Üniversitelerde yaz tatili oluyor mu? Toplamda kaç gün tatil yapıyoruz?

-
-
bölümüne göre değişir hatta üniye göre bile değişir
-
ünide istemediğin kadar tatil oluyor merak etme
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
itüde normalde mayıs sonu gibi döneem bitiyor. haziran başı finaller bitiyor ve eylülün 2. haftası da okullar açılıyor diye biliyorum. 3 ay yani
-
yaz tatilini bilmem de ara tatil kimine göre 2 hafta kimine göre de 4 -
Üniversitede boş zamandan bol bir şey yok, yarı tatil 1 ay dersler 3-4gün ve esnek saatlerde. Lisede boşuna sıkıyorlar insanı sebebi çocuk bakıcılığı herhalde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi üniversiteymiş o? İnsanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen.
Ne guzel okulmus o oyle tatil koyu mubarek
Doğru söylüyor olabilir, bizim fakültede şubatın 20lerinde güz dönemi finalleri bitti, bahar dönemi daha dün başladı. Derslerim de haftada 4 gün, ama bu seçmeli ders seçimine göre değişebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulema Zahir -- 23 Mart 2021; 17:10:35 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kocaeli Üniversitesi, 4gün ders oluyordu genelde ama her fakülte aynımı bilmiyorum tabii, yarı tatil 1 ay sürüyor. Esnek ders saati demem de benim derslerim en erken 10da başlıyordu 12-13 arası öğle arası oluyordu ders programıma göre, ama bazı dönemler 10-16 arası kesintisiz ders de yapılıyordu o zaman da yemek işi sıkıntı oluyordu.
-
9-16 haftada 5 gün ders işlenen üniversite mi varmış? 3 saat gözüken dersi 1.5-2 saatte bitiriyor benim bildiğim çoğu hoca? Lisede böyle değildi 8.30-16.00 arada öğle tatili 5 gün ders oluyordu, ölüm gibi
-
Bilkent. Programim pzt 6, sali 8, carsamba 6, persembe ve cuma 4er saat iceriyor. Hadi bir tane ustten dersim var 4u silin 4 6 6 4 4 oluyor yine. Derslerin disindaki islere girmiyorum bile.
Dersi erken bitirmeyi gectim uzatanlar var bizde konuya yetmedigi icin. Donemimiz de yanilmiyorsam 14 hafta, final haftalari haric. Ara tatilimiz 2 haftaydi, baharda 3 gun spring break var tatillerimiz olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 23 Mart 2021; 21:48:5 >
Tamam işte gene lise gibi yoğun değil, en yoğun dediğin zaman 6 saat, onda da öğle arası var sanırım? lisede 8.30-16.00 arası ders oluyordu 1 saat öğle arasını çıkar 7 saat yapıyor ve bu haftada 5 gün oluyordu. Ders dışı kısmını da bilemem açıkçası staj, proje, kulüp, ödev yetiştirme gibi şeylerden bahsediyorsun sanırım. Bunların sonu gelmez D: ama totalde Bilkent daha ağır gözüküyor, ben eğitim fakültesindeyim belki de ondan böyledir, tıp hukuk mühendislik mimarlık(en çok vakit alan bu herhalde) belki daha uzundur saatleri bakmak lazım. Erken bitirmek de şöyle oluyordu ders 2 saat gözüküyor mesela programda, hoca ara vermeden 70-80 dakka falan işliyor ondan sonra soru-cevap yapıp bitiriyordu.
-
Hocam benim üniversitede hazırlık senemde bile 5 gün 5'er saatlik derslerim vardı. Her üniversite ve bölüm öyle olmuyor.
-
Hazırlık Koüde de 5 gün 5 saat
-
Hazırlık çoğu ünide lise 5 diye adlandırılır zaten. Haftanın 5 günü sabahtan girip öğleden sonra çıkarsınız. 2. sınıfım haftada 4 gün dersim var üstten ders aldığım için böyle. Normalde 3 gün olacaktı. Çok boş diye üstten ders aldım. Üniye göre değişir program konu bu değildi ama neyse. Üniversitelerde de diğer öğretim kurumları gibi tatil oluyor. Normalde sömestır 2 haftayken ünilerde 4 hafta. Yaz tatili de haziranın ilk haftasında kazasız belasız finalleri bitirirsen senin için başlamış olur. Eylül sonu Ekim başına kadar tatil yaparsın. Büte kalırsan Temmuz'da başlar tatilin. Üninin akademik takviminde tüm sorularının cevabı var. Herhangi bir üninin adının yazarak yanına akademik takvim ibaresini ekleyerek google'la görürsün. İyi forumlar.
-
Bende 8 dersli gunum var (ogle arali tabi), normal insanlarda 6 dersi gecmiyordur ama bu bile inanilmaz yoğun hem derslerin seviyesini dusununce hem de dersin lisedeki gibi ayagina gelmesi yerine dersin ayagina gittigin icin (yuzyuze icin konusuyorum)
24 saat 50 dakikadan 1200 dakika yapiyor, lisede ise 40*40 tan 1600 dakika. Hem arada ders saati bakimindan ucurum yok (%25 fark sadece), hem de ders disi diye bir sey geliyor ortaya. Mufredatta 3 saat gozuken lab aksama tasiyor, hatta bazı bolum lablari bunu asip hafta sonu ozel calismani istiyor. Cogu ders haftada veya 2 haftada 1 odev basiyor, (bilkent ozelinde) normalde mufredat doldurmalik verilen ingilizce tarih tarzı derslerde gidip konunu kaynagini kendin buldugun makale yazdiriyor, ders saati olmayıp is yuku sadece gorevlendirmeler olan (bizdeki turkce) dersler dolu. Ki bunlara surekli sinava/quize hazirlanma olaylarini eklemiyorum bile. Yani zamani alan kisim ders degil ders disi zaten. Dersleri ben dinlenmek icin kullanıyorum çoğunlukla. 12.sinifta 8+4 dersim varken kesinlikle daha az yoruluyordum.
Eger saf ders sayisi olarak bakacak olursak en yogun okul/bolum gs hukuk olmali, döneme bağlı olarak en az 30 ders aliyorlar haftada. Dakika olarak neredeyse lise ile kafa kafaya oluyor (1500+, 1600).
Bizde erken bitirmek yasak sanırım, haftalik konu erken bitse bile sonraki haftaya geciyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilkent'e gelirseniz ırgat gibi okula gidecekseniz, boş gününüz olmayacak, ara tatiliniz 10 gün olacak.
-
Ailemizi de mi göremicez 2 hafta tatil ne senede
En Beğenilen Yanıtlar

Ne guzel okulmus o oyle tatil koyu mubarek |
Benzer içerikler
- vitreolizis tedavisi olanlar yorumları
- dişte uzmanlık okurken maaş
- 21 yaşında üniversiteye başlamak
- yks saat kaçta açıklanır
- soru çözerek para kazanma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X