Şimdi Ara

Üniversiteler boş arkadaşlar,,siz ***__DİL ÖĞRENİN...__***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçi bahsettiğim üniv.ler, Türkiye'deki köy üniversiteleri..
    Köyde bulunan üniv.ler değil ha,,
    Mezun olduktan sonra iş garantisi olmayan üniversitelerden bahsediyorum..
    İsim yapamamış yerlerden..Türkiye'deki üniversitelerin %90'ından bahsediyorum..

Bence siz siz olun, bu köy üniversitelerinin hangi bölümünü kazanırsanız kazanın, okul bitene dek dil kursuna gidin...İnanın bu 4 sene eğitim-öğretim adına ezbercilikten farkı olmayan, faydasız şeyler öğreniyorsunuz..

Siz bu 4 senede 2 tane geçerliliği olan dili sular seller gibi öğrenirseniz, bu geleceğiniz açısından üniversiteden kat kat faydalı olacaktır..

Benden söylemesi...

• sen öyle mi yaptın
  • quote:

Orjinalden alıntı: SpyWar

sen öyle mi yaptın

Şu anki aklım olsa yapardım..
    Ayrıca şu anki aklım olsa öğrenim kredisi almazdım...
  • İnsan dersler varken başka bir şeyle ilgilenemiyor ki.. Zamanı kalmıyor! Tabi okuduğu bölüme göre değişir..
  • Üniversiteler boş olmasına boş değilde bir yandan dil öğrenmenin kimseye zararı olmaz.Günde 1 saat ayırılsa 4 yılda 2 dili yutarsınız.Bu da Cv de epey işe yarar.
  • Kesinlikle katılıyorum.

şu anda orta seviyede ingilizcem var. geçenlerde Belediyenin ileri ingilizce kursuna yazılmaya gitmiştim dolmuş.

Bende uzun zamandır aklımda olan ispanyolca 'ya yazılayım dedim. öyle bir kurs yokmuş.
    bana da geriye Almanca, arapça,farsça ve Rusça'dan birisi kaldı bende RUSÇA 'ya yazılayım diyorum.
  • evet ogrenım kredisi olayına da katılıyorum yanlız 98 girişlilerden oncekiler faizden arındırılmış odedikleri hatta onu bile odemedikleri için hak vermeye bilir,üç ayda 470 ohnesburg bu değilde nedir
  • gercektende dil konusunda çok haklısın.düşünün arkadaşlar suan bunu yazarken bile cebimde sözlük var.şuan dışarıdayımda ondan!yani okul bittikten sonra görün halimizi.işimde var ama lazım hemde çok..
  • açıkcası haksız sayılmazsın.itü de okuyorum türkiye şartlarında iyi bir üni olmasına rağmen ingilizce eğitimi iyi olmadığı için diğer birçok konuda rakiplerinden iyi olmasına rağmen; bazen tercih edilmeyebiliyor özellikle de uluslararsı firmalar tarafından.
  • Ben Şuan İngilizceyi Hemen hemen hallettim.. Ama hızlı Konuşulduğunda Özellikle Yabancı Dizileri Anlamıyorum.. Ama Sonradan benim gibi ingilizce Öğreneni anlayabiliyorum..

İnş Seneye 2.bir Dile yazılacağım.. Artık Bilgisayar Herkezde var,İngilizce de var.. İşe Girerken diğer elemanların arasından seçilmek için epey bi çaba harcamak gerkiyor
  • yanlış anlama fakat bir dili halletmek o dilin gramerini öğrenip binlerce kelimeyi ezberlemek hatta konuşulanları anlayabilmek demek değildir.eminim hepimizin etrafında anlıyorum ama konuşamıyorum diyen çok insan vardır.bir dili halletmek o dille iletişim kurup kendini ifade edebilmektir; bir soru sorulduğunda afallamayıp cevap verebilmektir.maalesef gerek okullarda gerekse kurslarda bu ikinci dediğimi öğretmiyorlar; bu sizin azminize kalmış.örneğin benim gramer bilgim sıfır civarındadır present perfect nedir bilmem much some nerede kullanılır bilmem;ama kendimi ifade edip derdimi anlatabiliyorum emin olun önemli olan da budur.
    quote:

Orjinalden alıntı: ScHiZopRen

Ben Şuan İngilizceyi Hemen hemen hallettim.. Ama hızlı Konuşulduğunda Özellikle Yabancı Dizileri Anlamıyorum.. Ama Sonradan benim gibi ingilizce Öğreneni anlayabiliyorum..

İnş Seneye 2.bir Dile yazılacağım.. Artık Bilgisayar Herkezde var,İngilizce de var.. İşe Girerken diğer elemanların arasından seçilmek için epey bi çaba harcamak gerkiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiser I -- 21 Ocak 2007; 16:04:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaiser I

yanlış anlama fakat bir dili halletmek o dilin gramerini öğrenip binlerce kelimeyi ezberlemek hatta konuşulanları anlayabilmek demek değildir.eminim hepimizin etrafında anlıyorum ama konuşamıyorum diyen çok insan vardır.bir dili halletmek o dille iletişim kurup kendini ifade edebilmektir; bir soru sorulduğunda afallamayıp cevap verebilmektir.maalesef gerek okullarda gerekse kurslarda bu ikinci dediğimi öğretmiyorlar; bu sizin azminize kalmış.örneğin benim gramer bilgim sıfır civarındadır present perfect nedir bilmem much some nerede kullanılır bilmem;ama kendimi ifade edip derdimi anlatabiliyorum emin olun önemli olan da budur.
    quote:

Ben Şuan İngilizceyi Hemen hemen hallettim.. Ama hızlı Konuşulduğunda Özellikle Yabancı Dizileri Anlamıyorum.. Ama Sonradan benim gibi ingilizce Öğreneni anlayabiliyorum..

sen gramer bilmeden nasıl bir iş görüşmesi yapacaksın arkadaşım.. tarzan ingilizcesi kullanıyorsun demek ki.
    Bize nasıl Türkçe de ilk olarak dil yapısı öğretilip sonra Cümle kuruyorsak İngilizce de böyle..
    Sen İş Görüşmesinde Patronuna 'Have to' kalıbıyla mı ya da 'Should' kalıbıyla mı söylersin..birisi zorunluluk birisi de tavsiyedir.. Bunları bilmeden bir insanın nasıl ingilizceyi çözdüm ben hallediyorum demesini beklersin

Sen sadece demek ki belli başlı kalıpları söyleyip derdini anlatabiliysun.. Go ali Go gibi ;)

• arkadaşlarımdan birisi rusça öğrendi ve şu anda rusyada ayda 5000 euro ya çalışıyo.kendisi geçen sene mezun oldu askerliğini halletti sonra şansıda yaver gitt ve çalışmaya başladığı taşeron türk şirkettinden,birlikte iş yaptıkları yabancı bi şirkete transfer oldu.5000 euro ile işe başladı ve bu senenin sonuna kadar 7000 euro nun üzerine çıkabilir maaşı
  • arkadaş yazın çindeydim ve emin ol onlarca iş görüşmesi yaptım hem de çatır çatır,tarzan ingilizcesi kullanmıyorum; Elbette should ile have to arasındaki farkı biliyorum ama ought to nedir bilmiyorum, benim anlatmaya çalıştığım farklı bir nokta örneğin ingilizcede ıvır zıvır onlarca zaman var bunların bilmene gerek yok sen hayatında kaç kere past perfect contionus tense kullandın? sıfatların diziliş sırasına uyan kaç tane ingiliz gördün? birçok ingiliz aksanında present tense in üçüncü halinin s almadığını biliyor musun?
    ingilizceyi geçelim almancaya gelelim beş sene türkiye de bir alman okulunda okudum öğretmenlerimin yarıdan fazlası almandı şu an ciddi ücretler karşılığı almanca ders veriyorum. gramer kitabını açtığım zaman beş yıl boyunca alman hocalarımdan hiçbir zaman duymadığım bağlaçların olduğunu görüyorum. ayrıca hocalarımız bazı konularda öğretecekleri şeylerin pratik almancada karşılığının olmadığını fakat bize üst düzey almanca öğretmek zorunda oldukları için bu konuları gösterdiklerini söylediler.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kaiser I

yanlış anlama fakat bir dili halletmek o dilin gramerini öğrenip binlerce kelimeyi ezberlemek hatta konuşulanları anlayabilmek demek değildir.eminim hepimizin etrafında anlıyorum ama konuşamıyorum diyen çok insan vardır.bir dili halletmek o dille iletişim kurup kendini ifade edebilmektir; bir soru sorulduğunda afallamayıp cevap verebilmektir.maalesef gerek okullarda gerekse kurslarda bu ikinci dediğimi öğretmiyorlar; bu sizin azminize kalmış.örneğin benim gramer bilgim sıfır civarındadır present perfect nedir bilmem much some nerede kullanılır bilmem;ama kendimi ifade edip derdimi anlatabiliyorum emin olun önemli olan da budur.
    quote:

sen gramer bilmeden nasıl bir iş görüşmesi yapacaksın arkadaşım.. tarzan ingilizcesi kullanıyorsun demek ki.
    Bize nasıl Türkçe de ilk olarak dil yapısı öğretilip sonra Cümle kuruyorsak İngilizce de böyle..
    Sen İş Görüşmesinde Patronuna 'Have to' kalıbıyla mı ya da 'Should' kalıbıyla mı söylersin..birisi zorunluluk birisi de tavsiyedir.. Bunları bilmeden bir insanın nasıl ingilizceyi çözdüm ben hallediyorum demesini beklersin

Sen sadece demek ki belli başlı kalıpları söyleyip derdini anlatabiliysun.. Go ali Go gibi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiser I -- 21 Ocak 2007; 16:49:33 >

• kurslarda öğretilen ingilizce hikaye bence. öyle bir dil yok(en azından kullanılmıyor). aynı şunun gibi:

-Merhaba, ben Ahmet. Senin adın nedir?
    -Ben de Bora. Tanıştığıma memnun oldum.
    -Hobilerin nelerdir? Boş zamanlarında neler yapıyorsun?
    -Ata biniyorum, kitap okuyorum,hedehödö

yok böyle bir ingilizce. ben 7 sene anadolu lisesinde okudum, ingilizce öğrendim, tam mezun olunca ingilizceyi yaladık yuttuk diye düşünürken fethiyede bir barda iş buldum o sene. nasılsa ingilizce biliyorum, sorun olmaz diye düşünürken ingilizceyi yeniden öğrenmek zorunda kaldım. öyle ki, ilk gittiğim zamanlarda bazıları benle dalga geçiyordu, "Hey my friend, please speak in english" bile diyenler vardı:)) 3 ay kaldım orda ve tabiri caizse ingilizceyi yaladım yuttum. şimdi de almanyadayım. ilk geldiğimde almanca bilmiyordum ve herkesle ingilizce iletişim kurmak mecburiyetindeydim. o da baya geliştirdi ingilizcemi. öyle ki şimdi hiç takılmadan ingilizce konuşabiliyorum, sohbet edebiliyorum,tartışıyorum. öyle ki burda ingilizce ana dilim gibi oldu.(sadece burda) burda birsürü amerikan arkadaşım var, ve gayet güzel anlaşabiliyoruz.

ama öyle ki nasıl biz türkçeyi zamanla katlettiysek, onlar da ingilizceyi katletmişler. mesela adamlar "go" fiilini geçmiş zamanda "went" diye çekmesi gerekirken "goed" diye çekiyolar. Bunlar bi yabancıyla ilk konuşmada insanı dumur edebilecek şeyler İnsan düşünüyor, o kadar gramer çalıştım bugüne kadar, adamlar benden seviyesiz konuşuyor ve benim söylediğimi anlamıyor:)) Bu bağlamda aksan ve vurgu da çok önemli. ingilizceyi ne kadar yuvarlayarak konuşursanız karşınızdaki sizi o kadar rahat anlar. durum bu, şimdi de almanca öğreniyorum. baya da bi ilerledim. bu ağustosa kadar öğrenebildiğimi öğrenip türkiyeye dönünce de fransızca, ispanyolca, italyanca üçlüsünden birisini seçip bir sene de onun kursuna gitmeyi düşünüyorum. ne de olsa bir dil bir insan demektir ve iş başvurusunda bulununca anadilim dahil 4 dil biliyor olmak baya bi öne geçirecek beni. bence siz de geç olmadan yerinizi alın.

saygılarımla.

• ben tercümanlık bölümüne başladım bu sene
    ingilizce ve fransızcam orta seviyede okuyorum yazıyorum dinlediğimi anlıyorum ama hiç pratiğim yok, hiç yurtdışına çıkmadım
    bana ne tavsiye edersiniz, konuşmaya çalışırkende çekiniyor insan hata yaparım diye, çekingenlik var biraz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yves Montand

ben tercümanlık bölümüne başladım bu sene
    ingilizce ve fransızcam orta seviyede okuyorum yazıyorum dinlediğimi anlıyorum ama hiç pratiğim yok, hiç yurtdışına çıkmadım
    bana ne tavsiye edersiniz, konuşmaya çalışırkende çekiniyor insan hata yaparım diye, çekingenlik var biraz.

Sana taktik.. Konuşurken, eğer çekiniyorsan, kesinlikle beden dilini ön planda tutarak konuş, daha iyi anlaşılıyor o halde..Ben hep öyle yapıyorum..Hiç de sorun yaşamadım yıllardır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: codderial

quote:

Orjinalden alıntı: Yves Montand

ben tercümanlık bölümüne başladım bu sene

Sana taktik.. Konuşurken, eğer çekiniyorsan, kesinlikle beden dilini ön planda tutarak konuş, daha iyi anlaşılıyor o halde..Ben hep öyle yapıyorum..Hiç de sorun yaşamadım yıllardır..

bir ölçüde faydası olur, ama önemli olan söylediğin şeyleri karşı tarafın rahat anlaması, yoksa 2-3 kere tekrar ettiriyor anlamıyolar.

o kadar düşünüp güzel cümleler kuruyosun söylüyosun, adam duruyor ''pardon?'' diyor delleniyom

internetten pratik yapılırmı acaba, Skype'dan mesela denemedim hiç,
    arkadaş bulmak lazım

• almanca ve ingilizceyi çok iyi biliyorum. şu anda da fransızca öğreniyorum ve lisedeym
  • DİL ÇOK ÖNEMLİ BENCEDE öğrenim kredisi işinide bilmiyom(ben alıyorum şuanda)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.